torsdag 29 maj 2014

Tack för religionen- annars hade vi inte varit lediga idag!

Åh så skönt med ledigt en torsdag!

Dagen har ägnats åt...eh...ingenting nästan....! har instagramat en del (så fort det går!) Beställt 2 hudvårdsprodukter till (skäms...men vet ni, juni får bli en ingen-shopping-av-hudvård/makeup-månad, har jag bestämt, och det är ju faktiskt snart...) och så har ju Åhléns en snurrig kampanj att det man fångar på skärmdumpen i deras film det får man halva priset på. Jag såklart sett till att fånga Essielack och Cliniques chubbystick. Får se om något finns kvar imorgon... Essielacket ska jag bara fylla på en favorit (Sunday Funday) och kanske en turkos variant.  Chubbystick vill jag ha en viss nyans, annars kan det faktiskt vara...

Idag har det blåst stormvind har det känts som. Vi har väl som de sista i Stockholm införskaffat studsmatta till barnen, så den hämtades och monterades idag, i blåsten. Inte helt optimalt. Ungarna har studsat som galningar. Vi har fått sätta tidur så det kan turas om, utan att bråka....Herre jisses!

 Sen eftermiddag så kändes det faktiskt ganska okej på altanen, så intog te där.

Nu ikväll ska det målas naglar. Tyvärr är naglarna inte så långa som jag hade tänkt: så fort de blir lite längre så får jag skador på dem, och klipper då dem för att inte det ska bli värre. Och ja, nagelolja bor här. Men hörrni, chubbynails är väl också fint? ;-)

På posten (eller ja, postens utlämningsställe i affären) ligger ett paket och väntar. Har tänkt att hämta imorgon när vädret ändå ska vara kasst. Plus att jag tänkte handla rosor. Byggde om rosrabatten för 2 år sedan. Det blev bra, förutom att vi inte fått dit några rosor. Nu ska det 17 ske!

Nu ska jag se vad vi ska ägna oss åt. Sy? Få ungar i säng? Soffhäng? Strunta i tråkig tvätt? (jaaaa)Se en film? 

Kram!



tisdag 27 maj 2014

Det här med volym...

I håret alltså. :-)

Jag har sedan lång tid tillbaka skippat mousse och gått över till en ekologisk? rootlifter och så har jag torr"schampo". Sedan behövs det dock spray för att det ska bli något...

Jag har absolut inget självfall. Rakt ned faller det. Trist och platt blir det då jag har tjocka hårstrån som ger tyngd.

En dröm säger en del. Ja, det är fint. Men det kräver en del för att hålla volymen., vilket är mindre kul. Frisören min har dessutom kunnat konstatera samma sak som jag: mitt hår är ett sådant där spray-ätande hår...


Men är så less på detta med massa produkter! Vill helst ha en enda som fixar allt det där. Inser väl att det är lite önsketänkande, men nog måste det finnas bra grejer som jag missat?

Kram!

måndag 26 maj 2014

Sommaren försvann?

Värmen och sommaren försvann. Kl. 15.00 idag var det strålande sol och supervarmt. Kl. 16.50 när jag klev ut ur skolhuset var det urkallt! 12 grader! Höll på att frysa ihjäl på cykeln... Kall nordanvind!


Vad gör man när sommaren tar paus?

Ja, funderar på nagellacksnyans, roliga foundations, bra schampoo, kul lektyr, drömmer om sommar igen, önskar man var riiiik, hoppas och håller tummarna för att man ska bli en sådan där förstelärare (ja, oj vad jag vill det. Nu när jag gett mig in i leken vill jag "vinna"!), ansiktsmasker, mirakel...ja, allt liksom!

Ikväll blir det CSI. Te i muggen och bara njuta. Nästan.

Kram!

söndag 25 maj 2014

Söndagsbabbel

Så var det dags att inse att helgen är över och det är måndag imorgon.

