måndag 31 oktober 2011

Om jag fick önska...

... skulle jag hunnit med att skriva alla omdömen idag, skulle jag hunnit med att skriva två pedagogiska kartläggningar och två anmälningar till EHT. (ElevHälsoTeamet). Sedan skulle jag hunnit rätta en hög, minst 20 cm tjock, med papper och sorterat in andra papper. Sedan skulle jag ha fixat nya läskort och matteläxan inför nästa vecka. Men- istället....:

Idag har jag ägnat halva dagen åt att diskutera Skolverkets "allmänna råd kring planering och undervisning". Kan ni tänka att det heter RÅD fast de menar - följ eller dö? Får inte riktigt ihop detta. Samtidigt ÄR det bra saker de skrivit, mycket självklart, men det som saknas är hur ända in i h-e man ska hinna med att göra allt detta. Särskilt kontinuerligt och med varje elev. För TID är det absolut största problemet var vi överens om i vår lilla enhet. Visst kan vi nog få till det där, vi gör det ju redan fast kanske inte riktigt så avancerat som de beskriver, och jag anar att en skolinspektör inte skulle godkänna om jag pekar på huvudet- på frågan var ALL dokumentation finns....

Vet ni att 90% av tillfrågade lärare i en undersökning anser att administrativt arbete ökat de senaste 5 åren- utan att andra uppgifter tagits bort (LR´s undersökning)? Känns ju inte som någon överraskning direkt....

Fler uppiggande resultat av undersökningen var:
  • Drygt var tredje lärare — 36 procent — uppger att deras arbetssituation har försämrats det senaste året.
  • 90 procent uppger att de administrativa uppgifterna har ökat de senast fem åren - utan att andra arbetsuppgifter försvinner.
  • Varannan lärare i undersökningen får inte den ro och avskildhet som de behöver för att förbereda lektioner och ta del av, bedöma och ge respons på elevuppgifter.
  • 60 procent av lärarna uppger att de har sömnsvårigheter på grund av sin arbetssituation.
  • 16 procent av lärarna har upplevt hot, och sju procent har utsatts för våld - vilket är en kraftig ökning jämfört med vår tidigare undersökning.
  
Övriga halvan av dagen har använts till ytterligare PP (problempapper, pappersprassel, pappers"#¤¤% !). För vem gör vi dessa? Jo men visst mina 7-åringar är ju så mogna att de kan ta till sig detta...för att inte tala om deras föräldrar som verkligen vill veta detta. Jag menar, det vill ju till och med jag (som förälder).....NOT! Jag litar på mina barns lärare. 

Nu har jag spytt lagom och är nästan redo för sängen. Imorgon ska vi arbeta vidare med genrepedagogik och den egna tiden på eftermiddagen har i mitt fall ersatts med ett tvåtimmarsmöte....Ja men ....

Kram på er alla- och go´natt!

 

söndag 30 oktober 2011

Söndag och noll koll

Jag måste nog inse det. Jag brukar alltid ha koll på det mesta, alltid! Men...som det är nu verkar mitt minne har stängt av sig? Gick upp i morse och - vad farao varför går makens klocka en timme tidigare än min? Näähää, är det vintertid nu??! Har gått mig helt förbi kan jag avslöja.

Kanske borde jag döpa om bloggen till en glömsk kvinnas tankar? Jag har också i två dagars tid tänkt att jag ska sätta en bröddeg på kvällen så vi kan njuta av nybakade frallor på morgonen...Tror ni att jag har kommit i håg det...

I någon dröm då, hade jag fått för mig att det skulle vara fint väder idag, döm då om min förvåning när det istället är klassiskt novemberväder ute.... Regn, kallt..lite vind...brrr! Av alla månader på året så har jag lite svårt för just november. Ingen snö som lyser upp i mörkret och ruggigt och kallt. Tycker nog att man borde slippa börja jobba så tidigt i november, ingen borde få börja innan solen har börjat gå upp... För farao visst är det öken när det är mörkt när man går upp och mörkt när man går hem...vart tog dagen vägen undrar man då? (Det var den som pågick medan man jobbade inomhus, så bråttom-bråttom med allt att man inte hunnit titta ut genom fönstret...)

Det här känns plötsligt som ett negativt inlägg. Hm. Då kan jag ju spä på lite? Känns som om jag är inne på förkylning nummer TVÅ inom TVÅ veckor också.

