onsdag 19 februari 2014

Provpackning....

Imorgon ska det provpackas.

Och sys två par capri-leggings.

Och gå in ett par skor.

För att det ska gå ihop så blir det storprovning imorgon. Testa kombinationer och vad som fungerar så packningen blir så liten som möjligt...

Maken och jag "diskuterar"också kring att jag vill ha små flaskor med schampoo och hudkräm i handbagaget, han att det kan man vara utan några dagar om det kommer bort...säger han som inte har långt hår och aldrig smörjer sig (knappt med solkräm....) Jag tänker 17 inte ge mig...


Sedan är jag lite sur.

Såklart insåg jag att min blähä-vecka skulle komma i princip till precis när vi skulle åka. Googlade lite och fick reda på att det finns piller man kan ta för att skjuta upp eländet. Mår ju inte sådär jättebra när jag har "det"...

Ringde läkaren och hon skrev ut tabletter. Började enligt instruktion i god tid innan. Men vad f-n, mensen kom idag i alla fall. Så det blir inte roligt om några dagar när vi ska åka....Farao också!! Ska ringa läkaren imorgon och fråga om jag ska fortsätta ta tabletterna, om de kan göra att det blir mindre av det....

Och mitt i all handling av anti-diarre mediciner, skavsårsplåster, resorb och sådant roligt, så smög det sig ned en förpackning med en inpackning som ska kunna göra ren porer på djupet...haha. Får se om den kan fungera.
Tycker att jag har lite stora porer i panna och på näsan. Vad använder man för krämer för det måntro? Som inte kostar skjortan?

Är sugen på Lancômes Visionnaire-serie som tydligen ska vara bra på det, plus deras blur...Men lite dyrt så jag väntar lite...Precis som jag väntar lite med Beauté Pacifique- tills jag kommit hem.

Alla ni som är nyfikna på vart jag ska resa- det avslöjas i ett  inlägg senare. (Och till alla ev. tjuvar som tydligen kan läsa och försöka klura ut var man bor- sorry, men mina föräldrar kommer att bo i vårt hus med våra barn dygnet runt så...)

 Ha det bra!



måndag 17 februari 2014

Dagen Gud glömde?

Idag har jag haft en så sjukt vansinnig dag så jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Förmodligen mest hälsosamt att skratta åt eländet...

Det börjar med att datorn på jobbet beter sig underligt. Batterisymbolen blinkar orange trots att den stått i laddaren...När jag ska flytta den från ena "dockan" till den andra, för att komma åt min interaktiva projektor som vi använder multum i undervisningen, så dör datorn. Startar om: fel på batteriet..måste bytas ut.

Ok. Ringa helpdesk alltså. Vi leasar datorerna men det är galet med strul ändå...Suck. Tekniker ska ringa upp.

Steg 2. Jag ringde från min egen mobil eftersom jobbtelefonen laddat ur. Helpdesk undrar om det går att nå mig på detta nummer. Japp, säger jag.

10 minuter senare så dör min skärm. På min privata telefon. Telefonen fungerar, men inte skärmen. Jamen bra....
(Precis vad jag vill ha att grotta med nu- och har tid med)

Tekniker försöker ringa. Jag kan inte svara. Lyckas få tag i helpdesk igen och be dem ringa annat nummer.  Tekniker ringer (detta under pågående lektion...) och jag får höra av denne att garantin gått ut så vi måste beställa nytt batteri. Detta kan bara auktoriserad beställare göra, vilket jag inte är.....Stön...

Vad händer sedan?

Vi ska använda datorerna för att jobba med ett grupparbete. Går inte att göra det utan att ha datorerna. Med internet. Tror ni internet fungerar?! Ok. Dags att leka tekniker igen (minns inte att det ingick i min lärarutbildning?) Får ordning på 8 av 9 datorer. Vi kommer ut på internet, men det går inte att se filmer och det går jäääättelångsamt....Bestämmer mig: det här går inte. Vi bryter och gör annat.

Lunchrasten går åt till att få hjälp med datorerna....

