fredag 29 juli 2011

Helt utanför Molly-delen

Jag har en liiiten undran. Eller två. Det känns som om de inte riktigt hör hemma här men å andra sidan har jag aldrig lovat att bloggen bara ska handla om kläder och Odd Molly....

Jag känner en person som söker med ljus och lykta efter en Nils Johan sockerströare! Har hittat en bild men får väl lov att länka till bloggen där den finns: sockerströare . Min helknäppa fråga är: Sitter det någon därute som har en sådan hemma och kan tänka sig att sälja den? Lämna då gärna en kommentar så vet jag att det finns en tjej som blir sååå glad. Jag vet att det också har funnits i metall. Tror att de också går bra, eventuellt.

Den andra saken är mer bloggrelaterad: någon som vet varför i herrans namn besöksräknaren fått tokspatt och inte visar mer än "null"....??? Jag har iaf inte gjort ett dyft....

Idag har jag spelat Bondespelet med barnen, ropat in Pokemonkort på Tradera (örk, men det är billigare där och barnen vill så...veckopeng ni vet...) har span på en sak till på T, inte en Molly dock. Maken har handlat mer jord och ska det inte ösregna imorgon så blir det nog lite grävande och flyttande av plantor till nya rabatten. Byggarna vill komma igång om 2 veckor- så nu måste det fixas massor! Vi ska träffa byggledaren nästa vecka och kolla av lite mera. Ringde också lokala butiken och har reserverat ett par longsocks i beige. Passar bra att handla dem där, jag har ju min bonus...Gäller bara att gå in OCH UT snabbt...

Precis nu så börjar det regna- och det behövs- det är så torrt. Och för min del får det gärna regna- på natten. Så let it rain- after rain comes the sun....har jag hört...

Har v i r k a t i dag också, tro det eller ej. Börjar misströsta ibland över mitt tilltag...det går bra, inte så, men farao...200 rutor....som sen ska sättas ihop...lär väl bli klart till jul och då passar inte färgerna...När jag blir klar ska jag göra större rutor i andra färger (ser framför mig, rött, grått och vitt t.ex. Juligt och bra..haha.) och göra en vintrigare scarf också...kanske... :-) Varje gång jag sätter mig och virkar känner jag mig dock som Agda 85, kan inte rå för det.

Imorgon tänkte jag ta en ensam-utan -barn-tur till en loppis och se vad som kan finnas där. Älskar loppisar men hamnar sällan på dem...Tre (klåfingriga)barn som tröttnar barn gör att det inte är de första stoppen vi gör...plus att de alltid vill ha gamla Kalle-tidningar o dylikt om de får komma in... hihi.

Apropå retro:

Vad tycker ni om dessa?
Bild från Rino.


Bild från Rino


Tycker de är rätt coola på något vis...! Vad tycker ni?

Kram- och ha en bra kväll!

torsdag 28 juli 2011

Bladder

Förlåt min tystnad men det är mycket nu. Både skön avkopplande semester men också annat som far runt i skallen!

Vi har varit en tur i skärgården men har nu landat hemma igen. Jag och maken har murat rabatt och öst en väldig massa jord, hivat massa skräp på tippen/återvinningscentral och försöker klura ut ny dörr. Byggare kommer snart och ska gräva upp halva tomten och börja med det som vi har haft behov av i minst 5 år-tillbyggnad/utbyggnad. Men det ÄR mycket att stå i ...och längst bak i mitt sinne så pockar naturligtvis en viss oro på uppmärksamhet: Hur ska det här gå i höst- med en ny etta och byggarbetsplats hemma? Delvis nytt arbetssätt och en helt ny närmaste kollega, inte anställd/hittad ännu....Hjälp!

Mollysar har på sätt och vis hamnat i bakvattnet. De ÄR underbara, men jag vet att på semester och hemmatider så tar jag inte på mig dem, jo, kanske en 327:a och frotteklänningarna. Annars är det gamla trasor som åker på. De vackra mollysarna hänger och väntar på j o b b t i d e r , för det är då jag använder dem har jag insett. Ja, velourkläderna används "hemmavid" också men det är ju trots allt liiiite varmt för dem just nu.... ;-) Någonstans gnager det också i mig att jag inte riktigt känner mig komfortabel med att slänga massa pengar på kläder när vi ska renovera och bygga...Så jag ska verkligen ta en funderare innan jag klickar hem något nu i höst. Jag har en bonus på 400kr att använda på lokala butiken så den kanske kan få delfinansiera om det blir absolut habegär på något plagg.. ;-)

Enda plagget, försöker jag intala mig, som jag vill ha är en wool mix long cardigan i winter white. Vill ha en vit kofta och just den koftan är neutral nog...Ser mig den med en chrysalis i vintage dark powder eller vad den nu hette (Raf kanske det var också...) som jag har sedan tidigare...Skulle vilja ha ett par stickade leggings i benvitt...men inte för grovmaskigt...

