lördag 30 oktober 2010

En fundering kring Odd Mollys "restningar" hos ÅF

Det finns en åf av Odd Molly här i närheten. Ja, det finns ju flera inne i själva city, men just här där jag bor finns det en ganska nära. Det intressanta med det är att ju att man kan åka dit och prova och köpa live om man vill.
Men, men, det som jag har märkt, och det märks ju ibland även i webshopparna, är att ibland så får de inte in de varor de beställt hem från OM. Det blir restat. Sådant kan ju hända i alla företag men det intressanta är att enligt åf så innebär det ganska så ofta att de inte får plaggen alls. Nu vet jag att en del faktiskt får restade plagg, men om åf upplever det så där så är det ju ett stort problem...(jag som kund kan ju efterfråga ett visst plagg och åf ska säga vad? Att de kanske får in det? Det vet ni ju alla att då vänder sig kunden någon annanstans för att vara säker på att få tag i det)? Om jag förstått OM´s tanke rätt så tillverkas kläderna efter att alla åf gjort sina beställningar. Detta för att inte stå med stora lager på sådant som ingen eller få väljer att ta in. Sedan har de säkert en viss buffert. (Hur skulle annars påfyllning kunna ske, eller utförsäljningar eller Freeport kunna finnas?) Hur kan det då bli så att åf inte får det de beställt??? Eller så sent att det nästan börjar närma sig nästa släpp, eller nästa kollektion? Och om det nu blir fel någonstans, hur prioriterar OM vilka återförsäljare som ska få plaggen???
Jag kan t.ex. bli lite undrande när jag plötsligt ser att FOLK förmodligen (om det inte är returer, det vet man ju inte ) fått påfyllning av en viss klänning. Men även av annat. Åf här hos mig har nämligen fått klänningen restad, med trolig följd att de inte får den alls alltså. Hur kan då andra få påfyllning? Nu kanske de som sagt inte fått påfyllning av just denna klänning utan det har varit returer. Men det är själva tanken jag är ute efter här.

Är det någon mer än jag som tänkt på detta? Eller hört om detta? Jag tycker bara att det är lite konstigt. Från Odd Mollys sida alltså.


"The greatest Odd Molly inspiration will always be you. So expect a lot."

fredag 29 oktober 2010

Någon som vet vem som har smycket?

.
Bild från Faboulus living.  

Koftan känner ni nog alla igen. Men smycket? Gillar det skarpt faktiskt. Brukar inte fastna för så stora saker men den här gillar jag. Jag sökte igenom hela deras sida med alla smycken etc men jag hittar det inte. Är det möjligen någon som vet tillverkare? Eller var man kan hitta det? Eller hur man gör ett själv....?

torsdag 28 oktober 2010

Allmänt dravel

Vad hände med denna vecka?? Kan liksom inte fatta att senaste inlägget var i måndags?? Nåja, så är ju livet.
Nyss hemkommen efter spökkonsert på jobbet, själv var jag av tradition häxa.. (det gäller att passa på) Imorgon vill barnen vara utklädda och jag slapp göra skelettdräkter plus att jag slapp köpa dyra dräkter...för när jag skulle köpa långkallingar och tröja så hittade jag skelettdräkt/pyjamas på samma ställe, billigare. Nice! Och taget, naturligtvis!

Ska bli sååå skönt att ha lite extra ledigt sedan. Fast jag har massa jobb att göra, så maken föreslog när jag var tveksam till att åka till landet (där internet fortfarande är lite eftersatt....) att han och barnen skulle åka ned innan och jag sedan skulle ta tåget....Hm...lite frestande..får se hur mycket jag hinner innan det är dags. Har jag tur så kanske jag hinner allt på en av heldagarna nästa vecka. För det vore ju kul att byta miljö lite.

Annars sa t.o.m. ett av barnen idag: "du ser trött ut, xxxx?" Vad svarar man, jo, självklart sa jag att jag var trött.  Fast om barnen ser att jag ser trött ut, som vilket nervvrak ser jag ut då egentligen? Lite orolig blir jag.

