torsdag 29 september 2011

Listan: väskor

Eller vilken ordning är det på inläggen egentligen? Skor eller väskor??

Jag kör på väskor idag helt enkelt.

Jag är ingen väskmänniska. Jag kan glatt kliva iväg utan en väska om det bara är möjligt. Men med mobil, plånbok och nycklar och så tre barn så blir det liksom nödvändigt med väskor. Levde med skötväska förr men nu är den tiden lite förbi....Dock har jag en dösnygg skötväska, helt oanvänd för övrigt, som är köpt för att man ska kunna ha den som vanlig väska sedan...fast den blev aldrig använd.. och står i garderoben som ett dåligt samvete. Sälja den vill jag inte, tycker att den är snygg!! Ska nog se om jag kan gräva fram den och se om den kan få hjälpa till att bära lite saker.

Det bor en hög fula väskor här också. Innan jag bestämde mig för att jag inte skulle köpa billiga slafsväskor längre. För de blir fort fula. Nu köper jag helst mer kvalitet och allra helst i skinn så jag kan ha dem lääänge. Vad är tristare än när man hittat en bra väska och så går den sönder efter två år?? När man är väskkräsen som jag är det katastrof!

Favoritmärket har i alla fall blivit Adax. Ett danskt märke som verkar leva lite i skymundan. Jag kan då inte förstå varför. Tycker de gör snygga och fina väskor i alla möjliga varianter! Vad sägs om den här godbiten t.ex:

Gå in på hemsidan och kika: Adax. Priserna är inte jättebilliga direkt men inte heller svimfärdigt dyra. Numera äger jag faktiskt inte mindre än tre adax-väskor och den jag gillar mest är den senaste jag köpte i somras och som jag nog visat här i bloggen förrut.

Dock är jag på jakt efter en mer "stående" väska att kunna ha i cykelkorg när jag cyklar och att ha som jobbväska. Min mest använda väska är nämligen den här:





Sydd av bästa Kånkarong (hennes bilder också). Jag älskar den eftersom den passar mina behov perfekt. Enda nackdelen är just det där med att den är åt fel håll en del av året (när jag cyklar), plus att den inte är så perfekt om det ösregnar eller snöar superblötsnö...eftersom den är i tyg. Men jag har haft den i minst 2 vintrar nu så det går...
Kanske ska jag beställa en till där- fast i en stående modell? Kan iaf bara rekommendera Kånkarong!


Varför är jag då ingen väskgalning (eller så är jag det -bara dålig på att använda dem...)? Svaret är enkelt: gillar att ha händerna fria och inget som glider fram när man böjer sig ned eller liknande.... och så har jag väskorna på min högra axel...ovanligt tydligen, vilket gör att väldigt många väskor har dragkedjan åt fel hål för mig = inbjudan åt ficktjuv....


Kram!

Imorgon gäller det...

En lång dag idag. Lång runda där hela arbetslaget träffade högsta hönset hos oss eftersom signalerna hos oss varit att det varit lite väl tungt nu i starten i år....

Kanonbra att högsta chefen kommer...men det måste leda till något! Blir lite frustrerad av det faktum att när jag tar upp ett av mina problem, att jag jobbar deltid men jobbar mer eller lika som de andra, förväntas göra samma saker osv osv, får svaret: Ja, men vi vill att du ska jobba heltid! Jo, det är "halvkul" att höra det...men om jag inte kan det då? Om jag faktiskt försöker finnas där för mina egna barn när dagen är slut? När jag ska orka med deras läxor och deras berättelser från SIN dag? De är bara små en gång, och det är nu jag måste finnas för dem. Hur kan jag annars sitta och säga så till de föräldrar jag själv möter via jobbet? Att de ska hjälpa sina barn? Att de ska läsa läxor med dem? Läsa högt för dem på kvällarna? Känns lite falskt då.

Dessutom är det ju lagstadgad rätt att man ska kunna jobba deltid när man har barn under 7 år eller vad det nu är. Då måste det ju också VARA möjligt, inte bara att man ansöker om det och det står så på ett papper! Och enbart ger mindre pengar i plånboken! Jag vet att det är fälla- deltidsarbete- men är det inte ett organisatoriskt problem och en vilja det handlar om?

Imorgon ska jag iaf träffa min närmaste chef och tillsammans med facklig representant diskutera hur man kan lösa eller åtminstone kompensera mig...I privata näringslivet kan jag inte tänka mig att det här skulle vara en issue! Klart man inte kan ha samma ansvar som de som jobbar mer, när man jobbar mindre? Men jag måtte ju vara ovärdelig då eftersom jag n-ä-s-t-a-n hinner med det jag ska...på bekostnad av min fritid och min familj....Borde ju ha rena supermanna lönen...Håll tummarna för mig så att det går bra på samtalet!

Nu har dagens gnäll-predikan gått av stapeln och jag ska också säga att jag inte behöver erkänna att jag klickat hem något- för det har jag inte gjort! :-)

Hoppas ni får en bra kväll! Tänk att det redan är torsdag! Undras om det är lite CSI Miami ikväll? Lite te väntar och lite bloggenad!

Psst! Och vilken helt fantastisk värme det varit idag! Cyklade hem i kortärmat!- den 29 september!!- Tjoho! Det är vackert med alla höstfärger ute också när solen skiner på dem! Lyfter humöret avsevärt!

KRAM!

onsdag 28 september 2011

Denna evinnerliga...

...förbenade trötthet!! Rösten balanserar också på en skör tråd...minsta lilla höjning så raspar det och bränner i halsen...och jag är inte ens förkyld...ja, alltså inte mer än vad man konstant är om man jobbar med barn i närheten och har småbarn/yngre barn själv....

I morse trodde jag det var något seriöst skämt av dum äkta hälft när klockan ringde...men han var totalt oskyldig och sov hårdare än jag....Alltså blir det tidigt i säng idag. Sista elev-arbetsdagen imorgon, på fredag har vi studiedag...eller som det ibland numera även sägs: planeringsdag...Oroar mig lite det där uttrycket...Vad ända in i glödheta tror de att vi försöker hinna med övriga dagar?! Nå, vi ska ägna dagen åt ÅP (åtgärdsprogram) och Pedagogiska kartläggningar- igen. Uppfräschning inför stundande samtal....haha...jättekul. Resten av dagens ska ägnas åt det nya fashionabla PP...Pedagogiska Planeringar. Fast det borde heta P. För är inte alla våra planeringar pedagogiska? I mitt stilla sinne tycker jag att man förstör lite av det hela när man bestämmer en mall som allt ska skrivas efter, som om lärarna på 70-talet skrev sådant, när vi ännu låg i topp i PISA och whatever. Tror liksom inte att haken hänger på oss lärare i så stor utsträckning som det ibland låter....

