måndag 30 september 2013

Måndag...say no more....

Idag var det måndag minsann. På alla fronter.

Ungarna i klassen var helt galna- uppochner och stissiga. Jag själv - tja, någonstans där vid halv två så dog tålamodet faktiskt.  Är så less på ungar som tror att allt ska komma serverat till dem på silverfat. Nu är jag "lite lätt" grinig, så ta det med en nypa salt innan ni går i taket....

Nu har jag som god lärare såklart funderat på hur detta ska lösas. En "dålig" lektion ska ju resultera i att man kommer vidare och gör om, gör bättre. Japp, nu har jag en ny idé. Den kör vi imorgon.

För att avsluta den härliga dagen så är humöret hos mig uselt. Som om det var dags för sketveckan. Men det är det inte! Så inte vet jag, men humöret är i botten och tålamodet likaså. Känner mig som världens sämsta mamma som inte riktigt orkar med utan vill dra täcket över huvudet....

Och så skulle jag spela in CSI...tror ni att det blev inspelat?! Grrr... teknikpryl.

Nya datorn som införskaffades, och ska ersätta den tröga dator jag sitter med nu, vägrar samarbeta med Officepaket som är inköpt. Hävdar att filer finns som inte finns....Jag blir tokig...

God natt från Häxan Surtant...

Lite galen kanske

Japp, har suttit och knappat in en beställning till Stoff och Stil. På en massa smått och gott. Det ska bli långkofta i koksgrått (har mönster redan), Odd Molly-inspirerad klänningskappa: once in a lifetime coat a la Moi... (när den blir klar lovar jag visa den..men det kommer att ta tid): mönster och tyg och lite annat har hittats.

Nitar ska jag inhandla när den är färdigsydd. Jag har visserligen köpt tyg till både en röd och en svart variant men...vi får se vad det slutar med!

Sedan blev det små bitar av fleece. Köpte boken Sy monster!  för ett tag sedan eftersom mellansonen ville sy sådana. Man kan ju tro att man har gott om fleece hemma. Men inte rött, lime, ljusblått och orange tydligen. Numera fixat. Det är den röda vid namn Leo som hägrar för sonen. Dottern vill- surprise!- ha en rosa som inte finns på framsidan... Priset på hela beställningen...ja, som en "billig" molly...tänk vad man kan få för sina slantar...


Sedan råkade jag springa på den här:

Snygg eller galen? Liiite småsugen är jag allt....Men lite rabatt på den vore la inte fel så jag avvaktar minsann. Plus att jag har ju köpt en del tyg. Ska väl sy klart av det först kanske....

Och så var det det där med den däringa möbeln...går ju före en cool väska till mig!
Ha det så gott!

söndag 29 september 2013

Höstsöndag (och lite ovälkomna gäster....)

Ja, för nu är det verkligen höst. Jag fryser som en hund på morgonen, vill hälla i mig kopp efter kopp med te, det är inte längre 30 grader  varmt på jobbet (istället är "ventilationen" på). Något jag aldrig längtar efter är att plocka ned alla sommaplagg och packa upp höst/vinterplaggen. Visst är det skönt att kunna få på sig plagg man inte fryser i men det är väl själva känslan antar jag....

Men det är vad jag gjort idag. Sorterat plagg. Sörjt över att sommaren definitivt är över. Men längtat efter tända ljus och funderar på att inhandla vacker möbel imorgon. Om den finns kvar.

Plus att vi har upptäckt äcklig invasion av mottfjärilar i huset/köket!! Bluäörk säger jag! Så köket har sanerats (vi har faktiskt inte ostädat i köket i vanliga fall heller, men nu fick jag hysteriskt anfall av att verkligen sanera), massor av matvaror slängts vid bara misstanken på att det kan finnas något i dem eller att det varit någon i dem... allt vi har kvar har jag lagt i påsar och stoppat i frysen (tips från Anticimex). Inhandlats har också fällor med feromoner och lite mer rödcederträbitar. Rödcederolja har jag redan. Eller hade. Råkade liksom välta flaskan och om jag säger att det inte kommer att bosätta sig någon som helst sorts skadedjur i kryddskåpet på mycket, mycket längre...så förstår ni säkert. Så jag får väl komplettera min beställning lite där. Äckeldjuren tror vi kommit med mandelpåsen eller kommit in via vinden (vi renoverar ju). Försvinner de inte kommer Anticimex få en ny kund. Jag klarar inte av sådana där saker, särskilt inte när det är larver också....isch! (om någon är nyfiken på hur de ser ut: mottfjärilar. Vill inte visa bild här...)

