tisdag 26 juni 2012

Tankar en kväll i juni.

Ibland får jag så många tankar.

Ska jag sluta blogga? Ska jag skapa en ny blogg istället? Varför gör jag si? Så? Varför....osv.

Ibland blir jag arg på mig själv för att man påverkas av saker man inte vill. Ibland blir jag trött på mig själv helt enkelt. Ibland känns det bara som om alla inlägg är tråkiga eller negativa. Ibland blir jag trött på att jag inte har några bilder, men det blir bara så liksom.

Oftast kommer jag tillbaka till bloggandet. Verkar behöva ösa ur mig om ditt och datt. Men har med tiden blivit så nedrans dåligt på att kommentera och sånt. Vet ju att det är så man gör. Varför ska andra annars kommentera hos en? Om man aldrig "visar sig" hos andra? Inte så att jag kräver in kommentarer eller delar ut dem hos andra för att de ska läsa hos mig. Inte så. Tror ni vet vad jag menar.

Ibland undrar jag om all den tid man ändå lägger på en blogg skulle kunna användas till så många bättre saker? Samtidigt så är en blogg en sorts ventil från allt. Frågan är dock om det blir en ventil eller en broms ibland? Istället för att ta tag i saker så fastnar man i annat liksom.

Återigen sitter jag alltså här och är trist i ett inlägg. Sådär bara.Fastän det  inte är så jag vill att det ska vara.

Istället vill jag berätta om fågelparet som byggt bo precis utanför mitt fönster, så jag har första parkett på fågelungarnas första försök i nya världen. Om billiga härliga svenska jordgubbar jag mumsat. Att grönskan utanför mitt fönster nästan tar andan ur en. Att jag spelat Pionjär och Labyrint med barnen. Att vi bakat jordgubbspaj och varit i "stan" här. Att sonen valt ett tyg till sina nya gardiner: vita med björkstammar. Att jag såg små små kantareller innan regnet kom.


Känner mig tvär och lätt att bli sur. Känner mig orolig och ibland lite rädd. Känner inte igen mig själv. Usch. Och fast jag vill så rätt så blir det ändå så lätt  fel. Ibland känns det så viktigt att göra rätt, på alla sätt, ibland så oviktigt. Ibland vill jag himla mycket att alla andra ska ha det bra så att jag glömmer mig själv. Andra dagar så är det bara jag, och det gillar jag inte heller.

Många saker jag vill göra, ändå så fastnar de så ofta i tanken. Vill dem allihopa men det går inte. Larvigast av allt är jag blir ledsen eller sur på mig själv, men det ser ingen annan, för jag gömmer det så väl.

Jag är kryptisk jag vet. Och kanske är det då ingen som vill läsa detta en kväll i juni. Men nu skriver jag bara rakt ut utan eftertanke. Bara får ur mig. Kanske är det bra. Kanske inte.

Mörka tankar: en sådan kväll. Ni får stå ut...eller snabbt klicka vidare. So be it.


söndag 24 juni 2012

Ja se det skurar, ja se det skurar...

...det var väl roligt hurra! Nu är det sommar  nu är det sommar, som vi har önskat, hurra!

Och där lämnar jag den gamla visan därhän.

Det regnar, och det är visst klass ett varning utfärdad..Vi får nog inga  problem, vi ligger tillräckligt högt! Men sådär kul va.....
Barnen och jag laddar med film och spel, äldste sonen vill baka...han har börjat gilla att göra det.

Väntar på spänning på två paket. Ett med två reaplagg till barnen. Ett till mig med scarf och armband. Sitter ockdå o klurar på om le fleecedress kan vara något att skaffa å ha här? Men har för mig att jag läst att passformen var sådär?

Ha en go afton nu. Själv ska jag ta mig en dusch, lite te och läsa lite till i "Helgonet".

Kram!

fredag 22 juni 2012

I skogen och vad som ändå kan hända...

Det blev fint. Skam om dåligt väder... Istället fick vi perfekt midsommarväder! Lite svalt nu dock, med en massa mygg, så grillmiddagens resultat intogs inomhus. Internet är här mindre bra, funkar sådär på plattan, men bättre än ingenting!

Vi har ätit traditionell sillunch ute, jag fixade jordgubbsultårta och chocolate chip cookies till fikat...

Men där hände något! Vi rullar 100 metermed bilen, maken säger att något känns fel ( det är han som kör) .... Vi har fått punktering! På väg till midsommarstången! Hm. Vi pumpar i ngn modern sörja man har stället för nöd däck....ok, och lite försenad ankomst till stången. Nu återstår bara issuen att hitta en verksrad öppet i helgen, maken ska hem och köra i 80km hemåt.....nja, plus att man bara får köra i 20 mil med däcket....


