onsdag 30 oktober 2013

Blandad kompott

Jodå, jag lever. Har läst klart hela serien Beautiful creatures. Inget litterärt mästerverk kanske men så skönt att läsa och läsa och läsa...och dessutom på engelska. Två andra böcker har jag också plöjt. Så nu, dumt nog, har jag inget bok kvar att läsa. Förutom en "jobb-bok" om bedömning i matematik...visserligen intressant men kanske inte vad jag är sugen på under min lilla semester.

För nu är det dags- för lite semester igen. Har jobbat 3 dagar denna vecka och nu är det dags för oss att också få lite ledigt. Sååå skönt! Ska bara njuta.

Idag har jag suttit i ett möte, viktigt möte, men det tar sin tid. Innan dess hann jag bocka av några saker på min "att-göra-lista". Efter mötet var det dags för lunch. Sedan kort stund med ytterligare en person. Sedan har jag suttit och skrivit pedagogiska kartläggningar/utredningar och åtgärdsprogram. Borde gjort det för flera veckor sedan men har inte haft en sekund över. Föräldrarna och jag och barnen har ju kommit överens om vad vi ska sätta in för åtgärder och vad för mål vi ska ha men det ska ju på pränt också...Fick upp världens flyt efter ett tag men hann ändå inte riktigt med alla. Har 2 kvar att fixa efter lovet...

Sedan måste jag fråga alla därute som kanske kan något om hud. Jag får ibland som en spricka i mungipan. Det är inte som ett munsår (har aldrig haft det heller så hur kan man i så fall plötsligt få det?) utan just som en spricka. Det läker ihop hyfsat men så går det upp igen när man gapar stort eller bara gäspar....Någon som har några tips på hur man blir av med eländet?!

Kram och ha en skön kväll!

måndag 14 oktober 2013

Färgprakt, solsken, blå himmel...katt-hatt och längtan efter en bok...eller två.

Dagen hotades med att vara mörk. Det var svart på morgonen.

Men det sprack upp. Vi har toktur med vädret! Vi har tillbringat hela dagen ute med våra klasser. Gått tipspromenad, spelat teater, lekt och tittat närmare på naturen. Solen har bara strålat på oss och värmt oss i morgonkylan, fått oss att nästan svettas efter lunch och sorgset försvunnit när vi var åter på skolan. Vi har läst i Häxorna av Roald Dahl (helt fantastisk högläsningsbok) och oroat oss över häxornas plan, funderat på hur det ska gå...

Jag har njutit av en förhållandevis konfliktfri dag, glada barn och en skön känsla i själen. Fått ett mail (ett sådant där som folk sällan skickar för att man tror att det inte behövs, att det är ju "ändå deras jobb" osv,) från en förälder som gjorde min dag ännu finare.

Avslutade dagen med lite shopping. Svart katt-hatt, cerise fodrade barn-ugg-kopior-stövlar, rosa hmconverse (bättre än originalet eftersom man slipper det eviga knytandet på de yngre...) och strumpor. Strumpor till mellankillen och hårborste. Och lite need-to-have till mig: Essies millionails, en glasfil, ny nagelremover att testa (den andra luktar förskräckligt och känns som om den torkar ut något fruktansvärt) och ett lack från Essie där lite går till Bröstcancerfonden...gissa färgen? Egentligen inte min färg men fungerar ibland och garanterat dotterns färg....så den går nog åt!

Sen dag idag byttes mot sen dag imorgon istället. Möte som jag faktiskt har kommit att se fram emot.Tänk att man ändå kan se fram emot ett möte? Känner att jag är i rätt grupp. Gillar handlingskraften hos ett flertal av de andra. Ifrågasättandet. Drivet. Framåtandan. Glädjen och "vi-köper-inte-allt", don´t mess with us....

Det jag inte har shoppat är det jag gått och längtat efter. Precis i början av terminen när jag fick lunginflammation låg jag hemma och såg en film. Beautiful creatures. Hade aldrig hört talas om, men den var väl okej. Sedan förstod jag att den fanns som bok. Köpte bok nr 2 Beautiful creatures Darkness i fredags. Och har läst i helgen, smygläst, hoppat i säng tidigt för att få läsa, bara slukat den för att jag inte kan låta bli. Bara njutit av att läsa på engelska. Det härliga med att läsa på originalspråk. Inte säger jag att det är något litterärt mästerverk. O nej. Men det bryr jag mig inte om. Nu längtar jag efter att få dyka ned i bok 3 och 4. Velar mellan att få dem i min hand imorgon dag eller beställa på nätet och få vänta någon vecka.....Priset och tiden är skillnaden. Och möjligen sponsringen av den lokala bokhandeln. Dit man går in och bara njuter av doften av böcker. Tystnaden. Lugnet. Där kan jag bo...

Kram och ha en underbar måndagskväll!

onsdag 9 oktober 2013

Lite lipstick = ....vilken färg egentligen?

Funderar lite på ett plagg. En molly faktiskt. ;-)

Funderar på winter rose- men den verkar väldigt ljusrosa? Eller?

Funderar då på lite lipstick. Är den röd eller rosa? Ljust läppstift = vaddå?! Tycker att det ser ut som om den drar lite lite åt rosa men det är svårt att se på en dator och jag har inte lyckats hitta något i den färgen i lokala shoppen.

Någon som vet?

Annars ska jag försöka hoppa i säng tidigt i dag. Har en envis huvudvärk som inte vill ge med sig...

Ha det gott!

måndag 7 oktober 2013

Göra som strutsen...

Köra huvudet i sanden och hoppas att det försvinner av sig själv?!

Är så trött på strul. Datorstrul. J-a f-b sket odjursstrul. (Fällor inköpta och uppsatta. Men är faran över...? Misstänker att det ändå lutar åt Anticimex sedan? Vem vet?) Aldrig-frisk-strul. Suga-musten-ur-mig-jobb-strul. Hjälpperson -i-klassrummet-borta- strul.

Och så på köpet så har jag ont i halsen idag. Vad 17?!

Samtidigt som jag inte känner att jag kan vara borta en dag från jobbet, så känner jag att jag skulle vilja dra täcket över huvudet och bara glömma bort att det finns. Vill inte se ett j-a åtgärdsprogram till. Vill inte jaga föräldrar för att de ska komma till utvecklingssamtal. Vill inte få några fler direktiv från förvaltningen. Bråka mer med tekniken. Less....

Gnällinlägg. Japp. Men så känns det kanske bättre sedan?

Nu tar jag och släpar mig i säng. Och drömmer om att de nedrans odjuren bara försvinner poff! och att jag är pigg som en mört.

Go´natt!

lördag 5 oktober 2013

Älskad sko...söker samma i brunt! Hjälp önskas!

Har ett par Art skor i modellen Oteiza 616 i svart som jag älskar, jag får inte ens ont i fötterna om jag haft dem hela dagen på jobbet (har t.o.m. glömt att  ta av mig dem...). Kom på att det kanske inte är helt dumt att passa på och skaffa dem i en annan färg?

I brunt då...och i stl. 40 eftersom de är små i storlekarna.

Men jag hittar dem inte i rätt storlek. Någon som kan hjälpa till? Håller mina tummar!

Färgen är Coffee brown....

Ha en bra lördagskväll!

Kram!