En kvart innan rasten var slut ser jag i mailen att jag är kallad till möte. Ok. Fritids får hoppa in i en timme.

Megahuvudvärk Arne vid det här laget. Hostar som tusan. Nu är det hälsotema med rörelse, Zumba! Vi avslutar med att se en film.

Sedan 1 timme till föreläsning. Lyckas hinna med att ta en Treo då huvudet känns som det ska sprängas...
Föreläsning i 2 timmar. Jättebra och spännande men huvudvärken övergår till migrän. NOT nice.
Tar migränmedicin och tar mig hem.

En del andra saker hände också som jag inte kan gå in på här...

Det plingar i mobilen (som alltså inte går att se något på). Paket har kommit. Jag vet att jag har mail med kolli-id så jag kontrollerar hemifrån om det har kommit så jag kan hämta det. Jodå. Förutom att det är fellevererat till Vaxholm. Där jag inte bor. Saker som jag ska ha med mig snart....
Några fula ord senare...

Mer död än levande är jag nu i alla fall. Nu ska jag kurera mig och sedan ska jag förbereda morgondagen.

Så ja, detta måste varit dagen som Gud tänkte att jag inte skulle ha vaknat egentligen. Men jag uppfattade tydligen inte den vinken eftersom jag vaknade imorse....

Kram och ha det bra. Morgondagen kommer att vara bättre: det går inte att komma längre ned än botten... ;-)





fredag 14 februari 2014

Mystisk snuva?

Har varit hemma i två dagar med mystisk snuva. Täppt, hostar som en galning, ingen aptit, men det rinner inte. Så konstigt.
Trött i kroppen också, men ingen feber eller värk.

Är det verkligen snuva, undrar jag...

Jag känner av att jag inte äter, blir skakis, men någon aptit har jag inte. Så får tvinga mig att äta lite.

Vädret är usch och jag känner att det kommer bli skönare på resan sedan...hehe.  Finns fortfarande mycket jag oroas över, men jag har kommit till stadiet att jag försöker skita i det och tänker att det löser sig, jag kan ändå inte göra något åt det. :-)

Största oron är annars att maken vill testpacka i helgen...ujujuj, tanken är jättebra, men känner att vi kommer ha lite olika idéer om vad som måste med och vad som inte måste med. Jag är den som alltid har mest med mig....Och här är ju packningen begränsad. Så medan jag hostar sitter jag och gör listor och försöker tänka vad jag kan ta bort, om det blir nödvändigt. Tre par skor kanske någon tycker är onödigt, men där viker jag inte en tum: ett par att gå i (som jag reser i, som jympaskor), ett par sandaler med hätta fram och ett par flipflops. Flipflopsen är för duschen. Är hysteriskt allergisk mot att gå barfota där det kan vara hårrester eller smuts eller djur.....så flipflopsen ska med.

Hade tänkt att ta bort allt vad böcker och dylikt heter. Men har tänkt om. Någon form av pocket måste med. Kommer att dö av tristess på flyget annars. Innan jag tar min sömntablett vill säga. Jag är nämligen totalt urusel på att sova på flyg, så jag har kudde, ögonskydd, öronproppar och sömntabletter...det ska nämligen vara full fart första dagen, ingen vila vid ankomst inte!, så jag har tagit det säkra före det osäkra.

Att säga hejdå till barnen kommer att vara värst, tror jag. Får ont i magen av att bara tänka på det. Några tips på hur man klarar det bra? Vill inte lämna dem alls!

Kram och ha en härlig alla hjärtans dag- hur ni än firar eller inte firar den!

söndag 2 februari 2014

Tar hand om mig :-)

Vad göra en söndag?

Ja, läsa är ett underskattat tidsfördriv. Såå underbart att "stänga in sig" i en bok.

Tvätta, mindre underskattat, mer vanligt förekommande ;-)

Men att ta en liten detox och scrub från Lumene i ansiktet, scrubba hela mig med bliss lemon and sage, ta en skön dusch och sedan smörja in mig med samma bodylotion, det är trevlig söndagsunderhållning. Aaa, lenare än en barnrumpa! Ansiktet har fått sitt också.