Dagarna avbryts också ibland av bokläsning och strandbesök. Om vädret blir dåligt har jag lovat barnen ett biobesök. Sitter också och är sugen på en riktigt retro klänning. Inte alls min vanliga stil...men den är vacker på ett lite annorlunda sätt. Och den är på alla sätt UNIK.

Jag undrar också om jag ska ta och slå till på ett par beige ullstrumpor. Har en del andra men de har liksom känts lite för mönstrade och för iögonfallande- och då är ju beige perfekt! Men...hm...måste fundera lite till!

Kram på er och ursäkta för långt och rätt pladdrigt och framförallt bildlöst inlägg!

söndag 17 juli 2011

Åter i stan...!

Efter en härlig skön vecka "på landet", med lite sol, bad, regn och utflykter så är vi hemma igen. Ett tag.

Vi vuxna njöt av att vara någonstans där de flesta "måsten" inte kan göras = riktig avkoppling. Jag hade tagit med mig två nya pocketböcker (igen!). På sommaren tar jag igen allt jag inte hunnit med/orkat läsa under arbetsåret! De är naturligtvis redan utlästa så 4 nya pocketar har landat här idag.... Annars passade jag på att göra två saker som jag tänkt på länge.

Nr 1: försöka virka mormorsrutor till en sjal. Inte en cascais med tusen färger, orkar liksom inte med det, utan en i benvitt med lila. Egentligen hade jag en idé i huvudet om mild grå till också och egentligen skulle den lila färgen vara lite mera dov än vad jag skaffade...men jag ville så gärna komma igång och valde mellan de färger garn- och tygaffären hade hemma. Ville dessutom ha den i bomull, det begränsade utbudet lite... Så nu känner jag mig som Agda 85....Men det var verkligen inte så svårt att få till mormorsrutorna...jag har inte virkat sen syslöjden och de verk jag gjorde då var väl inte varken sådär raka eller fina, så det måste betyda att antingen har jag blivit mer mottaglig eller så ÄR det verkligen inte så svårt! Nåja, jag återkommer med resultatet om en sisådär 200 rutor, räknade jag ut igår.... Hjälp!


Nr 2: Åka till Söderköping och besöka tygbutiken Jofotex irl. Har köpt tyger därifrån via mail sedan länge. Hade höga förväntningar när jag klev in...och tja,  sååååå himla tygheaven var det väl inte?

Då var glassen på Smultronstället roligare. Världens största glassar. Barnen hamnade i sjunde himlen när de fick beställa (priserna fick oss vuxna att blinka flera gånger och tänka, ja, ja, EN gång kanske...)...Yngsta dottern valde Hello Kitty glass, kom i en mugg med Hello Kitty och dekorerad med HelloKitty, hjärtan etc...Gissa om hon var lycklig!(Att hon sedan inte ville ha dekorationerna utan enbart glassen det gör ju liksom inget...) Mellansonen valde glassen Benrangel..! Glass och mjukglass, med döskallar och smarties och ett självlysande benrangel hängde på sidan..Han var också nöjd! Äldste sonen valde en Grand Prix: Fick in en glassportion i en stor pokal, flagga, ferraribilar i och en stooor guldmedalj (choklad) som hängde om pokalen...Gissa om han var lika nöjd.... ;-).

Efter en vecka utan internet var jag nästan av-mollyfierad...!Avlägset kändes hysteri kring släpp- skönt! När jag nu kom hem, tog det ett tag innan jag kikade på vad som komma skall....och ...hörni...var det såååå speciellt? Visst det finns en del fint, absolut, en hel del vansinnigt dyrt också...och en del helgalet fult...Om jag har förbokat..? Ja, faktiskt bestämde jag mig för att göra det. Knäppt, men inte för att jag är rädd för att missa det, utan för att inte kika närmare på allt annat som kommer....Knasigt också eftersom det inte var något av det mera odd, utan lite gammalt liksom...en tröja, en kofta och en kjol. Detta får nog bli "it" på ett tag...! Vi behöver ju pengarna till annat här hemma just nu....! Ska rensa lite mera i garderoben också. Säkert bland en del höstplagg också, när det känns mer "naturligt".