Vi är viktiga- ja. Vi kan göra skillnad- på gott och ont-ja. Men utan resurser kan vi inte trolla!! Många många nya arbetsuppgifter har pålagts utan att annat har tagits bort. Vi hinner helt enkelt inte med det viktigaste- undervisningen! Dessutom så, ursäkta mig, är det oerhört fler barn som är betydligt mer arroganta i yngre åldrar, aldrig har fått höra en bok läsas högt, har föräldrar som gör allt annat än bryr sig om sina barns framtid osv osv. Dessa fanns naturligtvis förr också. Men då var det inte femhundra ÅP som ska skrivas och skolan som skulle fixa- utan då blev det Soc eller så bara la man det i föräldrarnas knä. Jag vidhåller att uppfostran är förälders uppgift.  Om jag slapp ta hand om barn som inte kan lyssna, inte respekterar vare sig vuxna eller andra barn, säger fula ord som inte ens du kan drömma om, visar ett så inbitet ointresse för utbildning, ja då skulle det ju vara något lättare. För intresse kan man skapa tillsammans- med föräldrarna! Men om de inte visar hur viktigt det är med en utbildning och att det i dagens Sverige redan börjar i ettan- man kan inte slöa sig igenom lågstadiet längre kraven är höga- , inte i sjuan....kommer deras barn inte att ha en förebild eller en drivkraft bakom sig, och ha det svårare att lyckas.

Mest av allt stör jag mig dock på detta resursproblem. Mer pengar löser inte allt. Men som det är nu är det löjligt. Fixa du en skollag, men vad hjälper det om den inte efterlevs av huvudmännen? Om de inte straffas för att de inte gör det de ska- utan istället skyller på gräsrötterna? Återigen- vi kan inte trolla!

Nu har jag gnällt färdigt. Och kan erkänna att jag förbokat den här (gillar ju sjalar och halsdukar liksom...):
Kram!

tisdag 27 september 2011

Vardagskläder

För mig är vardagskläder ganska så lika med festkläder...jag gör ingen större skillnad. Vissa klänningar har jag inte till vardags men that´s it. Framförallt på hösten och vintern och våren är det ingen skillnad. Däremot på sommaren som kommer jag inte i saggiga leggings och svettigt linne på fest, som man kan knalla runt i hemma i trädgården på dagen...

Tycker att garderoben blir så mycket mer användbar om man inte delar inte den alltför mycket i vardag och fest. På köpet har jag fått mer att välja på till vardags och likaså till fest. För alla de jag träffar på jobbet och så träffar jag inte lika ofta på fest...alltså finns alla öppningar kvar och ingen tar illa upp!

Jag har inga fina bilder..men i tidigare inlägg kan ni se favoritsaker, leggings, kjolar, klänningar och tunikor, sjalar....

Sedan vill jag klargöra en sak. Inte måste det vara Odd Molly. Det handlar mer om att jag ska tycka om plagget och tycka om hur jag känner mig i det. Känner man sig fin är man fin....Fin behöver nödvändigtvis inte vara = OM.  Om nu någon tror det....

Kram! Nu ska barn nattas! Maken är på möte och jag längtar efter lite egentid som jag inte sitter och jobbar på...

Och så är jag rackarns sugen på det här halsbandet...

 Jag skyller på Linda som fick mig att titta på Rock by Sweden...igen.....

Två dagar på smällen!

Ha! Där fick jag er väl att haja till?! Nix, jag är INTE gravid- tänkte mera på uttrycket om de två flugorna.... ;-) Igår hade jag en av de värsta jobbdagarna i hela mitt arbetsliv. Så igår satt jag mest och tänkte på hur jag ska försöka lösa det här. Har aldrig varit med om liknande kan jag väl drista mig att säga....Var sååå när att lämna in min avskedsansökan där och då... Kände att hellre sitta i kassan på ICA (menar inget illa med det) än att jobba så här en dag till....Därav frånvaro i blogglandia...

Och att jag inte med den bästa vilja i världen har hunnit med att blogga om något, inte listan heller. Hm. Så jag slänger ihop två dagars ämnen till ETT.


Favoritaccessorar: SJALAR! Hade någon frågat mig samma fråga för 3 år sedan hade jag inte svarat så. Men numera letar jag alltid efter sjalar...vill helst ha hur många som helst! I många olika färger! Ibland ska de lugna en outfit, ibland ska de lysa upp en. Jag gillar inte alltför mönstrade sjalar har jag upptäckt och inte för stora! Ska jag ha dem runt halsen under dagen ska de helst vara av den lite mindre sorten...ska jag ha dem i soffan när jag kurar kväll...ja då är det t.ex. Scarfscarf som gäller. Varför älskar jag sjalar då? Jo, de höjer en outfit, de lugnar en annan, de värmer mig när jag är frusen, de skyler mig när en urringning plötsligt känns för urringad...osv osv.

Men...på delad första plats måste halsband komma. Känner mig totalt naken utan ett halsband. Fungerar inte alls och går och irriterar mig på det! Har inte ens en vettig förklaring på varför jag känner så.

Väskor gillar jag, men är en usel användare. Just nu är det min älskade Muminväska som är trotjänare, inne på det tredje året som jobbväska. Nu trängtar jag efter en som är mer som en stående a4, eftersom jag behöver kunna trycka ned den i en cykelkorg på hösten...Jobbigt att tippa en liggande A4-väska, risk att en del saker trillar ur...Det slutar med att jag trycker ned väskan i en stor plastpåse och trycker sedan ned den...så himla kul blev det med väska alltså... Så lite på jakt är jag efter en jobbväska att variera med...Annars är väskfavoritmärket ADAX. Fina skinnväskor i många olika modeller som inte är svindyra men naturligtvis inte döbilliga heller, skinn som de är i...

