fredag 24 februari 2012

Att fullständigt gå bananas...

Ja, idag har det i alla fall vänt. Men det blev ingen jobbvecka direkt...men nåja, det är ju inte så att det är mitt fel att jag inte jobbat mer än i måndags...


Vad gör man då man piggnar till? Jo, tittar på Spritzer dress....järnvägars vilken snygg klänning/tunika...Men priset är hiskeligt! För lite bomull och spets....Hmmrr...och där, mina damer och herrar, gick startskottet för mig! Japp, jakt på mönster, jakt på bomull, spets och lite annat resulterade i: tyg, spets för ca 450kr, mönster 150 kr (dyrt mönster men här var det rätta som var viktigt...!)= om jag beställer allt så kan jag förmodligen trixa ihop min egen spritzer a la Moi. För det facila inköpspriset 600kr.... Visst tid är dyrbart men någon måtta?





Varför då hejda sig här liksom? In på Tintinstyle och fastnade framför Casualco wrap dress från By Ti Mo. Mums. Både den bruna (?) och den vita....Den bruna saknade storlekar som jag ville ha så mina ögon plirade igen åt den vita (som ju verkligen är den mest praktiska färgen.....).....Men farao, även med rabatt så kostade den strax över tusingen....Snålmoster slog till igen...Letade mönster i min låda: Ha! Här fanns ett som nog skulle gå att använda! Vitt tyg (eller i färg kanske...?) i superkvalla för ca 400kr gör kostnaden  till ...ta da!.. just ca 400kr. Dessutom har jag en bit svart tyg att provsy mönstret i innan jag beställer något annat.

Så surfrundan ger: 1999kr+ 1020= 3019kr. Mitt pris: 1000 kr. Om jag gör det. Vad tycker ni? Att spara ca 2000 är ju inte så där värst illa? Frågan är ju om jag hinner sy bara.....

Däremot går alla stickning och dylikt fetbort. Där sparas inga pengar. För min förmåga på det området är obefintlig....(förutom mormorsrutor då...fast hur får man ihop dem?)

(muttrar för mig själv..."siden går bort, siden går bort, siden används inte av mig, siden används inte av mig...")

Kram!

onsdag 22 februari 2012

Sjuk...

Feber, hosta, flåsandas ont i varenda muskel, huvudvärk....you name it....Årets influensa verkar ha hittat hit. Sonen som verkade så frisk igår kväll hade 38,5 i morse och jag låg inte långt efter.
Matcha det med riktigt uselt väder....regn och blåst....i februari!

Många knop har det därmed inte varit idag, har knappt rest mig ur soffan...

Kram på er därute och hoppas att ni därmed förstår att jag inte är så aktiv i kommentatorsfälten.

tisdag 21 februari 2012

Statistik

Roar mig med att kika lite på statistik.  Börjar undra vad jag skrivit här i bloggen när några som googlat på "Röda armens kvinnor" har fått träff här? (Hittar inte tecknet som ska vara över e på plattan?) Stackare, vilken miss att hamn här då...

Nu ska jag ta det lugnt. Blir ingen kurs imorgon, inte jobb heller. Mår riktigt blä och toppen på allt var att jag dessutom fått månadens... Så enda anledningen till att jag sitter upp är en treo, nödvändig när det där sätter igång. Vilket betyder att jag åtminstone inte fryser av feberuppgång just nu. Halsen och rösten verkar den dock inte rå på....

Kram och ha en bra kväll.

En annan vit

Den här lilla ser inte så där väldans rolig ut på bilden eller hur?

Men på smultrongården och i deras picasaalbum finns det en myyyycket bättre bild där sömmen fram liksom sitter rätt.... Däremot undrar jag återigen varför OM envisas med att placera halvgenomskinliga mönster eller blaffor mitt på brösten? Är det de gubbsjuka på OM som gör så? Eller är det designen som görs så för att då kan det drägglas lite runt omkring en när man har plagget på sig? Eller för att man liksom ska bara pang-poängtera att "här finns det minsann bröst- missa inte det" ?