Hm, att lösa imorgon!

Dagens blev Tadaa dress i purple. Störtskön, tyvärr lite för lång för mig, behöver klackskor, eller symaskinen (som också skulle kommit ned....).

Men midsomnar är det och jag vill önska er alla en trevlig, härlig, glad o alldeles alldeles underbar afton!

Kram!

tisdag 19 juni 2012

För mycket = ingenting? Och var tusan är sommaren?

Hur har ni det i sommarsverige?

Här känns det hm- sommar?! Det blåser som tusan och det är bara 16 grader varmt och solen syns ibland...Brrr! är snarare rätta ordet!

Står som en åsna mellan flera hötappar: packa kök, tvätta, vika tvätt, packa inför "semester". Försöka komma ihåg allt....? Och vad farao ska jag packa i? En container på släp till landet börjar kännas mer aktuellt än någonsin...

Vet ni, när det är SÅ mycket som ska ske samtidigt så är det väldigt lätt hänt tycker jag att det inte blir gjort mycket alls istället! Nu har jag faktiskt packat och fixat och sorterat och ...ja...

Kan dock ge er ett tips som är sugna på att handla barnkläder: Kameleontdesign har 30% på det mesta i shoppen just nu. Finfina plagg att ha på sommarsugna barn i glada färger och mönster. Och nix och näppeligen, inte får jag något för den reklamen. Men mina barn älskar deras kläder, jag syr mycket själv som liknar det ska sägas, eftersom de också säljer tyger...så ville bara tipsa helt enkelt.

Själv är jag mer sugen på klänningar och tunikor och sköna fina tights som tål en massa lantliv...Och garanterad sommar med sol och värme- så jag vet vad jag ska packa...sommar- eller höstgarderoben....? Hahahaha....

Midsommar ser ut att bli klassisk: regn och skit. Men det får väl bli som det blir ändå. Dock skittrist om det inte ska bli uppehåll, är inget kul att packa picknickkorgen då...och sitta på landet är inte kul...där händer inget, vi brukar alltid se till att åka iväg någonstans där det finns mer folk. Mina kära föräldrar är det inget fel på men de är supertrista med att hålla traditioner på midsommar....vet vi av erfarenhet, så då brukar vi fly fältet.

Nu har jag bluddrat på, tagit en paus, så nu måste jag väl återgå...!

Stor kram!

söndag 17 juni 2012

Hoho?!

Tittar in och säger att jag lever!

Har bara så in i baljan mycket annat att göra än att sitta vid datorn...

Här är nästan alla väggdekorer uppe...det bärs möbler och skruvas och dammas och ....ja, allt ni kan tänka er...Mitt i allt så ska vi visst äta också?! Och så här har det varit nu i några dagar... Det ser ut som ...en tornado blåst igenom vårt hem...saker tamigtusan överallt! Samtidigt så ska man jobba också?! Hehe ni kan ju tänka er..

Mitt i alla ska vi plocka ned allt i köksskåpen i lådor...och jag ska tvätta alla berg med tvätt...och packa inför ca 7 veckor på landet...!!! Stressad!? Nja...en anings kanske.....! Jag har ju sisådär 2 dagar på mig....

Därför har bloggen fått lida. Svårt att hävda att man ska sitta vid datorn när huset ser ut som det gör liksom. Och allt annat.

Men jag finns här, och försöker läsa hos er, hinner inte ofta kommentera, so sorry!, men läser. Och får jag bara ordning på internet på landet så får jag mer tid där..hoppas jag.


Vädret är annars för bedrövligt. Har regnat hela j-a helgen. Känns som höst- går klädd i velour....

Tur att man inte köpt en massa tunt sommarfint då...

Kram!

Psst! Och hittar jag bara vart kameran tagit vägen i kaoset så ska jag visa lite bilder på dekorerna!

söndag 10 juni 2012

Väggdekorer och mjuka tights

Huvva..jag är allt lite fånigt nervös över att sätta upp dem! Tänk om jag pajar något? Dekoren eller väggen? Nu ska de vara lätta att flytta och ska gå att sätta på målade väggar efter att de har torkat i tre veckor...och jag har gjort alla andra förberedelser: lagt ut dekoren platt, torkat av väggen med fuktig trasa och torkat torrt efter...Men ändå pirrar det lite...jag vet att jag är perfektionist när det gäller sådant här...så det är säkert därför det pirrar lite...!
Det är den här dekoren som ska upp.. sa jag att jag aldrig satt upp någon dekor innan?!


