tisdag 31 augusti 2010

Wow!!!

Bild lånad från Elinmaria.se   
Vilka helt underbara stövlar  från Ugg!  Nu kommer jag inte köpa dem då de har de facila priset 2549kr (!!!!) men läckra är de i alla fall! Drömma kan man ju....det är gratis!

Håller mig annars borta från maken som nyser oftare än vad man vill veta och snörvlar konstant. Dunderförkylning där alltså. Inget jag vill ha, har alldeles för mycket att göra och det vore katastrof att bli sjuk just nu på jobbet...Det är det iof sig nästan alltid men just nu i början är det nog allra värst! Så jag hinkar c-vitamin och funderar på sådana där andningsmasker som man brukar se att japaner och kineser har när det är mycket luftföroreningar i deras storstäder...eller när flunsor härjar... Oron är väl annars att någon av barnen ska få det och så blir det VAB....

Yngsta barnet blev idag själaglad över sitt livs första kalasinbjudan! Gullevän! Hon studsade och sjöng och  visade syskon...kortet gick hon runt med hela kvällen till läggdags och jag är lite förvånad över att hon inte envisades med att ha med det i sängen.... :-)

Nu är klockan alldeles för mycket igen, det finns saker jag borde gjort men inte har velat. Jag har helt enkelt ignorerat att jag skulle behöva vikt tvätt t.ex. Däremot har jag varit duktig och middagsplanerat för resten av veckan plus skrivit handlingslista till maken. (Det var när han handlade idag som förkylningen verkade bryta ut...).

Nu ramlar ögonen igen så det är dags att stänga ned. Sov gott allihopa därute. Vilka ni nu är!

Hoppas att straffet för att ...

....bryta mot klick-förbudet inte är fööör hårt...för aj, aj, aj, jag slant idag! Jag har haft en kombo i huvudet lääänge så beställde jag hem det. Och sedan hade jag haft span på Plath dressen i almost black men avvaktat, men när Katinka provat den så insåg jag ju att den är klockren. Så - swisch- klickeliklick!

Jag gör som alla andra: Skyller på Katinka....

Nu ska jag kasta mig över matlagning, återkommer senare ikväll. Kram på er!

måndag 30 augusti 2010

Nu ska jag garderobsrensa ....igen!

Med takten på de nya inköpen inser jag att jag fortfarande behöver rensa ur garderoben lite mera. Så imorgon får det blir en djupdykning och stränga händer: vad används ej och ska bort? Eller vad kan man swappa? Fast allra helst då sälja...

Är jättedålig på att rensa ut, allt har man ju köpt för att man gillade det, en gång. Men sedan är ju vissa kläder för dyra för att användas ett fåtal ggr eller att bara hänga i garderoben! Så, imorgon får jag bita ihop. Vet ju att jag har en del godbitar som borde säljas av.

Ha en bra kväll, nu ska jag natta busungar!

lördag 28 augusti 2010

Ähum...vilken tycker ni är mest intressant?

Vilken av dessa tycker ni är mest användbar? Jag har en tutu i lite military sedan tidigare, men har hela tiden sneglat på den blå....Alchemistry dress har jag också sneglat på, har inte köpt någon tidigare, har flera x-stitches dock. Gillar eg. inte råa kanter och oroas av knytbanden på alchemistryn....Men den ser urläcker ut. Har provat den blå cheque..och ja, den var så fin på.  Min tanke med chequen är att ha t.ex. en chrysalis i lite indigo under och så kanske jeans eller leggins. Vad tror ni? Vill ju kunna använda under stor del av året....så vad har man över cheque när det snart blir kallare? Hm? Sedan är ju båda sjukt dyra för så enkla plagg. Jag menar, broderiet på alchemistryn är inte handsytt. >Plus alla råa kanter på båda.

Jag har därmed inte sagt att jag tänker bryta mitt "försök att inte klicka mera just nu", men jag funderar för längre fram. Och farao vad jag är sugen på en lovely knit beanie...i blue. Men jag använder ju knappt mössa så när ska jag ha den??

Minns ni den här?

Bild lånad från Charlotte Göteborg
Jo....hmmmrrrr....jag skulle ju inte klicka mera......men nu fick jag napp på den här! Så när den kommer får vi se om jag säljer min i brunt istället.....Jag tar lite kort då så får vi se...

