torsdag 31 mars 2011

Om ni inte behöver ansöka om pass nu så...

....gör inte det!


Igår klippte jag mig också, far som ett jehu (som Mormor brukade säga) upp till lokala butiken för att fixa jackan, rusar till tunnelbanan, in till min superfrisör (me love! Hon är såå himla duktig- och framförallt ÄRLIG). Därefter direkt till polishuset för att ansöka om pass. (Mitt gick nog ut för evigheter sedan....). Naturligtvis är halva Sverige där och det är 100 (!) nr före mig när jag tar min lapp. 1½ timme senare kommer jag ut, hungrig och dödstrött. Vi äter lunch vid 11 på jobbet och nu är klockan tio i sju....Hemma vid halv åtta, slänger i mig lite fil och en smörgås (äter jag mat då så blir min mage lite tvär...). Ska sedan lägga barn, somnar som en stock med dottern, upp senare och in i badrum, in i säng och vaknar sedan kl. halv sju på morgonen, fortfarande trött....Något jobb hann jag inte med heller. Det får alltså bli ikväll. SUCK.


Jag är så sugen på en Ester Elenora klänning...men...ja, behöver jag den? Eller är det bara gamla vanliga shoppingnerven så går igång? Minzo har den, och de har ju 20% just nu så det är svårt att inte klicka kan jag säga.

Jeansjackan fixad sig, kände nog att ni höll tummarna! Expediten var som solsken en varm dag. Fick byta till stl. 2 fast jag köpte den andra den 7 mars! DET kallar jag service! Nu brukar jag handla där, eller kika in där, så de känner nog igen mig vid det här laget, men ändå.
Fattar inte riktigt att jag kan ha en tvåa i jeansjackan? Den sitter mycket bättre än trean. Och jag har ju med molly-mått mätt breda överarmar och är dessutom lite större nu än vad jag vill. Och de som jag sett prova jackan har ju varit ettor eller tvåor och de har fått, enligt egna utsagor, gå upp en storlek? Nåja, jag har ju inte stor byst, vanlig B här, så det är kanske det? Men även ärmarna är perfekta på mig. Jag är i alla fall nöjd!

Ha en underbar kväll. Nu ska jag lägga barn och sedan jobba och hoppas jag, kanske träna lite på evighetscykeln....
Kram på er !

 Psst! För er som undrar: på min lokala butik så fanns en cancun scarf i dark magnolia kvar...och jeansjackan fanns det 3 i stl 3, en i stl 4 och en nolla eller etta tror jag. Ingen av dem doftade unk. Dessutom hade de lite annat fint. Igår fanns det två cancun:ar....Vem som knep den andra? Jaaaaa... det har jag ingen aaaaaning om...*visslar*

tisdag 29 mars 2011

Jag höll mig!

Fast farao vad vacker den var: Cancun scarf i dk magnolia.....Åååååå. Önskar jag kunde önska mig den i födelsedagspresent....men då är den nog slut. Jag är  i alla fall glad att jag INTE köpte den. Att jag faktiskt höll det jag lovat: inget mera nu!

Vad gjorde jag då i lokala butiken undrar ni? Jo, jag mitt dumma nöt, köpte ju jeansjackan i stl. 3. Har inte använt den ännu, den ligger kvar i påsen. Tog fram den häromdagen och provade igen...farao den är ju rätt stor! Och det är ju ett tag sedan jag köpte den...ingen bytesrätt att räkna med alltså....Nöt- är bara förnamnet. Men, skam den som ger sig. Jag tänker att jag ska i alla fall gå upp och prova en tvåa om det finns. Det finns. Den sitter RÄTT.  Jag pratar med en expedit. Hon lovar inget men ber mig ändå ta med mig min trea och så får de kolla den....Åh, håll era tummar för mig imorgon att de gör ett undantag och låter mig byta! Det är ju inte så att de förlorar på affären....

Ha en bra tisdagskväll: nu ska jag förbereda kvällsmat...maken ringde just och var dödssur för att jag inte sorterat handlingslistan. Okej, jag var också lätt stressad..och inte f-n (ursäkta) hjälper det att ringa och vara sur. Kan man inte be lite trevligt istället? Typ du har glömt att sortera listan, kan du inte göra det och maila mig igen? Hmpf.

Smultrongården i Sandviken idag för er som kan...!

Snälla och serviceminded Eva som har Smultrongården ska vara i Sandviken, Folkets Hus (Assistant Partners kontor) mellan kl. 11 och 21.00 ca idag och visa upp lite kläder bl.a. Odd Molly, Love forever, Calou träskor m.m.. De bjuder dessutom på kaffe och kaka...OCH 10 % på allt, om jag förstått rätt.

Jag har  försökt klistra in deras inbjudan här men blogger vill inte samarbeta.


Kan kanske vara något för någon?
(nix, är inte sponsrad!)

Timeless- med vad???

Jag vet, jag måste bli bättre på att fota min outfits. Jag förstår att det är trist att bara läsa mina ord.

Men- just nu är det kört- ljuset ute gör att bilder utan blixt i spegel inte går att se- blir alldeles för suddigt. Hur farao g ö r ni andra??

Dagens är i alla fall än så länge, jeans (inga mollyjeans -var är de?), timeless linnet i vitt med äldre tenfold i bomull i chalk. (Kanske tar jag en Hunkydory kofta i vitt över i stället - ska testa) Inte en helt lyckad färg till krispigaste vitt men jag fick komboproblem! Vad har ni till timeless linnet i vitt om ni har det - eller har ni några idéer?? Grått finns ju på linnet, likaså rött. Men jag vill inte ha något mönstrat till eftersom det förtar lite av linnet? Grå kofta har jag då inte, röda enfärgade bor inte heller här....Så???! Just nu känner jag att jag saknar FÄRG i min outfit. Det är dessutom grått ute så det spär väl på känslan..... Scarfs har jag, men hittar ingen som passar till det grå och RÖDA. Att gå ärmlöst är inte att tänka på - skulle frysa ihjäl då. Det är ruggigt i dag...

Bild lånad från Factory.

Nu ska jag slänga i mig lite sen frukost och jobba några minuter till. Har fullt upp och satt uppe alldeles för länge igår kväll (läs: natt). Är inte klar på långa vägar ännu så det lär bli en lång kväll ikväll också. Men ikväll vill jag då verkligen hinna cykla/träna! Igår hann jag inte alls. Så idag måste det bli av...Sedan kan jag avslöja att det är då inte så smart att baka chocolate chip cookies om man är en sockerberoende typ...Hur lätt är det att motstå? Nu åker kakorna ner i frysen- då står de åtminstone inte framför näsan på mig när jag kommer hem- hungrig och med lågt blodsocker!