Maken trodde han hade två saker till barnens lampor igår som vi inte hade, så nu är han på IKEA igen och inhandlar dessa. Plus skrivbord, ben, hurtsar, hyllor och lådor, stol, gardinstänger och lite annat smått och gott.. :-)) 
Igår monterades det en säng och sattes upp en lampa till äldste. Plus två mattor som las ut. Den ena ska in i dotterns rum.

Himlans kul det här egentligen, men dyrt. Har dock fortfarande superdreggel över långklänningen och de vita Miss Me jeansen.....men man får en massa fin inredning för de pengarna så.... vi får la se...

Imorgon bär det av till frisören- lite ågren där också. Hur ska jag ha det egentligen!?

Imorgon är det också utedag så jag hoppas på bra/hyfsat väder. Sedan ska det förberedas terminsintyg (denna dokumentation och pappersexercis...). Innan frisören tänkte jag hinna köpa något extra till äldste sonens fröknar- det är så himla bra och det är slut nu- äldste går ut trean så.... Jag kan ju aldrig vara med på avslutningarna så jag tänkte faktiskt skaffa något extra och lämna över innan -är med på insamlingen- men 
v e t  att det värmer extra mycket när folk som verkligen vet vilket jobb det är säger att de är nöjda...

Ikväll tänkte jag försöka hinna med att röra lite på mig...hoppade i ett par jeans här för att påminna mig om att jag inte känner mig som jag vill! I ett par mjuka tights så "får magen fritt spelrum" som jag läste någonstans.... Naturligtvis skönt, men lätt att växa utan att "man märker det"....

Kram- nu ska jag försöka börja med dekorerna...håll tummarna!



lördag 9 juni 2012

Fixardag

Det regnade i natt kan man väl säga.

Vaknade i morse och märkte att det var dags för det där igen. Förrådet av skydd var dock väldigt begränsat så direkt efter frukost styrde jag kosan mot lokala handeln för att införskaffa lite mer...Samtidigt blev det lördagsgottis åt barnen.

Sedan har jag ägnat dagen åt att mäta i barnens nya rum..hm...lite klurigt det här! Maken städar ur rummen (skönt!) och jag planerar inköpen...hehe. Notan lär väl dock hamna hos oss båda. Vi försöker hålla oss lagom nu. Inte en massa supernytt bara för att, utan det vi har ska användas i första hand om det går.

Min del av jobbet innan de kan flytta in består av att sätta upp väggdekorerna jag skaffade. Hm. Tjejens ena variant har 78 delar....Det är en hel del delar i världskartan också eftersom den inte bara har länder och världsdelar utan lite annat som simmar i haven också ;-). Äldste sonens är enklast: bara några planeter och en sol...

Ha en bra dag!

Kram!

fredag 8 juni 2012

Jag invigde..

...inte en Molly, utan ett par träningsbyxor inköpta för minst ett år sedan.(när jag fick för mig att jag skulle jogga på vintern...Hahaha. )Nåja, igår invigdes de, tighta smidiga löparbyxor...Tänkte att de skulle vara för varma men de var de inte. Inte ännu i alla fall. De var dessutom dödssköna! Nya tröjan fick dock vänta lite..ville ha munkjackan och då blev det för varmt med långärmat under.

Längtar till landet på ett sätt: kunna lufsa igång löpningen utan att behöva visa upp den superdåliga formen för hela världen...Är så sugen på att springa/jogga!

Kan någon förresten tipsa om sköna, billiga, långa träningsbyxor för sommarbruk? Jag har alltså dessa som säkert går bra om det är ganska så svalt. Jag har ett par lösare i modellen från Rönnish som är 2/3-byxor. Men det är mygg på sommaren också. Jag är lite lätt allergisk mot mygg (på riktigt!) så långbyxor är ibland bra då. Supertighta tunna går inte så bra ur myggsynvinkel så vad kan man ha? Får inte vara för varmt heller..? Omöjligt kombo känns det som!

Så tips emottages tacksamt!

Kram och ha en bra fredag!

torsdag 7 juni 2012

Nu är nu och fullt ös ett tag till.

 Det blev lite bättre...solen sken, det är i alla fall 18 grader varmt. De mörka molnen här och där och hot om eventuella skurar tänker jag ignorera. För idag tänkte jag faktiskt försöka komma ut och gå. Har till och med inköpt en ny tröja. En långärmad. (Så det var väl därför det blev varmt igen- ni vet vem ni ska tacka) Men inte en tjock tröja, så den är nog bra när jag går, det brukar nämligen bli rätt sent, när ungarna somnat...

