fredag 31 januari 2014

Lycka i ett paket...

Tänk så härligt det känns när man då äntligen har hittat rätt!

Ni vet att jag inte gillar att gå i byxor, har inte gjort det på mycket lääänge. Är inte en byxmänniska alls. Men så är det ju snart skogsmulletajm och byxor behövdes. Som jag har testat. Och testat. Och snudd på gett upp...

Men idag trillade sista chansen in: snabb leverans också.

Byxorna är perfekta! Tunikorna likaså! Och i tunikorna kände jag mig för första gången hemma. Plötsligt kändes resan faktiskt ganska ok. Tänk vad fånigt - att kläder kan spela sådan roll- men kände att jag kunde få vara mig själv under resan och det gör uppenbarligen mycket!

Blev så happy att jag till och med fotade mig själv iförd safarihatten också och mailade maken :-)

Om jag passar i hatt- näää, men bränd är värre...Äldste sonen tyckte att det såg ut som om jag jobbade på en safari. Haha.

Så en tung tung sten har fallit från mitt hjärta.


Kram och ha en skön fredagskväll!

torsdag 30 januari 2014

Byttor, flaskor, sprutor och mediciner. Är det semester vi pratar om?!

Idag borde jag förstås inte skriva ett ord. (Eftersom jag är så trött att ögonen går i kors.)

Men kan såklart inte hålla fingrarna i styr.

På väg hem idag så köpte jag lite tomma flaskor och min favorit torrolja från Body shop: pink grapefruit. Superbra och perfekt på resan tänkte jag. Brukar hälla över den i en resesprayburk: fungerar jättebra att spraya på. Blir inte alls kladdigt och för mycket som det annars lätt kan bli.

Sedan blev det två lipgloss från bareminerals. Var så sugen på att testa efter att ha sett färgerna på nätet, men ville se dem live. Blev en av de färgerna jag hade trott på, men också en helt annan!

Efter det var det dags för apoteket och hämta ut mediciner. Allt var där utom malariamedicinen- den hade läkaren på Svea vaccin glömt att skicka till apoteket....och när jag ändå var där och påpekade det så tog jag en spruta till....det är helt sjukt det där med sprutor!
Gula febern
Hepatit A och B (3 doser!!!)
Dukoral (mot kolera)
Malariamedicin.
Påfyllnad av grundvaccinskyddet (om det var längesedan man tog det, som i mitt fall)

Att jag sedan måste käka piller för att skjuta på mensen och ha med mig halva apoteket, just för "utifall att" känns ju inte klokt. Tänk att det är så otrolig skillnad på standard att man inte kan räkna med att hitta vanliga receptfria läkemedel.... Att jag skjuter på mensen är naturligtvis mitt val- men är det ett val när de sanitära möjligheterna är väldigt begränsade och jag själv inte mår så bra första dagarna av den perioden? Är såklart tacksam för att det ska gå att skjuta på den, har inte testat förr så jag hoppas att det ska gå bra. (Men gillar inte att påverka kroppen på det sättet...)

Nu ska jag gå och sova. Här blir det inget vettigt gjort, eller sagt, inte. :-)

Kram!

söndag 26 januari 2014

Inför veckan. Och har testat Eye of Horus ögonskugga.

Tänkvärt eller hur?

Idag har jag testat Eye of Horus Isis sun goddess ögonskuggset. Wow- säger jag bara. Jag är inte sminkvan. Men till och med jag märker skillnaden!
Lägger sig inte i vecken. (om man är över 15 så har man veck....)
Otroliga färgpigment: räcker med hur lite som helst. 

Och för mig: som är känslig, har inte märkt någon irritation. Parabenfritt och inte djurtestat. Gjort för känsliga ögon. Att jag sedan tidigare är Gamla Egypten-freak gör ju inte saken sämre... hehe.

Och hörni, hur tar man bort det? Med varmt vatten. Eller ögonmakeupborttagning, om man vill.

Först gillade jag inte att setet inte kom i en plastlåda. Men nu har jag ändrat mig: gillar att det ligger mer i "en kartong" med spegel. Mer miljövänligt ju! Och fungerar ju precis lika bra.

Så nu sitter jag och funderar på om jag inte behöver något mer från dem? Några ögonpennor kanske? Hm?
 Bronze....grå.....mörkbrun....