Annars sitter jag på mina händer "Jag behöver ingen lovely knit...jag ska inte ha en wigwam i velvet (har ju förbeställt en i almost black sedan länge)...jag ska inte ha en chrysalis i cabaret....jag ska inte ha en cheque i blått...jag ska inte...jag ska inte...." Än så länge har jag hållt mig. Kan ju hänga ihop med att det har rasat in en del här de sista dagarna och jag känner mig ganska så nöjd med allt.

Det enda jag verkligen saknar är en svart kjol Ej en snäv modell utan lite utställd, med lite rynk. Har den fickor i sidan blir jag salig. Någon som sett en någonstans? Behöver inte vara ngt märke. Jag har en från förra året, men jag har lyckats få vlieseline på den när jag strök den efter att missat att det hamnat vlieseline på strykbrädan. Och nu får jag inte bort det.... :-(

Nu ska jag fundera på lunch och förbereda mig för eftermiddagens födelsedagskalas hos barnens kusin.
 Ha en skön lördag!

fredag 27 augusti 2010

Stövlar...

Jag lyckades! De sitter helt okej! Ser framemot att börja använda dem. Fast först måste jag ta dem till skomakaren för går jag i dem så kommer jag halka på första höstlövet som faller och kliver jag in på jobbet kommer jag halka så fort första foten hamnar på golvet! För sulan är helt slät...Fattar inte riktigt hur de tänkte när det gjorde den...??


Bilden är inte helt super men när 6-åringen tar bilder så klagar man liksom inte. Jag har inte varit supernoga med att vika in dem och sätta fast spännena perfekt. Men jag tycker att de fungerar! Så jiippiee, jag har ett par bruna stövlar som jag (snart) kan använda! Tjohoo!


Här det lite kapade fötter och så, men man kan se lite fler detaljer kanske?

Nu ska jag snart kasta av mig dagens outfit och krypa in i velourmys... Efter middag med grillad biff, klyftpotatis, sallad och god sås. Mums! Vinet får jag nog hoppa då jag har en begynnande huvudvärk...

Ha en skön fredagskväll allihopa- det är vi värda!

torsdag 26 augusti 2010

Men oj- nästa molly-leverans var nu!

Trodde nog att nästa molly-leverans skulle bli nästa vecka eller ännu senare. Men döm om min förvåning när jag såg mailet från Countrydreams om att det kommit nytt!
Nu har jag redan förbeställt Wigwamen i almost black sedan tidigare så där känner jag mig lugn.
Har också bestämt mig för att jag inte ska ha någon lovely knit. (Får se hur lätt det blir att hålla...men jag har faktiskt så det räcker sedan tidigare tycker jag)

Det enda jag sneglat lite på är mössan här ovan. Men jag gillar inte att det är en orange kant på den...varför har de satt det på den??? Och så vet jag inte om den kommer att sitta som en kondom på mitt huvud....Onesize är den ju i och jag har ganska stort huvud har jag förstått. Inget jättehuvud, men ändå. Och 1299kr för en mössa är väl liiiite  att ta i.....

Idag har jag provat stövlarna! Jag får nog göra ett senare inlägg dock då kamerans batteri valde att lägga ned precis just nu så jag måste ladda det först. Mellankillen tog korten så vi får väl se vad man kan få ut av dem...

Gruvar mig lite för nästa vecka då vi inför nytt frånvarorapporteringssystem (Jisses vilket långt ord!). Det är inte så att jag inte kan hantera datorer eller så, men programmet eller vad den nu heter, "plattformen" som vi jobbar med är så instabil och grinig så jag ser inte fram emot det. Och så tar det ju evigt mycket tid. Mycket enklare med ett streck i en kalender...det går ju fort! Det här tar ju tiiiiid! Trodde att datorer ska vara till hjälp...inte öka min administrativa tid!

Nu ska jag ta hand om de minsta barnen så vi slipper kaosartat utbrott och tvärförstörd morgon som den vi hade i morse. Den var inte rolig! Trodde jag skulle börja grina tillsist. Mellankillen helt omöjlig att kommunicera med. Skrik, vrål, ropandes på mig, men märker inte att jag är där. Är tillslut tvungen att gå, med ropen efter mig ekandes. Lilla Yrväder i barnstolen på cykeln. Äldste ivägskickad med cykel till skola. Mannen, som har lättare att flexa, stannade med ligisten och lyckades tillslut få ordning på det hela. De kom bara lite försent till sexårs....

