söndag 22 april 2012

Idiotisk fråga?

Det finns inga dumma frågor. Hahaha, säger jag bara.

I fredags på jobbet fastnade vi i den otroliga frågan: Jeans (eller vanliga byxor med för den delen) som åker ned på rumpan- är de för små eller för stora?

Behöver jag ens säga att vi inte enades?

Och eftersom diskussionen måste vara en söndagshöjdare..så slänger jag ut den här! Vad anser ni? Om byxbaken åker ned på rumpan när du sätter dig ned eller du måste dra upp byxorna lite då och då under dagen- är byxorna för stora eller för små? Vi antog att byxorna för övrigt satt bra.

Det är alltså dags för lite trivialt tänkande här efter det viktiga inlägget innan.

Kom igen nu! :-) :-)

Kram!

Det här inlägget skulle ni fått läsa för längesedan. Men schemaläggningen fungerade inte alls? Vad 17?

Återkommer imorgon med vinnare i utlottningen- jag låter alla få chansen till 23.59 nu idag söndag 22 april.... :-)

För alla barn.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj



Foto: © UNICEF/Asselin

onsdag 18 april 2012

Ända in i märgen... xx och snygga jeans!

..trött! Huvudvärk och helt absurt trött...!

Imorgon ska det dessutom jobbas 11½ timme....Vi ska tydligen ha kvällskonferens (vad kom det ifrån liksom? Att vi plötsligt jobbar kväll? Utan extra betalt? Det är inte en engångsföreteelse heller... Grr.) Tror ni att jobbet ordnar mat? Hahahahahahaha.....Nej, en smörgås! Vid fyrasnåret! Jag äter lunch vid halv elva...jädrans vad pigg och effektiv jag lär vara vid sjusnåret...!

Väntar och väntar på det vackra som ska förgylla sommaren...som de inte postat förrän i dag....suck. De skulle ju skicka det i fredags.... :-(. Hade varit mysigt att få förgylla kvällen med något vackert att titta på!

Annars kan man ju sitta på fingrarna...vill så gääärna klicka hem ett par Miss Me jeans....Har ett par i garderoben och jisses, de är sköna! Och jag tror att de ser ok ut på också. Jag är normalt ingen jeansälskare. (Vad kan det bero på...hm?!) Men de här...vill gärna ha ett par till......!
Fast klackskorna kan de behålla...
Finns en uppsjö av snygga modeller...Det gör det svårt att välja.... (ja det är olika modeller på de två bilderna jag visar här) Kika in på missme.com vetja!

Här blev det ugnspannkaka till middag. Jag ska också försöka bestämma mig för golv och färg på mitt nya rum. Vete farao vad jag ska välja. Velpotta är my middlename!

Glöm inte utlottning och bloppisen- massa fina plagg kvar!

Kram!

Psst! Ni som väntar på paket: jag har mycket på jobbet nu så jag kommer inte att kunna posta förrän på fredag. Jag hoppas att ni förstår. Har jobb och familj också liksom..

söndag 15 april 2012

Till salu: Bloppis och swappis-passa på en del gamla finingar får flytta!

Pust! Nu har jag fotat en hel del. Talat förnuft med mig själv. Och bestämt mig! Passa på nu!

Följande plagg är till salu, några i första hand för swap och då står det så - men om det inte går- så är de förmodligen till salu istället... Alla mollysar är förstås äkta mollysar och väl omhändertagna. Finns det några skavanker jag sett så skriver jag det. Några är helt oanvända, andra använda men i fint skick...
Frakt tillkommer.Jag skickar utomlands.