Idag började jag på en ny friskvårdskurs: Mindfulness. Hoppas att det kanske kan ge något till en som näst intill aldrig är "här och nu".

Nix, nu väntar barnläggning, de borde sova för länge sedan..I´ll be back!

måndag 25 oktober 2010

Spooky problem?

Man vet att det närmar sig Halloween (och man tror att man kommit undan i år) när man 4 dagar innan själva händelsen, av just en händelse får höra att "på fredag ska vi fira Halloween på skolan/fritids och klä ut oss" " Jag vill vara skelett-Mamma kan vi köpa en skelett-dräkt!" Mmmmm.....right, va.....

Men han är i alla fall gullig, sonen, när jag säger att vi istället kan handla en svart tröja och svarta långkallingar och vit textilfärg och måla en egen dräkt: Han  blir helt enkelt eld och lågor...! Han förbättrar (....) t.o.m. min "fantastiska"  idé med att "vi kan ju rita ett skelett på papper och klippa ut det och så limmar vi fast delarna på kläderna....) Så nu vet ni vad jag gör de närmaste dagarna.....fattas bara att äldste sonen ska ha en också... jag och min stora trut..

Hoppas ni haft en skön kväll. Imorgon och under veckan stundar hårt arbete här hemma: förberedelse för samtal och allmänt bråkande med jobbets webb, som är rätt så seg, så den är inte så effektiv när man jobbar i den. Brukar leda till ett antal sena kvällar/nätters jobb....

Ha det så gott alla där ute!

söndag 24 oktober 2010

Odd Molly jag borde införskaffa, eller?

Om man ska titta på vad jag använder väldigt frekvent så är det vissa typer av mollysar som jag borde köpa fler av. Det är helt enkelt så att priset blir ganska så okej om man tittar på hur ofta jag använder plaggen. Medan andra är det mer sällan man använder, men ibland är det också "finplagg", även om jag brukar försöka se det mesta som användbart till vardags...

Jag använder helt enkelt Odd Mollys mysplagg i mycket stor utsträckning. Äger flera fondor, eftersom jag fullständigt älskar dem. Det enda negativa där skulle vara att de inte har lång ärm och jag tycker att det är knöligt att ha en kofta ovanpå, volangerna knölar. Men vad hoppar jag gärna i när jag kommer hem efter en lång dag är en velourbyxa och en hoodie. Nu gillar jag just materialet velour (hade jag aldrig trott förut om någon frågat mig) mer än det nya, framförallt eftersom det mest är polyester i det tyget. Nu är det ju alltid polyester i velour också, men det är iaf bomullsvelour som OM har i sina plagg.



Nackdelen med OM`s velourplagg är ju priset. Chill Norways velours nackdel är också priset. Där har jag heller inte hittat någon som faktiskt säljer deras mysbyxor utan bara överdelarna eller klänningarna. Jag har inte känt på Chill´s velour heller men många säger att det verkar vara bättre velourkvalitet. Det här vet ju inte jag om det stämmer, eftersom jag själv inte känt på den som sagt.

Jag syr ju en del själv, och har tyckt att nog kan jag få ihop ett par mysbyxor själv, och jag vet absolut var jag kan köpa högkvalitetsvelour. Fantastisk velour som inte bleknar i färgen efter ett par tvättar, som kan torktumlas, som inte känns plastig m.m. Men sådan velour kostar, närmare bestämt åtminstone 154kr metern. Och det går ju åt lite när man syr till vuxna. Sedan behövs muddväv etc. En munkjacka behövs det blixtlås till etc. Plus naturligtvis tiden. Naturligtvis så tjänar man säkert ändå på att sy själv i jämförelse med OM´s priser, men sparar tiden om man köper.

Bild lånad från neanobelle.se
Finns även i flera fina blå nyanser. Vad är det då som hindrar mig från att sy själv? Förmodligen detta med tid skulle jag gissa. Plus att hitta just det där mönstret som är i den stilen som man själv gillar.

Vart vill jag komma med allt det här dribblandet? Jo, att naturligtvis borde jag införskaffa fler mysdressar. Se den som en kostnad som blir rätt så liten med tanke på hur ofta det används och med den tid jag spar på att inte sy det själv. Å andra sidan så syr man det själv så kan man ju välja både färg och sådan helt själv....