Så, see ya later!

onsdag 25 augusti 2010

Okej, jag kan inte hålla mig!

I ett av paketen låg bl.a. den här:

Dolce skirt i cabaret



När jag bestämde mig för att köpa den i färgen cabaret så hade jag faktiskt en tanke i huvudet vad den borde blir snygg till, bl.a. Så direkt när jag rev upp påsen och drog på kjolen slängde jag även på mig klänningen, Ess 3 tier dress i svart med 3/4-ärm (som jag investerade i trots det sjukt höga priset - älskar den här modellen- bara myser i den och känner mig snygg!).

Och så här blev det. Fotografen är äldste sonen så då blir ju perspektivet lite annorlunda men vad tycker ni? Och ni som har Fondan i cabaret? Stämmer färgen på dolce skirten och fondan? Är de lika? (alltså cabaret-färgen på Fondan och dolcen)



Ni får ursäkta den vackra bakgrunden men det var den bästa jag kunde hitta just då. När jag ser bilden tycker jag att man skulle vilja ha något runt halsen som matchade dolcen....Ska leta i mina gömmor tror jag.

Nu, marsch pannkaka tillbaka till jobbplaneringen!

Men jisses Ellos- vilken kartong!

Igår ilade jag  iväg med en drös Tradera-paket till posten och hämtade mina paket. Men jisses vilken jättekartong Ellos skickade stövlarna i! Och inget bärhandtag på påsen!

Mått ca 50 x 50 cm...eller mer!

 Jag cyklade och stövel-paketet gick inte ens med våld att sätta fast bak....Visserligen har jag ju en barncykelstol där men ändå....;-) Så på parkeringen stod jag och rev ett hål i påsen för att kunna hänga den på styret....
Ni kan ju se mig framför er: Snabbcyklande "tant" med kasse fastsatt i cykelstol och en jättekartong i påse på styret som drog iväg åt alla håll i vinden....och dessutom då och då smattrade till mot hjulet är blåsten styrde det ditåt.

Återkommer med bilder på dem och det andra småpaketen som också följde med hem.

Idag har jag varit på kurs hela dagen och är nu riktigt trött känner jag. Däremot träffade jag en massa trevligt folk på kursen och det är alltid roligt. Själva kursen var bra också, och nödvändig då jag ska vidarebefodra den på jobbet. Därför måste jag sätta mig och jobba (jo-jippiee!) en stund. Ändrad planering för morgondagen och fredagen, för att kunna sätta igång ordenligt på måndag. Är också lite orolig för vad som hänt på jobbet när jag inte varit där. En dag borta brukar betyda städning en hel dag, ordna till papper, lösa konflikter som de inte kunde ta med andra av någon anledning, eller som de måste ta med mig igen, också av outgrundlig anledning....Jag inser att jag är lite hemlig med vad jag jobbar med. Kanske kan någon gissa, men jag har inte bestämt mig för om jag vill avslöja det rakt av. Inte ännu i alla fall.

See you later!

måndag 23 augusti 2010

Studs-studs-studs-studs.....

...i mobilen! Ja, jag har en signal som låter som en studsande pingisboll och idag så "pongade" det flera gånger på jobbet...

Vad tror ni kom? Ja, jag får faktiskt lov att vackert hålla mig tills i morgon (huvva- hur ska det gå...!) eftersom jag just nu är solokvist medan maken är på fotbollsträning med äldste och jag är med de andra....och en måndag är de inte så sugna på att åka iväg med mamma för att "hämta paket!"

Nu vet jag ju vad som kommer.. chrysalisar, dolce skirt, Ess 3 tier dress, stövlar.... Det jag är mest imponerad av är faktiskt leveransen från Ellos. Nu pratar vi snabb leverans, inget jag är van vid när det gäller de "vanliga" gamla räv-postorderföretagen...Där brukar det snarare ta både två och tre veckor innan det första kommer och sedan får man alltid vänta på rest-orders....Så det var positivt! Vanliga webshoppar brukar vara snabba så där har jag faktiskt mindre tålamod ska jag erkänna. Jag har dessutom köpt lite från Ajabaja, trots att jag blev så sur på dem sist och det retar mig att man ska behöva betala extra för rek när man beställer från dem. Det är ju inte så att det mesta de säljer där kostar lite. Så varför kan de inte fixa en frakt där frakten man betalar täcker så det inte är man själv som får stå för "risken" om det kommer bort på posten....! Irriterar mig oerhört faktiskt!Har hört att de inte kan göra så, friskriva sig, men jag vet inte. Har iaf ingen lust att behöva bråka om man beställt för 2000kr om vem det är som ska stå för det om paketet kommer bort....Så numera tar jag pf från dem. Säkert, plus att det är billigare än rek....(inga jättemängder direkt dock....3kr...).