Kram på er och ha en bra tisdag!

måndag 28 mars 2011

Svart....eller brun....?

Jag har spanat in en väska. Såg en bild på den och se- där stod mitt namn! Väskan är från mitt favoritmärke när det gäller väskor: Adax.

Nu finns den i svart och i brunt (och stone):




Den svarta har jag sett live, den bruna har jag bett lokala butiken att ta hem från city så jag kan få se färgen live. Den bruna känns mer somrig. Däremot så är jag helt enkelt en svart tjej. Jag har ofta svarta leggings, svarta skor,  osv osv. Dras till svart helt enkelt. Men just på sommaren har jag lite svårt för att ta just svart. Känns som om allt annat man har är ljus och fräscht. Och så drar man till med en svart väska till liksom?
Nä, tror det får bli en i brunt. Var jag rik skulle jag köpa både en svart och en ljusbrun. Den är jättemjuk och helt perfekt i storlek för en som jag som inte har hela världen i väskan... Priset är inte lika trevligt, kan man vinna på lotto omgående..., men nu har jag sålt av en klänning faktiskt så då kan ju denna kanske få komma hit istället. Sedan är den ju i skinn och då blir det direkt dyrare. Köper inte syntet längre faktiskt. Tycker de håller så dåligt och ser så trista ut fort! Nä, jag vill ha väskor som håller läääänge och ser fina ut. Nu har jag dock skaffat mig två väskor på ett år (jag brukar aldrig köpa väskor annars...) så denna får blir nog den sista då.

Nog om väskor!?

Dagens mjölkchokladiga outfit var ka-ching wrap i powder (helt galet vacker färg!), underklänning från Joy i gammelrosa (!) och rosa scarf, svarta leggings.  En av mina kollegor tappade hakan- wow! sa hon, så snyggt och ser så skönt och bekvämt ut! Den kollegan är så ärlig och härlig och har inte en gnutta avundsjuka i sig. Underbart med sådana personer.

Ikväll är det möte med träningscykeln och så undrar jag fortfarande var mina jeans är? Måste nog maila butiken! Sedan måste jag sätta tider för samtal och skriva lite jobbrelaterade saker.....SUCK.

Om nu dygnet hade fler timmar, eller om det fanns en time-out knapp: Stopp! och så kunde man komma ikapp...

Kram på er och hoppas ni har det lite mindre fullspäckat än jag!

söndag 27 mars 2011

Sommar outfit har landat

Men än är det långt till  sommar....

I alla fall så har terrie suntop och nederdel anlänt. Jag har provat och de sitter perfekt. Är då naturligtvis lite orolig för att de, framförallt nederdelen, ska bli för stor sedan eftersom projekt minska pågår här. Men, den dagen den sorgen. Och så är jag dessutom inte helt okunnig med symaskinerna så det ska nog gå att fixa till i så fall.

När jag provade så insåg jag i alla fall att den här outfiten den gör sig inte på nätet. Blek, mer än vad jag vill ha, örkljus...Nä. Ni får se produktbilder och så låtsas jag att jag ser ut så nu också. :-)





Ha en skön söndag!

Kram.

fredag 25 mars 2011

Väntar på maten...

Brrrrr! Idag har det varit kallt! Solen har visserligen skinit fint men blåst som attans har det gjort och ingen värme.

Dagens outfit har varit Check me andress i rosa. Glömmer bort att jag har den klänningen ibland. Förra vintern användes den väldigt mycket men jag har liksom glömt den lite den här vintern. Idag var den dock skön att ha. Under hade jag en spoiler underskirt i brunt. För att mota kall-väderleks-känslor så plockade jag fram min no1 vårkappa i tisdags: Noblesse Hood Coat i blått. Farao vad jag gillar den jackan. Heeeelt underbar! Får alltid komplimanger när jag har den på mig, vilket ju också är trevligt....! Jag har Chill Norways Oak coat i grått från i höstas också men den är det inte alls lika bra material i. Det blåser rakt igenom den, så den får vänta på varmare väder.

V'äntar på mina jeans också. Trodde de skulle dyka upp idag men brevlådan ekade tom och inget på utlämningsstället heller.  Får väl se om det dyker upp på måndag. Har inte Milk and honey fått in Terrie dressarna ännu förresten?? Katinka provar ju den i chalk och jag har bokat en i blått. Men den har inte kommit ännu och jag tycker att den borde ha gjort det...? Om de nu fått leveransen menar jag.

Sitter just nu och väntar på makens handling: så vi kan fira våffeldag här. Barnen får äta traditionella våfflor med sylt och grädde, maken och jag tänkte äta med creme fraiche, hackad rödlök och löjrom...Kändes mer mat än med bara massa gottis på.

Bild från Tv4


Ikväll känner jag bara för att krypa ihop i soffan under favvisen scarf scarf och titta på något "skräp" som inte kräver massa hjärnverksamhet. Försöker fortfarande blunda för Cancun scarfen....

Ha en skön fredagskväll och NJUT!


Kram!

onsdag 23 mars 2011

Konsten att inte blåsa bort

...har jag praktiserat idag. När jag gick från jobbet blåste det, men inte galet. När jag kom till dagis blåste det halv storm och nu måste det då blåsa ännu mera! Inte klokt.  Vårstorm?
Bild från Fotoakuten.se

Idag har jag efter en massa funderande hit och dit beställt hem ett par mollyjeans i stl. 2. Nu får vi se om de passar och hur jag upplever storleken.  Inser dock att jag förmodligen får lägga upp dem minst en dm eftersom jag då inte är speciellt lång...Om jeansen passar ja, då rensar jag ut något annat, måste börjar praktisera en in-en ut här.

Idag provade jag också min jeansjacka igen och farao alltså om jag inte ska ta och prova en tvåa också. Men det är nog rätt det jag har. (Hoppas jag, inte tänker jag gå med förlust och sälja och köpa en ny i stl 2 -då behåller jag hellre min trea.) Möjligtvis swap då. Men vi får se...) Kollade in the naked dames också och mätte lite. Ska man ha något märke över ska det nog vara ganska så diskret, har hittat en del häftiga men de är för iögonfallande, några små mörkblå hjärtan kan jag tro blir lagom snyggt. Tänkte i så fall tråckla på dem så jag kan ta bort dem sedan i sommar när jag inte jobbar.

Ikväll blir det rättning av nationella prov och förhoppningsvis lite cykeltramp- igår somnade jag som en sten bredvid sonen och gick direkt från hans säng till min egen (mellanlandning i badrummet då) och sov vidare. Var ändå dödstrött i morse?!! Längtar till nästa ledighet. Längtar till sommar och sol.