Snårigt inlägg, helt enkelt. Hur resonerar ni kring detta med hur ofta ni använder kläderna kontra priset? Givetvis tycker jag att man kan ha några riktigt fina plagg som man kan ha på tillställningar som kan kosta lite mera, men hur många är det försvarbart att ha? Har man fler sådana plagg än vad man borde, eftersom OM är himla bra på att göra just sådana plagg? Och hejdar man sig istället när man kommer till mysdressar eftersom man tycker att de "inte ska vara så dyra"? Fast man kanske använder dem oftare? Jag är nyfiken, hur tänker ni andra där ute?

Helgen går alltid fortare än vad man vill?

Nu är det förstås en sanning med modifikation. För mig känns alltid helgerna för korta, tycker inte att jag hinner något. Antingen roliga saker, och inga måsten, eller bara måsten och inget roligt. Min make hävdar att jag ska göra om alla måsten till roliga saker så löser det sig. No *^5&# va! För yngsta dottern däremot så känns nog helgen väldigt lååång. Igår sa hon, lilla hjärtat, att "det är tråkigt att vara sjuk". Klokt och så sant. Men det är fortfarande febrigt, även idag. Idag visserligen än så länge enbart 38,5.... Med jämna mellanrum gör jag utryckning i form av hämtande av vatten, fixa "puffen" som hon vill ligga i, ändrar film på tv:n (hon tittar gärna på något när hon är sjuk), sitter med henne i knät, fixar välling eller annat som hon kan tänkas vilja ha...



Det innebär att jag har lite dåligt med tid för annat. Så är jag lite osynlig så beror det på det.

Sedan har jag en lååång lista på saker som måste fixas nästa vecka. Kul. Men imorgon ska jag kunna hämta mina tillfixade skor/stövlar i alla fall. Ska blir jättespännande att se om det blir bra.  Att hitta en bra skomakare är nästan som att hitta en bra frisör. Man stannar! Ang. frisyrer däremot så börjar jag känns mig lite less på den frisyr jag har. Men som vanligt så vet jag inte vad jag skulle vilja ha i stället. Har väldigt tjockt hår och nästintill inget självfall så allt går liksom inte...

Ha en skön söndag. Här regnar det och känns som en riktigt eländig vädersöndag...vem vill gå ut? Inte jag!

fredag 22 oktober 2010

Natt med hetta - morgon med kyla




Och då menar jag inget annat än att dottern fick megamycket feber under natten, gnällde och mådde dåligt. Hon får alltid ont i pannan (som hon säger) när hon får massa feber. Vid fyratiden lyckades vi få i henne lite alvedon och både hon och jag fick sova några timmar i alla fall. Av detta kan man förstå att det var rätt så självklart att hon inte kunde gå till dagis idag och att jag tog vab:en. Maken sov nämligen som en stock nästan hela natten...

Idag när jag klev upp för att ringa jobbet och hjälpa maken med övriga busungar så snöade det ute! Gaaah! Just i år har jag varit mycket dålig på att ha koll på  barnens vinterkläder, sedan har jag också varit lite sur på att maken minsann inte insett att han kanske kan ta tag  i det....grr. Så nu for jag runt och försökte hitta det vi har, äldste sonen har som tur är inte vuxit så mycket så han kan ha förra årets vinterset, på vinden finns förmodligen ett set för mellansonen och en overall för lilltjejen.  Däremot behövs nya vinterbyxor till äldste, för de han hade förra året är mer eller mindre utslitna. Sedan är det ju det här med skor. Nu hämtades kassen upp och jag hittade iaf två par som grabbarna kunde ha. Sedan måste det mätas och dubbelkollas. Det är ju framförallt äldste som är i riskzonen, de andra kan ju ärva! (Snart börjar det dock bli svårt: när de är stora så sliter de väldigt på skorna så de inte går att ärva, men för lilltjejen är det ju inga problem ännu)
Bild från Fotoakuten.se

Nu ska jag ta hand om liten sjukling! (Note: kom i håg att anmäla till försäkringskassan!)

torsdag 21 oktober 2010

Om man inte...