Hörni, ni som kan, hur ska man tänka med färger på eyeliners? Är ju inte 20 längre så vill ju inte se ut som om jag längtade tillbaks till den åldern (för det gör jag verkligen inte!).

Kram och ha en bra start på veckan imorgon!




fredag 24 januari 2014

Ursäkta avbrottet (=utbrottet), känsliga tittare (=läsare) varnas....

Men för i h-e!!

Börjar tro att det fasen inte ska kunna gå att beställa skogsmullekläder på nätet!!

Den enda som levt upp till normal standard är Outnorth. Leveransen var blixtsnabb. Tog EN dag.

En annan, som visserligen har haft artigheten att ha en kundtjänst som försöker kommunicera, informerar om att ena byxan inte finns i den ena färgen, men säger inget om den andra färgen. Vilket ju naturligtvis får mig att tro att det bara är just den byxan i just den färgen som INTE kommer.

Börjar ana oråd när paketet på posten är :
1. Litet.
2. Väger mindre än ett vykort.

Vad innehåller det då...Jo en liten handduk. Min reservhandduk var det tänkt, eftersom jag har linser och måste kunna ha tillgång till en ren handduk. Så en sådan där som torkar snabbt som attan och väger noll och går att knöla ihop till nada hade jag också köpt.  En mini sådan. Men det var det enda som kom. Jag kan ju ta och använda handduken som byxa kanske... (tror inte jag ens kommer genom tullen då, blir arresterad för förargelseväckande beteende då...täcker inte ens ena skinkan)

Behöver jag nämna att ett lite lätt irriterat mail precis gick iväg...?

Så nu är jag tillbaka på ruta ETT igen. Jag hade tänkt åka in till stan idag. Men valde bort det då jag såg att aviseringen om byxorna kommit. Som ju inte var några j-a byxor.

Att detta sker mitt i månadens sketvecka gör ju inte humöret bättre. Och efter två dagar av samtal (= jag är dödstrött). Morr.

Maken är hemma efter våldsamt tandläkarbesök också. Helst av allt vill jag vara SJÄLV. När humöret är i botten och skit händer då vill jag helst inte behöva hålla humöret uppe....Särskilt eftersom han har allt han behöver och inte alls förstår min stress. J-a karl.

Kram då- och ha en mycket bättre fredagskväll än jag- även om den nog blir avsevärt bättre när jag landat i soffan med barnen.

(Behövde pysa lite...orkade ni hit så är ni värda en applåd!)

torsdag 23 januari 2014

Tre träsk.

Jag har fastnat i två, nej tre, nya träsk. Är nog inte riktigt klok ;-). Ålderskris? Nä, inte vad jag vet.

Sminkträsket, där har jag aldrig bott förr. Inte ens som tonåring...Mascara dagtid har jag aldrig haft, inte ens som tonåring alltså! Men nu plötsligt så är det jätteintressant! Provar både det ena och andra, surfar runt efter recensioner och jämför. Concealer har jag en som jag gillar: UNEs. Tycker den täcker lagom och är lätt att applicera under ögonen. Vet att många gillar Lumenes highlighter som concealer också. Har testat, men jag gillar bättre när jag kan kladda, konsistensen är fastare, på det, snarare än måla med en pensel.

Nagellacksträsket: från att i princip måla tånaglarna på sommaren till att badrumshyllan sprängs av lack? På ett år? Jojomen, det går. Essie är favoriten. Har några få OPI som jag gillar. Det enda jag inte gillar är att jag önskar att det gick att köpa nagellack i mindre förpackningar. Om man är som jag, och vill ha många olika färger att leka med så känns de så onödigt stora. Om jag hittar en favorit så vill jag då hellre kunna köpa en större förpackning då. En del tillverkas ju i små kit (limited edition) där flaskorna är mindre, så möjligheten finns ju. Dumt bara att i kiten finns bara vissa färger med från just den upplagan. Nåja.


Tredje träsket?
Hudvårdsträsket....började ju sköta mig för ett år sedan ungefär. Lustigt är att jag provat en del annat, både dyrare och billigt, men återkommer hela tiden till Boots No7. Serumet är helt otroligt säger jag bara. Det har faktiskt fått pris för några år sedan. Att priset sedan är mer överkomligt passar mig utmärkt.
Men på köpet med hudvårdskollandet har jag även blivit mer intresserad av scrubs, schampoo med solskydd etc.

