torsdag 30 juni 2011

Träningslinne??? (och ett litet utbrott)

Hjälp! Söker desperat efter ett träningslinne- men inte ett tight (vill inte ha det just nu...)- ett lite längre som täcker åtminstone halva rumpan, helst går ned över hela precis.... Tänk er Odd Mollys linne förra året- det med frills fram...den typen. Lite A-form alltså. Kan vara i bomull, behöver inte vara "tänkt" för träning...

Har letat runt men hittar då inget- vill ha enfärgat, brottarrygg spelar ingen roll, även om jag föredrar vanlig rygg.

Så nu hoppas jag att det finns någon därute som vet var det kan finnas till rimlig peng (behöver INTE vara något märke)?? Storlek L eller M.

Var igår ute och "träningspromenerade", invigde mina nya skor (easytone- vi får se om de är något extra- valde dem egentligen för att de var de skönaste av alla skor jag provade...men har de en trevlig bieffekt så tackar jag och tar emot...men tror så där lagom på det...Lite stel är jag är idag (brukar aldrig vara det efter bara promenad-så kanske är det skorna?) så who knows?) Insåg att jag behöver ett träningslinne då. Som passar min lite lätt (ironi) otränade kropp...gillar inte supertight när jag inte känner mig i form.

Någon?

(Psst! Och de där j-a stövlarna som jag tänkt använda imorgon- näe, de har inte kommit- Brandos som brukar vara snabba, mailade dem igår lite lätt frustrerat- nu vet de inte om det försvunnit i hanteringen eller vad- i så fall ska de skicka nya...men det tar ju tiiiiid! Vill inte vänta mera nu! Dessutom vet jag inte om storleken är rätt så kanske måste de bytas i också och kanske är de helfel,  men jag vill ha dem NU så jag vet!! Grrr.
Får till svar när jag undrar idag hur ärendet går- eftersom jag inte fått mer än ett svar att man undersöker saken och ska återkomma igår- att de behandlar ärendena i turordning och är underbemannade och man inte ska skicka "onödiga mail" Va fan??? Varan är betald och jag ska inte få undra?? Att ett dygn efter man frågat första gången skicka ett nytt mail och undra hur det går- är det onödigt? Att de är underbemannade struntar jag faktiskt högaktningsfullt i just nu- för jag blev arg över deras sätt att be folk att inte skicka mail i onödan, fattar väl vad de menar- men hur säger man saker egentligen!! Inte har jag skickat en massa mail heller för den delen...Är 2 för många för dem? När man dessutom får svar att de håller på att kolla saken så uppfatta iaf inte jag det som om mitt "ärende" ligger in någon sort j-a kö. Så, nu har jag fått "arga av" mig lite...)

Kram och hoppas att ert humör är bättre än mitt just nu...

onsdag 29 juni 2011

Uniformen provad!

Bild från Deepfling

Och, med risk att bli hängd och dragen på en liten vagn baklänges och allt annat....:

NIX!

Rosanellan (vintage pink) är jättefin- men den är tight i ärmarna (om man som jag tyvärr har fått ansamling där) och en storlek större blir nog fööör stort för övrigt. Så nix- tyvärr inte! För den var jättefin för övrigt...

Sigh skirt: Jo, ja, nja, nej! Fin- ja. Värd 1900kr- nja...va..., Sitter den bra?: NEJ! Om man som jag har svank, så blir rumpan större. Den är inte så fluffig, men ändå gör den höfterna större utan att markera midjan tillräckligt= man ser bredare ut. Jag är också ganska kort, ca 163cm, så att dra ned den höfterna gör den för lång.
Sedan är den såååå enkel! Det är bara broderierna som är extra! Det är sytt med enkel rullsöm (dödsenkelt med en overlock) på både innerkjol och ytterkjolens nederkant. En ordentlig fåll hade de ju kunnat kosta på kjolen när den ändå är så fasans dyr... Smockmidja är heller inget svårt att fixa. Resårtråd på undertråden och så kör man! Tyget: vanlig bomullsvoile, inget speciellt mönster. Det fantastiska: broderiet! Ja, DET är vackert och fint, små spegelpaljetter längst ned också... Såå....jag kommer att vara ensam om detta i mollyvärlden tror jag....diss på denna vackra kjol...Inte värd pengarna. Hade den kostat 800kr- ja då hade den fått stanna...Men 2000kr? Nej.

Däremot blev jag jättesugen på att sy en egen variant....Är inge vidare på att brodera men kanske det finns någon med broderimaskin som kan fixa det....:-)  Har väldigt svårt att tro att allt är handbroderat på kjolen....Annars är det väl bra terapiarbete...

Har tyvärr inga bilder på plaggen på, rosanellan åkte av fort, och sigh skirten provade jag på alla sätt, men den var ändå inte rätt och hade då ingen lust att fota eländet.

Så njut ni som kan ha den här kjolen och toppen. Men jag nöjer mig med att jag sparar ca 3700kr, för det är vad de TVÅ plaggen kostar tillsammans....!

Ha en bra dag och passa på att fynda fint från inlägget innan!

Kram på er allihopa!

Psst! Elizabeth! Jag får bara delivery-failure på din mailadress! 

tisdag 28 juni 2011

Mollysar till salu- godbitar....! Missa inte tillfället!

Jag slänger ut dessa snabbt, då jag redan har dem fotograferade! (glöm inte By TiMo:n och Desigualklänningen i förra till salu-inlägget)

Frakt tillkommer, om du inte köper många plagg, då kan det diskuteras! Om du vill köpa (klart du vill!) så skriv en kommentar med dina kontaktuppgifter så kontaktar jag dig. Dina uppgifter publiceras inte, jag skriver "reserverat" vid plagget/plaggen ifråga tills betalning har inkommit till mig.