Dagen har gått i trehundra knyck, som vanligt. Även om det nu märks inte bara på mig, utan även på kära kollegor att vi är helt slut....Det är lätt till tårar kan jag säga...över små saker som att  skolwebben sammanställer saker utan att ta med allt....just nu har vi helt sonika sagt att det struntar vi i. Det är inte vårt fel, det är skolwebbens fel och den är inte vi ansvariga för. Punkt!

Vad gör man annars de här sista dagarna innan en skolavslutning? Jo,  gör klart, man tömmer pärmar, 24 st ska bindas ihop...., städar lådor, gör mappar att ha teckningar och pyssel i, ber om papperspåsar så att barnen kan ta hem allt de kämpat med under året...kanske har 2/3 med sig...hahaha, reder upp femtusen konflikter som beror på att de är trötta, fröken är trött och att deras rutin snart är borta- de barn jag jobbar med gillar att vara lediga visst, men många har det tufft hemma...
Gör beställningar inför nästa läsår och försöker tänka på att man ska hinna röja undan årets papper och saker innan man går på semester..... Inser för femtielfte gången att man sprängt kontot för internkomp och surar (kanske) över att man såklart inte får igen det någonstans....hmpf. Ser kollegor börja gråta...äter tårta för att någon ska gå i pension...ja, allt händer dessa sista skälvande veckor! Sedan har man det naturligtvis bra också, men det är väldigt mycket i slutet av läsåret minsann!

Allt skälver sedan på avslutningen: finklädda barn, finklädd fröken (det måste man ju!) föräldrar som kommer och lyssnar på sina barns högläsningar, ev. sång och bara är där...en härlig dag. Förutom för de stackare där föräldrarna inte kan eller vill komma, där barnen inte är finklädda alls, för att de inte har råd att få finkläder, de som inte har något med till fröken fast alla andra har, för de har inte råd.....(inte att jag förväntar mig något, men ni förstår vad jag menar) Allt har en framsida...och en baksida.


Avslutningar är kluvna för mig. Fantastiska att få vara med om varje år. Men hemskt att aldrig kunna vara med på sina egna barns avslutningar.....Förfärligt. Tänk er själva....

Det blev ett himla babblande idag. Behövdes kanske.

Träffade min läkare idag också. Skönt. Bokade en ny tid i september för att se hur jag mår då när allt drar igång igen...Längtar just nu mest till att få sova sova sova och bara vara, inga måsten.


Ha en skön kväll och njut av nuet! Gillar dikten här nedan, vet dock inte vem som skrivit den? Kanske någon vet? Den heter "Den första juni".

Var glad min själ, åt vad du har,
nu har du hundra sommardar
och detta är den första.

När solens lopp sin ände tar
så har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Giv noga akt på vad du står
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år.
Imorgon är den andra.

måndag 4 juni 2012

Jag tror jag ångrar mig...

Jag vet, superfånigt.

Jag har sparat läääänge nu för att få längre hår. Men nu när det börjar närma sig...så tycker jag att jag ser för jävlig ut! Tycker inte att jag passar i det längre! Hade längre hår för 10 år sedan...men...tja, jag vete sjutton nu!

Så vad ska jag göra? Be frisören som jag snart ska till ge förslag på annan frisyr som är lite längre? Eller ska jag helt sonika be henne klippa som det var förr?? Hjälp- ge lite tankar och förslag!

Suck. Dessa i-landsproblem som dock är viktiga ändå just för en själv personligen (och kanske även för omgivningen....vem vet).

Så här ska jag i alla fall inte se ut....hihi.


Jag tror också att jag ångrar mig angående dagens klädsel. Inga tunna sommar-plagg..letar djupare i garderoben efter något varmare!

Ha en bra dag!

söndag 3 juni 2012

IKEA, skojakt..och mask...

Vi kan väl börja med det roligare? (Om bortser från två barnmarodörer...)

IKEA-besöket var i alla fall tänkt att vara roligt. Fast med tre barn, varav två bestämt sig för att vara på värsta huligan-humöret, så var det inte riktigt så kul....Dock var vi tvungna att släpa med barnen, eftersom det var de som skulle titta på saker till sina nya rum! Så nu har vi klämt och ryckt och dragit i garderober, byråer, skrivbord...och provsuttit stolar och provlegat sängar....Vi kom hem med en lista på saker, så nu ska vi  noggrant mäta för säkerhets skull, att de fungerar i rummen. Vi kunde inte handla något eftersom rummen måste städas ur efter byggarna...Maken började lite här innan barnen var i säng.