...shoppar OM kan man ju roa sig med att shoppa till barnen. Jag har bl.a. skaffat ett lass med nya tyger (som ska bli barnplagg) och faktiskt också köpt lite färdigsytt åt telingarna. Det senare skulle jag inte gjort om jag inte känt att jag får 17 aldrig tid till att sy.

Flanellklänningen i dark indigo är jättefin. Men, stort men, är den inte lite väl dyr?? Flanellklänningen från förra året (som jag har, insåg att jag faktiskt ägde ett flanellplagg ändå) kostade ju inte så mycket så årets. Visst den här är mer formsydd, men det är ju en modell. Om den finns kvar på rea så kanske den är intressant, men farao, inte lägger jag ned 3000 kr på en flanellklänning! Jag kan ärlig säga att jag inte riktigt förstår mig på OM´s prisssättning. Den känns helt ologisk?? Oavsett så är det faktiskt inget som jag är sugen på från vinterkollektionen.


Är i så fall mer sugen på Chill Norways röda Jasper tunic, men den känns också lite dyr, för ett velourplagg liksom. Dessutom har jag lite svårt för rött om jag har plagget under julen, då har jag väldigt svårt att ha just dessa plagg efter jul sedan. Dumt, jag vet, men av erfarenhet så vet jag att det blir så. Däremot så känns det helt vansinnigt att ha den i vitt. Gissa hur länge det dröjer innan den är fläckad av något som inte går bort....

Är ganska trött idag efter en extra lång vecka. En hel del extramöten och en kurs. Sen dag idag och så hann jag ändå inte med det jag ville på vägen hem (har en bokleverans från Adlibris att hämta) så det får bli imorgon. Sedan är det ju inte tokvarmt ute direkt. Brrrr...jag har vanliga däck på cykeln och är det läskig halka, ja då cyklar jag inte till jobbet. En fd kollega råkade ut för en riktigt läskig cykelolycka vid just den här tiden förra året så respekt för väglaget ska man ha! Ska jag cykla mer nu så får jag väl önska mig dubbdäck, som maken sa. Samtidigt är de så rackarns kallt att cykla nu...

Ha det gott och kram på er allihopa!

måndag 18 oktober 2010

Pust!

Vilken dag!
Idag har allt gått i ett: från klockan ringde till jag sitter här nu. Förmodligen inte klokt, men vad kan man göra? Vissa dagar är ju bara så. Halva dagen var jag på en kursuppföljning, höll på att inte hitta dit först, snacka om att det var dåligt skyltat... Men väl där var det trevligt, om än inte så nyskapande. Och ingen förstår förstås ett smack av vad jag pratar om så jag byter ämne!

Tänkte först att jag skulle lägga in en dagens här, men när jag landade innanför dörren ville jag inget hellre än äta och sedan kasta mig in i duschen. Så outfiten åkte av illa kvickt. Jag kan ju beskriva den i ord förstås, även om det ju inte är lika talande som en bild: Jojo tunic (ej klänningen alltså) i vitt, under hade jag chrysalisen i dark indigo, marinblå leggings och en Bellarina scarf som jag verkligen gillar, men som inte kommit till användning av någon obskyr anledning. Iaf så matchade den perfekt idag då den går i vitt och blått....
Det enda som inte blev rätt, var att ett par vita sockor hade varit perfekt också, av flera skäl: matchning/brytning, för när noblessen var på var det enbart scarfen som var vit så resten av jag var liksom rätt så mörkblå,  men också för värmens skull.

Har precis bestämt mig för att jag inget ska ha av vinterkollektionen. Dels för att jag handlat en hel del innan men också för att jag hellre lägger det på äldre plagg. Det finns ju vissa saker man drömmer om....

Den här drömmer jag våta drömmar om....






En annan dag ska jag berätta historien om det dummaste jag gjort, i molly-väg alltså, men idag grämer det mig så oerhört att jag inte mäktar med... ;-)

Ha en skön kväll, nu ska jag njuta av CSI. Återkommande favorit här!

söndag 17 oktober 2010

Efterlysning! En från förra året sökes! Helst i rose!