Kram!

tisdag 22 mars 2011

I blåst och sol- och OM jeans

Jag äntrar världen med jeansleggings (har haft dessa i garderoben läääänge men inte förmått mig att använda dem- så dumt eller hur?) ljusa, fields of lace i chalk och min tenfold knit i den härliga lila färgen love från förra året. I ljuslila på ryggen står det Odd Molly. Jättefin ljuslila färg men det kliar ändå i fingrarna på att att ta bort det! (Det som hindrar mig är då inte andrahandsvärdesförlust utan just att det ljuslila är så fint ihop med det lite mörkare lila som resten av koftan är i...). Koftan har legat i garderoben oanvänd- så dumt igen- just för ryggtexten. Idag provar jag- är det så att det inte känns bra- ja då får nog antingen koftan eller texten åka....

Nu har jag inga bilder och i spegeln blev det tyvärr inget vidare så några outfitsbilder på härligheten kan jag då inte visa upp. Synd- därför att i mollymynten fram på FoL:en så går den lila färgen igen som finns i koftan....Läckert om jag får säga det själv. Men idag slutar jag sent- möte hela eftermiddagen....suck- och om det då går att fota mig när jag kommer hem- ja de vete 17....

I söndags cyklade jag ett pass här hemma- första gången på ett år minst....huvva!- idag är det dags igen hade jag tänkt mig. Jag ser på mig själv och gillar inte att kurvorna "kurvar" sig mera än vad jag vill. Har alltid haft höfter så med lite extra så känns de för mig alldeles "too much". Lite träning gör dock susen för inte bara utseende utan även psyket...man känner ju sig gladare när man kommit igång. Sedan är målet att jag ska kunna ut och jogga istället. Tänk att jag tränade 3 ggr i veckan plus matcher innan barnen kom.....Kan sakna det oerhört ibland men också känna att nu har jag annat istället. Att sedan jobbet tar lite fööör mycket tid är ju inte rätt- det är ju den tiden som tas från familj, barn och make, och från min möjliga träningstid/egentid.  Men frågan är ju hur man hamnar på rätt sida om det här- lagom lagom liksom?


Är det någon därute som provat Odd Mollys jeans i år förresten- de långa? Vad anser ni om storlekarna? Jag har fått höra att det är ganska så stora i storleken. Jag vet att Annette (Inspire Me) i Danmark provat dem men jag önskar fler åsikter! Finns det någon där ute som har jeansen och kan upplysa? Och vad anser ni om trycket på benen- är det påträngande? (jag vet att rosen inte finns kvar)
Jag är ingen jeanstjej egengtligen- ingen byxtjej borde jag väl säga- men det är sååå snyggt- och skönt om byxorna är mjuka, inte hårda och klämmiga. Jag har dock lite svårt att acceptera priset- men vi får väl se. Kanske får något annat åka ut i så fall. Så vad vet ni om jeansen?

Nu måste jag snart rusa- funderar på att gå till jobbet idag igen. Fast det blåser lite väl ute- ser inte så skönt ut tyvärr. Men får väl se. Huvudet mår bra av det dock!

Kram och ha en härlig tisdag!

söndag 20 mars 2011

Inga pointelle

Efter att ha läst vad Lingonberrie tycker om pointellen så får de nog vara- om jag nu inte lyckas fixa några egna, hemsydda. De ska tydligen klia något förfärligt och det vill jag då inte ha. Plus att de var jättesmå i storlekarna. Sedan stör det mig att Borgeby då tydligen hade dem i dark magnolia men att de inte lägger ut dem i webshoppen. Hur f-n tänker man då?

Nope. Då får de inte komma hit. Kli vill jag då inte ha. Känns lite synd när jag tänker på de i multi. De ska ju inte klia- men det känns också som om var och varannan människa kommer att ha dem? Plus att bredrandigt på mina ben gör mig något tveksam. Förmodligen kommer jag att komma på att jag ändå vill ha dem och då är det mer superförsent. Det är ju redan försent nu också egentligen....

Nu ska jag kasta mig iväg och lämna barn hos kompis för lekstund. Hann naturligtvis inte klart med allt jobb igår. Blää. Men vägrar faktiskt att göra mer i dag. Vet inte hur jag ska få till det, att hinna bli klar, men det får bli i veckan helt enkelt.

See Ya later och ha en skön söndag!

Kram!

lördag 19 mars 2011

Solen skiner! Men...

Idag blir det jobb.

På en lördag.

Kul va?

Men det är bara att bita i sura äpplet och sätta sig vid datorn och jobba. Systemet är trögt så halva tiden går åt till att systemet ska "jobba". Jag hoppas att det ska räcka med att jag sitter idag. Det känns dock extra trist när solen skiner från klarblå himmel och alla är hemma.....Men det är tyvärr jobb som jag inte kunnat göra på vardagskvällar för jag är för trött helt enkelt. Det kräver en hel del koncentration, vilket inte är min starkaste sida efter kl. 20.00 på kvällarna numera.....Det måste vara klart på fredag (men det är ju långt dit tänker du- jo, men vardagskvällar fungerar inte, och just det här jobbet hinner jag inte göra på jobbet-sjukt va!)så då måste helgjobb till. Tänk om lönen låg i paritet till det jobb man gör....mutter, mutter. För någon övertidsersättning får vi då näst intill ALDRIG (jag har då aldrig fått det under de senaste 10 åren...).

Sedan vill jag färga håret (!), ta en dusch, träna vore trevligt (även om min kropp säkert inte håller med så otränad som den är) och efter det skulle ett glas rödvin inte sitta helt fel.

Sugen på att sy är jag också. Har hittat ett mönster som jag är så sugen på att skaffa....tror det blir ett perfekt "grundmönster" som blir lätt att förändra, om jag vill det.  Sedan är jag faktiskt på jakt efter "stickat" tyg, funderar på att fixa mina egna pointelle leggings....utan glitter och glamour då...att sy dem är nog en baggis- inga avancerade prylar den där modellen- men att hitta rätt tyg och rätt färg- DET är det svåra. Gissar att Odd Molly tillverkat sitt "tyg" själva! Men eftersom jag älskar "jakten" så skam den som ger sig....Har i alla fall hittat ett tyg i ren bomull - funderar på att skaffa det och ev. färga det...Men skulle helst vilja ha ett med lite mer "mjukhet". Bomull är ju ganska "hårt" innan det töjer sig.

I jakten på tyg hittade jag ett ställe som säljer bomull/silke tyg- ni vet som i livealot:arna, praire osv- 15 dollar metern....Gissa om jag blev sugen!

Nu ska jag äta upp det sista av min frukost, jaga rätt på busunge nr 3 för påklädning och sedan röja ordning för "kul" jobb. Wish me flow!