Kram på er!

torsdag 7 juli 2011

Allt möjligt

Lokala butiken hade naturligtvis ä n d å plockat ut pre-fall....! Haha! Jag såg Bakers cross dress men det fanns bara stl. 2 och nedåt kvar...sedan fanns det massor med den däringa Anglaise ltd ed. vita tunikan, jag minns inte namnet nu!, den är fin, men jag tycker den påminner inte så lite om både Breeze dress och Hunkydorys sommarklänning som jag skaffade förut.... Haystack blouse var det enda andra intressanta...i powder.

Däremot hade de ganska så mycket kvar på rean. Just nu 30%, väntar med spänning på 70%...En del grandmas, både korta och långa, velour, dareme wrap i grått, lovely knits i rosa och ljusgrönt, några blusar i små storlekar. Gott om Hunkydory också...Best of Brands. Googla om ni vill ha tfnnr och mailadress, de brukar svara på telefon och mail men vet inte om de skickar.

Träffade en sökande också, inte något att ha. Jag och chefen kom överens om att söka i augusti. Hellre is i magen, för det måste bli rätt person. Men det känns ganska så jobbigt att inte veta vem och när...Det är så mycket vi behöver ordna tillsammans innan allt börjar...vet inte om jag orkar dra det lasset själv! Nåja, nu  tänker jag glömma alltihopa så gott det går, för mental semester behövs också.

Annars vandrade jag runt i centrum en kort stund på förmiddagen, lilltjejen och jag cyklade sedan efter lunch och fyndade pelargoner för 10 kr styck! Balkonglådan på altanen har nu nya hyresgäster! Maken gräver och har nu börjat fylla med grus på fiberduken och snart stenmjöl....och sedan själva stenarna! Satt en stund och läste Kalle Anka (ja, skratta ni, jag råkar gilla den fortfarande...skön avkoppling... )

Igår kom filmer jag beställt. Bl.a. Transformers 2, Beauty and The Beast och en Tingelingfilm. (Ja, jag har laddat för regnigt väder så barnen kan se på film om det blir så...!) Annars väntar jag på böcker från Bokus. Bl.a. en bok om kartorna till Sagan om Ringen. Inte så att jag är en galen fantast, men jag vill ha en fantasieggande karta att hänga över barnens sängar på landet. Efter att ha letat överallt så fick det bli det här. Boken kostar 190kr. Med kartor. Allt annat jag hittade i kartväg som var av intresse kostade minst 600kr....Så valet var då inte så svårt....

Solen skiner och vi ska strax sätta oss och äta grillat med sallad, klyftpotatis och vitlökfraiche (egengjord). Mums! Ikväll blir det kanske till att sy lite och borde ta en promenad också.

Kram!

Dreggel...


Bakers cross dress....Sjutton vad fin den är! Önskar så att jag kunde prova den! Men lokala butiken vägrar att plocka fram pre-fall så länge deras rea håller på...! Blir galen! Jag har nämligen en liten bonus att använda där och det skulle ge en del rabatt på den klänningen om man säger så...

Äntligen en varm och solig dag förresten! Idag akutsydde jag ett par jeansshorts till äldste grabben- han ska väl inte behöva gå i långbent bara för att hans mamma inte velat sy på ett tag...Efter det utfordring av hela barngänget plus kompis...Efter det skurning av äcklig pool/bassäng, sköljning och sedan påfyllning av nytt vatten. Fint blev det i alla fall. När jag ändå hade farten uppe så skurade jag av g a r a g e p o r t e n också...Sedan planterade jag om de stackars blommorna jag haft på jobbet under året: lite ny jord gör nog susen...! Tog hand om några andra stackare också och rev upp de blommor som dött i balkonglådan på altanen...?? Jättekonstigt, ny fin jord och de dör alla utom en? Smitta? För det har då inte blivit torra eller för våta...Får väl handla några nya billiga någonstans, nu brukar det ju också vara rea på växter...
På kvällen åkte vi till stranden med alla ungarna och medhavd mat. Härligt!

Sedan har jag suttit och läst CV på personer jag ska träffa snart. Undras hur man kan skriva att man är duktig i svenska när man har syftningsfel, stavfel, meningsbyggnadsfel m.m. i sitt personliga brev....?Visst, jag kan vara petig men 17 - vi pratar om någon som ska utbilda andra! Nu ska jag inte döma innan jag träffat, men visst påverkar det, känner jag. (nä, jag jobbar inte nu egentligen men eftersom jag var hemma så kunde jag komma och vara med....)

