tisdag 31 maj 2011

Dagen i ord, plus skor

Och kanske i bilder om älsklingen vill hjälpa i eftermiddag! :-)

I ord är den följande: Cremefärgad klänning från Cream (hahaha), lila bloomers från Odd Molly (bestämde mig äntligen för att våga ta på mig kasslertightsen....man lever bara en gång!), blommig scarf i olika lila nyanser och lite grönt också, dim lilac armband från VÅGA och så klurar jag på skor....

Bild från Nordljus.net Armband shiny ball från VÅGA.

Igår var jag nämligen och provade skor. Mina kinkiga, sura fötter kräver en uppsjö av skor, så att jag har något att byta med när skavsåren står som spön i backen, på alla möjliga och omöjliga ställen... Att hitta de skor som inte ger skavsår- ja då är det bara flipflop som gäller- och det är inte alltid vad man vill ha! Dagen började med sol och blå himmel, och enligt vädergurusarna så ska det vara så, men nu är det mulet? Grrr. Jag som tänkt skippa jacka idag....Har ju en uppsjö av koftor iof sig men tycker det är så jobbigt att släpa på massa saker sedan när det blir varmare (jo, hoppet är det sista som dör!). Eftersom jag är så lila/vit idag är det dessutom nog LK eller tenfold som gäller i så fall och jag vet inte om jag känner för det...Ha!


Någon som har orkat läsa hit utan många bilder som underhållning? Ta en kopp kaffe- slappna av- ! Härligt! För jag inte bara provade skor igår, jag shoppade ett par skor också. Spanade på Rieker eftersom jag vet att de är outstanding när det gäller sköna skor! Provade mest på chansning ett par som jag sedan inte kunde ta av- för de satt så himla skönt! Det vara bara att bestämma om det skulle vara brun-beige eller svarta....Nu undrar jag bara vad man har till....eller om jag ser ut som en åldersnojig tant i dem....
Bild från Nilson shoes. Har webshop!
Bild från Nilsonshoes.se
Nå- hur har man dem? Kan man ha dem som de är- utan strumpor- och är det ok med strumpor också? Är sugen på att inviga dem idag- just för att de var så rackarnas sköna!

Sedan har jag gjort något. Klickat. Men vad tänker jag inte avslöja nu- jag hoppas på raketleverans så då kan jag ta mig i kragen och fota! Men klickningen innebär att det är stopp nu på allt som jag inte behöver (typ strumpor, trosor och sådant där nödvändigt i livet)

De här provade jag också: Men vad tror ni - blir det tantvarning? (hm-har jag åldersnoja eller är jag bara sunt orolig för att se ut som om jag försöker se ut som om jag är yngre?Om ni hänger med...Nu anser jag att jag har de skor jag gillar- basta- man ska ju vara sig själv, eller hur! Men tankarna går ibland!) Lite lite klämde de över mina breda fötter fram, så de fick stanna i butiken. Men ibland saknar jag ett par riktiga snyggskor...men jag måste inventera i skogarderoben innan något mer flyttar hit. Om jag bara kunde hitta sommarskorna.....
Nilsonshoes.se
Ha en bra dag- måste snart rusa till jobb och idag en annorlunda dag med en del ovanliga möten. Har laddat upp. Sedan blir det planering inför nästa år på em med "ny" kollega. Kul! Samtidigt så känns det som om jag håller uppe många "spår" just nu: nuvarande klass, nästa klass/år, egna barnens aktiviteter, mina och makens aktiviteter....Tror skallen ska sprängas snart, är livrädd för att glömma något viktigt!

Kram!

söndag 29 maj 2011

Utopian eller 327 eller Miami strut?

Det regnar tamefan (ursäkta!) horisontellt  just nu!

Lider så med föräldrarna till äldste sonens klasskompis som har kalas nu....Det klarnade upp, allt var utdukat, så plötsligt bara tvärblåser ett stort svart moln upp och det fullkomligt v r ä k e r ned...nu har det varit sol-regn-sol-regn sedan dessa. Temperaturen är ynka 12 grader....Svårt att tro att de lovar varmt imorgon: 20grader...Men hoppet är väl det sista som dör?

Försökte hinna klart pösjeansen till sonen idag också.  De blev v ä l d i g t pösiga! Han kanske vänjer sig? Hm? Nästa par ska jag smalna av rejält i sidsömmen så tror jag att det blir mycket bättre! (Alternativt byta mönster helt....) Har ingen bra bild ännu, men kanske att jag slänger i en.

Nu ska här bakas lite go fika. Om inte jag gör det lär väl det inte bli något morsdagsfika.....mannen min är inge vidare på att fira sådant (läs: usel)

Sedan tänker jag fråga er: Utopian waist blouse eller en 327:a i vintage dark grey?

Utopian waist blouse. Bild från Countrydreams.se
vintage dark grey. Bild från Countrydreams.se
Vilken är mest användbar tror ni? Jag har också bredare höfter (tycker jag själv iaf) så därför undrar jag om jag ha en sån där waist blouse eller om den bara kommer att accentuera höfterna ännu mera? 327:or har jag redan några (hmhm), men gillar färgsättningen skarpt på denna. Eller ska jag strunta i dem båda...? Och spara till Miami struten - eller är 327:an eller waist blousen mer användbara, ändå?
Miami strut. Bild från Elinmaria.se

Kram på er!

lördag 28 maj 2011

Blandad kompott

En kopp te. Barn i soffan som tittar på Champions league finalen. Mellansonen slocknar nog snart, äldste håller nog ut hela matchen...Yngsta barnet sover gott i sin säng. Nattad av moi- som nästan somnade också! Maken sitter med barnen och jobbar/tittar samtidigt. Jag satte mig här!