Har en make som aldrig aldrig känner någon form av söndagsångest så där har man inget att hämta. Själv känner jag oftast ingen direkt ångest, men just nu är jag less och vill ha semester- NU!

Vem vill sitta instängd i hett klassrum hela dagen till kl. 16.30? Inte ens hinna ut på en lunch då den är 30 min lång den rasten.. Nä, dessutom bör jag prestera på topp då jag misstänker klassrumsbesök imorgon eller i övermorgon. Nu tänker jag iof sig inte göra något speciellt. Duger jag inte som jag är så får det väl vara så, försöker jag intala mig. (Inte helt lätt då jag är en överambitiös typ som alltid alltid vill prestera b ä s t !)

Har en duell med mig själv ang. hudvård och makeup. Jag menar, hur mycket behöver man i juni-juli liksom? Hallå?! Hudvård- ja! Smink...nja....vet ju att jag minskar på det mesta så fort det är sommar. Kan skrota runt i det mesta hemma och smink känns väl sådär intressant. Därför måste det vara saker som går fort och ger bra resultat utan en massa extra produkter. CC-krämer, om de är tillräckligt lätta, känns som intressanta. Har en från Lumene som jag aldrig riktigt blivit kompis med. Sedan tog jag och skaffade PTT´s CC och den är bra! (Har inte så mycket att jämför med dock!)

Nagellack däremot är ett helt annat kapitel. Nagellack är sommar- basta! Målar aldrig någonsin tånaglarna på vintern, men en sommar utan det är inte riktig sommar.... Just nu sitter det Fling resort från Essie på tånissarna medan det sitter Status Symbol (Essie såklart!) på fingernaglarna, fortfarande.  Tänker nog måla om imorgon kväll. Ids inte ikväll. Lutar då åt....ja,vill ha tusen färger! Orangefärgade Meet me at sunset....Sunday Funday (en storfavorit)...och en guldbronzeorangeskimrande från OPI (faktiskt!)....pistagefärgad från Depend (ja, färgen var den jag var ute efter,Depend som märke tycker jag är sådär...)...knallig rosa...isande blå......

Nå, morgondagen lär komma ändå. Så jag tar och stänger ned här och önskar go´natt!

Kram!

onsdag 21 maj 2014

Exuviance skin caring foundation

Ja, jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad jag tycker om Exuviance skin caring foundation.

Till att börja med är det nog bäst att förklara omständigheterna! Jag är i mina bästa år (! ) vilket innebär att viss yttorrhet infunnit sig och en del livsbevis i ansiktet. Jag har blandhy annars och kan få en finne då och då i samband med den tråkiga veckan varje månad ;-)

Inom hudvård är jag en novis, som lärt mig massor av Hilde och via google. Velig är jag också och nyfiken på att hitta det bästa jämt...

Nå, jag har använt Une´s mineral foundation puder med BBkräm under. Sedan Prioris mineral foundation, både med och utan BB-krämen under. Men någonstans var jag nyfiken på att testa flytande foundation.

Där är det solklart en djungel! Hur hittar man rätt?! I mitt skåp finns inte mindre än 3 olika foundations. En från Une som jag inte ens provat...den hamnade här då den har hyaluronsyra i sig. Men sedan läste jag dåliga reviews och så har den fått stanna oanvänd. Efter det råkade jag ramla på att Exuviance hade en. Sedan läste jag om Clarins-variant.

Bestämde mig för att börja med Exuviance. Först var jag besviken på konsistensen. Trots att jag skakade och skakade flaskan kändes den väldigt rinnig. Men det blev bättre! Exuviance ska inte täppa till porer och jobbar dessutom lite anti-age. Inte illa!

 Jag har använt den med Clarins instant light booster-blablabla-primer under och jag ska prova med en annan primer snart. Exuviancen är fjäderlätt och lägger sig fint över huden utan att kaka sig. Känns trevligt att den gör lite annat än bara grunda också. Dock har jag mina funderingar i om det är primern under som gör att jag tycker att det lägger sig lite i porerna? Det försvinner efter ett tag dock.

