söndag 26 augusti 2012

Skor, nitar och tatueringsfunderingar....

Jag är inne i en röd period....fastnar för allt som är rött. Börjar nästan undra om jag mentalt tror att det är jul eller så?

Nya väskan = mycket rött. Nya beställda skor (på rea) = röda... Men någon tomtedress har jag ännu inte hoppat i, tur det!

Apropå skor så har jag också beställt ett par "att - ha- på- jobbet- skor" som jag hoppas innerligt fungerar utan att se tantiga ut. Hittade ett par med nitar på..var gruvligt intresserad av dem, men tänkte att risken finns att jag tröttnar på dem innan det har gjort sitt, så att säga.

Såg en skinnväska med nitar i en affär också. Så galet snygg..precis så där lagom dekorerad för mig....prislappen var dock inte alls lika roande, 2500kr, så den fick fortsätta bo i affären....

Sedan har jag seriöst börjat fundera på att tatuera mig...har ingen tatuering...men sedan ett tag har jag varit lite intresserad av det. Oavsett, så har jag tänkt att det får inte vara för litet, a la 3 cm på ankeln, för då ser det ut som flugskit sedan, det blir fööör litet. Inte vill jag ha något stooort heller. Ett annat problem är ju att jag helst ser att det sitter antingen på ankeln, i svanken eller möjligen på överarmen....de två förstnämnda har jag hört gör hiskeligt ont att tatuera sig på...Och jag är inte så bra på det där med smärta....Så frågan är....om jag överhuvudtaget klarar att  tatuera mig? Just det, är mest sugen på en svart tatuering, inga andra färger alltså. Eller är det fult/trist?

Tips och smarta råd emottages tacksamt.

Sedan lär det inte blir en tatuering direkt bara för det. Men jag är liksom på väg...

Å så när jag läser allt det här så misstänker jag att några kanske tycker att det skriker åldersnoja om det här inlägget...men nä, jag känner faktiskt inte att jag bryr mig om min ålder. Man är så gammal som man känner sig. Punkt. Å jag känner mig inte gammal, eller tokung heller (skulle 17 inte vilja vara 23 igen  t.ex....), utan precis lagom. Där jag är.

Kram!

lördag 25 augusti 2012

Damm, röra och time flies...?

Tiden rullar på fort. Har mest jobbat som en tok de sista två veckorna, eller var det en och en halv? Som sagt...tiden går f o r t !  Nedrans skönt dock att inte ha en etta....sådan skillnad så ni anar inte...

Idag är det äntligen en fin dag, än så länge, molnen hopar sig på himlen och man vet aldrig vad det blir av dem numera? Jag har ägnat förmiddagen åt att försöka städa i detta röriga hus vi bor i....Är så innerligt trött på byggdamm, har jag nämnt det förr, tro? Topp på det så är det så många rum som inte är beboliga av andra skäl (inte helt klara och sedan ska det läggas golv och målas/tapetseras o sådant...små petitesser bara!) att det blir fullt med saker i de andra rummen = rörigt och ja, jobbigt!!

Nu är det åtminstone något renare i de beboliga rummen, men om 5 minuter kan vi inte använda vatten och avlopp (även toa...) så då tänkte jag fly fältet med barnen...Vi tar och åker till närmaste "mall"/shoppingcentrum och handlar lördagsgottis åt dem (själv försöker jag ju att INTE äta dylikt gott...) och myser lite, kanske fika också? (Jag får väl ta med en bit mörk choklad, inte illa det heller)

Har inte ställt mig på vågen, föredrar att känna det på kläder och sådant, men ska väl väga mig på måndag kanske. Max en gång i veckan iaf, annars tror jag det blir en fixering!

Igår kväll orkade vi inte med röran härhemma, att diskmaskinen inte går att köra, att vi inte har tillräcklig belysning i köket p.g.a. att all el inte är inkopplad osv osv, så vi åt ute istället. Kinamat. Barnen överlyckliga, de älskar kinamat och åt som hästar! Skönt, annars är det alltid någon som inte gillar något av det som finns på menyn när vi är ute....

Nu måste jag smita in på toan innan det är försent!!

Ha en skön lördag!


Psst! Kan någon förklara varför jag tappar så mycket hår just nu?! Är det något man  gör mer på hösten? Eller när man har lite längre hår?! Känner mig som en som byter päls....

onsdag 15 augusti 2012

Varför jag inte kan klippa mig för ofta...