Efter IKEA-besök, och påfyllning av energi hos både vuxna och barn via en fikapaus, så bar det av till Stadium. Där skulle det fixas nya benskydd till mellansonen och helst ett par gympaskor som tål lite väta. Innan vi åkte visade det sig även att äldste sonen också behövde sådana, eftersom som hans hade gått sönder...(Funderar just nu om de kan hamna hos skomakaren.eller helas med lite liquisole?) Ja, benskydd hittade vi. Däremot fanns det inte ett par 31:or att uppbringa i de skor som var lämpliga. Och då har jag en son som gillar rosa så hela sortimentet står därmed öppet. På Hamngatan fanns visst ett par....det hjälper då inte oss! Dit orkar jag 17 inte åka! Och på webshopen har de inte ens den modellen- dåligt! 
Äldste sonen upptäckte att han plötsligt kunde ha ett par 36:or!!! Så då blev det ett par klassiska adidas med lila stripes. Snygga! Han var nöjd, de fanns nämligen inte kvar i stl. 35. Förmodligen är 36:orna liiite stora, men han hävdar att de är jättesköna så....
Jag hittade några fler träningsstrumpor till mig själv. Om det nu bara kunde sluta regna...
Dessa..fast i vitt och kardborre (sonen ville absolut helst ha kardborre.. men de fanns inte ens med snören heller ..i någon färg...Inte heller en variant på dessa...Helt sjukt. Bild från Stadium.se

För att regna har det då verkligen gjort! Nu är inte regnmätaren uppe...(byggare ni vet...) men hos svärföräldrarna hade det igår em regnat 40 mm sedan i torsdags....Tjohoo..och det fortsatte att vräka ned hela natten... Under söndagen har det här varit "varierat" väder. Mörka moln, störtskur, sol, nästa mörka moln= störtskur...Många skurar var det och få solglimtar emellan....

Vadan mask då? Ja...de där j-a sketna odjuren som ibland kan följa med barn hem ni vet...Det visade sig igår kväll att mellangrabben hade eländena....Jaha...blev nästan gråtfärdig (ja, säkert fånigt men..), vet ju hur nedrans jobbigt det är med all den extra tvätt som det blir...alla sängkläder för hela familjen, alla handdukar...allt! måste ju tvättas. Det ska bytas ofta och badrum och toaletter måste skuras extra noga... Ja ni förstår att det är en del extra jobb. Förutom själva grejen med att det är lite äckligt också...Hela familjen måste käka medicin eftersom det är stor risk att alla har det. De sketna äggen kan leva ett par veckor utanför kroppen och är lätta som dammkorn..varför extra bra hygien och städning behövs flera gånger, och handdukar bytas ofta ofta.....Ja, men det är ju jättelätt att fixa med byggare och byggplats... Buhu. Det är ju inte så att vi kan ha tvätt hängandes överallt i huset på tork eller ovikt..Suck.



Håller nu mina tummar att alla väderspåare har dödsfel och att det snart kommer bli varmt och inget mer regn på flera flera veckor..i alla fall inte mer än någon enstaka skur, nattetid.


Har du kommit hit har du läst mycket. Belöna dig själv! ;-)

KRAM!

lördag 2 juni 2012

Storm, kyla och regn....

Vid nio-tiden idag var det 4 grader "varmt". Det blåser så sakerna flyger ute. Det regnar.

Det är juni. Vem kan tro det?!

Inser att jag inte ens med desperata medel kan iklä mig något som helst kortärmat eller så på svärmors födelsdagsfika idag. Det blir att ta till vinterns kläder...helst någon scarf också.

Barnen sitter och ritar fina teckningar till farmor och skriver. Så himla härligt att se. Hoppas man själv får några sedan..om några tusen år eller så... ;-) Själv längtar jag efter en filt, en kopp te och en film. Maken är och handlar...tror väl inte att han skulle uppskatta att behöva komma hem och se mig tillbakalutad i soffan, tittandes på film. Han är inte den typen om jag säger så...

Äldste sonen lider jag med. Han ska spela fotbollsmatch idag. I regnet. I kylan. I blåsten. Borde man 17 inte ställa in matcher när vädret är så här illa?! Jag har sett att det spelas i snömodd, den däringa sporten, men
v a r f ö r ? Särskilt när det är barn som spelar...

Nu måste jag utfodra äldste sonen som kom hem nu.

Förresten- är det helt normalt att en 10-årig grabb to be är som en pre-teen?

Kram!