Nu ska jag kolla kontoutdrag. Har sålt på Tradera och ska kolla om pengar kommit in. Hm..blir de glada på mig på posten när jag kliver in imorgon..."jo, jag ska bara lämna xx paket och hämta xx paket..."

Förresten, någon som vet varför det är så  *¨^9%''- svårt att förstå att deltidare inte ska ha lika stor jobbörda som heltidare, för arbetsgivare?? Varför man ska behöva dra det i långbänk vareviga gång....och dessutom behöva känna dåligt samvete för att man tar upp det..

I`ll be back!

söndag 22 augusti 2010

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge

En ny dag tittade fram och såg minsann lite roligare ut än gårdagen! Typiskt söndagsväder skulle min man säga.
Idag har jag bakat årets första äppelpaj. Ingen av barnen gillar äppelpaj, ja minstingen gillar degen, medan de andra inte vill smaka överhuvudtaget. Men äppelpaj och blåbärspaj är just mina favoriter.

Insåg under dagen att jag faktiskt väntar ivrigt på att få mina beställda varor. Stövlarna för att jag så gärna vill att de ska passa, för då är stövelproblemet löst för i höst liksom. Jag har nämligen så svårt för att hitta stövlar, har haft det hela livet, för mina vader är, oavsett vad jag väger tydligen, för breda för "normala" stövlar. Så jag håller mina tummar nu! Underkläderna för att jag ju vet att jag behöver dem, plus att jag är lite orolig för att chrysalisarna ska vara små. Eftersom jag hörde av Katinka att de var lite mindre i år. Och det var ju inte det man ville höra. Snarare tvärtom, att de var lite större i byst och under byst än förra kollektionens. Så där vill jag ha dem för att snabbt kunna prova dem, för är de små är det nog till att vara rackarns snabb på byte, om det inte redan är försent.

Jag drömmer om den här klänningen från Branting. Den heter Raisa och färgen heter blue/grey:
Bild lånad  från Charlotte Göteborg.
Jag ska erkänna att jag har den i brunt.  Men allra helst vill jag ha den i blått alltså. Och dum som jag var så medan den fanns i stl. M på Charlotte så velade jag för mycket. Och då sålde den slut förstås. Inte nog med det, den verkar inte finnas någon annanstans i den färgen heller. Nu är ju ibland jakten på ett plagg en del av tjusningen....men..Om någon vet var den finns så.....

Jag ska ju å andra sidan inte handla mer just nu. Det ska då möjligen vara med devisen "en in, en ut- i garderoben". Men det är ju så svårt....

Nu ska jag sätta mig och bestämma exakt vad jag ska göra på jobbet imorgon, ta en kopp te och kura ihop med min favoritsjal: Scarf scarf från Odd Molly. Värd varenda krona säger jag bara!

Ha en skön söndagkväll!

lördag 21 augusti 2010

Irriterad dag. Paketlängtan och bestämt mig för att sitta på fingrarna ett tag.

Okej. Ett nytt försök. Datorn bestämde sig för att lägga ned mitt i inlägget och nu minns jag knappt vad det var jag höll på med.

Jo, dagen blev inte som jag tänkte mig. Humöret har varit lätt irriterat.....hm...och det tog några timmar innan jag insåg varför. Aha- jaha, ja men då så. Och nu är jag supertrött.

Hann med och jobba några timmar idag också. Planera in allt på schemat inför hösten. Vad ska vi göra här...och där...och...kommer allt med...hm. Plus lägga upp ett projekt.