Kram!

tisdag 5 juli 2011

Vad är det med Odd Molly och ärmar egentligen?

Insåg att jag går och irriterar mig multum på en sak med pre-fall. Smala ärmar!

Och så är jag ganska så säker på att de som träffade Odd Molly förut påpekade detta med för smala ärmar i kläderna?

Så vad ända in i glödheta?

Bakers cross är smal, flera tunikor som jag inte minns namnet på, Rosanellan är smal, det fullkomligt kryllar av plagg som det står "smala ärmar" på i webshopparna! När slutade Odd Molly att följa sin egen devis att skapa kläder för KVINNOR? För kvinnor har inte stl. 4 t.ex. och har pinnsmala armar samtidigt...Kvinnor har inte storlek 1 och ska behöva gå upp till stl. 2 eller 3 för att ärmarna ska passa tillfredställande! Och hur trist är det att behöva gå upp en storlek för ärmarnas skull? Resten av plagget sitter ju inte alls lika bra?

Nu är det inte bara ärmarna, tyvärr, utan även ryggtavlan (bakstycket) på många plagg är också snålt tilltagen...Det gör att det är jättesvårt att röra armarna t.ex. Stramar snabbt när du rör t.ex. armarna!

Med plagg som kostar som de gör så borde det 17 inte vara så svårt att följa vissa normer kring armstorlekar...? Vem har DD i byst och 10cm´s omkrets kring överarmen liksom? Inte så vanligt i alla fall!

Vad tycker ni andra om det här?  Är det här okej? Är det bara jag som känner så här?

Kram!

söndag 3 juli 2011

Vem snodde värmen och solen?

Är det svenskt? Att det är 30 grader på lördagen- kvavt också. Men när man vaknar på söndagen, mindre än 12 timmar senare, är det som mest 16 grader?? Just nu är det 13. 13!! Om hela juli ska bli så kommer jag få både fnatt och galenskap....Visst, det har varit en dålig dag nu. Men jag är kräsen, och det vet jag, vill inte ha ens en vecka med dåligt väder på sommaren...fixar det inte, blir galen på vädret...jag mår som allra bäst när  det är 25-28 grader och sol, lite moln kanske och en svag bris. (Tål mer vind när det är 30 grader än när det är 25...) Då kan man njuta i solen på mornar och sena kvällar, sitta under parasoll när det är som varmast och njuta av en härlig bok och gott te (eller iskaffe- mums!) Barnen badar och spelar boll på tomten...gungar...vi tar en tur till någon strand då och då...smultronen mognar en masse och livet är helt enkelt u n d e r b a r t!

Skönt- nu har jag fått gnälla av mig- Är ni kvar?


Igår var vi hos makens kollega och fikade, grillade och hade det bra. Jag invigde mitt reafynd: Terrie dress i chalk. Den kändes inte alls så känslig som jag trott- skönt! Däremot var den lite väl avslöjande i dekolltaget så jag sydde dit en tryckknapp innan vi for. Lite urringning är väl okej- men lagom är bäst...Gosmysig var klänningen och på sant mollymanér så önskar man sig genast fler...helknäppt! Men en i dark pink skulle nog inte skada.....(förutom nu då det är  för kallt va...) Hade också "den där jerseykoftan med glitterduva bakpå-som jag inte minns vad den heter" på mig.  (super single top ser jag nu) Hade först skaffat en tvåa, men så tyckte jag att den spände lite väl i knapparna fram så jag bytte till en trea. Nu börjar jag undra om jag gjorde fel....
Så om någon har en fin vit tvåa och vill ha en trea så hojta- jag kan  tänka mig att swappa!

Åskan mullrade på avstånd, några små löjliga stänk nådde oss men inte mer. Aaah! God mat, trevligt sällskap och en härlig dag helt enkelt. Barnen var nöjda och sov som stockar i bilen hem...

Inser att jag inte har mycket vettigt att komma med. Därav bladdret. Men- längtar efter att sy och det kliar i fingrarna så jag ska nog ta och kila ned i källarrummet till maskinerna. Problemet med att ha för många projekt på en gång i huvudet är dock att komma till skott- vilket ska man börja med liksom...

Förresten- någon som har en stl. 3 i denna i garderoben eller vet var den finns på rea?

Kram!

fredag 1 juli 2011

Hunter?