Sedan tyckte jag så synd om mig så jag beställde en Hunkydory-tröja jag suktat efter länge. Den är jag värd! (Dessutom till nedsatt pris...)


Nu ska jag återgå till att försöka ordna en presentation till jobbet imorgon. För mina kollegor. Hm..vad ska jag välja ut....?

Ha en fortsatt skön söndag!

söndag 22 september 2013

Guldtian från tandfén.

Vad fort tiden går? Tyckte att jag alldeles nyss började jobba igen. Att det alldeles nyss var upprop och...så har det gått flera veckor?!

Måste berätta en lite historia.

I veckan var det skoljogg på barnens skola. Då samlas det in en "springslant" som är frivillig såklart. Alla barnen ville ge en guldtia. Maken och jag är inte särskilt bra på att ha kontanter i plånboken, men vi brukar kunna få ihop det om det kniper. I morgonstressen så visar yngsta dottern, 6½ år, glatt upp sin tia och jag tänker "tur att maken hade gott om guldtior".

På eftermiddagen när jag hämtar dottern är hon lite ledsen.

"Har det hänt något?" undrar jag.
"Ja...nej...jo, jag ville ju ge en tia. Men jag tog den jag fick av tandfén. (ledsen min) Och nu har jag bara 2 kvar. Det kommer att ta jättelång tid att spara till det där prinsesslottet jag vill ha". " Och jag fick den ju av tandfén." " Och man kan inte få tillbaks den". säger dottern.
"Men- tog du en egen tia i morse? Jag trodde du fick en av pappa?"
"Nej, jag tog en av dem jag fick av tandfén. Från min spargris".

"Men gumman, du skulle ju fått en guldtia av oss att ge. Inte behövde du ta av dina egna pengar. Men vet du vad, jag fixar fram en ny guldtia till dig."

"Ja...fast det är ju inte den som kom från tandfén..."

Gulllungen! Ville så gärna skänka en slant så hon tog en ur egna spargrisen! Hon har bara tappat tre tänder och det nyligen, så tandfén är en viktig person. Dessutom är hon inte tillräckligt gammal för att ha veckopeng heller. Vi har satt vår gräns för det till när man börjar ettan...

Älskade unge.

Tips på bra BB-kräm och/eller CC-kräm efterlyses!

Jag använder som sagt sällan makeup. BB-kräm och liknande faller under den kategorin. Jag rengör, använder fuktkräm och så mineralpuder. That´s it. (Så ser jag också ut som ett spöke på vintern....)

Men köpte för ett bra tag sedan en BB-kräm från No7, mitt favoritmärke, och använde den faktiskt en hel del förra veckan. Men jag tycker jag blir så blank av den?! Dessutom fick jag förutom lingonvecka-finnen två andra blemmor...som kändes mer som om de berodde på vad jag har haft på huden....

CC-kräm testade jag ( test jag fått  från affären)  Lumenes som fått mycket bra kritik i press. Men tyckte inte att någon av färgerna passade mig/min hudfärg. Så jag köpte ingen.

När jag väl använder make-up är det oftast av märket UNE eftersom jag tycker om deras tänk. Och deras BBconcealer är riktigt bra. Mascaran likaså, den gröna. Har testat deras BB sun blabla...som känns jätteskön och ser fin ut som highlighter. Men- deras BB-kräm har jag inte testat mer än på handen, där jag inte riktigt föll för den. Läste också på nätet att många tycker att den lägger sig för mycket i rynkorna..och det vill man ju inte!

Så- tips önskas! Är lite känslig av mig och kan inte använda saker med en massa parfym. Sedan är jag lite sniken, vill inte betala en massa för dem heller...

Så sell it- övertala mig- tipsa vad som finns!


onsdag 11 september 2013

Tänk mjuk skön säng....fluffiga kuddar....Aaaaa

Sova, sova, säng, säng, säng....sova sova säng säng säng....ZZZzzz?

Japp, någon har hällt sömnpulver i mina ögon. Är så sjukt trött så jag vet inte vad!

Nästa vecka ska jag ta upp träningen igen. Ska bli skönt- hoppas att jag får "till det". Det kanske hjälper lite också..?

Maken kom hem igår efter resa. Så kul var jag då att jag bara dog i sängen och känner för att göra likadant i dag....

Å så mycket vettigare än så lär jag inte kunna få ur mig ikväll så jag tar och knyter mig och säger go´natt!

