tisdag 29 januari 2013

Hmmm...

Rådvill. Chockad. Fundersam. Måste ta ett beslut.
Kanske slutar allt med att jag inte har samma yrke? Jag vet att jag är bra inom mitt yrke. Men ska nya ideer göra att jag inte längre har ett liv? Är rädd för att sluta, men vill inte studera på bekostnad av min familj. Så jag måste tänka!

Vad gör ni alla andra lärare? Ska ni alla studera? Vet inte vad jag ska göra!

söndag 27 januari 2013

Träning? Hjälp!

Hörrni, det känns som alla jag läser om tränar så duktigt. Utom jag själv då.

Det vill jag ändra på! Som jag sagt tidigare så avskyr jag gruppträningspass, iaf om man ska gå ensam, och det är ju så det blir förmodligen....

Jag vill träna och jag vill bli muskulösare och smalare. Det viktigaste är att bli lite mindre men jag vill också ha styrka. Längtar efter den tiden som var innan barn och familj...åh.....men livet är ju som det är och inte ångrar jag mina barn inte. Jag har gått ned i vikt efter varje barn, men nu har jag fastnat i dåliga vanor och gått upp istället. Tror ju att det är all stress och annat också. Motion ska ju vara bra mot stress också, så det kanske även hjälper mot det...? Tänk, en soffpotatis är jag, men innan barn, så tränade jag 3ggr i veckan, spelade minst 2 matcher varje helg...


Och är det fullkomligt helfjantigt att knata in på ett gym i schyssta träningskläder när man är otränad? Eller får man det? Jag har nämligen lättare att motivera mig om jag känner mig schysst (inte partypingla, sminkad eller så, men i träningskläder, är inte typen som kan komma i sunkiga mysbrallor  och urtvättad t-shirt- men andra får gärna ha det, det bryr jag mig inte om) klädd. Löjligt, jag vet! Önskar så att jag hade en träningskompis....så man slipper känna sig ensam där...

Och allra roligast i kråksången är ju att jag som normalt inte bryr mig så mycket om vad andra tycker (tror jag) plötsligt är orolig för just vad andra ska tycka när jag sticker näsan innanför gymdörren....!!!!

Hur gör man för att komma förbi det? Hjälp- behöver tips!!

Har också tänkt att det blir inga Debaser förrän jag börjar träna (och jag vill ju ha dem...). Tror jag behöver en morot eller flera...

Så ni som tränar så duktigt- hjälp mig här- ge mig lite tips hur man kommer igång och hur jag ska komma över min fobi för gym...

lördag 26 januari 2013

Jag överlevde...

...3 timmar på leklandet. Kalas med lilltjejen och kompisarna. Vilken ljudnivå! Vilken lokal- gigantisk! Och det var ett gäng megatrötta 5-6-åringar som åkte därifrån sedan kan jag meddela. Några trötta föräldrar också,  fast vi var nog mest trötta på ljudnivån, inte fysiskt. Ungarna var rosiga om kinderna, svettiga som få...och hade superkul. Dottern somnade nästan på hallmattan när vi kom hem. Så vi tog en dusch och myste lite för att piggna till. Bygger just nu lite lego (dotter bygger- mamman klistrar dit klistermärken och räddar när det blir galet). Grabbarna är på innebandymatch. Rackarnas skönt och tyst hemma.


Just nu överväger jag också att övervinna min fobi mot gym och liknande. Behöver komma igång och träna och det blir inte av om jag inte gör det direkt efter jobbet. Innan hämtning av barn och sådant. För sen är det kört- jag är helt enkelt för trött för att uppbåda tillräcklig kraft för att sätta igång. Åker förbi ett 24seven gym varje dag. Funderar på att testa dem. För gym- ja, löpband- ja. Gruppträning- big no no. Avskyr att träna framför speglar- känner mig dålig, urfånig och alltid, alltid i vägen för andra.
Hade en kollega som råkade ut för att det satt två 11-åringar och tittade på ett pass, antagligen hade de föräldrar där eller annorstädes i lokalen,  och de satt och skrattade åt henne. Som tur var var det en kille där som helt sonika frågade grabbarna om de trodde att de kunde göra bättre?
Det vill inte jag råka ut för- någon som skrattar- eller tycker att det är jobbigt att ha någon där som inte riktigt kan rörelser och sådant, som suckar och tittar snett. Visst - fegt- men så är det just nu. Kanske är det också enklare att ta det steget när man inte känner sig så där fruktansvärt otränad som jag är nu?