Bild från Factorymalmo.se

Idag var jag inne till lokala shopen och provade Brownies blouse, en blus som jag helt och hållet har valt bort. Inte så dum på faktiskt! Provade den i lite rose. Mmmm- kanske på rea! Just nu försöker jag nämligen se om jag skulle kunna spara ihop till Hunkydorys Miami strut....den dyra, dyra...genom att inse att "små" köp tillsammans blir en hel del...T.ex så blir ju två Brownies nästan samma summa....Eller en Brownie och en 327:a....Eller en himla massa plagg från H&M för den delen...

Samtidigt är det fortfarande sjukt mycket att lägga på ett enda plagg som ändå inte är så speciellt. Hm,hm tankarna går här! Det är "lätt" att shoppa Odd Molly (eller andra märken i högre prisklassen) som vilka plagg som helst, när man väl fastnar, man tycker att "åh den var fin, och den...och den osv." Man höjer sin nivå för vad man anser vara rimligt och plötsligt är som sagt en blus för 899kr "billigt".Knas, knas.... Men det är väl sunt att man då och då ändå tänker på det, antar jag.

Nu ska jag ta en bloggenad och slappna av lite. Imorgon är det dags för fler kalas...och fortsatt städning. Hann inte allt idag....

fredag 27 maj 2011

Swap någon?

Slänger ut frågan här och hoppas på lite tur!

Jag har en full embroid. smock dress i chalk med de fina rosorna på. Den är använd en gång och sedan tvättad. Den är i storlek 1 och rymlig , men jag tycker att den känns lite trång runt ärmhålan så....


Är det någon som vill swappa? Jag har alltså en i storlek 1 och önskar en  i storlek 2, i fint skick! Inga slitningar i sömmar eller trasiga broderier. Jag vill inte sälja den, så det behöver ingen fråga, utan det är bara swap som är aktuellt! Lämna i så fall en kommentar med mailadress. Mailadressen publiceras inte.

Kram!


Sissel! Jag mailar dig!

Dagens...en sällsynt sak här!

Annonsen är borta. Jag mailade säljaren. Enligt säljaren fick hon bilderna av någon annan som "tagit dem från nätet" och eftersom det inte stod något om copyright så antog denne att det var helt ok att sno utan att fråga!! Herrejisses! Många, många borde lära sig om fotografering och bilder. Man behöver faktiskt inte skriva att de är skyddade. De är det ändå! Sedan tycker jag att det hör till vanligt sunt förnuft och trevligt beteende att man frågar.

Dagens fantastiska outfit består av Jojotunic i vitt, chrysalis i cabaret under och svarta leggings. Till det ett favoritarmband från VÅGA. Lustigt nog det jag var lite tveksam till och valde sist som present. Så typiskt!

Armband från Våga.




Ni får ursäkta den lite lätt dåliga kvaliteten på bilderna. Det är sonen som är mästerfotograf och att sätta för höga krav på honom är inte schysst då han är 6 år...

Som jag sagt tidigare, om någon har just den här tunikan i stl L och kan tänka sig att sälja den, så tveka inte att kommentera och lämna mailadress så hör jag av mig! Den är i vitt.

Veckan som varit har verkligen känts. Är helt slut och inte hjälpte det att mitt när jag avslutade sista lektionen för veckan så ringer fritids och säger att mellansonen mår dåligt.....Jaha, där rök den presenthandlingen! Vi får ila in imorgon direkt när de öppnar! Ska ned och se om jag har något svart tyg att sy en t-shirt av och något rosa och någon bra dinomall....fast det är ju inte lika kul...och tar ju en liten stund att fixa!


Jag längtar så till avslutningen och att dagarna efter ska gå fort,fort, fort! Känns som om jag behöver superlångledigt. Jag läste någonstans en rektor som uttalade sig så här ang. lärarnas arbetstid: "man måste vara försiktig med människor som jobbar så mycket, det sliter hårt på dem" . Den rektorn jobbar jag gärna hos!
Jag är så trött på att folk tror att man går hem tidigt och har massa lov och långledigt....Varmt välkommen till mig och jobba ett år så säger man kanske inte så sedan!

Kram!

Nu ska barnen har fredagsmys...och jag med!

Mitt favouttryck just nu: Karma is only a bitch if you are

onsdag 25 maj 2011

Någon har snott mina bilder!

Trodde aldrig det skulle hända, just för att jag är ganska så dålig på att fota. Men nu hittar jag några av mina bilder på plagg på Tradera!!! GRRRR!

Har naturligtvis anmält till Tradera. Får se vad som händer!

Tycker ni att jag överreagerar?

Have a nice evening!

Sköna maj välkommen sa någon....eller när tar eländet slut??

Jag älskar våren. Jag älskar syrener och liljekonvaljer. Jag älskar att höra koltrasten sjunga på kvällarna. Jag älskar solen och "då- och- då- värmen". Jag borde alltså fullkomligt älska månaden maj...Men just nu vill jag bara att den ska ta slut fort- och att dagarna fram till semester ska rusa fram. Jag är nämligen så trött. Så det värker i kroppen. Vill inget mera- alls.  Är så in i märgen trött att jag helst av allt skulle vilja ha en vecka helt solokvist- utan någon. Bara vara helt själv och göra bara det jag vill.

Jag kan drömma mig bort när jag ser dessa ....

Idag har jag köpt tråksaker. Ni vet, strumpor och underkläder och sånt där. Inget kul alls. Men nödvändigt då och då.

Sprang förbi affären innan jag rusade till dagis som hade tidigare stängning idag. Igår hade jag min utställning så då kom jag inte hem förrän sent. Imorgon är det-??- torsdag, då är det fullt ös hela dagen och sedan möte och sedan "friskvård" (I mitt fall skulle friskvård vara att få gå hem tidigare istället...)...sedan till posten....sedan till barnens skola som har öppet hus. Innan lördag måste kalaspresenter fixas till två kalas. I övermorgon är mannen på jobbfest och sonen ska sova över hos kompis. På lördagen och söndagen är kalasen, så på fredagen m å s t e presenterna fixas, enligt dottern önskar sig den ena en rosa dinosaurie- var hittar man det??  Allt är egentligen kul men lite väl koncentrerat.