Passa på nu!
Fantastiska Veranda Coat i vitt med röda knytband. Ovanligare färg. Stl. 1. Men ganska rymlig etta tycker jag. Säljer den enbart för att den är lite lite liten för mig och har tyvärr blivit hängande då....Den är i kanonskick, har själv köpt den begagnad, men den ser nästintill oanvänd ut tycker jag. Pris: 1500kr

 Tutu i lite military! Använd, men i fint skick. Stl. 1. (anses av många som stor i storlek men det är väl upp till hur man vill att den ska sitta).  Somrig och fin! Pris: 600kr (passa på- stl 1 verkar vara eftertraktad...)

Alchemistry tunic i vitt.  Storlek 2. Den var dyr när den kom, men den är så vacker och har bra passform. Jag har dock blivit lite större än då så den sitter väl tight...Den är aldrig använd, bara provad. Tags hänger kvar! Pris: 600 kr. (Har en i lite blue också om någon är intresserad.)



Och så underbara Lotta Lotta Coat...i vintage rouge. Den är bara använd förra året, nu har den blivit hängandes och det känns inte bra!  Den är i jättefint skick. Storlek 2. Inte liten i ärmar som Odd Mollys jackor/kappor normalt är...Många ville ha just den här i rött, så den gick ganska fort. Knep en tillsist, men den är nog ändå inte riktigt jag! Pris: 1500kr. (har för mig att den kostade dryga 2000kr när den kom!) Ev. Reserverad


Sedan har jag för mig att det var någon här som var intresserad av att köpa Grandmas coat i rose  stl. 1?? Hör i så fall av dig!  Ni andra är naturligtvis välkomna att köpa den också....! 
Förut hade jag bestämt mig för att behålla den. Men nu inser jag att jag kan nog sälja den! Den är perfekt som jacka på morgonen- kvällen på sommaren m.m. Min är i fint skick. Har vårdat den ömt! Den är lite mer rosa i färgen än på produktbilden tycker jag och har "Odd Molly" broderat i rött på ryggen.  Fantastiskt vacker helt enkelt, tycker jag. Pris: 1100kr  reserverad
 Glazing frill tank stl. 3. Chalk. Använd ett  fåtal gånger, men den är lite för stor  för mig. Pris: 350kr Reserverad


 Årets mollytygväska.  Kostade 299kr: Mitt pris: 180kr. Den är helt ouppackad (har fått den i present), så det ligger ett silkepapper över väskan på bilden, därav hur det ser ut! Det är den röd/rosa. Perfekta strandbagen, men jag gillar inte pinuppan så...

En outsider: Bilden är alldeles för ljus. Klicka på bilden så blir det kanske lättare att se. Det är ett Rules By Mary -linne i blommigt med spets runt nederkant, under byst och runt halsringningen. Den är i stl. M och köptes förra sommaren om jag inte minns fel. Jag har dock aldrig kommit mig för att använda den- men den är jättesöt och fin och passar utmärkt nu! Köpt på MQ för 499kr. Mitt pris: 200kr

Chill Norway Frill (obs! den hette så förra året) dress från förra året. Oerhört jagad av många och dyr, 2495kr! Den är i vit, tunn bomull översållad med broderier ton i ton. Mesh/spetskanter och dragsko i midja för finare passform. Rött broderat hjärta på ena ärmen "Love".  Svår att fota i det fina vädret!  Storleken är L. Den är aldrig använd bara provad....Behöver ett bättre hem! Oerhört vacker!!  Pris: 1000kr. Reserverad


Har nog mer på lut - men det får vänta. Kan ta egna bilder också på alchemistryn och Lottan och Grandman, men orkade inte ta fram plaggen och kameran...men kan göra det på begäran naturligtvis. Kommer snart att vara i semesterläge så passa på nu när jag kan kolla kommentarer och mailen mer regelbundet!

Kram!

måndag 27 juni 2011

Stövlar- check. Reaklickat- check. Varmt väder- check! Aaaahhh! Äntligen sommar!

Tack för all hjälp angående gummistövlar....! Jag har nu beställt ett par svarta låga. Naturligtvis så regnar det inte längre- tacka mig för det!- men det lär väl komma regniga dagar igen...(typ på fredag...) och då hoppas jag att stövlarna kommit och att de passade. Återkommer med rapport när de landat här!


Annars har jag reaklickat. Fy och skam- eller? Jag valde ju bort Terriedressen i blått, då jag har den "gamla" i blått. Men sugen har jag varit - och väntat på rea har jag! Men jag ville helst inte bara ha 30 %- snåltant blev jag där..så när det blev mer än så, så finns inte dark pink eller annat kvar. Men nu har jag lyckats hitta både powder och vitt i min storlek- för 600kr! Nice!! Sonen fick avgöra om vit eller beige var snyggast- vitt sa han och mot bättre vetande (vitt är ju rätt känsligt...) så fick det bli så.


Är rädd för att powder ska försvinna på mig- så ser jag ut som jag går omkring naken liksom....Vitt är väl inte helt smart- men det finns ju faktiskt tvättmaskiner numera på jorden så?

Hoppas ni har en bra dag- här är det äntligen sol och lite varmare. Ska försöka övertala de sommarlovs- spel-galna att sluta spela och gå ut och bada t.ex. En tur till biblioteket hade jag också tänkt...och så behöver äldste sonen fler shorts (varför har han bara två par??)...ska se om jag kan sy ihop några snabbt!

Kram på er och njut av vädret!!

torsdag 23 juni 2011

Snabb hjälp önskas! Help!

Regnet vräker ned! I oceaner! Och jag inser att jag borde naturligtvis skaffat ett par gummistövlar!