Kram!

fredag 18 mars 2011

Grrrrr.....!

Apropå kvalitetsdiskussionen så har jag nu hämtat ut (igår rättare sagt) min cypress dress i vintage pink i ny storlek. Jag tar upp den ur förpackningen, tittar snabbt på den, drar ned dragkedjan för att ta den på mig, ångrar mig och ska dra upp dragkedjan istället...då fastnar den på halva vägen OCH delar sig på båda sidor om själva "dragaren"....... Det var då själva '¨#%&/#! Det går helt enkelt inte att fixa. Jaha, packa in klänningen igen. Maila redheofsweden och berätta att man vill reklamera. Kul. Jag vill ju ha den där klänningen-men farao blixtlåset ska man väl kunna dra upp och ned mer än EN ENDA GÅNG! Sedan stör det mig att Redhe är så långsamma på att svara på mail. Jag mailade direkt igår men har inte fått svar, och då lär jag inte få svar förrän efter helgen. Och jag har jättemycket på jobbet nästa vecka och att springa till posten just då känns ju så lagom roligt.... Sedan gäller det ju att de har min storlek kvar också efter helgen.....blir galen annars, för den fanns igår....





Mutter, mutter.....


Som grädde på moset så snöar det värre än någonsin och jag har "sväljont" i halsen/mandeln. Var är våren? Och jag har inte tid att bli sjuk- på flera veckor! Här ska ätas vitlöksmat och vitaminer!

Kram på er, igen!

Mollysar = jag?

Jag knyter an till förra inlägget.


Är jag Molly-trött? Nej, så känns det inte.

Har jag för litet shoppingutrymme? Nej, egentligen inte.

Är garderoben full? Ja, det kan man nog säga....


Vad är det då som "kliar"? Jag tycker Madeleine satte huvudet på spiken också. Jag hittar heller inga saker längre på de stora kedjorna. Men jag får faktiskt lite ångest över att jag som sagt kan tycka att 300-400kr är dyrt på kappAhl, medan jag sedan som sagt kan köpa en klänning för dryga tusenlappen. Det känns liksom inte bra. Det är helt enkelt DÄR skon klämmer.

Då kan man undra varför då detta kommer upp nu? Jag menar jag har ju gillat Molly ett tag....Ja, det är nog inte förrän nu som min garderob börjar bli full. Det börjar bli svårt att motivera varför man ska ha en "dyr" klänning, wrap etc etc till..... Det är ju bara att jag tycker att det är snyggt som är anledningen just nu liksom.

Varför bär jag Mollysar? Ja, jag har då aldrig träffat så rätt som den dagen då jag skaffade min första molly. Det var som att hitta hem. Allt och inget ryms liksom inom samma kollektioner. Det finns något för alla men ändå så är det en "viss" stil. Svårdefinierad tycker jag. Bohemiskt tycker en del osv osv. Jag kan helt enkelt inte tänka mig att ha så mycket annat. Jag har annat som jag kan blanda upp med, men jag är mest jag när jag har det jag gillar mest, vilket oftast blir Odd Molly. Är man hjärntvättad då? Eller är det helt enkelt så att det ÄR rätt? Då hade det ju varit enklare om det hade varit ett märke som var något billigare.... ;-)

Jag vet att ovanstående låter konstigt i en dels ögon. Men jag känner mig vacker, fin och mår bra när jag har  kläder som jag gillar.Låter jätteytligt men allt hänger ihop. Har haft kollegor på jobbet som sagt att man har så många fina kläder och att det inspirerat dem att också klä sig "lite finare" (nu är det inte "fint" jag är ute efter men det är så de själva säger), att tänka efter lite mera. Och man blir glad av att se andra som trivs i det de har på sig! Det smittar!
Lustigt nog är de då oftast när jag bär Mollysar som det känns "rätt".  Konstigt eller hur!


Dagens har varit en favorit: ka-ching wrap i dark blue med vit underklänning från Joy och leggings till det. Är jag det minsta frusen av mig så är de HELT underbara att ha. Önskar jag kunde ha wrap-arna varje dag....

Ha en skön fredagskväll. Nu ska jag gå på bloggenad innan familjemys väntar.

Kram!

onsdag 16 mars 2011

Många tankar

Om man ändå velar- efter bokning- är det ett tecken på att man valt fel ändå? Att man ska ta bort förbokningen och bara skita i det?

Jag vet, jag tjatar så in i baljan, och med min devis att man ska vara sig själv så är det naturligtvis fjantigt att hålla på så här.

Ena timmen är jag beredd att kasta mig över mailen och ta bort bokningen. Andra timmen är jag där och vill ha kvar det. Betyder velar= inte riktigt rätt?? Sist jag tog bort en bokning missade jag THE dress (taradiddle dree i royal....) vilket fortfarande retar mig något ofantligt.

Mycket av mina funderingar ligger också i att jag börjar störa mig ofantligt på att jag för en klänning i princip kan få 3-6 tunikor i annan butik. Säg åtminstone tre i bra kvalitet och med lite egen design. Det är inte OM, men... Jag är alldeles uppenbart i en  tanke-fas just nu och ifrågasätter mina val. Hur kan man ändra sig så fatalt? Är designen så vansinnigt fantastisk att den bara slår ut hjärnan helt?? Seriöst så undrar jag så ibland. För hur kan jag stå och tycka att ett par ullstrumpbyxor är för dyra på Twilfit, för att sedan klicka hem EN klänning för 1400 spänn? Det säger ju sig själv att det är något fel här.

Nu har jag inte skaffat mina plagg för andrahandsvärdets skull, men det är ju bra att man kan sälja plaggen när man tröttnat/valt annat. Men numera är ju inte värdet detsamma. Det pratas också om att många vill ha tag i de äldre plaggen. Nu är ju definitionen av vad som är äldre plagg skiftande men om vi bortser lite från det. Fields of lace kunde gå för mer än 2000kr när den var som mest populär. Nu verkar den knappt gå att sälja för över 1000 kr???? Alltså kräver det lite mer eftertanke på vad man faktiskt släpar hem till garderoben. Det är inte bara att tänka- äsch jag säljer den om den inte blir bra och får igen en hel del av pengarna- för det är inte så nu. Alltså blir varje plagg "dyrare".


Men faktum kvarstår att jag är lost in odd molly liksom.  Jag bara kan inte låta bli att gilla en hel del av plaggen. Men det stör mig att det har blivit lite som att handla kläder= handla odd molly (mest). Att min hjärna bara vill ha det så, nästan.  Jag tittar oerhört sällan på utbudet på HM, Kappahl, lindex etc och har svårt att se hur jag ska kunna "gå tillbaka" till det?? Så hur farao ska man göra- var är närmaste detox-ställe??