Signatursmycken: Har inte några favoritmärken egentligen. Jag gillar halsband som sagt och vill gärna ha ett armband numera. Ringar har jag min vigselring och förlovningsring... Jag gillar inte för färgglada smycken har jag upptäckt, vill ha dem "rena" oftast, men kan också vilja ha lite sötvattenpärlor o dylikt. VÅGA, 82 jewellery, humanitys armband har jag. Gillar budskapssmycken, men det måste verkligen stämma...gillar inte att ha på mig budskap som inte är jag... Kan också ha budskap som är tänkta att pigga upp mig när jag sneglar på dem under en dag....

Jag är nickelallergiker och därmed begränsas smyckesvärlden markant. Vill ha äkta vara eller garanterat nickelfritt. Jag är också en sådan där person som inte gillar oäkta då det ibland efter en tids användning LUKTAR METALL. Visst är jag knasig? Men jag verkligen avskyr när det luktar metall om fingrarna! Ni vet som det kan bli efter vissa nycklar!

N u ska jag ta hand om en bröddeg, stoppa in en laxbit i ugnen, göra god sherry-cremefraiche- sås och koka potatis! Mums! Blir sugen på middag nu!

Förresten, hur det går med mina viktminskningsplaner? Och hur det går med mina "mellanmål" på jobbet så jag inte ska småäta fel saker i desperation när jag kommer hem? Jo, jag återkommer om det. Men det är positivt!

Kram

Smile, and the world will smile,  too.

lördag 24 september 2011

Efterlysning....





Ja...den helt omöjliga att få tag i-koftan....Men man ska väl aldrig ge upp?

Snälla söta någon därute som kan tänka sig att sälja sin Canna Cardigan i bomull i färgen powder i storlek 2? Jag blinkar med ögonen...

Eller så kanske jag har något som den personen vill ha istället? Jag är inte omöjlig med swap...Våga fråga!

Maila då: fiasdesign at live dot com (ta bort mellanslag och ersätt at och dot med rätt sak...)



Sedan, när jag ändå är igång. Är det någon som provat Gorgi cardigan? Hur är den? Passar den till Sigh skirt t.ex.? Eller fungerar den inte alls om man har lite putmage kvar efter alla tre barnen (ja det är ju b a r a deras fel....)? Kanske framhävs det när den knyts bak? Och vad händer om någon drar i knytbanden bak.... när man har den på sig......hm hihi.
Finns ju i svart, rose, vitt och vintage brown. Vad tror ni?




Kram på er- här skiner solen och jag bakar för fullt- imorgon ska två födelsedagsbarn firas, långt i efterskott, men så blir det ibland. Det är kakor och tårtor på beställning....(är inte så sugen på att äta dem dock...blir så när man står och bakar dem tycker jag...man tappar sugen på att äta dem...)



Sol en höstdag med klarblå himmel och alla färger...det värmer hjärtat...!

Magdalena :ang. Desigualklänningen!

Magdalena- maila mig angående Desigualklänningen! Den finns kvar. Maila till fiasdesign at live.se (ersätt at med snabel-a och ta bort mellanslagen)

torsdag 22 september 2011

Favoritplagg höst/vinter

Koftor. Koftor....och koftor!
 
Koftor av många olika slag, men storfavoriten är och förblir wool mix long cardigan! Har den i blått från The Smart Heart, winter white (årets) och lite military och velvet från förra året. Gillar dem allihopa! Just för att de håller värmen bra och går ned lite över rumpan. Synd dock att årets inte riktigt håller det perfekta måttet! Jag har också en föregångare till "filten" från Vive la Difference: i gråmelerat med marinblått sidenband att knyta med. Den är jättefin men är tyvärr lite väl stor i storleken, trots att det är en etta! Funderar på att sälja den....

Tenfolds har jag bara en i ull, i rose. Tenfold är en modell jag gärna faller för men som ändå inte riktigt kommer till användning...men har i år varit mycket sugen på den i lite powder...



Skor är bra, men jag hittar inga riktigt bra och varma..letar fortfarande efter de perfekta! På hösten är det en fröjd att få plocka fram Noblesse hood coat i blått och chill norwaykappan i grått. Mmmmm. Fördelen är just att den gråa CN är lite sval, medan Noblessen är betydligt varmare och goare att ha när det blir ytterligare lite kallare!

På vintern älskar jag min OM-jacka. Föregångaren till alla overcast- jackor. Min är i chalk och det fungerar, trots leriga barn. Fattar inte riktigt hur men det har iallafall fungerat i två vintrar nu...

Men all-time favorite plagg på hösten och vintern måste bara vara koftor av alla de slag! Först i bomull, sedan i ull. Under det all-time favourites chrysalisar eller dylika underklänningar! Hunky Dorys ess 3tier dress är också härliga att ha på hösten med en kofta!

Dagens var just en brun ess3tier klänning med ByTiMo kofta och beige leggings. Så idag bröt jag mot min "svarta" bas och var alltså helbeige...brun med chalk/champagne helt enkelt! Tyvärr har koftan åkt av eftersom jag var tvungen att ställa mig och steka pannkakor till middag och ville inte fylla den med os...

Kram! Nu ska jag fylla i en excel-fil..."jättekul"...

onsdag 21 september 2011

Inte avundsjuka- never ever give up- men varför gör chefer så här?

Idag har både högsta chef och ett tv-program hälsat på hos oss på jobbet. Lustigt nog tog inte vår chef och visade upp våra ettor??! Förstår inte varför...... ;-) Hahaha....Han inser nog vilket kaos som är hos oss nu och bara tanken på att visa upp det för högsta hönset...hahaha...inte så att vi inte gör vårt jobb...utan det är enklare att visa upp lite mer lugna tvåor.....

Fast lite sur kan jag ibland bli. Förra årets lärare vågade testa något nytt. Vi gör det också. Med fler elever. Vi gör det också för första gången. Men vårt "mod" är det ingen som nämner! Eller att jag konstant kämpar för mer interaktiva hjälpmedel och möjligheter till e-läromedel etc. Ibland känns det som om det är bara vissa som jämt får uppmärksamhet...Det irriterar mig oerhört. Tycker inte om att det alltid är samma som lyfts som så "himla" bra..för så är det inte..att det alltid är dessa som är bäst. Utan vi andra gör också en hel del som är bra men som aldrig uppmärksammas. Tror minsann jag ska ta och göra något häftigt och ringa en tidning....Kanske blir jag också "poppis" då....!