Hur gör ni för att få saker och ting att gå ihop, utan att ni själva eller maken går i bitar? Nyfiken...

Kram, nu ska jag fundera på om jag skulle hinna sy en t-shirt med en rosa dino på....som present? Det lär väl få bli nattetid i så fall....

måndag 23 maj 2011

Jo men visst- vardagssko...

Bild från Brandos.se
Jag tänker inte säga att de är fula. Men vardagssko?? Vet att Brandos.se har många olika sorters skor under vardagsskor men ändå? Vems vardag ser ut som så att den här typen av skor kan användas? Inte min i alla fall. Dessutom kändes det som om det var den här typen av skor , flip-flops eller sneakers som fanns att välja på.  Allt däremellan då?

I alla fall kan inte jag ha sådana här ens när det är fest---för då tar festen fort slut... ;-)

Kram och go´natt!

Fullt ös i går...fortsatt högt tempo idag!

Pust. Är helt slut idag. Vet inte riktigt varför...eller...jo, kanske. Vi var på Skansen igår. Jättekul hade vi med picknick och allt. Middag på McDonalds efteråt, populärt bland barnen...! Men sedan var klockan rätt mycket och om vi gör en lång historia kort så funkade inte hemresan så bra, så vi kom hem halv nio drygt.....Mycket trötta barn...trötta vuxna och en massa strul nu på morgonen för att få allt att funka inför veckan...

Under dagen har jag också stressat runt på jobbet och försökt fixa en massa. Kanske är det stress som gör att jag tappar så mycket hår ändå...

Invigde (japp, sent omsider...) min silksleeveless i lite apricot (puder alltså..) idag. Dödsskön! Tyvärr inte förevigad eftersom jag lyckades spilla vatten på mig när jag kom hem...den hänger alltså och torkar nu... Till den hade jag Begonia i gammelrosa och svarta tights. Det matchar perfekt kan jag säga, även om bilderna här nedanför inte riktigt visar det...
Bild från Minzo.se
Bild från missgreta.se

När man har mycket att göra har jag upptäckt att man också gärna vill "belöna" sig själv...jamen, visst är jag värd att köpa den där klänningen...." . Oerhört dumt. Snacka om "tröstshopping" i så fall.  :-) Jag har dock varit riktigt duktig och inte klickat några saker eller kläder. Det enda som kommit innanför dörrarna är till barnen, inhandlat irl, och en massa trådrullar (behövde fylla på med färger- ser så härligt ut med alla rullar tillsammans- som en efterrätt!)...och ja, jo, hmf, när jag tänker efter....några tyger också....men det ska bli byxor till barnen så det är ju inte till mig :-)


Nu ska det bli sen middag och helst av allt skulle jag sedan vilja slänga fötterna på soffan och dega där resten av kvällen. M e n har en del jag måste fixa först....(som ett tvättberg att vika....)

Kram!!

lördag 21 maj 2011

Poängen på Tradera....

Omdömessystemet på Tradera funderar jag över.

Jag undrar ibland hur man kan få t.ex. inte fullt på fraktkostnad eller leveranstid när man alltid, alltid levererar inom 3 dagar eller snabbare? När man sagt det innan också. När fraktkostnaden är postens och det är inget man rår över hur mycket det kostar...Hur kan folk då sätta ANNAT än full pott???

Samma sak med objektsbeskrivningen. Om man varit saklig, varken undanhållit eller skruvat upp förväntningar, varför får man då inte full pott??

Jag fattar inte. Jag har jämfört hur jag skriver jämfört med andra. Jag skickar så fort det bara går. Jag tar inte ut något extra för emballage. Upptäcker jag att posten plötsligt räknat annorlunda än jag så brukar jag kontakta köparen och be att få betala tillbaka om de betalat för mycket i porto. Så hur i helsefyr kan det ändå inte bli typ 4,9 eller så??

Är det så här: Bara full pott om varan dunsar ner i lådan dagen efter man betalat? Om den ser ut som om den kommer från affären, trots att den angetts som begagnad? När det blev dyrare porto än vad man trott och man som säljare står för det då? Får man full pott då?

Japp, är lite gnällig. Men det här stör mig så! Jag anstränger mig för  att sköta Traderaaffärer minutiöst noga. Är mycket noga med kommunikationen också. Att jag då ändå inte får knallbra på poängen stör mig. Inte så att jag får dåligt, men inte full pott. VARFÖR ger så få full pott? Vad är det vi/de förväntar sig egentligen? Är det Jante..."det var jättebra...men det var väl inte perfekt....?"

Nu loggar jag ut innan jag säger något dumt....

Kram på er!

En snabb!

Snabbt inlägg här för det är sjukt mycket att göra idag!

Tvättsortering, handling, förberedelse inför Skansenbesök imorgon (hoppas att det INTE regnar....), helst hinna sy klart äldste grabbens pösjeans. Det är egentligen de som drar i mig mest. När synerven drar igång vill jag helst av allt BARA sy. Knäppt och det funkar ju inte men önskan finns där.

Är rätt slut efter två dagar på jobbet. Så sådär himla frisk är jag väl inte...Hostar och har en hel del ont i huvudet. Och så, för att intresseklubben ska anteckna (minns ni det uttrycket...!!), så undrar jag över varför jag tappar så mycket hår??? Man tappar alltid hår, visst, men jag tycker att det är mer än vanligt? Vad gör man, käkar vitaminer och i så fall vilka?? Nu har jag supertjockt hår och min frisör får alltid "klippa ur" mitt hår för att det inte ska vara så tungt, men jag gillar inte att jag tappar så mycket hår....Hm..
Dock ser jag inte ut så här..Men så himla kul bild, tur att den mest statiska tiden är över....

Såg också att Tradera har gratis auktions-helg just nu, med koden Sommaryra2011. In och sälj gratis vetja!