 Har tagit bort de plagg som är sålda: men mycket fint finns kvar! 
Min mail: fiasdesign@live.se


1. Spoiler linne. Blått. Oanvänt. Stl. 3. Pris: 450kr
3. Alchemistry tunic. Ljusblått. Använd 2ggr. Stl. 2. Pris: 500kr
5. Delong coat. Porcelain.  Helt oanvänd! Stl. 4. (lite liten i storlek). Pris: 2500kr eller swap till en stl. 3.
9. Pointelle långärmad. Blå. Stl. 2. Använd men i fint skick. 250kr
11. Wigwam i grey. Så vacker! Stl. 2. Obetydligt använd.  650kr
12. Tiger of Sweden linne. Svart. Stl.M. Oanvänt (nypris 599kr). Pris: 250kr
13. Fonda Trousers. Velour. Pink. Stl. 3. Använda men i fint skick. Pris: 400kr
14. Deidress dress. Velour. Royal. Stl. 2. Använd men i fint skick. Pris: 600kr

15. Jersey tröja (har glömt namnet!) i rose. Stl.2. Använt men i fint skick. Pris: 300kr
17. Timeless dress/tunic i grått. Sicksackade kanter av mig. Stl. 2. SWAPPAS GÄRNA TILL EN STL.3. Annars: Pris: 600kr.
21. NU TILL SALU! Ruffle Sleeve tunic.  Superskick! Burn Baby burn. Stl. 2. 900kr

Först till kvarn, lämna en kommentar med mailadress (jag publicerar inte mailadressen) så kontaktar jag er. Så fort ett plagg är reserverat  (= någon sagt att de vill köpa det, inte bara att man är "intresserad av att ev. köpa...) så skriver jag det bredvid plagget. När det är betalt- står det sålt!

1.


3

5




9




12
13

14

15


17





21
 Pust! Det finns mer- men nu orkar jag inte mer för stunden!

Hoppas ni hittar något ni vill köpa! Shoppa! Shoppa!
Nu ska jag njuta av solen och sista lediga dagen innan jobbet börjar igen!

fredag 13 april 2012

En belöning.

Tack vare härliga mollyland (TACK alla!!)- så är en belöning på väg till mig. För såklart fick jag lämna en massa prover också hos läkaren(som var bra- pust)...jag som är stickrädd efter att ha blivit sönderstucken under en av barnens förlossningar....Gick och tittade på den turkosa  långa Tadaa:n igen...men bestämde mig för att nej, silky purple it is..or nothing! Ringde och fick tag i en som nu ska vara på väg...! (Hoppas jag!) Tjohoo! Här ska glidas i sommar!

I och med det så ska det förberedas för bloppis och swappis och tävling här. Återkommer när jag laddat kameran och fotat lite. Förmodligen blir det inte förrän på söndag fm, då jag har lite tid över. Imorgon ska jag försöka få hit en icke inplastat symaskin så jag kan sy upp byxor....jättekul, men det behövs ju göras!

Försökte belöna mig själv med en bok också. På engelska. Men blev så velig att jag kom ut med...noll böcker. Tänkte kolla nätet istället, som vanligt, det är billigare!

Ska klura på färg till mitt nya syrum också! Några förslag? Eller finfina tips?

Ja, jag nämnde visst tävling också! Det har visst varit 30000 folk här och läst, inte en så stor siffra för många kanske, men jag kan liksom inte fatta att så många varit här...det måste ju firas! Vad kan vinnas då...? Ja, jag ska rota lite i gömmorna...kanske finns det lite molly-anknytning....hm, vem vet? ;-)

Ha en skön fredagskväll- nu häller jag upp ett glas rött!

Kram!

Nervöst

Ja, så är det just nu. Fullständigt löjligt också. Jag ska till läkaren, visserligen ska jag träffa en ny, eftersom min ordinarie är föräldraledig, men ändå.