Och för er som undrar, nä, det är inte avundsjuka jag pratar om. Utan det sunda förnuftet att vill man lyfta hela sin personalstyrka så kan man inte lyfta fram samma personer som "de bästa, mest underbara, fantastiska" varje gång. Särskilt när det är så att vi övriga gör en himla massa bra som inte uppmärksammas! Det skapar inte lust och att man känner sig uppmärksammad och uppskattad för sitt slit, utan snarare irritation och "varför gör jag det här- det är ändå ingen som ser eller bryr sig!"-känsla.

Kram på er nu, och hoppas att ni har chefer som klarar av att lyfta fler än bara samma personer hela tiden!

Never Ever Give Up

The Basic: the stuff that makes your wardrobe work!

Ja, baskläder....Inte så roliga att köpa, men fyller en ack- så viktig funktion! Vad är då basplagg för mig? Linnen, toppar, leggings, strumpbyxor, underklänningar av olika slag....Sådant som inte ska vara så dyrt men ändå ha kvalitet! Underklänningarna kan få kosta mer, leggings är nog det som jag lägger minst pengar på i förhållande till hur mycket jag använder dem.

Basfärger är också intressant. Vad har ni? Min absoluta basfärg är nog svart. Hur jag än vänder och vrider på det så måste det nog bli så. Däremot så har jag en hel del blåa basplagg och jag har många färger på mina leggings. Har jag en blå ton i min topp vill jag gärna ha en blå ton på leggings också! Men måste jag välja så är det absolut svart. Vitt är en slamkrypare som gärna dyker upp som basfärg på sommaren!

Så...ska min basgarderob fungera så måste det finnas leggings i flera färger, linnen likaså. Underklänningar är också en del av min bas och jag behöver flera olika för att garderoben ska fungera! Det är också underklänningar som jag absolut vill ha fler av och i flera olika färger. De lyfter det mesta. Behöver absolut inte, snarare sällan, ha spets i nederkanten. Jag gissar att många anser att jeansen är ovärdeliga i basgarderoben men hos mig är det inte så....beror nog mest på att jag just nu inte är i en byxfas...

Numera har jag också börjat känna att en bas i min garderob är också sjalar av olika slag! Har alltid varit usel på accessoarer men har blivit mycket bättre på det på sistone. Sjalar är också något som är ett måste när man är en frusen själ som jag ....Vet inte hur många kvällar jag krupit upp i soffan insvept i scarfscarf...


Dagens fantastiska outfit som passade utmärkt i dag, regnigt och blött som det varit, var svarta leggings, svart underklänning från Unique for you och Odd Mollys velourette hood tunic i powder...Mmmm. Den ångrar jag inte en sekund. Döskön!





Kram!

tisdag 20 september 2011

Favoritdesigner

Hm....ojojoj. Ja, jag kan ju inte påstå att Odd Molly inte platsar på den listan! Men jag gillar också plagg från By TiMo och Hunkydory. Day kan ha fint ibland men är lite för strikta för mig. Lite för trista i färgerna också har jag känt.

Sedan är jag inte så märkesgalen faktiskt. Gillar jag något så spelar det inte så stor roll vem som gjort det. Prislappen bör inte vara alltför galen dock, då åker plagget bort. Nu kan man ju tycka att alla OM´s plagg är galet dyra och ja, det är de. Men när jag började med OM så hade jag inte köpt kläder till mig själv på ca 4 år i någon större utsträckning (mammaledig, graviditeter etc...)så jag tyckte att jag hade lite innestående. Numera försöker jag i likhet med många andra att tänka mig för både en och två gånger innan jag shoppar! Plaggen ska passa in i befintlig garderob och ska vara "min stil". Dvs. jag ska använda dem, de ska inte köpas för att de var snygga på någon annan...

Jag använder ju galet mycket leggings men anser de vara stapelvara och förbrukningsvara så jag köper då inga dyra. De håller i en säsong eller två och det är helt okej när de kostar 99kr eller lite till! Jag tittar på passform, material och färg!

Överlag tittar jag som sagt inte mycket på märke. Men det är lätt att fortsätta titta på ett märkes kollektioner när man väl börjat och gillat det man såg!

Dock är nog ändå Odd Molly min favoritdesigner. Kan inte säga annat.

Varför skriver jag om det här? Jo jag är med och följer Katinkas lista: här . Häng med du också!

Kram!

måndag 19 september 2011

The List-the Style

..som jag inte hört talas om förrän nu, eftersom jag inte hunnit med att läsa så många bloggar i helgen.

Om jag nu skulle hänga på...hur skulle jag beskriva min stil? Och är det EN stil?

För några år sedan, pre-molly så var det ofta jeans och blus/skjorta. Tyckte alla andra såg fina ut i det men själv trivdes jag aldrig riktigt. Stilrent javisst, så varierande- nä.

Sedan kom värsta mollytiden, många spetsar och dylikt. Hittade underklänningarna- wow-. Sedan har det dykt upp en lugnare period, mer enfärgat i kombo med annat. Fast enfärgat är min melodi, gillar sällan för galna mönster. Lk är lagom för mig, tycker t.o.m. ibland att den är för "upprepat" mönstrad....

Ofta, extremt ofta, är det leggings som gäller, eller ullstrumpisar på vintern, med chrysalis eller liknande och så en längre kofta t.ex. Nu gör jag alla liknelser i mollysar men det är inte bara det märket som får pryda min kropp. Mycket klänning och kjol. Har upptäckt att jag trivs vansinnigt bra i klänning och har det jätteofta. Det har varit så i några år och det verkar inte ge sig, så det är väl jag? Säkert kan någon av mina kollegor beskriva min stil men jag har oerhört svårt för att göra det själv. När jag ska välja kläder så väljer jag numera bara det jag känner för. När jag var yngre hade jag svårare att stå för det jag själv gillade och var som många andra mer påverkad av vad man "skulle" ha, än vad som kanske passade en....

Har sällan mönstrad kjol/nederdel och mönstrad överdel. En del får ha mönster men inte båda. Sådan är jag! Färg har jag alltid varit dålig med men har de sista åren upptäckt vad färg gör för humöret och hur de påverkar andra (lustigt nog)...ibland kan man vinna mycket på att välja färg beroende på vad man vill uppnå!