Med andra ord borde jag se ut som en supermodell nu- eller hur! :-) :-) :-)

Hehe.


Kram!

onsdag 22 januari 2014

Förklaringen till varför man är trött?

Ja, har hittat 2 tunikor som kanske kommer fungera. Ska in efter jobbet på fredag tänkte jag, och prova. Orkar inte med webshopparna just nu....

Just nu önskar jag febrilt att jag var 10 kg lättare. Då hade allt varit enklare, misstänker jag.... Men men, jag är som jag är och det måste ju gå ändå, eller hur?


Dödstrött idag. Kunde inte begripa varför jag var så in i baljan trött i morse. Men det visade sig ikväll....japp, dags för det månatliga. Blir så full i skratt: närmaste kollegan och jag lyckas jämt ha det samtidigt. Vet ju att det tydligen kan bli så, men tycker ändå att det är lite lustigt... och stackars barn. Undras hur roligt vårt humör är då ;-). 

Har avverkat 11 samtal idag och har lika många imorgon på agendan. Är med andra ord rätt mör och slut i huvudet.

Roligare än så blev det inte. Så, tack för idag och nu hoppar tant i säng!

Kram allihopa!

tisdag 21 januari 2014

Hjälp behövs!

Hjälp!

Trodde jag var i hamn. Hade hittat brallor som tanten kan ha på resan.

Men detta med dessa webbutiker och lagersaldo...hmhm. Say no more.

Därför behöver jag hjälp.

Söker Houdinis liquid rock pants women i färgen desert dune och stl L eller XL. (hellre luftigt än trångt).

Har googlat halvt ihjäl mig, men kanske har någon ändå bra/bättre koll? Gärna fysiska butiker också, i Stockholm då. Som har dem inne....

Hittar dem i svart, men det lär ju bli väldigt varmt.


Annars? Jo, provgår ett par sandaler. Tamejtusan de skönaste sandalar jag någonsin satt mina fossingar i. Keen Venice H2 heter de. Ojojoj. Sitter sjukt bra! På mina känsliga och kinkiga fötter- säger en hel del! Det enda jag lurar på nu är om jag ska ha dem ett halvt nr större eftersom värmen får mina fötter att svälla...

Och förbereder mastodont-utvecklingssamtals dagar. Imorgon: 11 samtal......Pust.

Kram!

lördag 18 januari 2014

Att uppdatera lagerstatus måtte vara väldigt svårt för dagens webshop-program, eller personal?

När jag går hem från jobbet, eller liknande, då har jag massor med bra idéer vad jag ska blogga om. När jag sätter mig vid datorn har de idéerna flugit sin kos. Minnesproblem....haha.

Just nu njuter jag av det jag verkligen behöver mer av: Helt egen tid. När jag kan göra vad tusan jag vill. I det här fallet: ingenting eller läsa en tegelstensbok. Har fått läsklåda och kan inte sluta läsa. Engelska är det på också. Jättekul! Helst av allt vill jag gömma mig någonstans så jag får läsa ifred ;-)


Apropå ingenting så vet jag att vi som beställer ofta från nätet och webshoppar har höga krav på lagerstatus och leveranshastighet. I alla fall jag. Står det att det finns i lager så ska det göra det också.  Och leveranstider på 4-6 arbetsdagar (särskilt att det då menas att de skickar efter så lång tid, sedan ska man lägga till själva post/schenker tiden också....)  förstår jag mig inte på i dagens läge. Vad farao har de för rutiner som gör att det går så himla långsamt?!

På senaste tiden har jag surfat runt på outdoor-shoppar för att hitta plagg till resan. Inte en lätt uppgift när man har krav som jag: lösa, tunna och prisvärda. Det intressanta är att många har fri frakt och retur- all heder åt det!- MEN lagersaldo stämmer aldrig!! På ett ställe fick jag mail om att 3 !! av 5 varor jag beställt inte fanns i lager, eller hos leverantören. Men för farao- ta bort dem från shoppen då! På ett annat att  de inte hade NÅGOT i lager av det jag beställt, men att de skulle få leverans av leverantören om 5 ! arbetsdagar. Varför är det så svårt? Jag vill veta, innan jag beställer! Nu är det tur att det är ett tag till innan vi åker, så jag kan vänta (har ju inte så många alternativ med tanke på min kravlista...) men tänk om man varit ute senare? Nä, usch, skärpning!