Jag vill ha en från förra året: som är mindre sticksig. Den i velvet (nya) är ju jättefin men de ser så "håriga" ut numera plus att jag tycker de sticks mera! Nu tänker jag nog behålla min i velvet ändå, gillar färgen, men jag har blivit supersugen på en från förra året, som är mjukare!





Nu vet jag inte, typiskt nog, exakt vilka färger den kom i, vet ju chalk, darkblue och royal. Men minns inte om det var fler, grått kanske? Royal vore trevligt, chalk och rose har den ju också funnits i. Rose är nog högsta önskemålet tror jag Stl. 1 i så fall. Så om det är någon som känner för att få loss lite cash så hör av dig! Maila: fiasdesign@live.se. Nu vet jag ju inte om den fanns i rose förra året eller om det var innan, men det spelar mindre roll.

Nu måste jag klura på vad jag ska ha på mig i eftermiddag. Dags för fikakalas igen. Tyvärr finns det en där som gör att det är lite jobbigt att ha Mollysar på sig, nu brukar jag inte bry mig om sådant, men just i det här fallet är det faktiskt så pass jobbigt att jag drar mig för att ta på mig OM. Fel, jag vet, men ibland är det "bättre fly, än illa fäkta".  Orkar inte med massa tjafs just idag känner jag.  Däremot är det ju trevligt att träffas på fika. Och fira ett (äldre) födelsedags"barn".

lördag 16 oktober 2010

Drömmar förgyller tillvaron

Man ska drömma, både nattetid och dagtid. Kanske inte dagdrömma men drömma om plagg, ställen, saker etc. Jag tror att det berikar och inspirerar oss. Kanske särskilt om man har mycket om sig och kring sig.

Än så länge har jag inte bestämt mig om tutu:n. Jag har den nämligen i military...och flera i samma modell fast i olika färg...hm är det bra verkligen? Det lustiga var att jag valde den i military för länge sedan för att jag har så lite av den färgen i garderoben. Och den är fin! Men vad har man till military? Jag tycker att det är svårmatchat faktiskt. OM´s LK i military är ju ett säkert kort, men så mycket pengar bara för att matcha ETT plagg känns inte försvarbart.

Den svarta däremot...oh, den kan man ju ha massor med saker till. T.ex. min nya wool mix i velvet.., min first lady alpaca från förra året i royal,...osv osv. Det enda jag saknar där är just en chrysalis i almost black eller i cabaret...i stl. 3. Jag älskar nämligen att ha tutun som en lite kort klänning, men då behövs förlängare, eftersom man inte är 14 längre och vill visa halva rumpan.

Så:Någon som har chrysalisen i stl. 3 i almost black eller cabaret och kan tänka sig att sälja? Eller vill swappa mot något? Ge förslag i så fall!

Nu ska jag ringa frisören i centrum. Lilla damen behöver klippa sig. Jag skulle också behöva masa mig till skomakaren i lilla centrumet (åt andra hållet -suck) för att se vad han kan göra med mina primeboots. Plus lämna in Ellos-stövlarna för att fixa räfflor på sulorna: annars lär jag väl ramla och bryta benen nu, med alla hala löv.

Måste också komma på vad jag ska ha på mig...men det lutar åt en helggoding:





Förmodligen med vit underklänning från joy under....chrysalis cabaret har suttit snyggt här hade det inte!

Jag återkommer, för jag kan nog inte hålla mig borta!
Ha en bra lördag!

fredag 15 oktober 2010

En bild säger mer än tusen ord.

Så jag återkommer imorgon. För nu ser jag knappt tangenterna på datorn eftersom ögonen klibbar ihop och det känns som om jag ska somna sittandes (fattar inte alls vad karln här hemma menar med att fredagskvällar inte är en bra dag för att hitta på något vuxet??)
Ha en skön fredagskväll allihopa!

Förresten, om det skulle vara någon som skulle vilja göra sig av med sin svarta Jojo-dress från provrummet i stl. M så hör av er pronto! (kommentera här så kontaktar jag å de snaraste)

torsdag 14 oktober 2010

Åh, vad jag är sugen!