På vintern gillar jag koftor av alla de slag, kan iof sig bero på att det blir så galet kallt på jobbet så man bara MÅSTE ha ullplagg för att inte frysa ihjäl....Många är de gånger då en long cardigan har räddat en frusen dag.

När det gäller spets så var det mer sådant förr, men jag har det fortfarande, delvis för att det är svårt att hitta underklänningar utan...men också för att de faktiskt pryder sin plats i lagom mängd.

Hoppas någon fattar något.

Kram!

Eftersom jag är så usel på att fota mina outfits så tänker jag inte visa upp några typiska...

Ååååå det är måååååndag morgon....

...och min kropp känns så .....trött?!

Haha, men skämt åtsido, det var så mörkt i morse så jag trodde ett ögonblick att jag satt klockan på fel tid! Huvva! Mörkt, och regn....En riktig höstdag alltså. Dock inte värmemässigt, eftersom det redan på morgonen var 13 grader varmt och sedan steg det till 15. Det var inte helt lätt att klä sig...

Dagens underbara outfit: plath strap dress i almost black och så en bomulls LK i lila med lila knytband. De matchar perfekt...! Imorgon har kollegan och jag fått en extra planeringsdag så jag slipper klä mig i svart för att skydda mig mot färgstänk och kladdig mat iaf.... Får se vad temperaturen säger, är lite sugen på velour...det drar i velourtarmen minsann!

Jag sitter här och undrar över hur man ska tänka...Avoriaz knit tunic är fin (tunika förresten- vad 17- ser mer ut som en långkofta?)...Men vilken färg....??? Powder? Almost black? Winter white ser fin ut men ser lite för gul ut på bilderna för mig...Dark pink är döläcker men jag känner mig själv- den färgen kommer jag inte ha på jobbet. Men powder och almost black är mer mina....frågan är bara vilken? Powder kaaaan blir lite trist ....men det kan minsann även svartgrått...Så hur ska man tänka? Och vad har man till denna koft-tunika?







Tips? Tankar?
Förresten- vadå vinter? Koftan är ju i bomull-viskos?! Inget som värmer direkt...


Kram!

söndag 18 september 2011

Söndag igen

Ni kanske märker att jag inte är lika aktiv just nu. Det är av flera skäl, ett av dem är absolut att jag inte riktigt hinner med och ett annat att jag inte riktigt mår så bra just nu med all stress som är runt omkring mig just nu. Då måste man backa och tänka efter lite och det är just det jag gör. Dock så saknar jag att bloggandet och kan inte sluta med det...inte heller sluta läsa bloggar för det gör mig glad- och sådant ska man ju ha mycket av! Däremot ville jag berätta så här så inte någon tror att jag slutat läsa deras blogg eftersom jag blivit så erbarmligt dålig på att kommentera....

Igår sken solen och jag tillbringade morgontimmarna i en simhall med mina två äldsta: simskola/simträning. Därefter skaffade jag en ny klocka till äldste sonen- tyckte den andra så för trist ut- han fick välja färg och valde en blå/turkos. Jättesnygg! (var sugen på en vit själv...). Efter det hastade vi hem- vi skulle med och titta när han spelade fotbollsmatch på Ekerö mot Träkvista. Tur att solen sken- helt okej att stå och heja då! Särskilt kul också att de vann...! Efter det inhandlades lördagsgodis och fikabröd (maken) och vi åkte hemåt, med ett snabbstopp på bibblan för återlämnande av böcker och för att hämta nya reserverade.
Sonens nya klocka

Idag sov jag ut. Tog sovmorgon. Åååå så skönt! Vid nio gick jag upp och hjälpte mellankillen med fotbollsprylarna- han skulle spela två matcher idag. Vinkade hejdå- och när maken kom hem vid halvtolv med äldste sonen så åkte vi alla till match "arenan" och tittade på grabben. De vann de med- så en riktig vinnarhelg! Sedan hem- och nu har det bakats två banankakor (vad gör man annars med lätt övermogna bananer som ingen vill äta?). Maken for nyss iväg och handlade och tog med sig en av grabbarna som hjälp. Dottern ville stanna hemma med mig och sitter och ritar och sjunger just nu... :-)

Själv har jag lågt tempo idag. Försöker att inte stressa upp mig...men det är inte lätt. Har bestämt mig för att om det inte blir/känns bättre om två veckor så ska jag fasiken gå till en läkare- inte vet jag vad de kan göra- men något kanske?!?

Dagens vackra outfit är en gammal goding, populär i sin dag, knallrosa Fonda dress! Svarta leggings till.  Man blir iaf glad av färgen, även om jag har svårt att ha den på jobbet....dumt kanske?

Nu ska jag njuta av ingenting en liten stund till. Innan tvättmaskinen ropar mitt namn...

Kram!!

torsdag 15 september 2011

Ny kombo funnen

Men eftersom det inte finns någon som kan fotografera så blir den lite trist.... :-(

Svarta leggings, svart underklänning från Unique och så damsel t88 (tror jag den hette) i  vitt och svart. Just den blusen har jag haft svårt att kombinera- men det här blev jättebra! Är så nöjd.

Hade annars en liten läskig (?) upplevelse på jobbet idag. Satt och skulle försöka få ihop veckobrev på 7 minuter (!!) innan möte. Hade inte rest mig upp snabbt eller så. Men stressad var jag så kanske var det det? Jag satt där och så plötsligt så blir jag jätteyr- rummet bara rör sig - hyperläskigt! Jag satt och bara andades i en minut.... Läbbigt!



När jag kom hem hade jag akut matbehov: händerna skakade. Jo, vi har lång dag på torsdagar och vi äter kl. halv elva så man är rätt hungrig på kvällen....Vanligtvis har jag med mig min proteinshake men jag mitt nöt, glömde den idag...Nu har jag proppat i mig mat och sitter och skriver, dricker te och lyssnar på sonens läsläxa. Multitasking!

Hörni, det är fredag imorgon- happy day! Det är sååå skönt med helg!

Kram- nu ska jag gå på bloggenad!

"Ibland handlar det bara om att hålla näsan över ytan"

onsdag 14 september 2011

Femtusen....