En fråga ang. träning: Vad kan man ha på sig om man inte vill visa alla volanger? Vill inte "komma i en säck" heller, om ni förstår mig. Har letat efter skön tröja/topp som inte sitter som ett andra skinn- finns det? Gärna lite längre också så det går över rumpan....(ja, jag är nojig)

Ha en skön lördagskväll!

Kram!

onsdag 23 januari 2013

Debaser pant- fråga om färgerna? Kan inte bestämma mig!

Är rasande sugen på ett par Debaser pant- om jag nu kan komma i dem men det är en annan fråga- men jag undrar lite om färgerna?

Vad ska man satsa på?
Är sugen på ett par i pink- men det går ju snabbt ur mode? Eller?

Är också sugen på ett par i pearl eller möjligen chalk, men vad är pearl för färg egentligen? Någon som sett de irl? Har sett beskrivningar på den som: ljusgrå, ljusgrå/ljusrosa och creme. Vad stämmer bäst?

Chalk är ju inte så praktiskt och dessutom kanske inte så snyggt på mig med "former"....(vitt ni vet)

Har ju inte råd med båda- så vad tycker ni?! Pearl eller pink?





Och var ärliga nu!

Rosa är ju sååååå snyggt, tänk er vitt till...slurp!

Men--?

söndag 20 januari 2013

Är det normalt att vara ångestladdat orolig?

Rädd. Nervös. Orolig. Seriöst orolig med magångest. Är det okej?

Det är tänkt att jag ska börja plugga igen. Något jag inte hade tänkt mig, eftersom jag tyckte, när jag pluggat klart lärarutbildningen, att jag inte ville plugga på länge: jag ville jobba! Och det vill jag fortfarande.

Men med de där nya (förbannade) lärarlegitimationerna (och arbetsgivare som inte kan anpassa efter människor...) så känner jag själv att jag nog vill ha lite  fler ämnen än de jag har. (Jag har full behörighet i bl.a. matematik, svenska och engelska). Inte för att jag egentligen brinner för de nya eller egentligen tror på det där att man "ska undervisa i alla ämnen på sitt stadie".(Vem brinner för alla ämnen? Något som jag tycker är nödvändigt egentligen för att få bra resultat. Att kursen handlar mycket om didaktik är också intressant. Jag har mer än 10 års erfarenhet av att undervisa, även i de ämnen jag formellt saknar behörighet i...men behöver alltså ändå få högskolepoäng på det....) Utan för att stå mig i konkurransen. Hur får man annars nytt jobb liksom? Om man inte vill vara kvar på sin nuvarande arbetsplats hela livet?

(Att de sa på utbildningen att vi ändå skulle få behörighet i de ämnen vi inte läste,  på 1-3, det har försvunnit....och i sak anser jag att de har rätt, såklart man ska vara utbildad i de ämnen man undervisar i.. men erfarenhet borde spela roll och att arbetsgivare anpassar så att man har reell möjlighet att klara av att plugga samtidigt som man ska jobba)

No och teknik är alltid efterfrågat. Så jag har tänkt läsa det. Men jag får ont i magen av det. Jag fattar liksom inte hur det ska fungerar rent praktiskt?! Jobba som vanligt (glöm att du får nedsättning i tjänst för studier), med alla uppgifter som hör till (bara det tar ju mer än normal arbetstid), läsa högskolestudier med uppgifter och tentamen...och så har jobbet bestämt sig för att vi ska gå någon förbannad jävla kurs på 10ggr med läxor etc PÅ JOBBET! (vet att jag skriker här men det är så det känns!). Hur tänkte man här? Den infon fanns inte när de uppmanade oss att söka kurser för att utöka behörigheten i olika ämnen...

Så nu sitter jag här och har ångest. Är orolig. Hur tusan ska jag lösa detta? Utan att familjen, jag och allt brakar ihop?! Någon som har några tips?

Min första tanke är att försöka förhandla bort jobb-kursen. Den ger ju inget i meritlistan. Men poppis lär det inte vara. Men jag antar att jag måste ta den diskussionen. Hur ska det annars gå? Jag menar, dygnet har 24 timmar, inte fler!

Kram, från en bekymrad....

lördag 19 januari 2013

Brrrrr...jag blir plötsligt sugen på en sjal....

Fasans kallt här idag....

Sov visserligen så länge att temperaturen hann stiga lite. Det var "bara" -15 när jag steg upp.....
Maken ägnar dagen åt att isolera vinden. Det behövs kan jag säga....

Så av outgrundlig anledning fastnar jag för allt som har med sjalar att göra!

SysterP gillar jag. Men vilken?

Help me out here!