Mmmmmm. En sån här skulle jag vilja ha...men då måste något ut...men VAD? Jag är av den åsikten att det är värdelöst att sälja vår/sommarplagg nu, det är ingen marknad för det. Bättre att vänta tills i vår. Men det finns ju saker i min garderob som inte  är vår/sommarplagg....

Har i alla fall gillat den här hela tiden, men har tyckt att nja, jag väntar på rea. Och nu är det ju rea överallt på pre-fall. Visserligen skulle jag vilja se 50% men det vet jag inte om det ens blir? Vad tror ni? Blir det 50%?

Idag har jag haft en favoritkombo. Tyvärr åkte den av illa kvickt när jag var tvungen att kasta mig in i matlagningen när jag kom innanför dörren ikväll. Men eftersom den är en favorit så ska jag nog lyckas få den på bild...får väl muta sonen att vara fotograf igen... ;-).

Nu ska jag försöka komma i säng lite tidigare än andra kvällar. Är lite förkyld (hoppas att det inte blir värre: det har jag inte tid med) och har också suttit uppe länge andra kvällar och jobbat. Jobbat har jag gjort ikväll också, fast mest bråkat med skrivaren, så nu är jag rätt så trött.

Kram på er!

onsdag 13 oktober 2010

Det bidde...

...den  i velvet. Det var ändå skönt att se att det inte var entydiga svar: dvs att jag velade är jag inte ensam om! Blir det rea på den svarta någon gång kanske det blir den också....fast då ska det vara bra med rea minsann! Valet föll på den här då jag håller med om att färg piggar upp! Svart är alltid rätt och lite just därför blev det den andra!

Idag har jag invigt den här:


Det var 17 tur för nedrans vad kallt det var att ta sig till jobbet i morse...Brrrr. Och jag har inte fryst på hela dagen. Härligt! Så jag ångrar inte det här ett dugg. Sedan skulle jag kanske hellre haft de äldre varianterna men å andra sidan så har jag nu en almost black med fjäril och den här med ros. Då blir de ju lite mer annorlunda varandra liksom (kan man ju intala sig iaf)....

Under den hade jag bl.a min dolce skirt i cabaret. Härlig färg att ha till kan jag säga. Fast ni som har något i cabaret: jag är lite undrande, visserligen är jag elektrisk som ett helt åskväder under vinterhalvåret men, är era som klister på kroppen? Min erfarenhet av siden är att de INTE ska bli statiska..men den här kjolen sitter som ett ålskinn....och då är den inte trång om ni förstår vad jag syftar på.. Skumt är det ändock.

Nu är det dags för lite förberedande arbete inför morgondagen. Är rätt så trött idag eftersom det mesta av den förberedande tiden gick åt till EVK- möte och jaga tag i folk...så nu sitter jag här hemma med en del "måste-arbete".  Örrk.

tisdag 12 oktober 2010

Hjälp mig välja färg!

Den här?
Eller

den här?





HJÄLP! Vilken är mest användbar? Och vilken drar inte åt sig allt vitt? Gillar BÅDA, men det blir det då rakt inte. Har en mörkblå sedan tidigare. Vad skulle ni välja? Behöver ju en svart kofta ....men den i velvet är ju sååå snygg, också.... Jag är brunhårig om nu någon skulle undra.  Man skulle ta och vinna lite på lotter kanske? Men det blir nog svårt eftersom jag aldrig köper lotter... :-)

Nu ska har snart lagas chicken enchiladas- mums! Väntar in maken med en del av ingredienserna dock...

måndag 11 oktober 2010

Vinter mollysar

Jag brukar sällan fastna för särskilt mycket ur vinterkollektionerna. Tycker de överlag är lite trista och saknar de där guldkornen som man vill hitta. Men, jag är väl inte mer kvinna än att jag hittar något ändå. Två saker har fastnat lite mer än det andra:

Den här är jag särskilt förtjust i. Har inga flanellplagg alls i garderoben och som den fryslort jag är så borde det vara en bra investering. Klänningarna i flanell tycker jag känns lite för röriga i mönstren och lite för midjekramande. Vill ha mjukt och skönt och lagom kram...
Den här i lite lilac fastnar jag också för. Dock är jag lite tveksam till längden. Gillar överlag längre koftor och den här ser lite på gränsen för kort ut. Vi får se.