Kram från en fundersam....!

I give up

Eller ja, för tillfället i alla fall.

Nu har jag förbokat två plagg till. Men sedan tänker jag blunda!! Jag insåg som så många säger, att det kommer ju att hänga där på näthinnan tills man antingen kan skicka sin fokus på annat eller skaffar det. Oavsett vad liksom. Och passar de inte så finns ju faktiskt fenomenet RETUR. Dareme dressen som jag var så glad att jag lyckades knipa en bor ju t.ex. inte här längre. Den passade då inte min kropp.



Men förbokningen innebär också ny dykning i garderoben. För här måste faktiskt saker ut om nya ska flytta in. Det värsta är väl att det helst ska ut saker ur sommargarderoben om man köper nytt dit, och den ligger nedpackad. Vi får väl se vad jag kan hitta i garderoben...

Jag har försökt välja med den omsorgen att det ska kunna användas hemma, på stranden, på kvällen, i affären, i centrum, i stan.....osv osv. Nu kanske jag inte svidar om till terrie dress om jag ska in till stan på kvällen (när hände det senast förresten??), men den kommer att användas mega här hemma det vet jag. Superian kanske inte riktigt platsar som strandset och inte i solstolen i trädgården men för övrigt tar den väl ändå plats? Jag faller normalt sett inte för alltför mönstrade plagg, men de här gillar jag. Att jag sedan redan har Helena loves terry-klänningen i blått hör ju liksom inte hit va? Den är ju för 17 en halterneck...Velade men insåg att jag gillar rosa, jag gillar blått. Men dark pink kändes lite föööör stark rosa, den här gången. Blue it is.

Nu får man väl hoppas att det inte är supersmala ärmar på klänningen. För det lär väl knappast gå att byta till större sedan...

Nu blundar jag.



Kram!

tisdag 15 mars 2011

Hur får ni de ratade plaggen att flyga sin kos?

Alltså- vad är bäst att satsa på?

Jag, as usual, hittar alltid mer än vad ögat först ser. Jag har/hade som ambition att köpa endast en eller max två saker från sommarkollektionen. Terry-setet har jag faktiskt förbokat. Galet- visst- men det struntar jag i. I det ögonblicket valde jag bort en klänning. Trots att jag är en utpräglad klänning och tunika tjej. Nu ligger den klänningen och pockar på min uppmärksamhet.....SÅ irriterande. Så hur tänker man- hur stoppar man hjärnan? Ni ser ju från tidigare inlägg att leggingsen i dark magnolia spökar. Att en scarf vägrar lämna mina tankar.

Det handlar väl om självbehärskning naturligtvis.

Sedan så måste jag säga att jag vet ju hur jag blir på sommaren. När jag är ledig vill säga. Då är det inte fina kläderna som åker på. Då kan jag "sjava" runt om jag bara är hemma. Enda kriterierna då är: praktiskt, lagom snyggt och BEKVÄMT.  Och hur nedrans praktiskt är det med wrapar, yviga klänningar (Förutom om man vill dölja något då ;-)  ) sidenplagg o dylikt? Det är därför ett plagg som sundance dress pockar på uppmärksamhet. Hade det varit i bomull hade det redan varit bokat. Men nu- nja, för är det varmt/hett  så inte är det syntet som åker på denna kropp i första hand.

Så hur ska man tänka? Hur tänker ni? Hur prioriterar ni bland "hjärnspökena"? Och när ni väl bestämt er- hur får ni de ratade plaggen att flyga sin kos?


Kram!

I sommar..

...hoppas jag att jag kan se bra ut i denna. Är ingen som älskar att bada och gillar inte att flasha min vackra kropp heller. Så detta frotteset hoppas jag ska passa mig perfekt. Nu hoppas jag att det håller formen också. Inte vill jag att något ska hasa ned lite oförhappandes liksom.

Vi får se.  Förmodligen det enda sommarköpet här. Men det är ett behov. Har inga badkläder/solkläder som sitter bra . I sanningens namn ska sägas att jag i princip AVSKYR bikins och dylikt....så den här hoppas jag ska fungera.

Kram!

måndag 14 mars 2011

Om jag verkar...

...som om jag inte är här lika ofta så beror det inte på de vindar som blåser i bloggvärlden utan på att jag precis håller på att påbörja en extrem arbetstopp-period....på ca 6-8 veckor....Vet i ärlighetens namn inte riktigt hur jag ska överleva men lite avkoppling blir det ju att fly in i "vår ytlighet".... ;-)


Idag har jag haft ett "underbart" möte med en kollega. Usch. Vissa dagar klarar jag av det- andra blir jag faktiskt irriterad och upprörd över hur man behandlas.  Blääää! Nej nu ska jag koppla av. Prata med maken om hur vi blev kära.
Bild från Fotoakuten.se

Ja, hur kommer man in på det? Jo, en son frågar. Sedan sitter man där och minns, tillsammans, hur det egentligen gick till.  För sällan är det ju så där som på film: stjärnor och raketer och ljuv musik direkt....  ;-) Men det spelar ju ingen roll, för vi är ju här idag, med tre härliga barn. Kärlek.

Nu väntar jag en Helouise underklänning. Ja, vad gör man när man var så dum att man inte skaffade en svart chrysalis när det begav sig? Inte kommer de ut på Tradera särskilt ofta heller. Så man ser till att skaffa en förmodligen, förhoppningsvis!, bättre variant! Måttsydd- vilken lyx! Borde nog kunna få till en själv- men det är roligt att sponsra andra som syr. Jag hoppas jag kan ta lite fina bilder när den kommer. Dock ej på, där går gränsen- inga underklädesbilder här.

Kram allihopa!

söndag 13 mars 2011

Söker denna...!





Någon som vet var den här finns?

Har funderat länge och väl på en färgglad scarf- och är det något som jag möjligen skulle kunna ha behov av är det just en sådan här stickad som inte är i ull. Tonga scarf i multi heter den. Men jag har bara sett att Folk har /har haft den...Någon som vet någon annan webshop som har den?

Och denna? Endast Lisen verkar ha den och jag tycker det blir oförsvarbart dyrt att köpa från Danmark och betala 100 DKK i frakt....Så någon som sett denna?

Därmed inte sagt att jag skaffar dem-har mina egna funderingar i åtanke.



Annars känner jag mig så nöjd, så nöjd. Igår hade jag sy-dag med svägerskan, vi hann inte sy så många plagg dock, ritade mest mönster, och så hjälpte jag henne in i overlockernas värld. Roligt var det iaf och tiden gick fort. Vi får helt klart göra om det. Jag hann göra varsin tröja till grabbarna och ett par tights till lilla damen. Kanske hamnar de här...vi får se.