Ha en underbart skön lördag- nu måste jag rusa!

Kram!!

onsdag 18 maj 2011

Blogger??

Varför syns inte "bloggintresserade"?

Någon mer som har detta problem?

Måste hämta barn. Återkommer senare idag/ikväll.

Mår lite bättre idag så jag tänker chansa och jobba imorgon. Lite lätt skakig är jag men två dagar ska jag väl orka med hoppas jag.



Kram på er!

tisdag 17 maj 2011

Miami strut

Bild från Tintinstyle.se


Den här tunikan/klänningen från Hunky Dory gillar jag. Däremot gillar jag inte priset. Tror jag nämnt det förut. 1999kr för en tunn bomullsklänning??

Just snurrar mina tankar kring om det går att sy en egen variant? Har surfat runt efter vettiga basmönster att utgå från men det är inte lätt. Någon annan sykunnig där ute som har några tips- så feel free to share!
Fotoakuten.se
 Tror att den är jätteskön också. Men som sagt, jag har redan massa fint på klänningsfronten så egentligen behöver jag då inte denna. Vilket förmodligen är det som fått mig att inte klicka. Plus priset då....Men när jag blir frisk så kanske jag ska titta in och se om den finns hos lokala butiken...och vargartat invänta rean...och jag har en bonuscheck också....


Jag hostar vidare. Hade nog trott att jag skulle jobba imorgon men det blir det inget av. Suck. Lär väl vara kaos när jag återkommer. Men att stå och hosta som om man snart kräks är ingen hit när man jobbar med människor runt omkring sig. Plus att de blir ju oroliga....Siktar på torsdag helt enkelt.

Annars har jag suttit och tänkt på vad som ska ut ur garderoben. Det finns fortfarande saker som inte används i tillräcklig grad.  Kanske ska jag prova att swappa en del av dem här, till annat, mer kul? Hmhm.

Kram på er!

måndag 16 maj 2011

Pris? Hjälp mig här!

Ni som nu varit på Freeport och Barkarby- vad tar de för Berry dress?

Så man vet hur prisbilden ser ut.

Och hur ska man tänka med storleken?? Stor säger många- HUR stor? En storlek mindre? Om man ligger mittemellan två, tar man den mindre då?

Är lite lätt sugen på en i powder eller chalk.....Varje år har det varit likadant sedan den kom. Jag har aldrig slagit till....

Vill inte köpa den för dyrt. Därav frågan. Vad kostar den på outlet-ställena?

Host, host, host. Hostans år?

Hemma. Risig. Fortfarande!!! Insåg med förra veckan i gott minne att- nej, nu räcker det- måste bli frisk! Går inte att stå framför klass med en hosta från hell. Det värsta är någon hjälp från Vårdcentral får man inte förrän det gått- vad är det..- 10 dagar eller 14? Förstår dem samtidigt som det är rätt så jobbigt att inte orka något....



Riktigt så illa som bilden påstår är det väl inte. Men någon livebild bjuder jag inte på- vill inte skrämma bort er för evigt.... ;-)

Nu ska jag vila lite. Försöka ta igen lite sömn från i natt.

Förresten- någon som sett en Begonia cardigan i lite blue någonstans? På rea föreslagsvis.

Kram!

söndag 15 maj 2011

Bling bling flip flop

Nu struntar jag i att det regnar och är mulet här hos mig. (helt otippat kommer en Orup-låt upp i hjärnan..men som i låten är det ju inte..regnar nog hos grannen också...  Regn hos mig . Och varför det inte går att få den direkt från Youtube här i bloggen vet jag inte: rutan blir helt svart- någon som vet hur man får det att fungera?? Men klicka ni på länken för en uppfräschning av den gamla radioplågan...)

Klart jag visar l å d a n först....måste ju skapa liiite spänning eller hur? Och så vet ni vem som gjort skorna/flipflopsen....


Visst är de helt enkelt underbara? Har storlek 39 och ganska breda fossingar. Men de här fungerar bra och är ganska så normala i storlek tycker jag. Priset var också helt okej: 250kr. Jag hittade mina på Jarmeus.
Vitt är väl inte så smart kanske när fossingarna blir lite smutsiga när man går så syns det på sulan sen...Men, farao det är ju bara sommar en gång om året!


Lite närbild på blinget! Vitt och silver så det förslår...Men ändå lagom tycker jag.

Enligt lilla lilla lappen på kartongen så heter de Denise. De fanns i svart också och jag var faktiskt sugen på dessa med. Men...ja. Man kan ju inte ha allt eller hur?

Och varför får ni inte se dem på? Jo, kameran har blivit jättekonstig?! Vanliga bilder går bra men funktion och meny är helknasiga. Måste kolla med maken...det är han som är teknikern.... ;-) Med andra ord går det inte att koppla bort blixten...Dessutom är mina fötter inte så där vackert sommarfräscha som de kanske ska vara för att bli offentliga!

Kram på er- och jag tror nog att det inte bara är "regn hos mig"!

lördag 14 maj 2011

Mitt i finalen

Slänger jag in denna fantastiska klänning!
Klänning från Flamenco. Essere.

Wow säger jag bara... jag är helt enkelt en sucker för klänningar....önskar så att jag var triljonär eller så...Eller att det var lättare att hitta fina tyger och sådant för att trixa till (läs: sy) dem själv!

Trevligt är också att de har 20% på Flamenco och tre andra märken i Eurovisionfinalanda på Essere enligt Facebook. Tycker dock inte att det syns i webbshoppen? Ovanstående klänning kostar 1399kr. Men med 20% så kanske...Den var härligt blå i alla fall.

Batteriet i kameran var slut (laddas nu) så det gick inte att fota mina nya fina blingiga flip-flop. Får väl återkomma med dem igen.

Nu ska jag titta lite igen på finalen...båda barnen är uppe och njuter- de är i "bästa" Eurovision-ålder...Vilken ålder det är kan ni fundera på.