Men- jag har superproblem med gummistövlar! Breda vader. ordentligt breda- har fått lästa ut de mellanhöga Primebootsen och de sitter ganska tight ändå... Kan INTE ha de höga primeboots. Så gummistövlar har jag liksom aldrig hittat ett par..har inte haft ett par på många många år...gissa var jag är när det regnar- inomhus...

MEN- hur är Hunter? De lägre? Ser okej ut för mig- men jag är lite osäker...med mina breda vader och höga vrister och ...hm..okvinnliga fötter?
Någon rekommenderar Ilse Jacobsen men jag är inte så förtjust i alla snören fram...Men är de bredare?
Har läst överallt och står och funderar på om jag ska beställa ett par Hunter kortare modell och se om de fungerar...men- om någon här som har bredare vader redan vet att det är kört så säg till! Eller ska jag direkt köra på det höga Hunter- med adjustable?

Färg? Svart?

Hjälp mig så jag kan beställa och de kanske kan landa nästa vecka- innan semester och ev.  MER regn....Vet inte vad jag ska ha på mig i helgen-  vandrarkängorna?

Kram!

onsdag 22 juni 2011

Till salu!

Jaha, då slänger jag ut de första plaggen nu innan midsommar. 

Frakt tillkommer. Jag samfraktar givetvis om du vill ha fler än ett plagg! Vill du köpa ett plagg- lämna en kommentar med kontaktuppgifter. Jag kommer inte att publicera dina uppgifter utan anger "reserverad" vid ett plagg tills jag fått betalt- då står det "sålt". Det är för att visa att plagget finns kvar, eftersom det har hänt att folk ändrat sig...

Under midsommarhelgen kommer jag inte att kunna titta till mailen i samma utsträckning som jag brukar. Bara så ni är medvetna om detta! Är det flera som är intresserade av samma plagg så går jag i kronologiskt ordning- först till kvarn alltså! Fynda på nu!

By TiMo klänning.
By TiMo klänning i cremevit/vit (svårt att fota också) i stretchigt material. Stl. L. Lite liten tycker jag nog att den är i storlek, om man jämför med vanlig L, men den är väldigt stretchig så.. fint fall med tyngd i. Broderier och spetsar och knappar. En tråd har släppt lite på ett ställe, men kan säkert lätt fästas, men därav lågt pris för en sådan fin klänning! Pris: 500kr


Cream tunika Emma framsidan
Cream Tunika Emma i light powder. Stl. 42, men ganska nätt i storleken ändå.  Som en L. Resår bak för bättre passform. Broderi över hela tunikan och små detaljer. Jättefin, säljer min i powder för jag har en i cremevitt också... Har använt den 2 ggr. Klicka på bilderna så kan ni förhoppningsvis se detaljerna bättre! Pris: 450kr SÅLD.
Baksidan

Swedish Hasbeens vita
Swedish Hasbeens. Hann lägga ut dem på T här. Helt oanvända. De är för smala för mina fötter tyvärr...Stl. 39. SÅLDA.


Desigual jeansklänning. Annorlunda och lite cool tycker jag. Föll för den som en fura, men det är bara att inse att den ändå inte är jag alls... Helt oanvänd, har bara provat den. Storlek 44, som en vanlig L, kanske lite större (de spanska storlekarna är små...) Plats finns iaf för de kvinnliga behagen.. Pris: 600kr.




Sådär! Sparar Mollysarna till efter midsommar, enklare så. Men har lagt några stycken till salu hos Bina...kika där om ni är nyfikna...men det kommer nog mer senare.

Kram- och stort tack till Oddmollyholic som hjälpte mig lösa bildproblematiken! Hoppas att det går att fixa den vanliga vägen snart dock!

Varför kan jag inte lägga till bilder??? Uppdaterat!

Va f-n?? Varför kan jag inte lägga till bilder? Har inte fått något meddelande om att det skulle vara fullt eller så. Får inga felmeddelanden alls- det bara går inte! Vare sig från nätet, egna eller någonstans ifrån!

Jag som har en del att sälja....och hur trist blir det här utan några bilder alls...!

Hjälp- någon som vet vad det kan vara för fel??

Kram!
 Uppdaterat: Tack vare snälla Oddmollyholic så kan jag i alla fall publicera bilder via "Redigera HTML". 

Gör så här: När du valt "Nytt Inlägg" så finns det till höger, ovanför knappraden med bild, länk, video, textsnittsikoner osv osv två flikar, Skriv och Redigera HTML : Normalt är du i "Skriv"-läge. Men klickar du på "Redigera HTML" (blåmarkerat) till höger så kan du klicka på "vanliga" bildikonen efter det och ladda ned dina bilder.  När du sedan lagt in dina bilder ser det bara ut som "programmeringstext (i.e. HTML-kod)" i inlägget, men då väljer du bara "Skriv" igen uppe till höger så ser du bilderna som vanligt. Lycka till!

tisdag 21 juni 2011

One down- many to go...

Farao vad mycket kläder jag har! Helt sjukt! Så nu ska här rensas- det känns som hos Josanne- plaggen får icke plats! Och det är ett i-landsproblem jag inte är stolt över ska sägas... Så snart jag har fotat lite blandat- en första omgång får komma före midsommar (dock kan jag inte garantera att jag kan svara på mail under helgen) - så hamnar det lite till salu här. Inte bara Mollysar heller... och inte vintriga plagg kan jag lova utan även lite som passar NU.  Inte bara M utan en del i L också. Så håll utkik!

Så ett Borde är avklarat...har rensat undan vintriga- höstiga plagg så nu för det tamejsjutton bli varmt- vill INTE rota fram alla de plaggen...

Nu ska barn hämtas och sedan kanske det får bli lite bibliotek och lite kakbakning (några borden till alltså)...poppis bland barnen om inte annat...Vi ska iväg ikväll och skaffa skor till halva familjen (maken, jag och ena sonen), praktiska skor som håller i skog och mark...plus att ena sonen lyckats slita hål på ett par sommarskor redan--hur bär de sig åt?? Lär väl inte bli billigt. Men vi har en liten 20% på allt på Stadium så vi börjar där...