I veckan har jag faktiskt hunnit sy lite! Så underbart, om det inte varit under viss tidspress och att jag varit så trött när jag väl börjat...men det är ju mitt eget fel. Yngsta telingen, dottern, har haft färgvecka på dagis och de skulle vara klädda i åtminstone något plagg i den färgen som var dagens. Och eftersom dotra mi har växt så mycket har blivit för kort..så var urvalet av färger lite begränsat i garderoben. Så gröna och blå kläder blev lite klurigt. Mamman här satte sig då och sydde ljusgrön tunika med mörkgröna fordon på och en blå tunika med vita flodhästar på. Tror nog den ljusgröna tunikan var mest populär. Förmodligen beroende på att den var något gladare i färgställningen och att den var i mjukaste velour...

Bakgrunden är väl inte så vacker och klädena ligger egentligen i tvättkorgen...därav skrynkel och dylikt..

Sedan har jag ju sytt ett litet skyddsfodral till min Tab. Alla vik-upp-fodral som passar Galaxyn är slut hos leverantör. Och det jag skaffade från Lap-topskydd var inte så fint som jag hoppats. Färgerna på fjärilarna var inte så klara som jag hoppades. Det svart-vita är nog finare. Så vad gör man då- syr ett eget så man kan använda plattan  (läs: ta med sig den i en väska!).

Framsida

Baksida

Inuti är den fodrad med svart fleece och stängs med kardborrreband. Så här efteråt har jag kommit på några produktutvecklingar...om jag syr ett till så ska jag tillföra dessa. Men det här fyller sin funktion och är inget trist fodral som "alla" har. Utan bara MITT.

Kram- nu ska jag göra en äppelpaj, vika tvätt och fålla upp byxor (det tråkigaste jag vet).

Den här kan man lyssna på också...



Så sant...Nothing lasts forever!

torsdag 27 oktober 2011

Vinstvarning?

Fick igår höra av någorlunda insatt kollega på jobbet att Odd Molly vinstvarnar. De har tydligen sålt betydligt mindre än förväntat och det förklaras bl.a. av kvalitetsbristerna i plaggen. Intressant i sig, då det ju är något som bloggare och andra påpekat om och om igen. De har i alla fall förlorat en del marknadsandelar. Kollegan hade hört att det också berodde på att man upptäckt vid kontroller på fabrikerna, att tygerna etc var av EXAKT samma kvalitet som de som syddes för Indiska. Med den skillnaden att plaggen på Indiska kostade 399kr och OM något mera... Alltså, tygerna var desamma. Det som skiljde var naturligtvis designen.

Kollegan menade även hon tyckte att det var Per Holknekts fel, delvis. Att han blivit för girig, något han tydligen hamnat i vid flera tillfällen förut (kan inte hans företagshistoria innan OM så jag kan inte uttala mig om detta själv) och då till sist bara velat få ut så mycket pengar som möjligt.

Jag tänker inte gå in i detalj eller i en lång diskussion kring detta. Finner det dock intressant att det här ändå händer, om det nu stämmer. Till saken hör att detta inte är en av de, hur ska jag säga, mindre trevliga ang detta-kollegorna.

Annars har ipadskydd landat. Och det var inte lika fint som jag förväntat mig, tyvärr, jag tänker returnera det om ingen annan här är intressent. Hör i så fall av er i kommentarsfältet asap!

Igår tillbringade jag kvällen med att sy ett eget skydd. Inte helt perfekt är det. Men det fungerar just nu. Vissa produktutvecklingsidéer har jag dock. Ska fundera vidare och kanske syr jag en ny när jag klurat klart. Den nuvarande ska jag fota så ni får se.

Ha en bra kväll, nu ska jag kurera min ömma hals och den eviga huvudvärken.

Förresten, borde inte en läkare ta prover på t.ex. cancer även om många av symptomen tyder på t.ex. stress? Jag menar, tänk om det INTE är bara stressen utan något sådant där läskigt som det handlar om? Lite orolig blir jag ibland.

Kram!

tisdag 25 oktober 2011

Vilken ska jag välja?





Eller

Vill ha något lite roligare utanpå när den skramlar runt i väskan...Vad tycker ni?

Det finns många fler fina - men jag vill ha ett med svart bakgrund för att det inte ska blir så solkigt lätt. En design som är fin, trevlig, glad etc men inte löjlig.





Vad tycker ni? Passa på och tyck till!

måndag 24 oktober 2011

Jag har blivit med...

 Galaxy Tab 10.1!

Har längtat och längtat. Inbillar mig nämligen att den bl.a. ska kunna ersätta min halvA4storlekskalender på jobbet och kunna synka den med privat kalender så kanske mitt numera lätt usla minne (stress...) kan få lite hjälp.

Jag tänkte så att om jag ändå släpar runt på en jättekalender så varför inte ha en elektronisk liksom? (Att man kan göra en himla massa ANNAT behöver vi ju inte säga så mycket om...humtidum). Insåg dessutom vilken dinsaurie jag förmodligen framstod som när jag halade upp min jobbkalender för att skriva in en bokningstid till optikern häromdagen...tjejen kunde liksom inte  ta ögonen från min "vackra" jobbkalender... Så nu kan jag flasha med surfplattan då.