I alla fall, om man nu inte störs av"mönstret" fram så är den väl kanske ett alternativ till Lorraine dress då. Kostar 2 hundralappar mindre.


Annars sitter jag här och virkar. Och känner mig som världens duktigaste (att jag hållit på med virkprojektet i många månader behöver vi ju inte låtsas som om vi känner till...). Kanske kan det bli en liten scarf i alla fall...

För övrigt lyser solen, byggare hamrar på taket och är överallt, drog ned persiennen för jag gillar inte att sitta och känna mig att jag sitter i en bur där andra bara tittar in...Knasigt kanske men så är det. Och strömmen har gått 2 gånger. Och de verkar har rivit ned antennledningen till TV:n. För eländet fungerar inte: "ingen signal". Och att försöka kommunicera med de som bygger är inte helt lätt. Vi har liksom inte samma språk. Även om vi använder ett gemensamt så är vi inte kompatibla verkar det som. Maken verkar dock mer kompatibel med språket. Eller kabeln? Eller taket. Så jag hoppas på honom.

Och så är jag järnvägars sugen på den däringa Cannan i mid pink. Grr.

Kram!

Usch.

Ja, känns som en bra rubrik.

Vab:ar idag med äldste sonen och yngsta dottern....samtidigt som jag själv verkar ha åkt på något?! Fryser som en tok (men har ingen feber enligt vår mätare- hur går det ihop?), har lindat in mig i både velour och scarf scarf och häller i mig tekopp efter tekopp med rykande varmt te...Det bränner i halsen (inte av te- et ; hur farao skriver man te i bestämd form?!) , det värker i nacken och jag hostar. Känns som om jag är den som är mest sjuk här..?

Imorgon har jag kurs, halvdag, som jag så gärna vill gå på! Den är i fyra delar och jag gick den första för några veckor sedan. Vore ju så in i vassen typiskt om jag blev sjuk....

Å så sitter jag och är orolig för att ev. vikarie, som jag uttryckligen bad (sa två gånger när jag anmälde vab:en att planeringen som fanns inte skulle följas utan vikarie skulle höra av sig för instruktioner...) skulle ringa mig!!!, inte har hört av sig och ev. kör det som jag hade planerat, som jag inte vill att någon annan än jag ska göra. Då det är lätt att det blir fel. *Många fula ord*.....*mutter* *Grrr*

Tänkte på det där med sjuk/frånvaro nu. Jag har vab: at TRE dagar under hela läsåret, inklusive idag. Jag har själv bara varit sjuk allra första veckan där i augusti. Inte en enda egen sjukdag under terminstid alltså. Kanske svårt att hålla det så?

  • Väntar på ett paket från Kameleont design innehållandes diverse barnkläder och lite tyg (jo, ja, lite tyg ja..det ska bli velourklänning version 2, efter mina ändringar.)
  • Vet att jag borde rita ett nytt mönster till tunika till tjejen. Det andra är numera i fel storlek. Men...
  • Borde sy ihop äldste sonens onepiece, har megadåligt samvete för att den inte är färdig....
  • Borde vika tvätt.
  • Borde....

Men 17- jag mår inte bra och inte ungarna heller. Så vi tar och struntar i allt det där (utom det första då- beställningen får gärna ta och dimpa ned här nu, de har schenker som lev och de vet ju ni hur j-a sena de är att leverera....ursäkta ordvalen)
Nu tänker jag fixa en kopp te till och kolla om barnen överlevt utan mig en stund. Och avsaknaden av bilder är som vanligt fundamental. Kan med ord säga att jag är inte så vacker idag. I håret. (Resten av lilla mig är naturligtvis i toppskick! hmmrr)  Skulle klippt mig idag ju. Går inte = jag ser ut som ....ni vill inte se...