See You Later friends (apropå att man inte "vågar" kommentera om man inte är en del av den "inre cirkeln" bland molly-bloggar : Jag kan ju nämna att jag aldrig känt mig en del av någon "inre cirkel" (antar att man menar de något "äldre" bloggarna eller de väldigt stora, med det uttrycket..) och inte tycker jag att man ska bry sig heller...jag skriver inte bara för mollyister utan för alla som vill och orkar läsa... !)

Borden...(inte de man sitter vid.... :-) ) och lite musik

Borde olja staket..Kan man göra det när det har regnat igår? Eller måste det torka mer då?

Borde rensa undan mer vintriga plagg- de som inte fick plats i första lådan- så jag har skaffat en till...

Borde sy sommarplagg till barnen- men det är ju svinkallt ute...

Borde fota lite plagg som borde flytta...

Borde träna lite...

Borde baka lite kakor till midsommar...

Borde låsa in plånboken..

Borde sluta surfa så mycket...

Borde plantera om några lite lätt ledsna blommor som stått på jobbet och nu är på sommarferie här hemma...

Borde tillåta mig att läsa högen med pocketböcker...(fast jag ska ju spara på den också...så jag inte får spatt när det regnar ..)

Borde ringa och kolla om vissa plagg kommer till lokala butiken..har ju en rabattlapp där!



Farao vad många borden man har- öööörk!

Ligger väl närmast att tänka  på oljningen - det är ju iaf soligt ute även om det blåser som sjutton och temperaturen inte är så hög direkt...

Just det- borde kolla av lite böcker på biblioteket också- till barnen-


Humdidumdum...

Har haft en liten BonJovi revival (kände mig som 25 igen hör väl till att säga..hahaha): och de här titlarna passar mig utmärkt just nu. Och jag ger blanka f-n i att Bon Jovi av många anses som mjukisar- skiiter i det.  I lite it!

It´s my life

We weren´t born to follow

Nu ska jag ägna mig åt någon av mina "borden" 

Kram!

måndag 20 juni 2011

Jag är dum... (och ett reatips om man bor i Stockholm)

...eller så är jag bara helt galen. Förmodligen det senare. Jag har klickat hem något jag inte tänkt (tänker inte avslöja ännu- nix). Alls. (jag har ju namnsdag snart- om en månad eller så...var det Carina eller LindaG som man skulle skylla på där? :-)  )Men när jag nu gör det, så måste jag rensa ut några saker som kan täcka detta. Förmodligen någon riktig goding....Fast jag väntar nog tills jag fått plaggen. För om de inte är som jag hoppas så åker de tillbaka och då vore en försäljning av något annat älskat lite trist liksom....(eller bara bevis på att de inte är så älskade som de borde vara och därmed är försäljning inte fel...)

Lite försäljningsmöjligheter som snurrar i mitt huvud är: Lotta Lotta jackan i rött? Veranda coat i vitt? (som NY) Kanske, kanske t.o.m. den ljusrosa Grandman? (älskar verkligen den  jag nu har i powder) T88:an i chocolate (jo, jag har inte orkat lägga den på T ännu o så är den ju så vacker!)?  Sedan borde någon 4 continent x-stitch flytta för jag har ganska många...Frågan är bara v i l k e n? Gillar ju dem allihopa! Kanske någon mer Lovely knit- håller verkligen på att rensa bland koftor! Kanske Elouisen i rött!!? Vad tror ni? Om det är någon som är lite sugen på något av det jag nämnt så lämna en kommentar med mailuppgifter (publiceras ej), jag är som sagt inte helt omöjlig! När det gäller x-stiches så har jag mååånga färger- så säg vilken ni söker så ska jag se efter....


Nu ska jag återgå till mina funderingar kring om jag är fullkomligt knäpp eller bara lite knäpp....Det är ju k l ä d e s p l a g g för hundra gubbar! Fast summan jag kom upp i hade jag nog glatt kunnat "reat" ihop eller via "småköp" som Josanne sa någon gång... kanske bättre köpa det man verkligen är sugen på än en massa "den där är ju helt ok....."??  Jag behöver också tänka mer basplagg- everydaywear- än finplagg. Finplagg har jag så det räcker... Jag vill ha plagg som är både och helst!


REA-tips: Förresten- Modedrive precis vid tunnelbaneuppgången  Upplandsgatan vid Odenplan har 30% på nästan allt (ombyggnadsrea). De har bl.a. Desigual, By Ti Mo, Culture och en massa andra märken (inga mollysar dock). Fanns en del snyggt, men det var så blandat, hängde inte alltid märkesvis, så man måste leta eller fråga!

söndag 19 juni 2011

Färgglatt eller inte?

Har då inte sagt att jag ska handla denna- då jag ju som sagt tycker att den betingar ett löjligt högt pris- men eftersom jag gillar den så funderar jag...

Är den i darkpink strået vassare att ha än den i svart? Kombomässigt nu...

Tänk er med vit överdel...eller med svart....eller med kofta....eller med ? Vilken är "roligast" att ha? Svart går ju "alltid" hem...men är det kanske trist? Jag skulle nog gärna har mörkrosa topp eller svart topp till den svarta kjolen och hur kul är det? (äger f.ö. ingen topp som matchar kjolens rosa...) Rosanellan som finns på reklambilden är ju snygg- på bruttan- men på mig....hm...?! Dessutom tycker jag inte att de riktig är perfa till. Kortare toppar måste det nog vara- ja- vilket jag normalt inte gillar- men till en sådan här kanske...Men färg alltså? Vad tycker ni? Dark pink eller almost black?