Idag har jag bakat världens godaste chocolate chip cookies. Livsfarliga. Går inte att motstå. Tar ett kort och återkommer med bild för att fresta och är jag snäll lägger jag till receptet.....

Kram på er och ta hand om er - man kan bara leva i nuet. Ni vet, livet är det som pågår medans vi försöker planera det. Ungefär.

onsdag 9 mars 2011

De nada-no more

Det pågår en ganska så intressant diskussion just nu på bloggarna, har faktiskt avhållit mig från att kommentera då jag känner att det jag tycker redan sagts på många bra sätt.

En del säger sig vilja byta namn på bloggarna. Ja, gör det om det känns fel. Borde jag byta namn? Är Forbid Me Not något uttryck som Odd Molly har ensamrätt på- eller något av de andra speciella små orden som står i plaggen? NEJ. Jag råkade se att det stod Forbid Me Not i ett av mina plagg. Jag tyckte, som jag tolkade det, att det var lysande- "Förbjud mig inte" (direktöversatt). Tolkning av uttrycken är ju högst personliga- det är förmodligen därför de står där...

Jag är också trött på att man ska behöva skämmas för att man älskar mode och kläder, att jag numera hellre köper kvalitetskor och väskor i skinn, som jag hoppas ska hålla i många år,  än köper en syntetväska som blir ful i första vinterkylan. Eller skor som jag får ont i fötterna av gjorda i hemska plastvarianter. Jag var trött på att köpa kläder som sommaren efter såg förfärliga ut. Som efter tvättarna blev tristare och tristare. Hittade Odd Molly. Och ja, kvaliteten borde vara mycket bättre, men det är som någon annan sa, Äppelträdet?, att detta gäller inte enbart OM- jag har synat sömmar i både Branting, Hunky Dory, osv osv. Det är lika illa där! Jag syr mycket själv och ser mycket vad som är svårt att få till, ser fula sömmar, ser sneda skärningar, usel kvalitet på trådarna och blixtlås. Efter ett tag börjar man också känna skillnad på kvalitet i tyg och tyg. Vissa av OM´s plagg har skitkvalitetstyg och trådar/sömmar. Vissa har det definitivt inte.

Jag stör mig också på att produktbilder inte överensstämmer med verkligheten. Men det är ju eg. återförsäljarnas val att använda produktbilder istället för egna bilder på plaggen? Och det är vårt val att beställa plagg som inte kommit ännu, utifrån en produktbild. Ursprungstanken med produktbilderna är väl inte att vi konsumenter ska ha så stor användning för dem som vi numera har. Därmed inte sagt att de nu vet att de används och då inte borde släppa bilder som är felaktiga.

Ang. inbjudan till diverse tillställningar etc, så visst vore det trevligt. Men är det sådant som ska förbehållas de "stora" bloggarna? Är de viktigare än andra? Är det en gräddfil? En mindre blogg med sin bloggägare kanske köper fler plagg än en stor- och är då en viktigare kund eller hur?- och hur ska OM veta hur det förhåller sig?
Och visst ska OM svara på mail, blir också sur att det tar en himla tid, skaffa fler till kundservice om det nu inte hinns med, men är det så att de på HK ska ha stenkoll på om de som mailar har blogg?? Eller ska man ange det och sedan förvänta sig att få förtur på sina mail? Snabbare svar än "vanliga dödliga"? Jag vill då inte ha någon sorts gräddfil där. Visst det vore trevligt, men känns inte rätt. Jag är väl inte förmer än andra bara för att jag bloggar om bl.a Odd Molly?

Rubriken i dagens inlägg refererar till det faktum att jag när jag kolla in min garderob och min tvättstuga inser att jag inte behöver någonting mer. Allt jag köper är eller skulle vara okynnesköp. Och jag är trött på mig själv som på något vis "måste" han något "på väg" för att det ska vara roligt. Jag gillar mycket, men jag vill njuta av det jag har också. På sätt och vis är det ju ett problem att blogga. För även om jag försöker att inte bli påverkad så blir jag ju det- det kan man inte undgå. Alla bloggar är ju som reklampelare- även när vi är negativa - för vi visar upp kläderna irl. Det är guld värt på många sätt att få se kläderna på riktigt, men det skapar också idéer och sug som vi faller för eller inte.

Sedan vet jag att en del av de plagg jag har inte riktigt används av den anledningen att jag tyvärr är lite större  än vad jag vill. Då vill man ibland inte "visa upp" allt. Men idag när jag var nere i tvättstugan ser jag i tvätthögen en kofta jag använt jättemycket i höstas. Men efter jag tvättade den så har den legat- varför?- jo jag har ju annat ! Den blir bortglömd, trots att jag älskar den! Min timeless klänning som jag också verkligen gillar- har jag inte tillräckligt ofta heller i mitt tycke. Helt enkelt sagt- det finns så mycket fint, men jag har redan så mycket fint! Ändock är det svårt att sälja av en del: för det finns ju en anledning till att man köpt något.

Med allt snack här så vill jag säga att jag gillar kläderna på det stora hela för de helt enkelt hittar något som är jag., jag gillar inte priserna, jag gillar inte viss kvalitetsproblematik, jag ogillar att det tar för lång tid för dem att svara på mail, jag ogillar att det klankas på folk för att de har ett visst klädmärke!! Sedan kan jag faktiskt säga att det är hemskt- för jag tror att alla vi som köper ganska mycket Odd Molly på sätt och vis är beroende. Inte så att vi inte kan sluta, men det är nog svårare för en del än vad de skulle erkänna.

Jag vet med mig, att skulle jag sluta blogga om OM, skulle jag sluta titta in hos många bloggar, skulle jag sluta följa ev. släpp och skulle jag sluta spana in webshopparna så skulle jag förmodligen handla mindre. För då ser jag mindre. Och kanske är det det jag ska ägna mig åt en stund. Inte sluta blogga. Inte sluta läsa bloggar. Men backa lite. För min garderob är full. Jag behöver inte speciellt mycket kläder, vare sig från OM eller något annat märke. Det handlar inte om att "gå över till något annat märke". Jag måste inse helt enkelt att jag har så det räcker!

Ett vansinnigt förvirrat inlägg. Om någon förstår vad jag försöker säga så är det nog positivt.

Det jag är verkligt säker på är: att man ska alltid försöka vara sig själv!

Kram på er allihopa!

tisdag 8 mars 2011

Storleksundran- hör ni...