Jag sitter här och försöker förbereda mig. Gillar kontroll (vem kunde inte gissa det...?) och har för att hjälpa mitt svikande minne, försökt göra en lista. Kan dock tänka mig att läkare inte gillar att man kommer med en lista på saker...tyvärr är inte allt heller relaterat till min stress..men visst måste man väl ändå få passa på om man har problem med något annat? (T.ex. så hör jag extremt dåligt på ena örat och det börjar bli väldigt jobbigt -stör både socialt och i arbetet). Sedan undrar jag om det helt enkelt är mitt försvar det här: att göra en lista. För jag kommer inte kunna beskriva hur jag mår, jag kan helt enkelt inte, jag kommer att försöka, men som jag sagt, någonting i mig vill liksom inte blotta sig eller erkänna sig "fel".  Här går det bra, men här är jag skyddad av anonymitetens hinna....

Jag skriver och suddar, skriver och suddar. Och blir nervös. Känner att pulsen går upp, blodtrycket likaså (har lärt mig hur det känns nu...). Hur ska jag få henne att göra det jag känner att jag vill? Kan man tvinga sin läkare att "hjälpa" en på det sätt man själv önskar? Känner att min ordinarie läkare inte tycker att han kan göra mer saker, fast han inte gjort mer än gett "små råd", skickat mig till psykolog (inte kbt) och gett mig magmedicin så jag kan äta utan att få alltför ont i magen. Blodtryck har han tagit EN gång, på min uppmaning. Mina undringar kring hjärtat har han bara svept bort med att "jag är inte så gammal"....

Så nervöst på två sätt: både att våga säga saker om mig själv till en fullständig främling och samtidigt försöka övertyga denne om att jag behöver vissa saker. Blä.

torsdag 12 april 2012

I provrummets...

...avslöjande ljus inser jag att vem är det jag försöker lura? Ja, det måtte ju vara mig själv då för alla andra kan ju se det utan problem.... Huvva.

Men, samtidigt så står jag där i Tadaa i vintage turkost. En färg som jag har svårt för. Men ville ju se hur den kändes på, modellen alltså. De hade bara den färgen. Och...den var inte så dum...kanske? Även om mitt hjärta klappar för silky purple...men den finns ju då ingenstans!! Klänningen var klockren för övrigt, modellen wonderful -så är det bara.

Om någon VET var den finns i stl. TRE helst, 2 går men den sitter snyggare på om den är en  trea har jag konstaterat (ska inte lura mig själv mer nu)så tveka inte att hojta och säga till! Provade nämligen några billigare varianter och insåg att nix- de var då inte värda en krona på min kropp i alla fall.

Men mollyvärlden brukar ju ha koll- så vem vet var den finns? En lång Tadaa i silky purple då. Stl. 3. Please?

Kram!

Miserabelt

Nu vet jag hur det är att heta Karius eller Baktus....Huvva.

Stor j-a borr konstant arbetandes...
Här borras det konstant...har borrats i 3 (!!) timmar så att det vibrerar, går inte att tänka, går inte att se på film, TV eller surfa. Resultatet? Galen mamma. Med huvudvärk. Uttråkade påsklovslediga barn, eftersom det inte går en enda biofilm de kan enas om....Ja, men vi går ut då! Jo, men visst! Grått är bara förnamnet. Regn är mellannamnet och kallt efternamnet. Bläörk!

Åka till Barkarby! Tjohoo! Nä, det var visst bara jag som ville det. Kan inte ens kombinera det med att locka med kusinlek...då de är på fritids idag....

Har surfat runt och letat museum, äventyr osv osv...Men de kan inte komma överens. Funderar seriöst på att hämta lilldamen på dagis och åka och fika i 5 timmar på fiket...tror dock inte att barnen (eller andra fikabesökare) är lika glada i att sitta där i så länge....hahaha.....Vid 17 går de...byggarna alltså.

Suck. Några tips?

By the way, sa jag att det luktar också? Som avlopp?


Kram!

tisdag 10 april 2012

Delong coat någon?


Ja, jag passade på att köpa denna fining från Lina när hon sålde sin. Eftersom alla sa att den var liten i storlek och jag tycker att jag ökat från en tvåa till en mer *hmrhmr* normal trea så antog vi att denna fyra skulle bli bra.