Tyck till nu---klart ni har tid----regnet v r ä k e r ju ned...nu kan ni sitta med gott samvete vid datorn och vara smakråd!

Kram!

Och vinnaren är...

Nej, jag har inte glömt utlottningen. Jag hade bara alldeles för mycket annat att tänka på igår och så passade vi på att njuta lite av vädret...Det är ju mer än vad man kan säga om vädret idag.... :-(

Lilltösen här hemma stack ned handen i påsen med remsor innan hon skulle på kalas:

Och lycklig vinnare är Lindiloo ! Grattis! (Du som bara hade tur i kärlek...hoppas nu inte det vänder!)

Kul med alla ni andra som var med och jag hoppas att ni har tur i någon av de andra fina tävlingarna som pågår just nu i molly-land!

Nu ska jag återgå till skapandet av en handlingslista...och fundera ut argument för varför vi INTE ska till visst ställe på midsommar....

Kram!

torsdag 16 juni 2011

Skulle du köpa den om det inte var Odd Molly?

En relevant fråga som jag hört på andra bloggar nu ett tag. 


En nästan lite lätt hypad kjol, Sigh skirt, som jag tycker är supersnygg, får mig att ställa den frågan: skulle jag köpa den för 1899kr om det INTE var Odd Molly? Nja....? Har inte köpt den ännu heller för jag tycker faktiskt att priset är svaret på frågan varför  inte så många återförsäljare tagit in den....Är inte 1900kr lite väl dyrt för en bomullskjol? Oavsett broderiet? Och jag är ledsen men jag köper inte att det är handbroderat...Ser ut som om det är broderat med broderimaskin....Kanske kan man kalla inställaren och skötaren av maskinen som den som "handbroderar".....Men: Jag menar, smockmidja, tyget ser ut som tunn bomullsvoile som i 327:orna med en insydd svart underkjol i den i almost black... Kan inte vara såååå svårt att tillverka! Jag har faktiskt svårt att acceptera detta pris och har av detta skäl inte klickat heller. Plus då känslan av höst....

Jag lär väl få äta upp min hatt sedan. Snygg är den, men vill gärna prova den först när den betingar ett sådant våldsamt pris!

Kram på er- nu ska det sovas!

Luktsinnet är intressant en vanlig torsdagskväll (vad hände med veckans övriga dagar??)

*Viskar.*...:Jo, en liten, liten tur till jobbet blir det imorgon också....för jag måste sortera det allra allra sista och ta hem mina blommor...Men sedan är det semester ett bra tag! (nääää...jag är ingen workoholic....?!  Har bara liiiite svårt att varva ned....)


Träffade idag en person som sökt jobbet som min kollega. Nja...säger jag bara. Nja.. Hmmm...Nej! Kan inte sätta fingret på det men det kändes inte  rätt på något vis..något var underligt...?

Igår fick jag hem en parfym via make:
Bild från eleven.se
 Clean Summer Escape! Den här ska jag njuta av i sommar! Mmmm..gick runt och bara sniffade idag! Klart jag invigde den direkt. Jag har annars Clean Warm Cotton, den gillar jag skarpt eller en parfym från Cacharel: Promesse. Den sistnämnda hade jag väldigt ofta tills för ett halvår sedan ungefär när jag verkligen tvärtröttnade på den...Det är intressant med dofter: först känner du dem, sedan vänjer sig luktsinnet vid dem och så känner du dem inte längre! Man måste "vänja av " sig vid dem. Detoxa luktsinnet.... Det finns roliga experiment man kan göra: då märker man snabbt hur lätt luktsinnet vänjer sig/lär sig!

Än så länge har jag då inte klickat hem något camisole-linne....kan helt enkelt inte bestämma mig för färg..! Samtidigt som jag också tänker att det kanske är bättre att ha dem som silk sleeveless? Men då blir det trist med samma modeller liksom? Så, jag funderar vidare medan jag väntar på rean..... ;-)

Dagens outfit finns inte förevigad, som vanligt när det gäller mig, men var jeansklänningen från förra året: Blues dress med vit kortärmad topp under och vita tights. En Bellarina scarf till: vit/blåblommig/marinblå. Passar till väldigt mycket den scarfen: den var ett bra köp! Hade nästan börjat fundera på att sälja klänningen men insåg idag att jag bara varit dum som låtit den hänga- den är verkligen praktisk- tål en del- och går att ha både med och utan någon tröja under.

Nu har jag pladdrat tillräckligt utan härliga bilder- och idag har jag inte tagit några alls....var inte på humör...längtar mer efter mina pocketböcker så jag kan börja min sommarläsning!

Kram!

onsdag 15 juni 2011

Egentligen sista dagen...

...innan semester. Men jag åker till jobbet imorgon ändå. Har lite kvar som jag behöver göra för att kunna slappna av helt. Sedan är det en hel massa annat som inte är på plats, men jag kan inte påverka det så...

Idag har jag handlat. Vad tror ni att det är?


Det är inte någon molly, det är inget plagg man kan fota sig i, i den här bloggen i alla fall...Det är inget plagg ni någonsin kommer att få se mig  i här....

Men 
jag 
kommer 
ändå 
att 
använda det...
Jag har handlat:
bh..

Den översta hudfärgade har jag gått och suktat över länge. Den har jämt varit slut i min storlek. Den understa blev en bonus, då jag provade den och insåg att den här är precis vad jag behöver som komplement till mina andra svarta sunkiga. En lite snyggare liksom... Båda är från Calvin Klein och sitter u n d e r b a r t, för att spetsa till det....Var också bra sugen på en i tja, ganska lik färgen royal också. Det är lite kul att ha färg under ibland också...men jag insåg väl att den i svart var mer användbar så...