Kram och ha en härlig lördagskväll!

torsdag 12 maj 2011

Ointressant??

Inte så att jag måste ha en massa kommentarer. Fattar ju att allt man skriver inte är sådär världsintressant, men tycker ändå att det är färre än vad det i alla fall varit? Så, är jag dötrist eller?

Dagens blev min nyupptäckta kärlek 4 continent x-stitch tunikan i vitt/almost black. Perfekt idag med det lite skumma vädret som är här. Varmt, kvavt, ingen åska eller nederbörd, massa moln... Till det något så trist som svarta leggings.... ;-)

Är så nedrans trött på detta snörvlande...och eftersom snörvlandet blir värre hemma så antar jag att det måste vara pollenallergin också?? Men halterna av björk ska ha sjunkit och det ska vara det som jag inte tål...eller har jag utvecklat "allergi-mot- huset"??? Låter helt omöjligt! *wink*. Vet ju att jag är förkyld, men det har visst satt sig på stämbanden. Låter som om jag haft en riktigt härligt rockig kväll med whiskey o dylikt....Är mest orolig för att jag ska tappa rösten helt! Måtte den hålla imorgon också så ska jag försöka vara tyst i helgen... (hahahahahhaha....)





Nu ska jag spana in semin lite med äldste sonen- ja, han måste ju få se- hur ska han annars kunna hålla sig ajour med snacket i skolan i morgon? Varför sänds det hela så vansinnigt sent? Bättre hade det varit om semifinalerna hade varit förra helgen:lördagen och söndagen.

Kram, kram!

onsdag 11 maj 2011

Back in business!

Ja, i alla fall på jobbet. Det var tungt i morse men ville ju inte missa EVK-mötet. När jag kliver in genom klassrumsdörren ser jag att jag lyckats glömma min jobbmobil på golvet vid katedern. Tur att ingen var i klassrummet igår säger jag bara.....

Sedan ringer just den telefonen och det är naturligtvis mamman som skulle komma på mötet. Som nu inte kan. Håhåjaja så det kan gå. Men men, jag behövs ju på jobbet ändå som tur är.

Sedan måste jag berätta om det dummaste jag gjort på ett bra tag. Ni vet den där "ursäkten" som man brukar skoja om att kvinnor som blir misshandlade av sina män brukar säga...? Den där "jag gick in i dörren hemma". Kan meddela att man inte alls behöver ha en karl kring sig för att lyckas med sådana bravurer. Javisst, lyckades alltså med konststycket att gå rakt in i sovrumsdörrens kant! Hur det gick till? Ja, trött så in i baljan...foppatofflor på fötterna.... och så inga linser. Baaaad kombo..! Öppnade dörren, fastnade liksom med foten med foppatofflan mot dörren så istället för att dörren öppnade sig så stänger den sig, snabbt...Smack! Fiiiint blåmärke på kindbenet.... Ingen har dock vågat fråga på jobbet...nu tror de väl att maken slåss också...

Annars har jag hunnit med att klippa mig och skaffa blingiga flip-flops...Vita med stenar. Från Esprit. Ska fota och visa er sedan. Jag har århundradets grinigaste fötter så det är inte kul med sommar..får skavsår av allt! Men flip-flops går. Men turkosa är inge vidare på fester eller när man inte vill se ut som om man kommer direkt från stranden. Så nu slog jag till på ett par bling bling alltså.  Stay tuned.

Kram- bloggenad väntar- och bakning pågår här.

tisdag 10 maj 2011

Sjuk dotter, snörvlig jag, men härlig värme!

Hemma med dottern som fått något underligt, kräktes i går och eftersom jag redan är risig så passade det ju bra att jag tog vab:en. Siter här och snörvlar och försöker få lilltjejen att dricka. Nu verkar det i alla fall ha lugnat sig så jag hoppas att det bara är en endags-variant.

Solen skiner som en besatt- helt underbart- dock är det inte så härligt att sitta i solen när man förkyld, det kan jag lova.

Har istället, förutom att ta hand om lilldamen, surfat runt och letat tyger. Vill sy en frotteklänning själv, men galet vad det var svårt att hitta fin stretchfrotte i metervara. Hittar kritvit, ljusgrön och orange.  Vill nog ha beige eller offwhite. Svårt, svårt.  Är också på jakt efter ett enkelt billigt bomullstyg att testa ett mönster jag beställt. Tror verkligen på mönstret men är så usel på att hitta vuxentyg som jag kommer att gilla på ett färdigt plagg. Tycker t.o.m. att utbudet är lite dåligt. Bara en himla massa mönstrat och vill man då inte ha det så...?

Nu ska jag checka damen igen. Kram!

måndag 9 maj 2011

Flamenco (plus Denise leggings från Cream)

Det finns ett märke som heter Flamenco. Kanske känner ni alla till det, men jag har iaf missat det. Prisnivån är väl ungefär som mollysar men inte alltid. Men då och då är det rea. På Essere design. finns i alla fall märket. Några fina tunikor som är nedsatta rejält och en del till ordinarie. Tydligen så har märket samma agentur som Desigual. Något att tänka på är dock att det är spanska storlekar: M motsvarar ca 36!! Så gå upp en storlek är att rekommendera!

Titta så får ni se ett litet urval. Blogger bråkar med mig så jag kan inte skriva efter  bilderna av någon anledning. Så, kram och så till er alla här istället!

Pssst! Esseredesign har också de eftertraktade Denice leggings från Cream i chalk i alla storlekar vad jag kan se! Skynda, skynda, ni som letar!

"Reach for the sky"
Bild från Essere design: Den här är nedsatt till 509 kr! (från 1699)
Esseredesign.se Blus nedsatt till 419kr!

Esseredesign.se. Ordinarie pris 1699kr.

Sol, värme, heldag på jobbet och på G att blir sjuk...