Längtar efter mina paket. Sedan vette 17 hur jag ska lyckas hålla fingrarna i styr, men nu får det vara slutklickat på ett bra tag. Ska ta och sluta surfa runt så mycket...för det är ju rackarns vad man hittar mycket snyggt...fast det är väl tur att man vill bli mindre också så kan man skylla på att man inte vill köpa något som sedan blir för stort... Förmodligen kommer det inte vara så svårt att inte surfa runt (inbillar jag mig) eftersom jobbet nu sätter igång med rivstart och alltid är mer än 110%- hela tiden- vilket innebär att jag ganska snart kommer att känna mig slutkörd. För trött för att surfa runt. Somna med barnen...

Apropå somna så hägrar det nu. Zzzzzz......

fredag 20 augusti 2010

Alltså....hur mycket kan man ta för velourplagg??

Alltså jag gillar den här. Mycket. Men hur 17 kan man ta 2150 kr för en velour klänning?

Hallå.

Jag har klickat....

Jag erkänner. Jag älskar kläder. Älskar att kombinera, fundera, känna...Och det vore ju riktigt bra om det nu var så att jag bara älskar kläder rakt av. Men jag har senaste åren fastnat för  märkeskläder...och det blir ju inte så billigt....hm?

För det blev en sån här....

 Och en sån här...

Och en sån här....

 Och en sån här!

Japp, dagarnas galenskap går i Odd Molly-tecken. Jag var dum (?) nog när de kom förra omgången och dissade dem. Provade dem...var tveksam....sedan när jag ville ha så var de naturligtvis slut! Nu kan jag ju också försvara mig med att jag håller på att garderobsrensa och sälja av...

Jag erkänner, jag älskar odd molly. När jag först vågade börja köpa deras kläder (man svimmar över att man faktiskt betalt galet mycket för ett plagg!) så insåg jag snabbt att här är jag! För nu för tiden så har jag sällan problem på morgonen av typen "Vad ska jag ha på mig?" utan jag känner att jag alltid har något att ta på mig och känna mig snygg i.  Men min molly-historia berättar jag en annan dag...

Nu har jag inte enbart Odd Molly på min kropp. Då vore man tvungen att vara miljonär eller så, utan en del andra märken slinker också in i garderoben. Och när det gäller bas, såsom linnen och så handlar jag glatt på H&M.  Det finns gränser för mig med. Även om jag önskar att en liten miljonvinst kunde trilla ned ibland....


Kanske är det för det är fredag...? Och jobbet börjat igen...? Och för att helger av någon anledning oftast känns för korta? Trots att jag påminner mig själv om att "alla timmar är lika långa"...Lediga som arbetande...
Lite nödvändig shopping kändes det som. Jag behöver faktiskt underkläderna. Jag kan inte ha syntetplagg, för jag blir som ett åskväder: sprakar och det slår gnistor om. På ett negativt sätt alltså.


Nu tar vi snackpaus. Snart är det dags att börja laga Tacos åt alla barn härhemma. Ha en skön fredagskväll!

torsdag 19 augusti 2010

Någon gång ska man ju börja...

Det här är tänkt att bli en blogg om allt och inget egentligen. Vad som försiggår runt omkring mig. Vad jag grubblar på. Vad jag gläds åt. Vad jag blir arg på. Sedan har jag ett galet intresse för kläder...vilket också kommer att märkas.

Idag är jag trött. Det är mycket på jobbet, mycket som jag inte kunnat förutsätta. Jag har redan jobbat min kvot för den här veckan...och mer därtill. Hur kommer det sig att man bara jobbar och jobbar och jobbar men ändå inte blir klar egentligen? Och då sitter jag inte och funderar över livet eller andra saker på jobbet...

Stövel Taillissime från Ellos. se

Å andra sidan kan man ju fundera på vad man gör annorlunda plötsligt. Jag har aldrig köpt skor på nätet förut Kläder har jag inga problem med att handla i webshoppar. Enkelt och smidigt och dessutom slipper man leta som en galning efter vilka som tagit in just det man själv vill ha! Men skor har jag varit tveksam till....Men nu har jag faktiskt beställt ett par ovanstående från Ellos.se, fast i brunt.  Nu håller jag mina tummar att de passar så jag slipper trasslet med att returnera (=alltid jobbigt).

Nu ska jag fundera över hur vi ska lägga upp helgen. Barn behöver skor, mamma (= jag) behöver jobba (suck...), vi behöver handla mat...och så vore det ju väldigt kul om man kunde umgås lite avslappnat med sin familj. Sådär som man läser om i barn-familjetidningar.....

Ha det gott.