Sedan bara måste jag visa den här bilden:

Jo, det är våra pioner...De blommar för fullt och doftar...! Det här är bara den ena av dem. Inser varje gång de blommar att jag vill ha fler...De sköter sig så fint själv...bara lite stöd i livet så är de nöjda!

Ha en skön onsdagskväll!

Kram!




måndag 13 juni 2011

Måndagskväll: träskor och en fråga

Oh vad skoj att ni är med nu! Trodde ett tag att jag var helt fel ute med min "vinst".


Men vad ägnar man en nästan vanlig måndagskväll till då? 

Tja...ett avsnitt med CSI. Älskar den serien, fast just allra helst "originalet" från Vegas.

Sedan kan man surfa runt efter träskor. Ojojoj, vad jag hittat en massa. Hasbeens är lite för smala för mina vresiga fossingar, men gillar deras slip-in, så då ger man sig den på att hitta en ersättare....till en något billigare peng helst. Hittade ett par supercoola Ed Hardy, tyvärr ingen bild för jag minns inte var jag hittad dem..., i blå canvas med tryck på. Snygga. Men- till sist hittade jag Dojjan.nu. Görs efter beställning. Flera färger. Med alla extra tillval skulle ett par lookalikes hamna på 590kr. Liiiiite mer humant eller hur?  Baspris är 460kr. Har dock inte beställt några ännu, har mailat och frågat om hur breda där är och hur höga de är över foten... Vi får se vad svaret blir.
Bild från Dojjan.nu

Annars- undvika att reaklicka. Vänta på rea på sommar- när brukar den vara förresten? Och hur många silk sleeveless kan man ha? Eller sommar-underklänningarna i samma färger som silk sleeveless? Hur är de i längden förresten? Kortare än Raf:en (off-topic: tänker alltid på Royal AirForce när jag ser den förkortningen....) och chrysalisen? Någon som vet- Linda- har inte du en sådan?
Eller



Vilken är snyggast förresten?

Kram på er allihopa!

söndag 12 juni 2011

Okej?! Uppdaterat

Ska jag tolka det som att mina läsare

1. Inte gillar utlottningar.

2. Inte gillar doften Clean.

3. ????

Lämnar ämnet åt sitt öde just nu, är det ingen som vill så, so be it. Vi får se på lördag.


Idag såg jag sonens sista fotbollsmatch för säsongen (innan sommarlov/uppehåll). Det var möra ben och trötta huvuden kan jag säga. De hade varit på Cup och spelat fem matcher och det här var då sedan den 6:e inom dryga 24 timmar.... Mygg, och småregn och sketkallt. Isch!

Lite bättre blev det, solen klev fram lite och värmde upp till iaf 19 grader på em. Fast då sov jag....Fattar inte, var så trött efter den lite sena lunchen, så där ni vet så det känns som om ögonen ramlar ihop och det bara snurrar i huvudet.  Tänkte att jag tar en liten microsömn...Ha! Den microsömnen varade i ca 2-3 timmar! Nu är jag mer normalt pigg men ska kasta mig i sänghalmen strax.


Det är ju långdag med sittning imorgon. Ren teori och diskussion och suck...fattar inte att de alltid tror att man ska kunna vara så himla innovativ de sista arbetsdagarna på året? Jag menar, hur trötta är vi inte, allihopa?? Nåja, jag gör vad jag kan.

Ha en bra morgondag!

Kram!

Psstt! Ja- Nena- jag tänkte tanken att inte ha kontaktuppifter i kommentarerna, men jag vet också att en del som lottat ut inte får kontakt med vinnaren sedan.... MEN- jag är inte sämre än att jag kan ändra mig- så vill man inte lämna kontaktuppgifter så måste man inte MEN: iaf ett namn ,är det en blogg så är det ju enklare, men inte nödvändigt- så "efterlyser" jag vinnaren sedan på lördag! Good Luck everyone!

lördag 11 juni 2011

Utlottning!

Nu tänkte jag att jag måste väl också fira lite? Om inte bara för att det är 15 000 som tittat in hit till lilla mig utan också att det är sol och sommar och snart semester! Det gör ju vem som helst lite givmild!


Jag tänkte lotta ut den här:




Jag har tagit två sprut av den. Men den passar inte mig och så tänkte jag att kanske den kan lottas ut? Kartongen har jag ju kvar, och det syns inte att jag sprutat två gånger med den...

Ni som är intresserade lämna en kommentar, skriv vilket odd mollyplagg från vårens och sommarens kollektion ni tycker är det "bästa" och gärna varför, och skriv kontaktuppgifter. Jag drar en vinnare lördag 18/6 efter kl.10.00. (Vill man ha två lotter, länka hit till utlottningen på er blogg och säg till att ni gjort det.)

Good Luck my friends!

Psst! Begonian i dark magnolia har landat! Underbar- men kommer inte inviga den så länge den här värmen består i alla fall!

Kram!



fredag 10 juni 2011

Hur vet man om någon är den man söker?

 Jobbet annonserar efter en kollega till mig :-). Jag måste erkänna att det känns jättejobbigt med en ny- att jag inte vet vem det är som jag ska jobba med allra närmast! Även om jag är med i anställningsprocessen och det väger tungt vad jag anser om personen, så hur svårt är det inte att bilda en uppfattning av någon på kort tid och när någon anstränger sig för att visa sina bästa sidor...? Om det finns någon som har personalansvar som läser här och kan tipsa lite om vad man kan fråga och titta efter så skriv hemskt gärna en kommentar!!




Så var det över. Så var det slut. En period. I höst börjar en ny. Och vet ni, man är inte mer än fundersam varje gång:  Hur är barnen? Hur är föräldrarna? Hur blir klassen? Någonstans i november brukar man undra vad i herrans namn man håller på med och om man orkar mera. Sedan någon gång kring sportlovet så brukar det oftast lätta...men inte alltid. Nåja, det är semester först!