...bokstäver senare!! Vad roar sig en galen lärare med en onsdagskväll måntro? Tja...limmar 25 stycken bokstavsböcker......Först ett alfabet på framsidan...sedan en bokstav per sida.....Några timmar senare så kan jag säga att jag vill inte se ett alfabet som ska limmas på bra länge nu....Är egentligen ingen riktig klipp och klistra fröken. Tycker barnen kan öva på det istället för jag....hahaha. Men vissa delar kan man inte lämna åt dem...försök få 25 ettor att klippa ut rätt, limma på rätt sida i rätt ordning....Näe, inte ens jag tror på det!

Min kollega är fortfarande sjuk och jag försöker planera och rodda för två klasser- ganska jobbigt faktiskt! Jag hoppas att hon mår bättre i morgon. Samtidigt så vill jag inte att hon kommer tillbaka "för tidigt" för då är risken att det blir sämre igen direkt...vet ju hur man tänker när man sitter därhemma och blir stressad av att man inte kan jobba....Man vet ju om kaoset som utbryter...!

Dagens vackra klädsel var Wigwam i velvet. Har hängt oanvänd i garderoben av outgrundlig anledning men det ska det bli ändring på nu. Älskar den färgen, och klänningen tycker jag är så förlåtande och samtidigt vacker. En härlig höstfärg helt enkelt.

Under hade jag underklänning från Unique- sydd efter mina mått- i svart. Det enda jag saknar med den är att den inte är i siden...(jag blir ju statisk som ett åskväder sedan på vinterhalvåret av allt annat...)

Nu måste jag återgå till lite jobb----..........

Återigen- jag är usel på att kommentera hos er nu- men jag lovar- jag läser! Hinner bara inte skriva hos alla trots att jag vill!

Kram allihopa!

"Man kan aldrig göra mer än sitt bästa"

tisdag 13 september 2011

Tisdagen redan slut?!

Tänk vad två dagar kan gå fort!

Idag har vi haft en ganska bra dag: vi jobbade med "bakgrunder" när vi hade bildtema hela förmiddagen. Ni vet, de flesta barn vill gärna måla en grön  remsa längst ned på pappret = gräs och sedan en blå remsa högst upp = himmel. Däremellan är det vitt....Vi försökte visa hur man gör: man fyller hela pappret med färg! Vi använde bara blått och grönt: gjorde mark och himmel...Sedan fick de rita med brun färgkrita: en trädstam. Sedan knölade vi hop små bitar av rött, grönt, gult silkespapper till små "bollar". De limmades fast som trädkrona. Ett höstträd blev det alltså tillsist. Jättefina blev det och jag hoppas att de nu vet hur man kan göra en bakgrund!

Min kollega var sjuk idag, så jag fick hjälpa vikarien i den klassen, undrar hur det ska gå imorgon...

Jag är såååå sugen på Suiteheart dress i indigo. Men den var visst liten- man måste gå upp i storlek? Mmmggrrr...Sedan undrar jag om jag verkligen behöver den. Eller är den bara för att pigga upp mig lite? Ska klura lite och se vad det blir. Onekligen börjar det dock bli dags för lite utrensning. Den här gången höst och vintermollysar....!

Jisses vad det blåser idag! Halv storm! Hade tur och fick skjuts av kollega hem- så skönt- sparade en hel halvtimme på det. Därav lite tid till blogginlägg...

Nu ska jag förbereda laxteryakin som vi ska äta ikväll! Har tänt ett ljus också. Mysigt!




Kram!

söndag 11 september 2011

Till minne av alla de som inte finns med oss idag/To all who aren´t with us anymore: Remembering september 11.

Jag hade ett dygn av hemsk väntan- den 11 september för några år sedan.....innan jag fick veta att den jag oroade mig för var i säkerhet. Den var inte på plats....Men för alla som var på plats och fick betala med sina liv- och de som försökte rädda andra men själva dog. Och deras familjer. My thoughts are with you.


Låt oss hoppas att världen kommit längre än då.

Kram!

Söndag....

Det är rätt skönt med söndag....

Medan maken var med äldste sonen på hans kalas (discobowling- bara att rekommendera- alla var nöjda och glada!), mellansonen följde med dem, jag tog dottern till hennes kalas, och som jag misstänkte så fick jag inte stanna kvar...Så jag fick ca 2 timmar barnfri tid. Wow!

Vad hinner man göra? Inte såååå mycket: men jag valde att träna! En timmes promenad i högt tempo! Hääärligt! Snabb dusch efteråt och så snabbt till kalaset för att hämta dottern. Hon var jättenöjd och grabbarna kom en stund senare: båda helnöjda. Nu är nog äldste nåååågot hypad för han domderar och håller på både med brorsan och en kompis som följde med....Måste in och diskutera lite där tror jag om hur man är....

Maken stackaren, svischade in och hämtade färdig handlingslista och drog att hämta undanlagda vinteröverdragsbyxor och handla mat. I veckorna hinner vi sällan handla något. Tisdagen är den enda veckodagen (jag räknar inte fredagkväll som vanlig vardagskväll faktiskt) som vi inte är uppbokade av någon fotbollsträning, innebandyträning eller sådant....Och då tänkte jag träna faktiskt. Hoppas maken samtycker....:-)

Nu ska jag snart tina lite kyckling och försöka få ihop en lagom enkel middag här som barnen kan uppskatta. Förmodligen är de inte så jättehungriga efter hamburgare och glass på kalaset men det är ju ändå bra att få i sig lite mat inte alltför sent.

På tygfronten är jag übersugen på att beställa lite velour- har ett finfint mönster jag vill testa- frågan är bara vilken färg jag ska ha? Vad tycker ni? Ska helst kunna ha klänningen på jobbet så lite stil men ändå inte bara brun-grå-svart? Funderar på att sy två- en i en glad färg som testvariant- som jag kan ha hemma sedan- och en lite mer "stilren".

Håller med Lingon om att på hösten kommer kreativiteten igång- man bara MÅSTE göra något- trots tidsbrist. På sätt och vis kan jag önska att jag inte var sytokig- att vara stick/virktokig måste vara enklare och mer socialt? Symaskinerna måste ju stå någonstans och man kan inte kolla på TV tillsammans samtidigt direkt...Maskinerna är heller inget man släpar med sig hur som helst...på bussen typ....hahaha.

Ha en bra söndagkväll!

Love to you all!