En sådan här blir det dock inte. Som fler sagt förr, hur tänker OM ibland? Och kolla in den i ryggen:

Brrrr....kortärmad och så dåligt knäppning i ryggen....Och med de "intressanta" fickorna....Nej, detta är då inte julklänningen för mig i alla fall.... Om fickorna försvann och knäppningen kanske hade några fler knappar då kanske den skulle se okej ut. Men jag har en känsla av att priset inte ligger i paritet med hur den ser ut...
Men man kan ju le i alla fall! :-) Och någon kanske ser jättefin ut i denna, vad vet jag, men det är då inte jag!

söndag 10 oktober 2010

Underbara scarfs...

Den här scarfen dregglar jag över. Så underbart vacker och dessutom tillverkad av vintagetyger. Allt är återvunnet om man ska tro på beskrivningen iaf. Den är från Lise Sandahl. Enda risken är ju att de alla är olika så det är som att köpa grisen i säcken lite grann. För eftersom alla är av återvunnet material så blir de ju lite olika. Färgskalan stämmer överens men mönstret vet man alltså inte. Det tilltalar mig dock att den är av vintaget tyg. Sedan gillar jag blått....Problemet är väl att den kanske är svårmatchad. Den avviker lite från min vanliga "stil" också. Men den är såååå snygg....

Jag behöver en till scarf att ha nu. Fryser lite med de bomull jag har och vill ha något stort och nästan bylsigt för att hålla värmen. Ester Elenoras tycker jag också är döläcker. Men skulle velat ha den i svart...eller en ordentlig färg som avviker mot allt det grå, svarta och bruna färgerna man har på hösten...Tänk er t.ex. den här i färgen cabaret:

Nu ska jag fortsätta spela grodspelet med min yngsta...och fortsätta vela angående scarfs....och önska att man var miljonär eller så...
Odd Molly tycker jag inte har ett så bra scarfs-utbud i år. Funovits har jag, den är underbar, men den är inte så tjock och fungerar bra inomhus, men snart blir det för kallt för att ha den som enda scarf utomhus. Och de andra OM har är inte riktigt jag.  Sedan är det ju kul att ha något annat också...!

lördag 9 oktober 2010

Härliga lördag!

Tänk vad skönt det är med lördagar...

Man kan sova utan att behöva stressa upp. (Man kan också vakna halv sex med vansinnig huvudvärk, men det är en annan historia) Man kan njuta av frukosten i lugn och ro. Man kan....öööh, nä, man kan inte njuta av lugn och ro hemma, för de tre kuliganerna bor här också. Visst är de härliga...men det är 17 vad de stökar ned? För inte är det väl jag som stökar ned? I alla fall inte i deras rum...och i vardagsrummet...och förresten, 17 vad de sölar ned? För inte är det väl jag som spiller på golvet under deras stolar? Eller drar in kilovis med sand och grus och lera? Eller använder flera set med kläder per dag? (hmmrrr...det sistnämnda kan ju hända...fast ombytet beror sällan på dräll och spill iaf...) Tur att man har blodsband med de små älsklingarna! Mum loves you!

Dagen går alltså i fixandets tecken. Jag har dock lyckats med att införskaffa galgar så nu har fler plagg någonstans att hänga. Utrensning pågår också, om än lite långsamt. För när det blir rea så vill man ibland så gärna ha just ett visst plagg. Som när jag beställde hem continental knit. I chalk. Fast jag har den i almost black sedan förra säsongen, med lila fjäril bak. Men den här var ju så fin. Och för dyr. Innan rabatten iaf. Nu har jag iof sig sålt av en del men det måste ut mer. Och mutter, mutter, vad det är svårt! Sedan tar det ju tid också. Vilket man ju naturligtvis har i överflöd.....