Annars är jag grymt sugen på ett par jeansleggings jag hittat och en massa annat...fast jag inser också att jag vill 17 inte ha fler kläder förmodligen för det är så lätt att bara strunta i att klicka hem det. Kanske hamnar jeansleggingsen här ändå, jag behöver ett par. Men det är inte roligt att köpa kläder när man vill bli m i n d r e. Nu är det snart semester och då ska jag verkligen ta tag i det här! Just nu peppar jag upp mig med att läsa hos er andra.


Avslutningen var fantastisk. Barnen var så goa, en del föräldrar grät till och med och jag gjorde mitt allra bästa för att inte göra likadant, hade jag börjat gråta hade vi aldrig kommit ut på gården! Vädret var underbart- sol från knallblå himmel, lite vind tack o lov. En massa fina presenter och framförallt många fina ord från barn och föräldrar som verkligen värmde! Min outfit var Hunkydorys fina Miami strut i vitt och med multi leggingsen från Odd Molly och vita calou clogs. Det togs en massa bilder på mig men jag har ju inte en enda såklart...och nu har jag faktiskt redan svidat om till mindre smickrande trasa...att svettas i..

Kram - nu ska jag njuta av resten av dagen-kvällen. Kanske med lite vin...

Pssst! Ser att besöksräknaren har kommit över 15 000! Jag funderar på att ha en liten utlottning. Missade ju 10 000... Ska klura och se om jag kommer på något bra...

torsdag 9 juni 2011

Imorgon är det avsked

Imorgon är det stort farväl. Jag ska lämna min trea och ta en etta i höst. Min klass har varit fantastisk, galen, intensiv och alldeles, alldeles underbar. Tillsammans har vi nått långt! Jag kommer att sakna dem så...Men så är ju det...

Min Begonia cardigan ligger på företagsposten och väntar...så synd faktiskt att Lisen.dk skickar med företagspaket- varför gör de det? Måste ju gå att skicka spårbart utan utkörning till Sverige ändå? Och mycket billigare?? Klart det är trevligt när man ÄR hemma och kan ta emot det, men alltsom oftast är man ju ändå inte det när företagsposten kommer....de flesta jobbar ju dagtid...

Kom nyss hem efter att ha inhandlat diverse prylar till grabbarnas avslutningar: skjorta och byxa till äldste (han växer så det knakar!) och byxor till den andre. Skjorta finns redan till honom, tack och lov att den fortfarande är snygg.

Annars sitter jag här och lääängtar efter jordgubbar och ledigt. Att bara rå om mig själv. Vilket påminner mig om att jag ska in och beställa en del av sommarens pocketböcker....

Återkommer alldeles förmodligen senare!

Kram!

onsdag 8 juni 2011

Duk?

Eftersom jag egentligen borde baka (igen.....suck) till nästa event men tyckert att det känns urtrist så har jag surfat runt i en timme...Innan jag nu måste ta mig i kragen och baka en rulltårta...så kastar jag in ett inlägg.

Har helt och avsiktligt undvikit pre-fall: vad farao- det är juni för hundra gubbar! Dock har jag ändå sett en del via bloggar.

Men hörni- vad tänker ni på när ni ser den här?

Jag får dukvibbar à la mormor eller ungerska folk-tradition dukar.... Sedan spelar det ingen roll att det ser hyfsat ok ut för övrigt men just den här detaljbilden!!

Angående t.ex. Sigh skirt så ja- just det- suck... Frågan är hur bohemiskt folklore-igt jag vill ha det? Det är fint- men inte så klassiskt kanske? Tycker överlag  att av det jag sett är det lite udda modeller (hahaha- då måtte de ju lyckats- udda!) eller bara småvarianter på sådant som de gjort förr?

Kram på er - nu ska jag steka mig framför het ugn- och flyta bort på altanen i hettan...!

tisdag 7 juni 2011

Swisch- på väg!

Slänger in en snabbis här i värmen: håller på att flyta bort. Ikväll ska vi ut och äta med jobbet, ska bli trevligt! Var dock tvungen att hasta hem först för att ta en dusch och byta om lite. Vad 17 tar man på sig när man kommer att bli svettig bara man går till bussen??

Verkar som ni andra har busväder på G. Här ska det fina vädret hålla i sig i några dagar till, förutom på fredag förstås, då är det ju skolavslutning....

Hinner inte mer nu, ska försöka komma på vad jag ska ha på mig som jag inte flyter bort i...Kanske timeless linnet?? Och slänga med jeansjackan om det mot förmodan blir svalare ikväll...? (som om det skulle hända- känns avlägset just nu!)

Kram på er och återkommer!

måndag 6 juni 2011

Åter i stan

Japp då är man åter hemma då. (och ja, jag har med flit inte talat om var vi åkte, men det var i östra europa..fast ändå centraleuropa...)

Jag har inga fina bilder att visa, möjligen kan jag visa en outfit om jag snyltar på makens kamera, men så rolig är inte bilden så jag tror jag skippar det.

Vi kom ned seeeent torsdag natt: då duggade det lite och blixtrade.. Vi fick inte det utlovade rummet med utsikt men vi kompenserades med att få ett rum lika stort som en lägenhet...en svit kan man väl säga...!Kändes som en halv kilometer till badrummet som var lika stort som ungarnas rum hemma (och de har inget litet rum). Nice!

Väderleksrapporterna var något missvisande. På fredagsmorgonen var det 24 grader, solen sken och temperaturen steg till ca28 grader under dagen....tack och lov var det njutbart då det blåste en lagom bris hela tiden.Vi vandrade runt (tack och lov för Odd Mollys dream date dress i blått!) tog cafepauser och bara njööööt! Åt gott på kvällen och vilade trötta fötter...