...töjer sig jeansjackan mycket? Jag köpte den i stl. 3 för jag har alltid svårt att passa in i OM´s idéer om byst och armar,och så är det ju bra om man kan ha något under. Men nu står jag och undrar. Provade den faktiskt aldrig i stl. 2. Hade istället med mig en stl. 4 (!) in i provrummet, har aldrig hänt förr, men den var alldeles för stor.

Josanne, du har ju den, och du är ju lite större än vad du vill just nu säger du (precis som jag): Vad har du för storlek på din?? Om man får fråga... ;-)

Men go är den. Och min luktar ingenting alls. Sniffade läänge på min kan jag säga. Men den butiken hade uppenbarligen fått luktfria exemplar. :-)

Förresten är det ingen som sagt något om de nakna damerna här. Vad tycker ni? Kan man ha denna bland barn? På jobb, alltså.


Och Dareme dressen förresten- den får åka tillbaka. Jag är nog lite för kort och så har jag ingen lust att vänta på att bli lagom för den. Risken är ju att den blir för stor i byst sedan om jag blir mindre...Så hejdå, fina dress-
Jag skickar den åter ikväll eller imorgon kväll, så om någon innan dess är intresserad så kommentera här och lämna mailadress. Men då ska man vara säker,  så man inte ångrar sig sedan.... Storlek 3 har jag den i alltså och i powder. Pris: 1599kr plus frakt. (dvs som i butikerna)

Kram!

måndag 7 mars 2011

Vad jag tog med hem

Jag måtte vara mer hemlig än vad jag själv fattat. Okej- jag ska visa, men det blir tråkiga lånade bilder då jag tyvärr inte har några bilder på mig själv iklädd underverket, ännu ska tilläggas.


 Ni ser: biketten!

Passformen var gudomlig. Det var en sådan där känsla: this is it! Wow! Funderar t.o.m. på att låta elouisen åka hem för gott. Den här istället...! Me like!

Och jag struntar i de nakna damerna. Nästan. Funderar på att hitta något kul märke eller dylikt och sätta dit. Men då måste det passa in..och gå att ta bort sedan.

Det som oroar mig är ändock det där med att jag ju jobbar med barn runtomkring mig. Med sina tillhörande vuxna. Är det då stötande att ha den här på sig? Vad tycker ni? Hur skulle ni reagera? Visst, måste kanske inte ha den på jobbet...men jag vill ha den NU, snart, genast, pronto! Så...enlighten me med era åsikter!

Kram från den som bitit i det sura äpplet och svalt alla klankningar...


Förresten: Det här setet sydde jag i helgen åt lilla damen: kan inte låta bli att visa upp det här idag. Jag blir glad av alla färgerna:


Med det säger jag go´natt! See Ya!

Psst! Kan någon teknikkunnig tala om för mig varför det är sista bilden i inlägget som visas i listorna? Ser ju jättekonstigt ut med den rubriken jag har? Varför blir det så? Ibland har jag bilder som inte heller ens syns i listorna?? Varför- jag fattar då inte!

Jag står här med skägget i brevlådan...

Jag kryper i gräset. Jag erkänner.

Till vårens kollektion var det en sak jag hade bestämt mig att slå till på. Kosta vad det ville, nästan. Sedan kom produktbilderna. Besvikelse!

Jag ondgjorde mig. Jag skrev vitt och brett att varför si och så.  Jag visade t.o.m. maken och vi diskuterarde det tillsammans. Han var tveksam. Och hur ska man kunna ha dylikt på jobbet? Bland barn?
Jag tycker fortfarande att det hade varit bättre utan.

MEN: stort men....!

Idag sket jag i det bokstavligt talat. Jag var uppe i lokala butiken och skulle kolla om de hade Elouisen i lite military, så jag kunde se den live. Icke, enbart den röda fanns där. Inte mycket nytt och kul alls där faktiskt. Men så fick jag för mig att prova DEN.

Det var kört. Inte kunde jag gå hem UTAN den! Jag som dyrt och heligt lovat att inte handla mer alls på ett bra tag dessutom....Tur att jag hade en rabattkupong att utnyttja, även om rabatten inte var fetstor direkt.

Kan ni gissa vad jag dissat men som följde med mig hem? Kan inte ens visa en liten yttepyttebild för då vet ni direkt.

söndag 6 mars 2011

Velpellan igen.

Hm...verkar dödsdömt att få tag i elouisen i dark berry...Trist. Inget svar från HK heller.

Nåja, jag har provat min röda flera gånger ...och ja, jag är lite tveksam. Inte till själva koftan men färgen. Den är jättesnygg men jag undrar ändå om det inte är snyggare med den i lite military....Så velig man kan vara!

vintage rouge
Funderar på att byta min alltså till en i grönt. Eller frågan är om alla kommer att kännas som substitut för den i dark berry. Men koftan är mjuk och skönt och känns just så där odd molly-ig. Lite egen och odd liksom. Vad tror ni- grönt är skönt, rött är blött- vilken färg tror ni på....?

lite military
Dareme dressen har också åkt på igen. Den är ganska lustig i passformen egentligen. Men om jag blir några kilo lättare, vilket ju är tanken, så sitter den inte så precis vid rumpan! För övrigt är den ju ganska lös. Tänkte först skicka tillbaks den. Men jag tror ändå på den, underligt nog. Den är som en annan sorts standardunderklänning. Tanken är ju också att den ska gå att ha som finare klänning med något över. När rumpan minskat alltså...

Kram på er och har en härlig söndag!

fredag 4 mars 2011

Sommardrömmar....

Tänk er den här...(fast hur är det med akryl egentligen...varför har de inte gjort den helt i bomull, eller åtminstone mer är 50%)

Tillsammans med de här...(japp, de glittriga i magnolia)...Förmodligen behövs en liten förlängare för klänningen ser lite kort ut...

Hur ska man tänka storlek när det gäller akryl/bomullblandningar? Töjer det sig precis som enbart bomull? Någon som vet? Och någon insatt som vet var de kan fås tag i ? Lisen har dem men det blir så rackarns dyrt med frakten....

Hmmmm.....

Provade en hel bunt med grejer igår. Ja, det landade ju 5 paket här. Inte illa med tankar på att det inte ska beställas alls här på ett tag. En del var byten som jag gjort. Annat var förbeställt.


Men jag är lite konfunderad...storlekar m.m. Jag är ju lite större än vad jag vill vara: ska jag då byta plagg som är perfekta nu, för att de förmodligen blir för stora senare, eller ska jag ha dem ändå? Eller ska jag behålla plagg som är lite trånga runt min fina höft, just nu?

Dareme dressen var fin: men den var lite för smal just över höften. Där sitter den inte så fint, tycker jag. Men jag vill ju bli mindre. Men blir den då för stor i byst??