Varje gång jag klipper mig har jag väldigt svårt för att inte gå in i "tantbutiken" , ni vet den där där det finns en del annat än bara tant-kläder....

Eftersom jag inte vill köpa så mycket kläder just nu, operation minskning av mig och ökning av kondition pågår (även om det sket sig i dag på em, men det kan jag inte göra något åt nu),  så trodde jag att det var säkert att gå in och "bara titta"...hahaha.

För det råkade visst bli en ny jobbväska. Fast jag älskar min "gamla"....men den börjar bli sliten och är inte så uppiggande en mörk novemberdag...Det är den nya. Den är inte den typen av av väska jag spontant skulle sagt att jag skulle köpa. Men jag har sneglat på dem ganska länge, Oililys väskor...Det blev en, röd, med en massa andra saker på också i olika färger. Kanske är den lite lite för stor, men jag tror den blir bra. Den kommer att kännas bra när det där förbenade kommer sedan, ni vet, det som följer efter sommaren....

Men- om jag ska handla något i den där butiken varje gång jag klipper mig blir det förbenat dyrt att klippa sig...så det gäller lite att hålla sig därifrån också......butiken alltså...


Idag var annars första jobbdagen för nya läsåret. Kändes ganska okej i dag, för omväxlings skull. Brukar ha megaångest så det var skönt att slippa det. Lyckades dessutom få igång datorn och byta lösenord. Att jag inte hann läsa några mail bortser jag ifrån.....Kollegan och jag hann göra schemat, alltid lika tufft att få till ett bra schema för både eleverna och mig själv. Vi ska ju funka tillsammans liksom...Jag är också så himla glad att jag har min kollega som utan problem tog en lektion med min klass för att vi skulle få ihop halvklasstimmar. Jag jobbar ju deltid så min tid räcker inte för den tid som eleverna "ska ha". Men nu fick vi ihop det. Känns jättebra. Får bli en liten fin present till henne senare. Absolut.
Förmiddagen gick åt till möte. Lite mör att sitta still på möte en hel förmiddag, utan paus. Nog var vi lite sega i huvudet när vi skulle sitta själva på em. Man är liksom inte riktigt igång så där första dagen. Huvudet är inte på plats.

Träffade några av mina elever som var på fritids också. Åh, så stora det blivit och så kul att se dem. Det är så skönt att inte ha en etta nu! Att istället redan känna dem och få fortsätta jobbet att få alla " i mål" med självförtroendet hos dem i topp och deras drömmar levande. Inte så lätt alla gånger, men det är ju det man vill. Att de ska få den bästa starten, på väg mot sina drömmars mål.  Att det är jobbigt ska jag inte sticka under stol med och ni som har läst här förr vet att det tar på krafterna...

Nu har jag bladdrat nog.

Och förresten, varför har orange blivit så modernt? Den färgen är läcker. Men ack, inte så lätt att känna sig ajour med mer än i en säsong...?

måndag 6 augusti 2012

Please-jeansen åker åter- eller vill du köpa dem?

Nej, nu har jag provat igen, och nix, Please:en får åka åter. Om nu inte någon vill köpa dem?
Bild från Selected Style.

Det är treknappsmodellen, dark denim i stl. L. Jag gav 1595 för dem hos Selected Style och kan tänka mig att sälja dem för 1500. De är enbart provade 2ggr.

Om jag inte hör något så åker de åter, jag har fortfarande öppet köp-tid kvar.

Varför de inte gillas? Jo, jag tycker inte att passformen passar mig. Sedan finns det ett litet trix...ju längre ifrån varandra fickorna sitter, desto bredare ser din bak ut....Och jag tycker att jag fick fult bred bak i mina. Men- kan ju vara att jag är lite fet också... ;-) 


Istället har jag fyndat ett par Miss Me svarta på rea. Nice. Pris? 539kr.... Och de sitter tusan så mycket bättre, det vet jag sedan tidigare. Karlbjer har flera Miss me på rea, bl.a. de fina vita!
Jag valde nedanstående för att jag denna gång inte vill ha bling på bakfickorna. Istället är det svarta nitar i midjan och runt framfickorna. Lite sådär lagom bling. De andra jag har är mer bling-bling på.
Millami har ett par supersnygga svarta med bling- men reapriset avgjorde saken- det blev de här.
Karlbjer har ett par andra svarta med bling också men som sagt, vill ha mindre bling denna gång.

Bild lånad från Karlbjer.se

Här skulle det  regna multum på em men än så länge har det inte brakat lös. Det kan gärna vänta, jag har precis hängt ut en tvätt..