Stövlarna har anlänt! Nu har det knappt regnat här i dag ändå, varit jättekvavt och varmt istället!

Men, jag har glidit runt i dem inomhus och testat. De är ganska så precis i stövelskaftet högst upp. Tror jag kvalar in som Sveriges bredaste vader just nu?  Men inte vet jag om det blir bättre med låååånga som är med adjustable...? Nu är det inte illa, det väller inte ut och det är inte stopp, men att få ned något mer än ett par strumpbyxor eller tights kommer aldrig att gå. Det får i så fall dras utanpå....
Bild från Brandos.se

Sonen utbrast: Wow vilka fina mamma, de där ska du väl behålla?

Å muttrade när jag för säkerhets skull testade lite tretorn och Viking och lite annat i sportaffären senare i dag.."Men mamma, de du har hemma är mycket finare". Och med tanke på att jag inte ens fick ned foten i dessa stövlar så är jag helt på hans linje...Jädrans vad de var låga i vristen alla de andra!

Nu har jag valt en storlek större än vad jag brukar och det är det som jag inte vet hur jag ska förhålla mig till. Det rör sig lite i hälen, finns nog utrymme för en liten socka eller sula...men undrar alltså om en 39 ska bli för liten? Måttmässigt när jag har mätt så är jag ca 25,3 och då är 39:orna lite väl precis....Enligt Brandos ska det också vara 40/41 då. Dock knäppt att det är dubbelstorlek plötsligt? Varför liksom? Är en stl. 40 lika som en 41??

Ska  rådfråga min käre make i kväll- han kommer iaf att uppskatta att jag skaffat gummistövlar...


Apropå stövlar- såg i centrum idag- en riktig supertavla som Solsidan: Beige Lotta Lotta och svarta långa Hunter till det på en tjej. I värmen....

Det kom mig att undra en sak.

Hur kommer det sig att så många av oss som gillar Molly också gillar Hunter och Primeboots? Också gillar ChillN och uppskattar Provrummet.se? Är det någon sorts gruppmagi?? Som en sorts sekt? Hjärntvätt? Undrar lite bara.....? Att vi påverkas av det vi ser, men i sådan utsträckning? Sedan strävar inte jag efter att vara någon sorts "typisk mollyist" utan vill bara ha det jag gillar och har användning för.Men är det så att Hunter och Primes m.fl. anammas av just oss för att vi gillar mollysar och har en viss stil gemensamt? Svårt att säga så också -tycker att det finns så många sätt att klä sig i Mollysar- inte bara sött och ljuvt, eller tufft och coolt eller så. Utan man får till sin egen stil liksom...Hur tänker ni? Varför har så många som bär Mollysar Hunterstövlar eller Primes? Eller Cream leggings Denise?

Kram!

Nu ska jag ut i steket: åt ena hållet är det blått och solen steker- åt andra hållet är det kolsvart...och det är kvavt så in i baljan!

Rosanella on my mind...

Ni minns att den var för liten? Ja, i ärmarna och lite snäv över ryggen/skulderbladen? Men att jag tyckte den var sååå fin?

Samtidigt så vill den inte lämna mitt huvud. Nu vet jag ju att mollysar kan variera mellan färgerna....någon som märkt av det när det gäller Rosanellan? Kan liksom inte riktigt få ihop att jag skulle behöva en FYRA i den här??? Jag har alltså stl. 2 i min bikette t.ex....... Okej, jag är nog snarare en trea nuförtiden...särskilt i ärmarna då...men jag har ju ingen stor byst så då antar jag att en fyra kommer att sitta som en säck fram??

Ledsen att jag terrar er med detta- men tänkte att om jag skriver av mig så kanske det klarnar lite...!

Lingon- jag vet att du har en Rosanella- vad har du för storlek på din? Och hur du har provat olika färger- var det någon skillnad?

Nu ska jag kasta mig i säng- imorgon bär det av till biblioteket- biofilmer att se på dagen var det ont om- och hämta reserverad bok, skaffa badbrallor till maken ev, leta A-linje linne/topp, ev. foppisar till sonen (NU säger han att de han har är för små.....suck...vi provade i g å r -!) Annars är jag lite mör- har två kvällar på raken blivit jättedålig i magen efter middagen- kanske har jag fått något mysko?- så nu sitter jag sent och dricker lite vätska i form av te för att lugna magen...Hade tänkt träna lite idag men det fick jag ställa in...kanske imorgon i regnet istället?

Kram och jag hoppas ni andra sover nu...