Men...den känns kanske lite stor? Framförallt LÅNG i ärmar och i "rocken". Känns rymlig bak i ryggen, är visserligen "begåvad" med svank, men tja...?! Jag ska prova den igen imorgon...medans jag funderar...MEN:


Jag funderar på att swappa denna till en stl. 3, helst i färgen porcelain men military är också möjligt. Någon som sitter på en trea och önskar sig en fyra?

Om det inte går, så kanske den är till salu. I så fall är priset 2900kr, vilket är lite mindre än vad jag gav för den. Den är helt oanvänd, bara provad, om nu någon undrar.

Men- jag vill ju helst swappa den till en trea då.

Lämna en kommentar med mailadress, så hör jag av mig. Publicerar inte mailadressen!

lördag 7 april 2012

På väg till middag...

Uppfräschade barn- någorlunda fräsch mamma. Maken fräsch han med.

God påskmiddag väntar!

Utan iögonfallande mollysar...om man inte vill ha menande blickar från svägerska och kommentarer "om hur dyrt det är".....Makens familj letar alltid efter det bästa priset på allt så att man vill lägga ned pengar på kläder är helt knasigt i deras ögon...därmed orkar jag inte sitta och försvara det när man är där...Det är inga problem när man är där utan svägerskan...svärföräldrarna har ingen koll på märken direkt...och skulle aldrig kommentera bland folk ändå...men svägerskan kan minsann inte låta bli (men bara om Odd Molly andra märken säger hon inget om....och att de reser och shoppar annat, d e t  är inget viktigt....*ironi*)

Och det är nog larvigt av mig att bry mig. Borde stå på mig naturligtvis. Men orkar inte och vill inte ha tjafset utan vill njuta av god middag istället. Så då letar man djupt i garderoben efter andra plagg. Och visst är jag elak nu när jag på sätt och vis önskar att svägerskan med familj inte var där....Att hon sedan är en  rätt beskäftig typ som jag ser framför mig behandla gamla på hem som små barn med "speciell" röst och som sällan kan förstå att andra kanske inte har samma förutsättningar för allt som de har och att det påverkar... gör ju inte att det lättare att umgås...(att fattiga i andra länder har det kan hon förstå...men inte att andra i släkten har det...eller de inte har önskemål om att göra samma sak som de...)

Men svärföräldrarna är kanon! :-)

Kram från fega Moi!

Ha en trevlig kväll!

Glad Påsk!

Vädret igår var väl riktigt aprilväder: grisväder: blåsigt, det snöade horisontellt! och blött! Vi behövde som tur var inte tillbringa alltför mycket tid ute i det. På em åkte vi till makens kollega och firade långfredag där. God mat, fika och lite guitar hero! Barnen röjde friskt, det värsta utomhus tack och lov, spelade, byggde, lekte, dansade, hade disco osv osv. Sedan var det ett gäng trötta som åkte hem mitt i natten.

Själv vaknade jag vid nio idag. Skönt: inga byggare ännu! Sedan är frågan om de kommer eller ej...? Om jag kan tvätta eller ej som följd av det? Just nu njuter jag av sen frukost och datortid så tvättstugan får vänta lite till.
Maken är iväg med mellansonen på påskcup i fotboll. Inte så varmt idag men solen skiner i alla fall.

Jag ska hjälpa äldste sonen att lämna svar i Kalle Anka tävling (pris: nintendo 3ds). Han vill så gärna vinna, vi har sagt att chanserna inte nog är så stora så han inte blir besviken....lär ju vara "några" andra som tävlar också....!

Sent på eftermiddagen idag  blir det dags att åka till svärföräldrar för påskmiddag. Vi har därmed två lyxdagar då vi inte behöver fixa middag själva..!


Njut av påsken alla:

GLAD PÅSK!



onsdag 4 april 2012

För-b, j-a TELIA!!!