Kram.

söndag 19 februari 2012

Fin kofta på rätt modell + mankiller till salu+ nu har jag provat Lorraine dress

Den här ser ju något bättre ut på den här modellen än på produktbilden som jag visat förut....eller hur? Till och med så fin att jag faktiskt blir sugen på den. Frågan är bara om den är jag? Eller om den bara flirtar med min önskan om färg? Normalt sett har jag lite svårt för alltför mönstrade plagg...på mig själv alltså. Vad tror ni? Själv är jag inte blond heller, utan mer brun med touch av lite rödlätt, för att få lite lyster i håret. Se den tillsammans med alla vita klänningar etc som jag har. Och kanske lite med jeans när jag nu vill ha det...

Någon som har provat den och kan säga något om storleken? Är den som LK- man ska ha en storlek mindre för att den ska sitta fint? Eller mer normal?

Sedan undrar jag om det finns någon som är intresserad av en Wilma Mankiller i indigo (utan fransar) stl. 2 från förra året? Vi kommer inte riktigt överens så därför är det bättre att den får lämna mig.

Använd obetydligt och därmed i fint skick. Priside: 800kr. Lämna en kommentar med kontaktuppgifter (som inte publiceras) om du är intresserad, så hör jag av mig. Har lånat bilden eftersom jag inte orkade fota den, men kan göra det om någon vill ha mina "egna" bilder.



Psst! Har också provat min Lorraine dress, äntligen. Den är mjuk och skön, men väldigt tunn tyg =  lite genomskinligt. Tycker att den är normal i storleken, möjligtvis aningens åt det större hållet, vilket kan betyda att om man är mellan två storlekar så kanske man bör ta den mindre..? Den är stretchig men eftersom tyget är så tunt så blir det inte så snyggt, tycker jag, om det sitter för hårt åt över t.ex. bysten. Den får stanna här- för den är vad jag ville ha. En basic lite finare "klänning". Min är vit och det är jag nöjd med, då kan jag ha en färggrann kofta till...;-) Svart vore nog fint, om den var just svart och inte almost- ser urtvättat ut tycker jag och inte lika snyggt när det är trikå...men det är min åsikt!

Och ja, har inte fotat mig. Sorry, men det var fel bh under och tja, så mycket bjuder jag då inte på här... ;-) Haha.


Kram på er alla!




onsdag 15 februari 2012

Avlägger rapport

Jag erkänner att det infunnit sig en vill bloggtrötthet. Inte så att jag egentligen inte vill blogga men torka i ämneskategorin liksom...

Så allmän rapportering:

  • En stycke colbert tunic som jag jagade för att få en, avbokades skyndsamt när jag såg vad som hänt med den efter produktionsbilden publicerats....Ingen avvikande färgkant vid halsringningen...Nä, då får det vara!

  • Däremot har en Lorraine dress hamnat här. Dock har jag inte hunnit med att prova den ännu så jag vet inte hur den sitter...

  • Har också inlett en liten kur med några mysko tabletter som lustigt nog gör mig rasande hungrig? Det var inte riktigt den effekten jag ville ha... ;-)

  • Jobbar som vanligt som en tok.

  • Är dötrött på barret på huvudet. Ni minns att jag sparar? Och har gjort det i några månader nu... Mmmm, men det säger väl allt...? Ser farao inte riktigt klok ut i skallen numera....På tisdag ska jag till frisör igen, hoppas hon kan få ordning på det här eländet...

  • Om en vecka och 2 arbetsdagar är det sportlov. Tack och amen för det!

  • Känga till statsministern om att arbeta till 75. Han kan väl skänka av sin lön så kanske pensionerna räcker till oss andra slitare? Har "#W¤&¤& ingen lust att jobba en minut efter 65...Fast det är klart, samhällsekonomiskt  bra blir det kanske? Jag menar vi lär väl dö innan 75 då, och då sparar vi massor i sjukvården och på serviceboende o dylikt? Och har man inte dött så lär man väl göra det när man får "hjälp" på gamla dagar....

Nu ska jag fixa till min surfplatta. Fick ju en ny, den andra fick ju "bubblor" på skärmen...Men ogillar att starta upp allt från början..bluäörk. Inte min grej. Den ska helst bara fungera...hokus pokus!