Lokala mollybutiken

Den lokala mollybutiken här har ett litet konstigt utbud? T.ex. finns en del mer ovanliga plagg, men ofta missas det att tas hem självklara favoriter...? Det hänger ett antal Canna i brunt och blått. En massa bakers varianter, vit och mörblå poplin lace classic blusen, homestretchkjolen, några jeansjackor (så snygga men för mörka i färgen för mig, vill ha dem ljusare) och lite annat mer "blandat". Rätt ointressant utbud faktiskt. Och så är jag lite sur på dem. För de skulle reservera ett par jaquard long sock i beige till mig...påpekade då att de faktiskt glömt att ringa mig då det förut skulle reservera plagg åt mig. Nej, o nej, de skulle inte glömma nu. Tror ni de har ringt? Tror ni att de fanns några kvar?...Nix. Grrr...

Nåja, jag provade canna cardigan. Och homestretchkjolen. Som måtte vara väldigt stor i storleken?? Jag testade en stl. 3....den var på tok för stor! Stl. 2 fanns inte så jag testade en 1:a....Den gick på och satt sisådär. Nej, den var lite lite för liten. Så ingen sådan.... För övrigt tyckte jag nog att den kändes väldigt tunn i denimen och lite billig? För det priset? Pleated denim skirt kostade väl i samma prisklass och där är denimen väldigt mycket tjockare, mindre stretch dock,  och blues skirt var också i samma prisklass. Där är det samma tunna denim men den kändes ändå lite mer kvalla på? Men jag kan ju ha fel. Det var bara den allra första känslan jag fick när jag tog upp plagget från butikens bord....

Cannan var underlig: stl. 2 var mest lagom. Stl. 3 för stor. Hur jag än bar mig åt satt de förbenade knytbanden rakt över bysten?! Osmickrande. Och oskönt. Dessutom var den lätt kliig och eftersom den har en sjal-krage så är den mer i kontakt med hals än vad en vanlig krage är så- nej, det blir ingen ull-canna  till mig. Är dock väldigt intresserad av en i bomull.....Bara att hofta om man vill bli av med sin i powder i stl. 2...hahaha.

Så, tro det eller ej, jag vandrade hem med outnyttjad bonuscheck och tomhänt därifrån..... Istället fick jag öppna plånboken för barnens vinterplagg (redan....grrr...att det ska vara så sjukt att man ska behöva köpa dessa i september) och en kalaspresent. Var nog stor kalashelg. Många var det i leksaksaffären och alla verkade vara där för att köpa presenter.... Till barnen slank det också ned några byxor och en tröja till mellankillen. Ett kakmonster: vilket han ju inte är men han gillar originalet....

Ha en skön söndag: här ska ordnas inför kalas: äldste sonen har sitt och dottern ska iväg på ett - samma tid. Sedan har jag en sådan där unken- jag vill inte göra någonting-känsla idag. Vem har tid med sådant? Maken undrar också över hur man efter 3 veckor kan ha sådana minnesproblem- hur stressigt är det på ditt jobb egentligen säger han....hahaha. Om jag bara fick berätta- men det vill han inte veta- tycker det är negativt...ja, men hur f-n ska jag få ut det ur systemet om jag inte kan lätta på trycket??? Vet att tjejer och killar fungerar lite olika när det gäller detta: karlar tror att det ska lösa problemet när man berättar- men de behöver bara hm- a lite och lyssna. Är det så j-a svårt?

Kram på er allihopa!

onsdag 7 september 2011

Vi möttes...

...på vår gata, maken och jag. Han på väg till träning med äldste sonen. Jag på väg hem. 17.52 var jag hemma. Känns som om jag bara varit hemma en kort stund men ändå är klockan snart sju!

Kollegan och jag har suttit och förberett föräldramöte. Är ovan vid det. Jag har alltid fått förbereda själv och genomföra själv. Nu ska vi köra det mesta tillsammans- känns så härligt! Jag har skrivit powerpointen och ska trixa till den lite så den ser lite trevligare ut nu i kväll. Så får vi se hur många föräldrar som kommer....alltid lika "spännande"...

Fick inviga mina Ilse idag. Fungerar utmärkt. Lööövely att ha några skor som tål regn, även om ett par lite högre hade varit underbar om man kunde haft. Skyddar ju lite mera.

Har lite idétorka här så jag ska inte blir långrandig. Svart var jag iaf i dag. Svarta leggings, svart underklänning Joy, svart 327:a med de jeansblå broderierna.

Kram! Och ni ska veta att jag läser hos er, är lite dålig på att kommentera hos er just nu bara...

tisdag 6 september 2011

Efterlysning åt kollega!

På mitt jobb är jag känd som Fröken Molly. Hahaha.

Nåja, jag står ut och de flesta är faktiskt mer fascinerade av kläderna än är så där överjävligt intresserade av vad de kostar.

Jag har en kollega som letar efter THE dress för henne.

Bild från Deepfling.com




Japp! Hon söker Lulu dress i vintage chalk i storlek 3. Är det någon därute som sitter med en som inte används, vet någon som har och kan tänka sig att sälja den? Lämna då en kommentar med mailadress, så vidarebefordrar jag er mail till min kollega. Jag publicerar inte er mailadress här i bloggen!

Nu håller jag mina tummar för det vore så roligt att få hjälpa en annan molly-älskare!

Annars har jag kommit hem efter föräldramöte nr2. Fantastiskt möte- min äldste sons lärare är så otroligt bra- älskar dem! Blir inspirerad varje gång jag är är där- kommer att sakna dem fruktansvärt när han börjar fyran nästa år....

Nu är det bara mitt eget föräldramöte kvar- imorgon ska det förberedas med kollega så gott det går, vi har ju lite tufft just nu kan man väl milt uttryckt säga, idag gick det dock lite bättre än igår. Kände mig som Gestapo-fröken som krävde tystnad HELA tiden, var som en hök på de som sa något dumt, gjorde något dumt, pratade vid fel tillfälle osv osv. Det tar på krafterna kan jag lova.

Längtar till fredag! Oh, vad jag längtar! Soffan, sova, slippa komma hem varje dag med värk i hela kroppen. För så är det nu. Vid lunchtid ungefär så börjar det värka i axlar, skuldror, överarmar (!!) sedan sprider sig smärtan under dagen och varje kväll så bara gör det ont överallt! Antar att det också är stressrelaterat..... Försökte säga till min närmaste chef att jag har konstant värk i hela kroppen efter en arbetsdag....fick inte så mycket reaktion på det....