Ja...det är blått jag fastnat för...Inspirerad av kylan igen?

Återkommer senare ikväll kanske. Nu ska jag fixa sent  fika.

Kram!

onsdag 16 januari 2013

Mycket snack...

Jag tänkte gå hem i tid idag men blev visst kvar till halv fyra....

Vrålhungrig, och har tyvärr kastat i mig både onyttigt och mer nyttigt när jag kom hem. Tog emot en ny elev idag också. Det gick bra, skönt! Har delat ut tiderna till samtal också, så det är bara att börja ladda!

Inget paket ännu, men har fått kontakt med företaget som ska ta tag i det, de ska skicka nytt om det inte kommit imorgon. Skönt det iallafall. Hoppas jag....

Var urtrött i morse, blev för sent i går, men känner mig lite extra trött också. En säng på jobbet kanske?!

Idag fick jag iaf avisering av ett annat köp, från en webshop som vet vad de pysslar med. Ska se om jag hinner med att hämta ut det imorgon, å andra sidan ska det bli iskallt på fredag så plagget kanske ändå inte är lämpligt att svassa runt i då...

Vilket blaj-inlägg. Ni får väl stå ut....

Nu måste jag laga lite riktigt mat också. Här blir det kulinariska läckerheter såsom stekt kassler och pasta.

Kram!

tisdag 15 januari 2013

Nej, se det snöar....!

Hela dagen har det fullkomligt vräkt ned! Det är fluffig snö överallt, som dun! Förutom då att bussen inte gick som den skulle så fick jag en impulskänsla av att vilja kasta mig ned i snön som barn och bara njuta! Åka pulka och rulla runt!

Fast sen fick jag snö innanför strumporna i skorna och då försvann den där impulsen ganska omgående....

Idag var en hektisk dag. Från 8 till 16.30 var det bara fullt ös. Lektioner ÄR kul mina vänner. Och visst är många av mina elever mycket krävande, på olika sätt, och vissa dagar så önskar jag "hemliga tankar"...Men- stort men- jag vet att jag ändå gillar dem. Allihopa, på olika sätt. För trots att de har egenskaper som driver en till vansinne så är de också så där som barn är..

Det är svårt att inte gilla människor som kramas, liksom...

Och när vi får det där flytet i en lektion- när alla är med och alla bidrar- alla vill fortsätta- ingen vill sluta- Wow säger jag - det är så mycket värt!

Japp, har nog haft en ganska så bra dag ändå :-) Trots att det kommer nya elever på löpande band och jag sliter mitt hår för att försöka komma på hur jag ska få plats med fler bänkar....Undrar om man kan ha förvaring hängande från taket månntro?! Trots trilskande skolwebb (får man vägra använda den där sketna sidan- blir g a l e n på den!)

Jo, ett litet tips också, om det finns någon som inte känner till det: nomp.se. Det är en gratis tjänst där man kan träna matte på en massa olika nivåer och "tävlar" bara mot sig själv. Ska visa mina elever det imorgon! De älskar sådant.

Annars har kvällen bjudit på uppvisning av 10-åringen och klassfika. Trevligt!

Mindre kul är att jag nu måste försöka hitta 22 olika tider för utvsamtal samtidigt som en kurs på jobbet börjar och den där högskolekursen för behörighet i no och teknik börjar också, och dottern fyller år och ska ha kalas och maken på skidresa och ...ja, ja, jag överlever nog det med....

Kram och ha det så gott i snöfluffet!

Psst...Inget paket i sikte....ilsken är bara förnamnet!


Kilovis...

Med choklad. Fick jag i julklapp av mina elever. Och en och annan porslinsfigur.

Choklad går ju alltid hem. I måttliga mängder....har fortfarande några kilo kvar...Dessutom får man ju finnar av "eländet"! Choklad ÄR gott. Men just nu är jag mycket trött på det. Tur också att jag bara har kunnat äta mycket små mängder av det eftersom det allra mesta innehåller nötter..vilket jag ju inte tål. Rätt bra det..annars hade jag nog varit mer "som en boll rullar jag tillbaks till dig"- liksom....

Till något helt annat.

Tänk att serviceminded webshoppar gör en till en jobbig kund. Så märkligt. För ja, om man beställt något den 27 december och det fortfarande inte synts till, ja då är till och med mitt tålamod ganska så slut....Särskilt eftersom webshoppen inte behagat informera om att de tog en veckas semester efter nyår. Den infon fick jag efter den lilla semestern. Efter 2 mail. Det var inte ens autosvar alltså. (Det måtte vara särdeles svårt att få till det....) I svaret påpekades det att information finns på förbannade, djävla facebook! Ursäkta mig, men jag är inte på facebook! Har fan inte tid! Man kan väl för bövelen inte driva en affär och förvänta sig att alla har facebook? Eller?! Inte ens informera på sin egen  hemsida?!