Kram!

tisdag 7 februari 2012

Färg, färg svep in!

Varje morgon står jag där och trängtar efter färg. Vad finns då i min vackra (?) garderob? Svart, chalk, beige, vitt, blått och i viss mån rosa.

Försöker se om färgen gömt sig i lådan med scarfs? Nix. Inte där.


Var är färgerna då? Förmodligen på semester på varmare ort...Nu har jag iaf bestämt mig för att gräva fram min ceriserosa scarf-var den nu gömt sig-och låta den svepa sig kring min hals till en vit klänning. Ooooo- vågat eller hur! *ironi*

Jag är dock inte en sådan som gärna tar på mig starka färger (undantag: blått, men blått känns sällan som en stark färg...). Sannolikt är det dumt, mer färg gör humöret gott.

Letade scarfs- i färg- idag. Hittade endast starkcerise och knallgrönt. Cerise äger jag en och knallgrönt är liksom inte min färg. Inte den nyansen jag hittade iaf. Så VAR hittar man snygga scarf i lite färg?

Läser just nu...

...Blonde av Joyce Carol Oates.

Hm. Vet inte om jag gillar den eller inte. Blir liksom inte riktigt kompis med den, men jag kan ändå inte lägga den åt sidan, åt ett annat öde.

Den är i tjocklek som en smärre tegelsten så jag läser nog på. Det finns nog mer att hitta!

Om nu någon undrar vad jag håller på med, mellan LPP (ja förlåt PP ska det ju va...), middagar, jobb och annat.

Så försöker jag alltså att läsa lite. Deckarna gick fort. Om det tyder på att de är mindre bra litteratur som inte kräver lika mycket av mig som läsare eller inte låter jag vara osagt. Eller så är det tidpunkten på dygnet.


Imorgon ska jag på kurs. Wish me luck, har nämligen inte den blekaste om vad den egentligen ska handla om...

Kram!

torsdag 2 februari 2012

Mycket annat att tänka på

Det är ganska mycket annat just nu som pockar på uppmärksamhet. Därav tystnad här.

Bygget här hemma tar mycket tid och kraft. Inte för att jag spikar och så. Men alla beslut och alla ekonomiska tankar tar lite kraft minsann.

Samtidigt som jag går och längtar efter färg och att jag själv ska bli en storlek mindre. Det sistnämnda lär ju inte hända av sig själv så jag försöker och försöker. Men det är svårt just nu. Tröttheten tar udden av det jag bestämde på morgonen. Jag har funderat på appen Shape up, men jag är eg. ingen kaloriräknare utan ser hellre till att jag äter rätt saker och färre kolhydrater. Men det är ändå som om det inte räcker till. Svårt att komma iväg och träna, vare sig det är i min egen källare eller utomhus eller annorstädes. Jag har så mycket annat som alltid är akut att göra. Och så ramlar den där tröttheten in som ett brev på posten....Suck. Men det bara måste ju gå?!

Idag har jag hämtat ut ännu fler böcker. Både till mig själv och till äldste sonen som väntar på en fortsättning på en serie han läser: "Jakten på Jack", den tredje boken har precis kommit ut och heter Varulvar i Storkyrkan. Har ni inte sett serien och har barn i lågstadieålder som kan läsa så är den att rekommendera. Min äldste son är dessutom inte så lättflörtad när det gäller böcker...Till mig själv blir det lite Blonde och något annat som jag i skrivande stund inte minns. Längtar efter lite ensamtid att få läsa på....

Nu ska jag ta tag i middagen.

Javisst, det landade ett fint paket här. Med Frill dress i vintage indigo. Fining! Vill bara dubbelkolla att kjoldelen ska vara på avigan av sticksidan så att säga? Alltså avigan på stycket är utåt. Vet att OM gör så ibland men resten av klänningen är ju "åt rätt håll" så därför undrar jag, så det inte är fel på just den jag fått tag i...


KRAM!