Nu ska jag ta en kopp te, gå på bloggenad och se om jag kan somna i natt.

Kram på er!

måndag 5 september 2011

Hmpf!

Med risk för att det låter som gnäll och gnöl -men jag är så j-a trött på att höra att

"jo, men du ska veta att xx´s klass är värre än din"

Som en ursäkt? Som en anledning till att jag ska hålla käft? Som ska göra att jag har det tufft mindre värt, eller?

Varför ska allt jämt jämföras? Är så förbannat trött på det.

Om jag upplever något så är det väl så det är - för mig!  Det är inte så att jag inte förstår att någon annan kanske har det värre, eller bättre. Men varför ska det förminska eller förstora hur jag upplever min situation? Den här klassen jag har nu är- på ren svenska- skitjobbig! Och ja, det blir nog bättre, och ja, det är kaos i början varje gång man har en etta...men här jobbigt brukar det inte vara!!

Idag hade vi utematte- för sista gången på länge kan jag lova- för det går inte att gå ut med dessa barn. En hel del av dem kan göra som vi säger, är som "vanliga" röriga ettor, men tyvärr finns det ett antal som INTE är så. Som förstör för de andra.
Och kom nu inte och säg att det handlar om "pedagogik" och "anpassa". Det är inte så enkelt. Ibland blir jag bara så trött på "inkluderings-tänket" som är så förbenat poppis just nu. Jo, men släng in allt i skolan och tro att vi fixar fina världsmedborgare, utan hjälp, och de enda som kan anmälas, jo det är vi. Men usla föräldrar, "trasiga" hem, etc etc - nej det kan fortgå hur länge som helst utan att det synas..."jo, vi ska titta på det...jo, men vi ser att xx förälder försöker" JO, men VISST- ungen mår skit men det ser ni inte, ni ser bara en förälder som lovar att "den ska fixa det". Men kommer den till samtal? Kan ni förstå att det finns föräldrar som SKITER  i att lämna kontaktuppgifter till skolan? Dvs signalerar att "om min unge gör sig illa så får ni ta hand om det - JAG bryr mig inte, men jag tänker minsann kräva att ni fixar min unges liv, men JAG tänker inte hjälpa till"
Vi pratar inte språksvårigheter, vi pratar om dåliga mammor och pappor! Varför ska samhället bära dessa under sina armar? Och vem vid sina fulla vätskor kan tro att VI i skolan ska fixa detta?

Jag blir galen på det vissa dagar- och idag är en sådan dag. Ursäkta att jag "lättar på trycket" här...

Annars njuter jag av det vackra vädret och värmen som var idag. Innan det började blåsa mega och det ska visst komma regn i natt. Nåja, hösten är ju vacker på sitt vis, och varje fin dag i september känns som en ovärdelig bonusdag!

Nu ska jag ta och släcka ned och bespara er mitt dåliga humör.
Love to you all- you make me smile!

Kram!

Svisch!

Första föräldramötet- nu är jag förälder- ska svisha iväg omgående!

Återkommer senare!

Kram till er alla!

söndag 4 september 2011

Minnet sviker och posten likaså

Söndag kväll.

Vad hände med lördag och söndag? Tja, lördagen gick åt till att vika två-tre ton ren tvätt. Tvätta smutsiga kläder och fylla vikhögen igen..... :-(  Njuta av det fina vädret. Det värsta är att vi gjorde nog fler saker, men jag minns inte vad....?

Idag försvann förmiddagen snabbt då jag sydde en födelsedagskjol och en födelsedagsmysbyxa till en kusin. Riktigt nöjd med kjolen blev jag. Men- som den förvirrade person jag är just nu med minne som ett spikhuvud- så glömde jag fota plaggen.....!!! Men vad 17! Jag hade bestämt mig för att fota- och så bara tvärglömmer jag det? Det är många saker som jag glömmer just nu känns det som. Saker som är viktiga som jag bara inte kommer på förrän det är försent. Jag lägger påminnelser i mobilen- tror ni att det hjälper?- nää...jag ser och hör påminnelsen men just då är jag upptagen och ska på sant Alfons Åberg-manér "bara" göra klart....Fast då är det bortblåst- det jag skulle komma ihåg att göra..... suck. Tidig alzheimer?

Vädret var fint idag i alla fall. Det minns jag. Och jag minns också att veckan som kommer är tuff. Två kvällar med föräldramöten att själv gå på. En kväll då jag själv ska hålla i ett. En eftermiddag, den enda som är kvar, som måste användas till att förbereda mitt eget föräldramöte.  Sedan är det visst fredag? Lägg till APT = lång dag, fotbollsträningar, innebandyträningar, fotbollsmatcher.....you name it! Plus trubblet med att den förbannade posten inte gjort sitt jobb och delat ut de inbjudningar till sonens kalas som vi postat i god tid, så har vi tur kommer de imorgon- dagen innan folk ska svara....F-n man borde få tillbaka pengarna när man postat i rätt tid, breven ska inom samma postnummerområde som man bor i och posten ÄNDÅ INTE kan leverera i tid!!! Då hade vi lika gärna kunnat cykla runt i går och dela ut dem själva! Nu ville vi spara tid och låta folk få dem lite tidigare. Men nix- POSTEN klarar inte av att göra sitt j-a jobb. Tänk om de inte kommer imorgon- då måste vi ringa runt till alla (samma kväll som jag ska på möte, mannen ska ta alla ungar med till träning och ja...oja, vad tid vi har då!)....Och inte f-n kan ALLA kuverten försvinna "i posten".....

Nu ska jag försöka sova, ska bara ta en novalucol och försöka stänga av Hjärnan......

Kram!

torsdag 1 september 2011

Två nätter=9 timmars sömn =......

Såhär skulle jag nog också kunna göra nu. Efter två nätter av nästintill obefintlig sömn, så har kroppen gett upp.

Hjärnan har nämligen snurrat och snurrat, vridit och vänt på vad jag borde göra , ska göra, måste göra .....

Men nu har kroppen tagit över. För f-n vad jag är trött.....

Så ursäkta mig för uselt inlägg och lite frånvaro ikväll....nu ska jag äntligen få somna och sova...

Go´natt!

ZZZZzzzzzzZZZZZZzzzzz