Provade en everyday long cardigan här i veckan. Nope. Ca ce n ést pas moi! (eller hur nu franskan var). Den fick åka åter. Den är fin, men jag såg ut 10 år äldre ut och den hjälpen behöver jag inte!

Nu åter till röjning. Ursäkta avsaknaden av rolig bilder...
.

lördag 2 oktober 2010

I brist av träff...

...passar man på att kolla in det lokala utbudet, som faktiskt är ganska okej just nu. Lite fattigt på vissa färger dock. Passade på att prova några LK ...men ?? Har jag missat något (ska ju inte ha någon LK nu i höst)?? Tycker mönstret är annorlunda? Förmodligen har jag väl sovit när ni andra märkt detta och noterat det? Jag tycker ju att jag kollar tillräckligt, men detta hade jag missat? Började t.o.m. tänka " att säljer den här butiken kopior?" Fast så olika är de ju inte. Men tanken poppade upp...

De kanske inte ens ÄR olika? Skumt var det iaf. och storlekarna var helt annorlunda. Trånga som 17. Och okej, visst kan man gå upp i vikt men inte sååå mycket på väldigt kort tid? Utan att det märks på övriga plagg man äger?

Nu lämnar jag detta och går och tar fram köttfärsen. Ikväll vankas det tacos. Gott, enkelt att laga till när man är själv ( läs: ensam vuxen) till den hungriga vargflocken här hemma. Dessutom är det så tyst ute i vardagsrummet nu att jag måste gå och kolla så ingen somnat i soffan...

Ha en skön lördagskväll!


Pssst! Invigde min Oak Coat idag. Den är helt outstanding! Wow säger jag bara. Me like a lot!

Jag = en sucker for mysplagg...

Vet ni, oavsett hur sköna kläder jag än har på mig på jobbet, så är ändå det bästa när man kommer hem att snabbt hoppa i lite mysplagg. Ibland kan det ju vara så att det beror på att man ska fixa och dona och inte vill riskera att kladda ned favoritplaggen, men oftast är det för att det är så sköööönt att bara mysa...

Förut hade jag alltid gamla avlagda träningskläder, men tycker nu mer och mer om att ha några snyggare mysplagg så man åtminstone ser lite hyfsad ut om någon plingar på dörren....För hur kul är det att stå i supersunkiga kläder när någon man inte träffat på länge plötsligt står utanför dörren....Jo men visst, hej, kul att ses, så här mysig ser jag ut numera- liksom!

Jag tillhör dem som älskar att mysa i velour under höst och vinterhalvåret (och svala vårkvällar...) och numera finns det ju en uppsjö av just snygga velourplagg. Det finns nästan för många (och för dyra naturligtvis)...det börjar bli svårt att välja....

Jag skulle nämligen vilja uppdatera, eller rättare sagt, komplettera min mysavdelning. Har ett mörkblått velourset (huvjacka och byxor) men det måste ju tvättas ibland. Och visst går det bra med Fondor, men ja, ibland vill jag ha byxor. Har ofta, ofta kjol eller klänning eller möjligen leggins på jobbet numera. Så jag fnular på vad jag ska satsa på...Chill norway? Odd Molly? Färger? Vanlig huvjacka eller  av den längre modellen?
Vad tror ni?















Eller är det Skunk dress som väntar på att få bli mysis här hemma? Nåja, det tål att funderas på lite iaf.
Äldste sonen ivägskickad på fotbollsturnering idag lördag. Goa ungen! När blev han så stor?? Vi andra här hemma ska ägna oss åt att fixa en kalaspresent, vi tar en tur till det närmaste köpcentrat, som turligt nog inte är Kista C... Sedan är det väl lite röj som vanligt. Maken är bortrest sedan i torsdags så jag är inte lika frekvent på nätet som vanligt. Om nu någon undrar. Fast jag har en känsla av att det är lugnare i "molly-land" idag med tanke på riksträffen... Jag hoppas att de alla har riktigt roligt. Och skulle någon hitta en chrysalis i cabaret i stl. 3 så vet ni vem ni ska tänka på.... iaf säga till VAR den finns....  ;-) Have a nice day, girls!