Cypress dress i vintage pink satt dösnyggt: det var den största överraskningen av alla: kanonpassform...Men jag undrar ändå: ska jag ha en mindre, för att den kommer med all sannolikhet bli för stor snart....Hmmmm...


Elouise cobell cardigan som jag tjatat om: satt som en smäck i ärmarna, lite stor i ryggen (är många plagg då jag har sådan svank)...Till saken hör ju att bomull gärna töjer sig...blir den för stor då??  Och om jag blir mindre, blir den alldeles för stor då? Ska man ta en mindre iaf??  Men då blir den tight i ärmarna! Och hur göra med färgen? Skulle gärna vilja prova en i dark berry.....Ska nog maila HK för att se om ngn i Sverige tagit in den överhuvudtaget!

Wilma mankillern i indigo (jo den har tagit tid att hitta hit): var precis så härlig som jag ville. Perfekt helt enkelt. (Tänk om elouisen hade kommit i samma färgkombo: wow! säger jag bara!). It´s a keeper.

Hur ska man tänka? Hjälp mig här! Vet inte om det hjälper att fota plaggen på, jag har ju ändå inte mitt ansikte synligt så svårt att se hur färger passar då. Kanske kan jag få mästerfotografen att fota de som jag  funderar på i storlek?

torsdag 3 mars 2011

Visst är den här gamla kjolen fin!

Palett skirt purple. Den är vacker....Men har nästan aldrig sett den på någon? Kanske såldes den inte i så många exemplar? Det är ju samma mönster som i palette wrapen, som jag precis sålde. Fin är den iaf.

Har ni tänkt på hur gamla plagg kan vara så himla fina? Hur de så enkelt utmanövrerar de nya?

Ibland behöver de inte ens vara så himla nya för att göra det. Jag älskar chrysalisarna. Precis som Josanne. Men medan hon var smart i starten var jag allt annat än det. Gillar ju inte mesh, som bekant. Och det är ju mesh i överkanten på dem. Men det kom jag över, senare!
Däremot kommer jag inte över att det är mesh i nederkanten på de nya. Det tycker jag faktiskt är....öh...inte snyggt alls. Sedan är de visst trängre över baken de nya. Det gillar jag inte alls. Har alltid haft "höfter"... så jag gillar inte alls att man drar ner där! Dumt!!!

Idag har jag hämtat ut 5 (!!!) paket. Det är både byten och nytt som äntligen ramlat ned i  brevlådan. Här ska provas!

Annars har jag varit ute i det kanonfina sportlovsvädret: sol och dropp! Aaaaah! Innan dess slängde jag ihop ett par coola brallor till äldste grabben och igår satt jag upp way too late för fixa till en solgul (orange och gult i kombo-så läckert på!)stass till lilla damen. Den har hon idag. Fast kommentaren var först: "Men mamma, jag ville ju ha rosa!".....mmmm, tack liksom...och till saken hör att hon faktiskt valde tyg själv....Så nu har jag klippt till en brun dress med rosa elefanter...Får se om den duger...Sedan är det en himla massa annat på tur: Tog med barnen ner i tyghörnan och nu är listan19 plagg lång.....Tur att vissa går på rutin numera....Men måste rita lite nya mönster också. De växer ju så det knakar så nu behövs det fixas också.


Kram på er och fortsätt njut- det är fint ute- hjärtat sväller och fåglarna tror att det är vår! Himlen är knallblå och solen skiner: solglasögon behövs och jag längtar efter att skotta fram lite altan och sitta och dricka varm choklad och fika där....igår bakades det chocolate chip cookies också. Sonen ville ha det men vågade inte göra det själv. Så jag hittade ett recept som jag prövade: helt okej. Sonen bakade chokladbollar istället: mäkta nöjd med det. HELT själv.

/Me

Kram på er!

onsdag 2 mars 2011

Mmmm....är de snygga?





Förmodligen är de inte lika snygga på mig...? Har hört att mollyjeansen är pyttesmå i storlek så då vete 17. Sedan är jag inte så lång, så risken är att dessa blir ett par lite-för-korta-vanliga-jeans i stället....

Men lite läckra är de ändå...Jag kan inte låta bli att snegla på dem. Lägga dem i en kundkorg. Stänga ned....


Apropå lite snyggt:

De här är också lite coola. Tills jag såg, när man klickade ordentlig förstoring på bilden, att de är g l i t t r i g a! Vad in i glödheta? Tänk så snygga utan det....till jeanstunika...till tunikor i sommar.. till brunbrända ben...

Å ja ja...

Har någon sett den här någonstans??

Elouise cobell cardigan i dark berry? Har pratat om den förr. Bestämde mig för att ge upp (inte likt mig nix)och det blev en i vintage rouge. Ska prova den men om den inte faller mig i smaken så är det den HÄR jag  vill ha... Det var den jag egentligen föll för...Tyvärr har jag bara sett den på Deepfling men där är den tokslut!

Så, alla ni som har span på butiker som inte har nätbutik också (allra bäst om de har det förstås men där är väl chansen minst förstås...): Har ni sett den?? Maila mig då ( så ingen annan snyter den...) : fiasdesign (at) live.se

Eller har någon sett den live?


Kram!

Back in town!

Efter en liten minisemester på landet har man nu äntrat storstan igen.


Auktioner ska läggas ut på T, det ska sys och lite jobb skulle också behöva göras. Har nog också missat vad ni andra tycker om det som kommit? Får väl ta en bloggenad för att uppdatera mig!

På landet hann jag med att göra ingenting- så skönt!- och dessutom avbloggifiera mig (läs: ingen ordentlig tillgång till internet). Istället läste jag, lekte med ungarna, bakade världens största sats med morotsmuffins som vi glaserade med philly-ost blandning och färgade rosa. Jodå, har en liten tjej i rosa-åldern här... Dessutom hann jag med att rita lite mönster till det jag vill sy. Här ska testas! Har några idéer i huvudet som bara vill ut! Dessutom har äldste grabben fått något sorts växtvirus: han äter som en häst och just nu verkar armarna ha växt mest?? Tröjor inköpta för två månader sedan är k o r t a i ärmarna?! Så det behövs en hög där...och mellangrabben behöver mysbrallor i parti och minut....och lilla tjejen behöver det mesta: ett lass med leggings, ett antal tröjor och tunikor och gärna någon klänning också...Klippte till en del innan vi åkte, men har mer på G som sagt. Vi får väl se vad tiden räcker till! Lilla tjejen är  fortfarande sådär och får vara hemma från dagis idag också, så får vi se imorgon! (Det har en viss inverkan på tidstillgängligheten för syendet...)

Ha en bra dag, återkommer säkert senare under dagen!