Känns som om man har prickat allt! Murphys lag om alltings jävlighet: Ja, det är varmt och sol och jag älskar det men att samtidigt hålla på och bli förkyld, just nu förstås, känns mindre kul. Det är liksom värre att känna sig så där vissen när det är varmt? Visst, gnäll på hög nivå.

Vad blev det för outfit i helgen då? Jo, provrummets Jojo dress i benvitt/beige och full bloomers i multi till, med cancunscarfen när kylan slog till! Perfekt faktiskt. Såklart ni inte kan ge förslag när ni inte vet innehållet i min garderob- vet inte riktigt hur jag tänkte, eller ja, jo, jag tänkte nog inte....

Idag har jag invigt Emma tunic i light powder från Cream. Så himla skön säger jag bara- och perfekt powderfärg! Känner att jag skulle vilja ha flera...Så varmt i klassrummet så jag började seriöst undra om jag hade väldigt mycket feber (febergräns i morse och riktigt hängig med det är så nedrans jobbigt att vara borta...förlorar massor med tid!!). Har drivit igenom dagen som på en bomullstuss, men vi har ändå fått en del gjort.

Varje gång solen sticker fram sin nuna så blir jag sugen på Terrie dress igen. Varje gång den går i moln tänker jag att där ser ni, den behövdes inte. Klassisk galenskap på mollynivå...På sätt och vis hoppas jag att den tar störtslut så slipper jag tänka mer på det...

Idag fick jag hem mina födelsedagspresenter som jag fick beställa själv. Jättefina! De är allihopa från märket VÅGA och jag gillar mycket från det märket måste jag säga. Nu är jag lite lite orolig att jag ska reagera på om det är minsta uns nickel någonstans men än så länge har det fungerat bra..tror jag. Igår fick jag nässelutslag, men jag tror det var solen och snuvan i kombo där.

Fast jag valde det i  vitt.

Shiny ball berlock: det första i raden: pink powder. Jättefint!
Shiny ball armband. Jag valde det lila, som egentligen heter dim lilac. Skulle gärna valt det i rosa också men det var slut.

Nu ska jag bloggenada lite och njuta av de sista solstrålarna också, innan tallen på tomten bredvid snor all sol. Kram på er och njuuuut av denna underbara värme!

lördag 7 maj 2011

Vad ska man ha på sig?? Förslag emottages tacksamt!

Svårt att sätta sig in i alla tankar i förra inlägget kan jag förstå. Vill också bara klargöra att det naturligtvis ska vara så att några som inte har lärarutbildning ska inte undervisa. Men jag HAR lärarutbildning. En HEL och färdig och uttaget examensbevis. Det är DET som känns som det sura.  Samtidigt som jag känner att hur i helsefyr ska alla skolor, rektorer etc klara av detta? Om jag säger: nu vill jag läsa in min NO som jag inte har. Fixa min tjänst, tack!  Jag måste vara borta 50% av tiden. Jomenseru att det gör nog min chef gladeligen....hahaha.

Lämnar denna fråga för en stund.


Sitter nu och funderar på vad jag ska ha på min pappas jämna-födelsedagsfirande. På landet dock. Med katter som bor där. Vilket gör att jag är lite förbehållsam med VAD jag vill ha på mig. Siden- nix- inte på landet kan jag säga- tyvärr för det hade känts bra (rädd att jag ska fastna i något "ruffigt" och så ha sönder sidenet...löjligt jag vet, men sådan är jag...). Sedan kan det alltid komma någon "besserwisser" som ska ha åsikter om Odd Molly, och det har jag då ingen lust att bråka om i dag. Orkar inte prestera någon "bra" kommentar just idag. Så vad ända in ?? ska jag ha på mig? Klart det kan vara någon molly, men kanske inte så det skriker om det. (dessa nedrans vita lappar på allt). Har ni några förslag så ro hit dem snarast! Ni vet ju inte vad jag har i garderoben men ge ändå förslag. Jag kan ju ha det.... :-) (Jag har ju insett att jag har en del mollysar...hm....). Jag har ingen aning om vi kommer att kunna sitta ute eller om vi ska trängas inne. Det gör ju outfiten lite annorlunda eller hur? Så -HJÄLP, några förslag!!

Bilden får symbolisera mitt velande i klädvalet för idag...
Dottern min (4 år)  sitter bredvid och förgyller morgonen. Hon "skriver" (ni vet sådan där låtsasskrift som nästan ser  ut som bokstäver men ändå inte är det...), jag älskar det, ja, jag är nog miljöskadad av mitt yrke, men det är så härligt att se....Hon "skriver" till födelsedagsbarnet..... :-)


Kram på er!

Och vet ni vad, solen skiner!!

”We are all angels with only one wing and can fly by embracing each other”

torsdag 5 maj 2011

Förnedrande?

Jag är för lärarlegitimation. Jag anser också att man självklart ska ha utbildning i det man undervisar i.

Men.


Nu ska det införas leg. Jättebra. Men själva lärarutbildningen har ändrats otaliga gånger under årens lopp. Undrar därför om det ens finns NÅGRA lärare på t.ex. låg - och mellanstadiet (som man numera får säga igen...) som har full behörighet i alla ämnen de undervisar i? Man har ju alltid fått en klasslärartjänst oavsett utbildning och sedan undervisar man i alla ämnen den klassen här, nästintill. Oftast inte musik, slöjd, idrott o dylikt dock. Men en del gör det också.

Några gamla finns det väl kvar med den urgamla "lågstadielärare" och mellanstadielärare" utbildningen. Men de är då inte så många...

Nä, så då binder de upp oss på den arbetsplatsen vi är istället. Och är de smarta så säger de nej till vidareutbildning för oss behöriga  med tillsvidareanställning, men inte i alla ämnen...för då kan vi ju inte söka nya jobb..för vem anställer en som då inte är "den nya lågstadieläraren"?