Och tänk då att alla dessa fantastiska webshoppar gjort mig till en kund som förväntar sig bra service. För att de faktiskt ger bra service. De vet vad kundservice är. God sådan. Och hur man driver ett företag. Och därmed blir jag faktiskt lite lätt sur när vissa andra webshoppar inte lever upp till det....

Sådärja, dagens ilska avlevererad.

Ha det gött- nu är det snart dags för en liten rast.(och nä, sitter inte på jobbet och skriver, det är ett schemalagt inlägg)

Kram!

måndag 14 januari 2013

Superstar

Ja, precis som fina Linda kommenterade så har jag får beskåda halvnaken Ola Salo. Skinnbyxorna sitter rätt lågt alltså....Och det är välgjort det där piskandet...ser mycket obehagligt ut... Här är en reklamsnutt från Tuben...

Nä, skämt åtsido, kanonbra föreställning. Tiden bara rann iväg. När huvudnumret/låten sjöngs så reste sig vartenda hår på kroppen...! Maken var tyst hela tiden: berättade efteråt att han haft en klump i halsen i en och halv timme... Han undrade om det berodde på att han blivit äldre? (och därmed då mesigare/känsligare...?) Självklart sa jag, han kan gott få känna sig lite gammal, haha! ;-). Hade lätt kunnat se den en gång till direkt efteråt.


Efter föreställningen (vi såg den eftermiddagsföreställningen)så var vi dödshungriga och ilade snabbt till det bokade bordet på Hosteria Tre Santi på Blekingegatan. Snabbt gick vi också eftersom det var iskallt ute...Väl på plats njöt vi av god mat och gott vin. (och varm och skön lokal!) Vi kan absolut tänka oss att återkomma dit igen.

Ja, så är det måndag igen. Och inte kände jag mig som någon Superstar i morse iallafall. Snark. Idag har mina tankar befunnit sig på många plan. Dels funderat över hur underbart mycket nytta man kan göra när man har halvklass. Och vad mycket man skulle kunna åstadkomma om man inte behövde springa på en massa kringtjafs. Jo, jag gillar kultur, det är inte det. Men när det alltid är något som ska bryta schemat så är det ju inte så underligt att barnen inte hinner med att lära sig allt? Särskilt när man måste förklara sig offentligt varför man inte vill  gå på ev. evenemang...Vill inte gå in på detaljer här, men jag pratar inte om museibesök och sådant, utan annat.  Och hur det är så självklart att jag ska planera lektioner som jag inte har, som andra har, bara för att det är min klass. Detta trots att jag inte jobbar den tiden. Intressant....

Bilden är kanske att jobbet är piss. Nej, det är inte så, men det är så lätt att allt blir lite grann negativt när det blir tufft. När tiden inte räcker till och det är människor inblandade. När själen gråter för att de som behöver hjälp inte får det i tillräcklig utsträckning och  att jag själv inte räcker till!När ilskan stiger över de onödiga uppgifter man behöver ägna tid åt...och påbud uppifrån från oinsatta.

Nej, nu lämnar vi det deprimerande ämnet och tänker på annat...

Kram!

lördag 12 januari 2013

Jesus Christ...

...Superstar! Har haft jätteskön musikaleftermiddag med efterföljande god mat på italiensk restaurang på Söder. Underbart, varför gör vi inte sånt här oftare?!

Nu bråkar plattan, så får återkomma senare! Kram!

onsdag 9 januari 2013

Timeout wrap eller silky-knit jumper?!

Jag äger ingen timeout wrap cardigan...Men har haft en hemma som fick vända. Den var inte rätt. Men- jag är så sugen på en nu. I svart.

Samtidigt är jag av någon outgrundlig anledning sugen på en silky-knit jumper i almost black/black. Den är rätt kort vilket jag inte brukar falla för, gillar inte min bak, men den är liksom lite kul...och snygg...

Men båda? Nja...även med bra rea så....nja.

Vad tycker ni jag borde satsa på?

Baksidan måste visas, den är annorlunda!

Så nu har ni chansen- övertyga mig! Förklara vilken som borde vara bäst! Att jag dissade timeouten sist berodde på att jag tyckte att det blev för mycket tyg där fram. Kändes som om man såg stormagad ut....Fast på alla andra jag såg den så såg den supersnygg ut...