Ska bara lära mig hur den fungerar....

(Varför jag inte valt en Ipad? Vet ej, men är lite smått allergisk mot alla iphones och ipads etc etc. Må nog vara hur bra som helst- men ALLA har ju dem!! Inte heller så att jag måste vara ensam om något. Men vad jag förstått så är Galaxyn minsann lika bra!)


Läkarbesöket gick "bra" i alla fall. Ja, jag fick en remiss men -pust- ingen sjukskrivning. Vet att det låter kanske galet att säga så, men jag har verkligen fasat för att det ska hända. Förmodligen vore det bra (?) men panikkänslan jag får när jag ser allt som jag då ÄNDÅ måste göra när jag återkommer....huvva säger jag bara!  Det är ju inte så att ev. vikarie tar samtalen t.ex. Snarare orsakar de kaos....som man måste fixa när man då kommer åter....Nä, blä. Hu.

Nu ska jag på liten bloggenad, hinna duscha innan kvällens måste: CSI! Lööve!

Kram på er alla!

söndag 23 oktober 2011

Kan man...

...vara pirrig för att träffa en läkare i min ålder? Då menar jag inte att han skulle vara dösnygg eller så utan att jag är så nedrans dålig på att verkligen säga allt som inte är bra....Tycker att det känns så puttigt när jag väl är på plats....(och någonstans långt inne finns en djup rädsla för att han ska säga att jag nog borde vara hemma ett tag- sjukskriven eller så- får panik bara jag tänker på det!!)

Så jag tog en tur i blogglandia för att fördriva tankarna lite.

Idag har jag rensat ut sommaren helt- och plockat in hösten- och vintern- i garderoben. Även sommarskor (japp- har inte hunnit tidigare) har fått åka in i klädkammare och ut med boots och stövlar. Dock är det ett drygt jobb- tar massor med tid- och är urtrist. Även om jag intalar mig att det nog blir så bra så bra och himmelens vad duktig jag är som gör det så noga!

Knallfint väder var det också och det fick mig att längta efter ledighet och böcker. Jag har alltid älskat att läsa böcker, bryr mig inte så mycket om vad dvs "fin"litteratur eller ej bryr jag mig INTE om, utan jag läser det jag själv vill läsa, vad det än är för genre, kategori etc.  Nu har jag inte en oläst bok härhemma så jag ska nog ta en liten tur till Bokus eller Adlibris om en stund. Har ni några tips på böcker NI tycker är bra?

Nu ska jag ladda upp inför imorgon och nya lektioner....måtte klassen vara allt annat än vad de brukar vara på måndagar....

Kram!

tisdag 18 oktober 2011

Idag är..

...en ny dag! Förfärligt väder. Iskalla vindar...Regn en masse... och bling-it fröken, bling-it!

Snuvig och en röst som raspar lite (Fröken? Din röst låter annorlunda? -Ja, jag är lite hes, svarar jag. -Men du får inte tappa rösten- du har så vacker röst....(hm försöker de ställa sig in, eller är det allvar? funderar jag och väljer att tro på det senare...)), att försöka öva sånger med barnen är ett lätt skrattretande projekt.

Lite bättre är illbattingarna iaf. Inte alla, men ändå....Imorgon lär jag väl ångra det jag säger nu, men just nu så.... ;-)

Idag tänkte jag vara smart- köpa en sak till mig och en tidig julklapp till mellansonen. Jättesmart visade det sig- han hade ändrat sig angående färg den lille busungen....Så nu får jag byta den imorgon, inte för att han vet vad jag skaffat, men ja,ja....
Nu vill han ha en svart...eller en grön eller i sista hand en vit (över min döda kropp lille leroman...)

Själv skaffade jag den första klockan jag haft på flera år- japp, jag har levt utan klocka lääänge. Man har ju alltid mobilen...! Eller om man jobbar som jag, så är det klockor överallt och man lever i minuter...Det är skönt att INTE behöva tänka på klockan, tiden, minuter etc..Men nu har jag varit sugen ett bra tag på något blingit som accessoar mest kanske, fast det är ju klart, det är bra att den fungerar också :-)
Så här mycket blingbling har jag inte haft på bra länge... Men kanske är det höstmörker och tristhet som ska bekämpas? Eller så har man åldersnoja? (haha) Who knows? Kul var det iaf att skaffa den, dock är den lite stor trots ändringar och som den otekniske jag är så får affären fixa det imorgon...Jag menar, jag ska ju ändå dit för att byta busemans klocka....