I ärlighetens namn. På lågstadiet är inte t.ex. SO och NO på sådan nivå att man inte kan ordna den kunskapen själv. Det är däremot viktigt att man har metodik och didaktik, men har man arbetat ett antal år som behörig lärare så utvecklar man ju detta successivt plus att man ju läst det när man utbildade sig till lärare. Den utbildningen som fanns då....

Ta mig själv som exempel: Jag är 1-7 lärare med inriktning på svenska, matematik och engelska. Alla kärnämnena alltså. Har faktiskt en helt unik utbildning där. Min inriktning hette språk/litteratur när jag sökte. Matematik ingick inte där, men jag valde att välja det ändå. Tyckte jag behövdet detta. Borde vara guldläge? Knappast eftersom regeringen numera inte vill ha 1-7 lärare, eller ens som det är nu, tidigarelärare och senarelärare, utan vill tillbaka till lågstadielärare, mellanstadielärare osv. Så- jag har min tillsvidareanställning där jag är. Men om jag inte fortbildar mig inom NO och SO så får jag nog svårt att söka nytt jobb om jag skulle vilja röra på mig!

Vad är problemet? Förnedringen? Undrar ni. Jo, att jag som jobbat i flera år ska behöva sätta mig och plugga igen. Jag vill INTE, upprepar mig, INTE plugga igen. Har läst i 3½ år på lärarutbildning och dessutom har jag hela 60 poäng i Engelska, från innan lärarutbildningen Men om jag inte ska fastna i fällan "jag kan inte byta arbetsplats- min arbetsgivare hajar detta- ger mig ingen bra lön-" så känns det som om jag MÅSTE plugga. Vilket då rätt så många lärare då borde... De med min utbildning t.ex. Kurserna går på halvtid. VEM tar hand om klasserna medan vi gör detta? Vem ersätter bortfallet av min lön? Jag valde att plugga till lärare- sökte den utbildningen som fanns- som skulle göra mig behörig. Jag ÄR behörig. Men plötsligt ändras allt?

Visst, en del erfarenhet ska räknas in. Men, var går gränsen?

Och i ärlighetens namn- gillade du alla ämnen i skolan? Så mycket att du vill läsa dem på högskolenivå? Jag var inte direkt dödsglad i NO t.ex. Det hindrar mig inte från att kunna en hel del. Men jag är inte så sugen på 50% lönebortfall i ett halvår eller mer för att få en papperslapp som ska ge mig friheten att byta arbetsplats...Eller ersätter staten min lön? Den kostnaden borde ju inte vara så hög för dem- vi lärare har ju skitlön så....

Nu har jag inte täckt in alla aspekter här. Men känner en viss frustration...Jag hoppas innerligt att jag ändå kan få full behörighet utan att behöva plugga vidare. ORKAR inte detta nu. Småbarnsförälder....och så själva jobbet...

I ärlighetens namn tvivlar jag också på att några kurser ska göra mig till en bättre So eller No- lärare...På lågstadiet......

Nu ska jag stänga pladdret och gå och sova. Läs ni, ämnet är infekterat och diskussioner pågår både  här och där. Jag tänker lite högt här.

Vad mycket fint det finns just nu...

...i alla möjliga märken!

Love Forever har en massa fint, Cream likaså. En del snyggt från Chill Norway finns det också. Och så Odd Molly förstås.
Bild från Oki-doki. Färgen är dock linen cream här.

Emma tunic i färgen Flint. Bild från Oki-doki.
Jag beställde ju en del annat i stället  för de usla Lise Sandahl-klänningarna. En Emma tunic i powder och den är verkligen i powder. Står ofta att den är lite gammalrosa men jag tycker nog att den drar mer mot powder jag, det heter den också.  Emma tunic är från Cream och sitter jättefint på! Wow säger jag!  Jag köpte min från Alvashus.se och ser nu att den verkar ha tagit slut på ett kick?! Men den finns kvar i fina färgen linen cream som ni ser ovanför. Men är ni powder-freaks så är den värd att jaga rätt på! Även underklänningen är alltså i riktig powder, tycker jag. Tror nog den kallas light powder.  Jag har också sett den här tunikan/klänningen i härlig blå!
 
Fina Drape shirt från Chill Norway.

Sedan blev det en Chill, jag som inte ville ha mer därifrån alls, men en drape shirt (den är mer som en tunika) i vitt har införskaffats. Endast egentligen för att jag vet hur mycket jag älskar den jag redan har i denim. Ett favoritplagg som håller i alla väder. Så då kändes en somrigare variant bra. Sedan har också den fina tunikan/jackan från Vintage by Fé kommit. Lace jacket long. Och precis som Oddmollyholic säger så känner man sig väldigt fin i den.
Lace jacket long white från Vintage by Fé.

Sedan var det då väskan...Jättefin, men jag kan inte försvara att behålla den (se förra inlägget), nu då den inte fungerar som jobbväska för mig. Dock har ingen varit aspirant till den, så om ingen hojtar idag eller imorgon under dagen så åker den tillbaka till Alvas hus!

Så skönt att det är fredag imorgon. Är trött efter all rättning och så är det jobbigt med otrevlig kollega på jobbet...Varför ska de energitjuvarna alltid dyka upp med jämna mellanrum? Blä, säger jag bara. Överlag gick det i alla fall bra på alla NP. Några som missat något prov, endast en som riktigt föll igenom. Dock var det inga överraskningar för mig. Det kändes ganska skönt att det visade sig att mina prognoser ändå har varit korrekta.

Nu ska jag ta lite bloggenad och så ska jag se om jag orkar sy gardiner ikväll (=tråksömnad), kanske, kanske hinner man med att sy ihop ett förkläde till lilla tjejen också. Hittade ett så fint acrylvävt tyg på Åhléns idag. Lila med lite retroblommor-stuk. Köpte två meter, räcker nog till mamma-dotter matchning...! :-) Och vet ni vad? Solen skiner igen- tänk vad det gör för livsandarna!