Telia tar 19 kr per faktura i avgift. Ville undvika det och följde instruktionerna för att istället få e-faktura.

Tror ni att det fungerar? Nä, en j-a pappersfaktura dimper ned ändå!! Går det att få tag i fucking Telia? Vem tusan har tid att sitta och ringa deras sketna kundtjänst....!! Sitter det EN person och jobbar där eller?!  Måste ringa igen imorgon....GRRRRR. Jag har inte TID med sådant!

Som om inte det var nog så har de dessutom mage att använda sig av, vad jag vet olaglig, negativ avtalsförbindelse:

När jag köpte min tablet så ingick 6 mån fritt Spotify. Får nu mail att den tiden snart är slut...och NU kommer det: om jag INTE vill att det ska fortsätta till ett betalande abonnemang så måste JAG höra av mig till...tadaa...deras j-a kundtjänst!!!

Vad i h-e?! Låt skiten löpa ut. Vill jag ha det får jag väl i så fall tacka JA, inte att jag ska behöva jaga dem för att SLIPPA få det!!!

Många fula ord nu, men sådant här gör mig så arg -jag har bättre saker för mig än att sitta i telefonkö eller försöka logga in på "mina sidor" som inte fungerar....

GRR.

Kram på alla er andra som inte hör ihop med Telia...

tisdag 3 april 2012

Hmmm..att det ska vara så svårt?!

Jaha, idag blev det ett kort möte. Och med risk att låta gnällig: intet nytt under solen....Inget av det min chef föreslog är ju något som vi inte gjort tidigare eller redan gör! Vad farao?!
Visst, ha lite belöning för eleverna som morot.. (de är inte elaka, men de klarar inte av att jobba tyst/koncentrerat oavsett morot eller ej) men tja, det är inte det det handlar om..det handlar om mängden av jobb på den lilla tid jag har till förfogande. Funderar på att seriöst göra en lång lista på allt jag känner att jag måste och så ge den till honom och be honom tala om vad jag ska strunta i...för tiden räcker inte för allt. Att det ska vara så svårt att förstå?

Är less på det.

Just nu vill jag bara ha påsklov. Utan måsten och akuta händelser hela tiden. När alla förslag som han kommer med är sådant som jag redan försöker göra- ja då är det ju inte riktigt hjälp... Känns dötrist allt det här. Och barnen, stackars eleverna, ja de som inte kan vara tysta och arbeta mer än i 1 minut i taget...oavsett morot, eller tjat, eller hot eller vad tusan som helst...ja jag ömsom vill hjälpa dem (hur?), omsöm skicka dem dit pepparn växer...ca 40% av dem är dessutom "svaga"....

Nu ska jag försöka motstå ett par jeans och en snygg kofta och försöka strunta i allt vad jobbet heter... Undras hur det går..?

Kram och  tack för att ni finns!

måndag 2 april 2012

Jaaaa, vad ska man säga...?

Inget möte med chef idag. Han hade glömt bort att han skulle bort hela em. På fm är ju jag lite "lätt upptagen"...

Jodå, en del av det han tänker är nog helt ok, men jag gillar inte att fokuseringen ligger på vad personerna vi har gör, vill att det ska komma lite längre: för det är inte  för få personer runt omkring mig det handlar om, utan allt det som JAG förväntas göra...som tiden inte räcker till för. Jag har suttit och klurat på lite idéer och hoppas att de ska falla i god jord.