Kram!

söndag 8 september 2013

Vad är en "korretröja"?!

En väns barn önskar sig en korretröja. Jag trodde då att det hade något att göra med ekorrar- men nä? Nästa steg i mina tankar var då en supervid kort tröja a la "Fame"-School of Arts- om ni minns....

Men? Någon som vet? Är väl helt enkelt så att jag inte har barn i den rätta åldern?

Sedan har jag ytterligare en fråga- om vännens barns önskelista är lite.... eeh...annorlunda och jag tycker att sakerna som önskas är sådant som förmodligen inte kommer att användas särskilt länge (=dumt att lägga ned större pengar på det) ska jag då ändå strunta i min känsla och gå på "ungen vill ju ha det"?

T.ex. som att vilja ha utebadleksaker nu...baden lär vara lätträknade...eller utomhusleksaker som inte fungerar inomhus alls och också har begränsad tid att användas just nu, och vem vet- om ett år är det kanske inte alls lika kul...

Tilläggas bör att barnet fyller 10. D.v.s. är både stor och liten...


Vad tycker ni? Och har ni i så fall några andra tips på vad en 10-årig tjej kan vilja ha? Ska alla se ut som små vuxna?! Jag är inte så sugen på att supportera det. Hur gör jag då?

Kram!

lördag 7 september 2013

Hurra, hurra! Det är lördag och solen skiner och det är sommarvarmt!!

Vilken fullkomligt underbar start på en helg- solvarmt som i juli...!! Parasollet uppfällt, lunch på altanen...aaaaah!

Längtar till solstolen och min senaste lektyr: en riktig klassiker som jag aldrig hunnit med att läsa och nu läser på engelska (originalspråk ger mycket): To kill a mockingbird.


I källaren arbetar tvättmaskinen. För en timme sedan var jag där också och fixade fållning på mammas dukar till landet. Inte så kul, och hade tänkt spara tills ikväll men så kände jag att det är bättre att göra det direkt än att skjuta upp det...Så nu är det gjort och jag är nöjd.

På jobbet är det mer än högsommar- syret tar slut någon gång vid 12-tiden, trots 2 öppna fönster och öppen dörr till korridor och det är fasligt varmt. Känns som om det vore mer än 37 grader....Det värsta är att har vi fortsatt öppna fönster så störs vi av alla lekande barn på skolgården (jag har treor och de slutar förstås senare än alla andra på lågstadiet...) och stänger vi så dör vi....när andra klasser slutar behöver vi stänga dörren...då får vi panik....Funderar allvarligt på att anmäla till skyddsombud?! Är det något för dem? Går ju inte att vare sig tänka eller jobba i rummet.... Varje dag är jag helt slut, som om en urvriden trasa och helt slut i huvudet- hjärnan orkar inte tänka mer...

Men nu är det lördag och nu ska jag ut och njuta i solstolen!

Kram!


torsdag 5 september 2013

Vem 17 la sömnmedel i mitt te i morse?!

Haha. Trött morgon- ja! Börjar bli bättre på att förstå min kropp även om jag tyvärr inte är lika bra på att göra något åt det...det är nästa steg och bara jag känner mig lite bättre med hostan så ska jag börja träna igen.

Förstå kroppen...ja jag fattar att det är tokstressen på jobbet just nu som gör att jag känner mig mörbultad. Samtidigt så blir jag så less och arg. Här har jag ett viktigt jobb. Och jag hoppas att jag gör skillnad för de elever jag har. Att de får en grund. Och så ska man må dåligt när man gör det?! Inte kunna äta frukost. Få halsbränna under dagarna. Inte hinna andas känns det som. Idag var det andra dagen på raken som jag inte hann med att äta med min klass och knappt hann få riktig rast...satt 10 minuter innan jag var tvungen att gå och förbereda för lektionen efter.

Ni är väl förstås less på mitt gnäll. Men det hjälper lite att få gnälla av sig.

Inte en endaste molly på mig idag. En vit klänning från Tine Wodstrup, bruna capritighs, en scarf på morgonen i korallorange från Beck Söndergaard och äldre beige jacka från Bondelid.

Kram och tänk- imorgon är det fredag! Jippiee! Fredagsmys i soffan -here I come!

Som en torktumlare...och trista reklamationer.

En proppfull sådan dessutom. Så känns det i huvudet. Inte klokt hur det är på jobbet nu. Satt och tittade några veckor framåt och tänkte att jag får väl ställa sängen på jobbet...Idag blev det knappt någon lunch och ännu mindre någon rast...Blähä.