Kram!

Be yourself- the world worships the original

onsdag 4 maj 2011

Någon som är sugen på den supersnygga väskan?

Bild från Alvashus. se. Färg: Vintage stone
Bild från Alvashus.se
Minns ni väskan jag bara älskade? Japp, jag fick tag i en! Den är redan slut hos Alvashus.se i färgen vintage stone. (Den första bilden). Den andra bilden visar väskans baksida men är i färgen kitt. (mer vitt om jag förstått rätt).

Väskan är dödssnygg! MEN den är ändå lite liten som jobbväska för mig. Så, därför, innan jag skickar tillbaks den så frågar jag om det finns någon läsare som är intresserad av att köpa den? Den är i skinn- så priset är verkligen bra! Dragkedja och måtten är enligt uppgift ca 40x30cm. Färg: vintage stone.

Nypris: 999kr.

Säljes för 990kr  plus frakt. 

Passa på om du gillar den, den är verkligen annorlunda och snygg och inte en väska alla har. Men jag har ju redan en som passar till vanliga saker, så det var för jobbet jag behövde en. Vilket den alltså inte passade till, för mig!

Lämna en kommentar med mailadress så hör jag av mig. Men, bara om du är säker på att du vill ha den.
Först till kvarn....!

Kram!

tisdag 3 maj 2011

Snöelände, ullkoftan framme igen, rättning och örhängefråga.

Dagen började med värsta snöovädret. Snöflingor stora som chocolate chip cookies ramlade ned i rask takt. Kul att ta en promenad i vid halvåtta- snåret på morgonen?- Nix! Dessutom visade termometern på +1grad så jag var tvungen att ta fram en wool long cardigan...Tog min lite otippade favorit: den i military. Innerligt skönt var det att ha den på sig kan jag lova! Sedan vidtog rättning och bedömning av nationella prov. Vi var supereffektiva och har bedömt, sorterat, fyllt i, och ÄNDÅ återstår en hel del till imorgon, för nu orkar jag inte mer idag. Är helt slut i huvudet och känner att jag skulle kunna skicka en brevbomb till skolverket med meddelandet: Rätta era j-a prov själva och fyll i era nedrans sammanställningar och kunskapsprofiler själva!! BLÄÄÄ! Det är så sjukt mycket papper så ni anar inte och det ska rapporteras hit och dit....Är nöjd om jag fixar hälften. Och en massa ställningstagande ska tas. T.ex. elev som precis på nöd och näppe klarar de olika delproven MEN som om jag ska göra en total bedömning INTE klarar måluppfyllelse för år 3. Om jag lägger till det jag sett under tre år. Suck... Får man säga att man avskyr detta?

Imorgon blir det fortsättning hemifrån. Inrapportering till skolwebb, klassammanställning och kommentarer ska skrivas. Sedan ska eländet lämnas in, sorteras in i mappar  osv osv....Skulle behöva en veckas semester efter allt detta.

Nu ska jag beställa min fina present i smyckesväg. Men vad tror ni om Rock By Sweden- örhängena i förra inlägget? Är det okej för en tant, snart 40, att ha dessa? Jag tycker att de kan tona ned det söta/spetsiga i en del man har...Vad tror ni?

Nu ska jag packa paket, klistra adresser och röja lite härhemma...ser ut som om en bomb briserat. Det blir så när barnfamilj inte är hemma på helgen. För inte hinner man röja i veckorna...inte jag i alla fall!

Kram!

Karma is only a bitch if you are

måndag 2 maj 2011

Är Rock by Swedens smycken nickelfria?

Jag har sett ett lite mindre vågat halsband som är från Åsitas, verkar vara samma som gör Rock by Sweden??! men det står inte om det är nickelfritt? Tillhör naturligtvis de som inte tål nickel så jag har lite svårt för icke-äkta halsband och dylikt.... Så vet någon?


Spanar på armband och dylikt för jag fick välja själv i present. Men, vad mycket svårare det är att välja själv- om någon valt åt en av det man kikat på är det ju så mycket enklare...m y c k e t svårare att välja själv av en egna utvalda...och så hittar man naturligtvis annat man inte tänkt på....så typiskt.

Och hur är de här tycker ni? Coola eller gör de mig till patetisk tant som tror hon är 20? De är ca 5 cm långa....


Jag kikar vidare och inväntar om någon vet nickelstatus...

Kram!

Ja!! och Nej!!! Det är maj månad!

Ja!! För jiippiiiee, det är vår, ett låååångt arbetsår närmar sig slutet...
Nej!! För vad lite tid det är kvar att hinna allt på,  tjänstefördelningar, förbenade utflykter hela tiden, specialkvällar/dagar med övertid som man inte får betalt för....osv osv...

Maj- månaden man inte vet om man ska älska eller avsky....

Nåja, man ska inte grubbla för mycket. Laddar upp inför rättningsdagar med NP. Huvva, kassen var tuuuung när jag släpade hem den. Mycket som ska hinnas dessa två dagar. Samtidigt som man oroar sig för hur det ska gå när man inte är på plats på jobbet...jag VET ju att det blir strul...och ni skulle sett barnens miner när de insåg att jag skulle vara borta två dagar...Det lär nog bli en del att ta hand om på torsdag skulle jag tro...

Är det förresten någon som vet hur man får möjligheten att få en blodtrycksmätare ett dygn? för mätning....Är så sjukt stressad att jag faktiskt blir lite orolig då och då...kanske man borde kolla upp en del saker? Men hur gör man då om ens läkare inte har några tider??

Nu ska jag i alla fall stressa av med att gå bloggenad, dricka te och mysa en stund.

Just det, fotoutmaningen får bli en textutmaning här. Jag och kameran ni vet. All time favorites: Måste ju vara alla underklänningar....de används allra mest av allt här! Sedan älskar jag mina 4 continent x-stiches...Mycket användbara!

Kram på er!