Ska nu ta och avboka min enda förbokning av Mollysar. Huruaz bag eller vad den nu hette. Har kommit fram till att jag inte behöver den och hellre lägger pengarna på annat just nu.

Har hört att Linda jobbar på "semester-glädjen" (fint omskrivet eller hur!) och tänkte joina lite där om man får. Hemma väntar cykeln, jobbet och jag ska tusan tvinga mig ut och lufsa lite. Mellan städomgångarna hemma och jobbet. Sedan är det slutfikat fr.o.m. idag. Det är väldigt gott, men inte vackert resultat...

Kram på er- och hör av er våldsamt snabbt om ni vill ha Please-jeansen! Skriv en kommentar med mailadress, jag publicerar inte er adress.

Tjingeling!

söndag 5 augusti 2012

Längesedan sist...Kök, Please, Miss Me, myggjävlar och handarbete....

Som ni alldeles säkert förstått så har jag tagit en liten bloggpaus. Funderat lite på både det ena och det andra. Jag vet inte om jag kommit fram till så där särdeles mycket men det har varit skönt att ha ordentligt "ledigt".

Att uppkopplingen på landet inte heller är den bästa har väl bidragit. Lite.

Vi är ännu kvar, barnen och jag. Maken har hunnit börjat jobba igen och jag har inte många lediga dagar kvar. En vecka drygt. Och ännu är det satans köket inte klart....!!!! Maken hem idag och planen är att vi kunna åka hem på onsdag eller  torsdag.

Jag både vill hem och inte. Hem för att jag längtar så attans! Inte för att det är en himlens massa jobb därhemma...och snart börjar det "vanliga" jobbet också...Några månaders ledighet till att bara fixa hemma hade ju inte suttit fel....

Men det ska väl gå ändå.



Jag har fallit till föga på klädfronten också och klickat hem ett  par Please-jeans. Men jag vete tusan. Tycker inte att de sitter så där särskilt bra?! Visst, jag ska ta itu med min storlek här när jag dunsar hem igen, semesterlivet på landet med mycket fika har satt sina (o)fina spår...
Men ändå. Så jag lurar lite där. Om de ska få åka åter. Eller om jag ska byta färg helt enkelt. Mina är i "mörk" denim (vanlig jeansfärg alltså). Till saken hör att jag mkt sällan har haft jeans. Så de saknas lite i min garderob. Men- jag har två par underbara MissMe- jeans!

Apropå det. Om jag jämför Please-.jeansen och Miss Me - jeansen så, jag säger det!, kommer Miss Me på första plats. Så j-a mkt snyggare över rumpan! Även på en stor rumpa som min! Så lite funderar jag också över att skita i Please och vänta in ett par svarta Miss Me....Men Please är nog lite skönare i midjan och något högre faktiskt.

Vilka världsproblem.

Nu nuddar solens sista strålar trädtopparna här. Vackert! Ute kan man dock inte vara. Det är några mutant-mygg här som anfaller dagtid, kvällstid, i blåst och i sol. Och betten kliar något så infernaliskt! Jag som är lite allergisk i normala fall: dessa är ännu värre. Barnen blir uppätna. Jag blir uppäten. Till och med maken som tål det mesta blir uppäten och får alldeles uppsvullna bett. Alsolgel och hydrokortisonkräm är våra bästa vänner. Antihistamin-dryck till barnen när det blir för jobbigt för dem...

De sista dagarna här ska ägnas åt att sy! Jag har haft maskinerna här, men det har faktiskt varit ganska ok väder så sådär mycket syande har det inte blivit. Dock har en del ufo:n blivit fixade. En velourklänning till mig som blivit liggande är klar. Väska till mellansonen. Nytt förkläde till köket. Nytt förkläde till äldste sonen. Ett förkläde till yngsta dottern. (många förkläden, kan det nu....). Sedan hittade äldste sonen ett regnbågstyg  och vill ha byxor av det. Blir nog---eh- färgglatt- han gillar färg. Jag har lovat att sy fiskeväska åt mellansonen också. Pyjamasar önskas det också. Och en massa annat. Hinner nog inte allt....

Hoppas ni haft det bra! Har läst bloggar men inte kommenterat faktiskt. Oftast eftersom den jäkla uppkopplingen har en tendens att lägga av varje gång man skrivit sin kommentar...

Kram och ha en skön söndagskväll!

Mörkögda augustinatt...men inte riktigt ännu...