Lite småsur blir man ju lätt då. Skulle inviga min Topping dress här, köpte den när den kom. Provade då också, men hade väl lite bråttom då. För det ena framstycket är liksom för stort jämfört med det andra så det hänger mysko fram. Jaha. Reklamation då.

En OMblus har jag också fått reklamera då  en söm var dåligt sydd så den var liksom uttänjd...

Trist på klänningen, den vill jag ju ha...säkert slut i min storlek där jag köpte den. Suck.


Men- imorgon ska ju solen skina så det kan man se framemot. Och manbait sleeveless satt toppen. Kanske blir det den imorgon? Nedrans bökigt att cykla i långkjol dock...det måste lösas...

Kram!

måndag 2 september 2013

Jag hade nog lite för stora förväntningar...

Eller? Första mötet idag i en grupp som jag hoppades skulle bli superkul. Nu kändes det inte dåligt, men kanske lite tyst och ja, lite lite ostrukturerat? Hon som leder gruppen är jättebra, så hennes fel är det kanske inte, och många pratade, men ändå var känslan efteråt att - tusan- jag vill ha mer drag. Men jag är ju sådan. Lite go get-er, liksom.


Annars var dagen helt vansinnig. Ni vet, när det bara händer saker hela tiden, oplanerade saker. Jag trodde mitt huvud skulle få spatt vid tvåtiden, men höll ut och nu vid åtta så känns det ok igen...haha.

Ska ta mig en funderare kring hur jag ska ordna arbetsron i den här klassen. Vi har jobbat med detta i 2 ÅR men de är fortfarande otroligt snackiga och inte så självgående. Du kan vara hur tydlig som helst, det är ändå flera som missförstår. Nu kan man förstås tänka att det är mig det är fel på, eller det jag gör. Tro mig, tanken har slagit mig med. Men jag har haft både min chef på besök och andra och de säger tydligt att det INTE är mitt fel. Så jag får väl lita på dem.

Nu ska jag natta barn, bloggenada hoppas jag, se CSI NY och dricka te.

Dagens outfit, som vanligt inte förevigad på bild, men det var Hunkydorys ess tier dress, 3/4 ärm, i svart och odd molly leggingsen från i höst. De i porcelain. Helt underbara på..vill ha fler..... till det en orange/korallig scarf (för att matcha nagellacket Sunday funday...från Essie såklart).

Kram!


söndag 1 september 2013

Essie hösten 2013 - hos mig (och nagelmålartips önskas)

Ja, jo, jag har nog fastnat lite i nagellacksträsket.....Har gått och väntat på att Essies höstkollektion ska komma ut i butikerna. Inte klokt. Men kul. Kicks sa att de skulle få sina nästa vecka. Men igår var jag inne i centrum och var inne på HM och tänkte att jag kunde kolla om de hade nedsatt pris på baslack och sådant. Vad ser jag ? Jo, blandat med alla de vanliga lacken så har de klämt in de helt nya!

Ja, jag är galen. Men kunde bara inte motstå/välja...så det blev 4 lack! Jag avstod från Vested interest och The lace is on. De är också coola men jag ville så gärna ha de andra så...


Tyvärr var jag inte så pedagogisk att lacken står i samma ordning som jag lackade på naglarna nedan. Men klickar ni på bilden bör ni kunna läsa lapparna ;-)





Ja, inte så lätt att se för er så klart. Det är svårt att fota nagellack?! Eller så är det jag som är lätt ovan fotograf ;-) Från vänster till höger är det: After School Boy Blazer, Twin Sweater set, Cashmere Bathrobe och For the twill of it. Den första är mörkmörkblå, nr 2 är röd, nr 3 är grå med glitter och den sista, ja, den är svårbeskriven, grön-grå-skimmer...?

Äldste sonen gillade den mörkblå mest. Jag gillar alla fyra, såklart. De är, trots att det kanske inte syns, olika.

När vi nu ändå är inne på nagellack. Hur bär man sig åt för att få det snyggt på?! Ser så många bilder på folks naglar och det ser nästan ut som om de haft någon mall påklistrad runt nageln för att få så knivskarpa gränser? Visst det kan vara lösnaglar, men inte alla! Så ni som kan- hur gör man? (På bilden ovan var jag inte noggrann, ville bara få till en bild med alla färgerna)

Angående de andra färgerna..vi får se om någon av dem hittar hit...skulle möjligen vara The lace is on, men det är ganska lik en annan jag har så det är inte så troligt att den hittar hit.

Kram och ha en en skön söndag!