Kram och ha en bra lördagskväll!

onsdag 15 januari 2014

Tips på bra reseprylar önskas

Vad tänka på när man ska på safari?

Vi ska inte åka på ett tag ännu (tänker heller inte tala om när pga tjuvar och dylikt), men jag tillhör släktet som blir übernervös ändå och får jordens resfeber. Ju längre bort och ju mindre kontroll jag har desto värre....

Lösningen heter planera. Fixa. Dona. Allt tänkbart.

Så i mitt huvud snurrar saker som solskydd för håret? Bra 24h ansiktskräm? Var hitta Proderm solskydd (det bästa som finns) till bra pris. Hovleverantören Apotea.se har tillfälligt slut... Vad för skor ska jag ha? Byxor? Byxor!? Som jag inte använder normalt. Har nu hittat några megapösiga saker som tanten kanske kan tänka sig.... Nästa del är fleece. Min gamla är just väldigt gammal.  Lite hål här och där. Solhatt ska tydligen vara en hit. Sy en? Inte fan vill jag betala 250 spänn för en iaf.... Strumpor...Ngn skjorta...T-shirts loose fit...and the show goes on..

Och vet ni, det rekommenderas att man har SPORTBH när man är på denna safari: för vägarna är så sjukt dåliga!! Trodde först det var ett skämt..

Sedan har vi hela reseapoteket som ska med: migränmedicin, värkmedicin, sår: plåster, handsprit, osv osv osv. Här kommer maken och jag bli osams. Jag kommer att hävda att allt bara måste med. Han att plåster och ipren räcker. Hoho tror han ja!

Insåg förresten att jag nog behöver en necessär också. Jag har nämligen en sån där Beautybox som necessär. Gillar den för den tål smällar. Men- begränsat med packning = annan necessär. Sy? Köpa?

Sen är det det där med vaccin också. Malaria, Gula febern, kolera, hepatit a och b, stelkramp....osv osv. Har jag nämt att jag hatar sprutor och är stickrädd efter att jag blivit sönderstucken under 3 förlossningar? Hoho. Och så måste man betala för eländet också. Dyrt är det också.

Så- tipsa gärna. Gör min resfeber något bättre. Jag lovar, inte bara jag, utan även maken blir tacksam. Mer än tacksam.

Kram!


måndag 13 januari 2014

Gnista efterlyses och ja, jag är nervös.

Tog välbehövlig paus från bloggen. Och jobbet.

Jobbet har ju börjat igen, även om jag faktiskt ska erkänna att jag letar efter den där gnistan? Den där jag alltid haft? Är lite orolig för jag känner den inte. Känner mest en hopplöshet och en önskan om att bara få vara ifred. Är nog fortfarande lite slutkörd? Ska försöka att ta det lugnt och inte jobba mer än vad jag måste. Gnistan kommer nog.

Snart är det dessutom dags för resa och jag ska erkänna att jag är jättenervös för den också...Är ingen resvan människa och absolut ingen skogsmulle (inget negativt med skogsmullar!). Känner mig osäker och att jag inte har kontroll. Jag som gillar att ha kontroll.....hmhm. Resan känns för schemalagd och för mycket "upptäcksresandetid" och noll strand/slappartid. (Menar det: noll strandtid). Känns som om jag ska packa en väska med saker som inte är "jag" alls. Kläder som jag aldrig kommer att använda igen? Är ingen byxtjej...Är ärligt talat också rädd för att något ska hända. Och att det ska hända barnen något här hemma. Eller att de ska vara sjuka när jag ska åka, då vill jag ju inte åka! Men det går ju inte att inte åka då... Fasen gnällig tant här alltså!

Så tiden går till jobbet. Att bocka av saker- att- göra, från listan inför resan... Försöka peppa mig till att det kommer att bli bra. Leta efter gnistan. Surfar runt om smink och hudvård (inte likt mig). Hittar bokserier på engelska: klick, klick. Bok på resan? Glöm det- begränsat med packning....

Det blir nog bra. Det är bara jag som är så nervös. 
Men under tiden misstänker jag att sminkintresset är ett sätt att fly in i något annat än det som oroar mig. Och böcker fungerar utmärkt till det också. ;-)

Behövde skriva av mig.

Kram!