VC kan man ju skratta åt...där får man inga vettiga svar det är då säkert. Distriktssköterskan kunde inte ens svara på mina frågor om blodtryck och sådant. Första frågan var: "Är du stressad?" Ja, (jävligt, sa jag inte dock) mycket, svarade jag. Då är det nog det säger hon. Nähäää?! Surprise?! Försöker lite fint fråga om en del andra symptom kan hänga ihop med ev. högt blodtryck? Na, men är du stressad så får du ont överallt, i hela kroppen. Jo,tack jag vet det....lever liksom med det...men bör jag söka akut för blodtrycket eller kan jag vänta till min läkartid om 1½ vecka? "Det beror på hur du känner".  Jaha. Då skiter jag i det och väntar då. Funderade på att fejka en kollaps utanför dörren, bara för att se om de skulle reagera...men sket i det. Tycker de är ganska så uschliga på min VC. Ska det vara så j-a svårt att svara på enkla frågor? Att agera? Att ev. lugna? Hmpf.

Är trött idag. Blir jättetrött av att jobba just nu. Så nu ska jag bara gör det absoluta måstena, inget annat. Sedan sova.

Kram- och ha en skön kväll.

Dagens? Jo, ullfilten åkte på, det var ju dökallt ute och snö och hagel och nästintill drivis...Vad hände med våren?


söndag 1 april 2012

Mulen söndag.

Idag handlar det om tvätt och kalas.

Dottern skippades i väg med hjälp av snäll dagiskompis pappa, till kalaset som jag upptäckte för sent var jättelångt borta....(make och son borta på turnering, ingen bil hemma). Jag som uppenbarligen inte tål någon som helst form av stress just nu, mådde inte så bra ett tag...Men nu är hon på plats!

Tvätthögar har sorterats, dammstugan ska bli tvättstuga på något vis, så vi har rent att skyla kroppen med under veckan. Lite vikning vore också bra men jag vet inte om jag orkar allt.

Sov jättedåligt inatt. Låg och grubblade till halv tre....strax före två gick jag upp och tog blodtrycket, (min bror har lånat mig en blodtrycksmätare han har eftersom vc har visat föga intresse av att följa blodtrycket under en dag trots att jag påpekat att jag är orolig och har "ont i bröstet" titt som tätt...),  167/88. Mitt i natten. Vet inte riktigt om det är för högt men jag tror att det är lite förhöjt? Vad är normal puls förresten? Någon som verkligen vet? Har också lite ångest över imorgon...vill inte riktigt göra det som chefen föreslagit....tycker inte att det är konstruktivt, utan drar bara in massa andra människor, varav en del som jag inte ens gillar...(fy på mig)...jag tycker att de istället ska fokusera på problemet: arbetsbördan.


Nu ska jag hjälpa mellankillen med matteläxan. (mest hejande- han kan själv) och ta en dusch. Och så den där tvätten.

Några av er kanske undrar hur jag orkar blogga. Men det är som jag sa, det är en ventil.

Kram!

Gårdagen

Avslutade gårdagen med en tur på Fotografiska muséet, lite för mycket porträttbilder den här gången tycker jag, men vackra bilder ändå. Några lite lätt äckliga också.... Därefter gick vi och åt lagom gott och avslappnat. Ett gott glas rött. Skönt. Pratade lite om vårt byggande och vad som komma skall.

Väl hemma myste vi lite i soffan tittades på någon skräpfilm som gick på TV. Bara vara alltså.

Suktar efter en By Ti Mo kofta. Önskar jag kunde hitta den nedsatt. Tycker den är lite för dyr...Får se...Har mailat fina Tina på Unique och frågat om hon kan sy två underklänningar till....Underklänningar är basplagg här hos mig, precis som längre koftor och leggings i olika färger. Har nästan aldrig jeans eller byxor på mig har jag insett. Tycker inte att jag ser så snygg ut i jeans helt enkelt.. (läs: för bred). Önskar jag hade rasben, som Linda brukar säga, men det har jag aldrig haft och får aldrig oavsett om jag skulle gå ned  5kg eller 10g eller 20 kg eller 50 kg....har inte den typen av ben helt enkelt.

Är lite sugen att gå en promenad nu. Eller isolera mig med lite musik och trampa lite. Vore säkert bra, men jag är lite osäker på om jag verkligen orkar...

Kram!