Försökte chatta med video med maken (vi satt i olika rum...men inför resor och sådant så måste det ju testas...)...om man gillar att se ut som Hulkens släkting så är det något att rekommendera annars bör man fundera på att ändra liiiite i inställningarna!

Ha en bra kväll- vi hörs.

KRAM!

Och vet ni, det enda sug jag har just nu, är sug efter värme, rackarns vad jag fryser...

söndag 16 oktober 2011

Vad behöver jag?

Lugn och ro.
Kärlek.
Lugn och ro.
Lugn och ro.

Ja, jag saknar min blogg.
Jag saknar er andra!! Kan inte låta bli att då och då surfa runt och kolla vad som händer...Jag kommer att fortsätta min bloggpaus, eller kanske ska jag säga att det blir mer ett litet avbrott? Jag tror inte att jag kommer att sluta blogga- men jag ska fundera mer på andra omständigheter och hur jag ska tacklas med dem innan jag tar upp tråden på allvar igen.

Men jag saknar att inte kunna "tänka högt" här i bland. Att kunna kasta ut glädjen med att ha hittat något man letat efter, få inspiration av andra eller bara kasta ur sig "skit". De finns de som påstår att en kvinna behöver prata av sig, men behöver inte råden HUR man ska lösa problemet, kvinnan behöver bara får "prata av sig", så kan man lättare stressa av. Medan mannen tar en sådan diskussion som att han behöver ta på sig problemlösarhatten och lösa kvinnans problem. Därav problem med man som inte vill lösa problem fast kvinnan inte vill att han ska göra det utan bara att han ska lyssna, typ! Nu stämmer väl inte det här på alla men jag har upptäckt att få jag bara spy ur mig lite så lättar trycket. Nu kan jag ju inte sitta här i bloggen och "spy". Vem farao orkar med sådant?

I veckan trodde jag att de flesta på jobbet slutat fundera och fundera kring mina OM kläder. Icke sa Nicke! Lustigt att det engagerar så? Jag orkar aldrig tänka på vad de andra har på sig, mer om jag tycker att det var snyggt, men inte på vilket j-a märke det är??! Och ännu mindre vad det kostar?! Försöker förklara att man faktiskt kanske säljer en del för att kunna köpa nytt...Samtidigt som det irriterar mig att jag står där och känner att jag förväntas "förklara" mig?! Det folk verkar vara mest nyfikna på är hur jag har råd. Men inte f-n har jag råd! Med det menar jag att jag säljer gammalt, jag säljer det som inte var "jag" trots allt, jag gör inte en massa annat, för kläder är ett intresse. Dock- dock!!- har jag kommit till den punkt som man gör då och då, att nu är det mer sansade köp som görs. Inte många plagg har dansat ned här i höst. Betydligt färre än året innan. Är jag mätt? Nja? Snarare har jag den bas jag behöver. Vissa plagg ska flytta, andra får lov att maka på sig för att nya ska kunna flytta in. När man packar upp de kläder man packade ned i våras så inser man vad som man känner glädje inför att ta upp bekantskapen med igen, och vilka som man inte känner så där jättekul inför. De senare är de som ska flytta! Och flyttar det in nytt, se nedan, måste annat maka på sig.

Jag kommer nog snart med ett till salu - inlägg. Mitt i pausen! Men så får det lov att bli. Min blogg- my rules.

Kan väl hinta de som är så supernyfikna att jag har en del saker att klara av för att komma lite mer vidare...och jag är långt ifrån mål....och att väldigt mycket har att göra med "belastning"....

Vad har hänt i klädväg för övrigt? Jo, panco poncho i powder/lite beige eller vad farao den heter har flyttat hit- ska bli en god kompis mot kylan på jobbet- japp ett inomhusplagg!! (ja, vi har djävulusiskt kallt på jobbet...) en scarf i gladare färger har kommit hit. Lite tights från Gina Tricot, i mindre storlek denna gången...

Men är jag sugen på annat? Jo...avoriaz, st anton...men näää, de får hamna på listan "kanske". För nog kan jag leva utan dem.

Kram på er allihopa!!

Syns igen!

söndag 2 oktober 2011

Vad skriver man?

Av skäl som jag varken kan, eller orkar gå in på, så måste jag ta en bloggpaus. Jag kommer nog att finnas här ändå lite då och då. Men jag kan inte garantera att jag gör några inlägg på ett tag.


Saker som händer i livet måste få gå före. Jag har en del saker jag måste ta tag i och så händer det saker som gör att det känns mer än tungt nu också. Kanske är att blogga ett sätt att fly undan.. som är bra...eller så är det dåligt. Men för att kunna avgöra det måste jag ta den här pausen. Se vad som händer.

Love You All and See You Later!