Men det rinner... i ögat. Suck. Får väl kolla med optikern här i veckan. Sedan är jag fortfarande jätteöm där jag fick stelkrampssprutan. :-(

Imorgon är det sen dag, men jag tänkte ta en liten tur i centrum med en lista:

Malaria: hämtas ut.
Å´s basprodukter: duschtvål och balsam (övriga i familjen använder), duschtvålen alla! är det 25% på.
Sköljvätska till linserna miniflaska
Skjorta (herr) beige till mig själv
Pyjamas....
Foundation flytande från UNE, 20 % både på Kicks och Åhlens. Ska testa vilken nyans...gillar ju mineralfoundationpudret, så är nyfiken på det flytande... Frågan är ju om den kan ersätta min BB-kräm...

Sedan är det lite annat jag vill ha....

Ska till en post också. Och lämna in lite returer ;-)


Kram!

Fick hem en tidning om smink och hudvård...och undrar lite!

Det här inlägget är väl egentligen riktat mest till alla ni som har stenkoll på det där med smink, hudvård etc.
Men det kanske finns fler mer okunniga som jag som också blir nyfikna.

Jag har precis suttit och läst lite och stötte på något som kallas "blur".

Tydligen det senaste?

Ska skapa illlusionen av en helt slät hy, som en primer men mer bestående (?) resultat, typ.

Någon som vet något om dessa "blurs"? Blir lite nyfiken även om jag insåg att min airbrush primer från No7 tydligen också innehåller dessa reflekterande pigment/molekyler så att det ska blir en jämnt yta (se ut som).

Sedan undrar jag om det är någon som testat Lumenes Time Freeze instant eye lift serum? Är lite sugen på ett serum till ögonen men nu har jag ju klickat hem en ögonkräm från Exuviance från Skincity, på tips från dem angående mina rinniga ögon,  och vete 17 om de passar ihop? Hilde? Hjälp!

Finns det saker man kan blanda och sådant man absolut INTE ska blanda? Hörrni, ni som vet?


Tror förresten att man kan bli beroende av Moxie marvelous lipgloss. Av den där nyborstade känslan. Önskar bara att det satt kvar längre än vad det gör. Och jag anstränger mig verkligen för att inte snaska på det! Ujujuj. Kommer väl gå och glossa mig hela dagarna nu. Får väl köpa en liten spegel att ha med :-)

lördag 1 februari 2014

Moxie marvelous lipgloss

Hoho.

Jag köpte ju två par Moxie lipgloss.  Ska erkänna att jag inte fattat att de har en sådan där plumping (?) effekt.

Trodde att jag var allergisk när jag smetade på det första gången.

Men så kom jag på att det kanske var sådan där plumpingeffekt också. Och det stämde ju. Läste hos Hilde sedan och hon beskrev det som känslan av nyborstade tänder, fast på läpparna. Och den beskrivningen är helt perfekt för precis så känns det. :-)

Haha. Tänk vad dålig koll man kan ha!

Eftersom jag var i extas igår över att äntligen fått tag i bra resekläder så klickade jag hem lite smink. Inte för att det ska följa med på resan, men ska snart på fest och när jag ser mig i spegeln på eftermiddagarna så tänker jag ofta att det är inte klokt vad man ser ut. Lite extra finish kanske behövs ändå? Så tänkte testa att använda lite eyeliner och mascara och lipgloss. Längtar efter lite nagellack på naglarna också Ska se om jag kan få till det i helgen. Om någon månad eller två så kanske jag har en hel tumnagel också...

Om någon känner för lite Moxie marvelous lipgloss eller läppstift så är det nedsatt pris hos brallis.se.  195kr för lipglossen och något liknande för läppstiften. Har beställt där förr och leveransen var blixtsnabb.

Men hur ofta ska man behöva fylla på med lipgloss om dagarna förresten? Tycker jag käkar (?) upp det väldigt snabbt?