På lördagen var det ännu varmare, vi landade någonstans kring + 34grader och det blåste väldigt lite.. Pust! Men skönt ändå.


Äventyret slutade inte som man trodde, med enbart den planerade natten  på flygplatshotellet. Vi sov på ett flygplatshotell sista natten för att slippa gå upp jättejättetidigt för att hinna med flyget hem på söndag morgon. Men precis när vi somnat så....går brandlarmet!!! Aaaa! Vi bodde högst upp (men bara fyra våningar högt hotell) så gissa om man blev lite skärrad...Maken kastar sig ut i korridoren/atriumet utanför och kolla, ingen eld, vi klär snabbt på oss och rycker väskan med pass...(så mycket enklare om resten skulle gå upp rök...). Jag tycker att det luktar bränt rostbröd.... När vi kommer ned så är det ingen fara, ingen eld....Vi knallar upp igen...men sedan var det svårt att sova. Tror jag sov högst en timme, så igår när vi kom hem höll jag mig vaken enbart av ren vilja.....till kl. 20 ca, sedan tvärsomnade jag med dottern....


Idag har vi "bara" njutit av härligt varmt väder härhemma också...! Ätit kladdkaka med jordgubbar och grädde för att fira nationaldagen. Jag har tillbringat tid i rabatterna..inte roligt..men ytterst nödvändigt. Vi har plockat fram "poolen"  till ungarna som badat i tre omgångar under dagen. Packat upp väskor, så det ser lite mindre kaosartat ut här nu...

Såg att det var rea hos Countrydreams. Men inte så mycket som jag vill ha...Väntar på min Begonia i dk magnolia. Det får räcka.... Vissa saker är intressanta, men då ska det vara ännu mera rea...

Kram på er!

torsdag 2 juni 2011

Tröstshopping

Det dummaste man kan göra. Jag skulle dessutom inte ha n å g o t mer eftersom jag gnetat och valt bort till förmån för denna goding som kom igår (ska bara åtgärda lite, lite fram, tycker den är lite väääl urringad så jag ska sätta en liten söm...):

Bild från Elinmaria.se
Men...dagar som den jag hade igår fick mig uppenbarligen att tappa all rim och reson...för om jag nu har haft tur (?) och rätt så har jag lyckats få tag i denna:
Begonia cardigan i dark magnolia




Jag håller mina tummar för att saldot stämde (eller ska jag hoppas att det är fel så jag sparar mina slantar som jag inte skulle använda till mer kläder...?)
Tack för hjälpen med packning. Tror att det blir bra nu! (Maken godkände mängden också..tur! ) Skorna får helt enkelt bli som det blir! Har funderat på att slänga ned ett par vita flipflops också som räddare i nöden om mina fötter slår helt bakut!
Barnskaran är avlämnad hos farmor och farfar. De kommer att ha superkul där, det vet jag! Och senare i helgen ska jag lägga ut lite till salu (behövs då dessa två köp grävt ett stort hål )- en riktig godbit tror jag får lämna mig (och annat också...)- så håll utkik!

Kram allihopa och njut av väder (och vind...!) och helg!

onsdag 1 juni 2011

Vissa dagar....

Så sjukt. Tänker på ett av mina favorituttryck Karma is only a bitch if you are. Sjutton vad bitchig jag måtte vara då....det händer så oerhört mycket nu som jag inte kan påverka, men det påverkar mig och min situation. Det handlar om jobbet, naturligtvis.

Idag ska man gå hem glad eftersom det är långledigt- men det har hänt så himla mycket, både positiva saker som nästan fått mig att gråta av glädje: att man får höra uppskattning (inte alltid som folk inser att de behöver säga att de är nöjda, många tror att vi får höra sådant "ändå", men det får vi inte, så min uppmaning till er alla: är ni nöjda med er lärare: säg det! Det betyder sååå mycket mer än ni tror!), men också saker som får mig att känna mig på gränsen till ett stress-sammanbrott med tårar där som följd..Planer som omkullkastas...som skapar sådan ångest och stress hos mig, så jag blir nästan förvånad själv..Jag orkar inte mera nu... Hur stänger man av!?  Hjälp!

Jag försöker förtränga allt (inte så lätt -är inte bra på det...)som sker för maken och jag ska iväg på en minisemester och barnen ska till Farmor och Farfar under tiden. Så det är dubbel packning på G. Sitter och klurar på vad jag ska ha på mig och med mig och undrar om ni kan tycka till lite och hjälpa mig?

Det kommer att vara varmt men förmodligen skurar och kanske en regnig dag om man ska tro väderrapporten för dit vi ska.

Vad tror ni om denna packning?

Reskläder: kofta till en ess. 3 tier och leggings?

Dag 1: ess 3 tier dress ljusblågrå eller mjölkchokladbrun  med scarf och leggings till. Eller Dreamdate dress blå  med leggings? Biketten till båda.

Dag 2: Missing dress (rödlilarosa)med leggings eller Gabrielle dress/tunika i ljusrosa från Provrummet och leggings?. Biketten!

Kvällsoutfits:
1.Silk sleeveless grey (den blå alltså) med biketten och leggings. Eller en kofta till?
2. Miami strut (japp - it lives here!) med cancun scarf och leggings, ev. de i multi.

Vad tror ni? Eller har ni några andra förslag på smarta och bra plagg som fungerar till mycket? Måste ju inte vara en specifik molly, ni vet ju inte vad jag äger exakt... ;-) utan mera vad man kan tänka på eller vad som fungerar på många sätt- så packningen inte blir enorm....

Skor är en helt annan fråga.....huvva.....skor som man kan gå i mycket...skor som ser snygga ut.....skor som tål vatten ordentligt......s u c k!


Kram på er alla och hoppas att ni har det bättre än jag just nu.