Bild lånad från Hudoteket.se
Jag har köpt Neutral beige (inte den som visas på bilden) och den känns nästan rätt. Lite aningens för ljus möjligen. Eller så är det tonen bara. Tror jag ska ha lite lite mer färg just nu, men det får bli nästa köp. Jag är iallafall väldigt nöjd och den växer för varje gång jag använder den. Och det är ju ett bra betyg! Den luktar heller nästan ingenting. Positivt tycker jag. Sedan ser ni att den har solskyddsfaktor också. Inte så hög men ändå. Gillar när det finns så att man inte behöver ha ytterligare en kräm...

Blir svårt att ställa den här åt sidan och testa den från Clarins. Den här känns som en väldigt bra sommarfoundation trots att den är flytande. Lätt och den täckning man vill ha. Den är absolut ingen heltäckande men det känns som om man ev. kan bygga upp lite mer täckning om man vill.
Så här beskrivs den på donnabeauty.se:

 Exuviance Skin Caring Foundation SPF 15 är en behandlande foundation som korrigera alla typer av hudproblem såsom pigment fläckar, födelsemärken, tatueringar, ojämn hudton etc.  Foundationet innehåller en vårdande formula som ger en matt finish samt anti aging fördelar. Detta tack vare den unika och patenterade PHA, som minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. Exuviance Skin Caring Foundation är även väldigt fuktgivande och så mild att även du med en mycket känslig hud kan använda den


Du uppnår en synbart minskning av ålders tecken, samtidigt som du behandlar huden samt skyddar den mot solens farliga strålar.



Något som jag inte berört är att skin caring foundation fått kritik att den skulle orsaka acneutbrott t.ex. På skincity beskrivs den som sådan att den inte täpper igen porerna, vilket jag delvis valde den för från början. Nu återstår att använda den en längre period men jag kan erkänna att jag idag har 2 mindre utbrott. Och jag har i princip aldrig finnar eller blemmor. Idag har jag inte haft skincaring foundation utan PTR´s CCkräm då jag varit ute en del av dagen och ville ha ordentligt med solskydd.

Så när det gäller blemmor etc så får jag återkomma. Jag är inne i en hysteriskt stressig period och det kan lika gärna vara det som orsakat finnarna/blemmorna. Går inte att säga helt enkelt.

Har någon annan testat Exuviance skin caring foundation?

tisdag 20 maj 2014

Hudvårdsklurigheter.

Visst är allas hud ens egna och däremot inte lika andras. Men jag fattar verkligen inte varför jag känner mig så torr? Eller är det ens torrhet?! Vet ju att jag är yttorr eftersom hudterapeuten sa det men det här är ju löjligt?!

CamuCamu sleeping mask ger inte alls den effekt på mig som den verkar ge på andra...Jag har sovit med den varannan natt nu (ja, bara 3 nätter per vecka då) men i morse kände jag mig mer torr än återfuktad? I alla fall på kinderna. Mycket märkligt? Det slutade med att jag högg No7´s Beautiful skin hydrating mask (som egentligen är för riktigt torr hud) och körde en kur med den...

Hudgurusarna på Skincity hävdade att det kan bli så att man kan bli torr när man börjar med något nytt. Jag har ju börjat med Beauté Pacifique, men det är ju faktiskt flera flera veckor sedan! Började ju innan påsk!

Eftersom jag nu har BP´s produkter. Har för mig att deras hydrating mask skulle vara bra? Eller? Någon som testat PTR`s masker, de andra: cucumber eller Rose- maskerna?

Eller någon som har en bra förklaring eller hjälp till varför jag verkar vara så torr? Eh?

Nä, ikväll är det jag som börjar köra Babor-kuren jag köpte!

Ha en bra dag!

måndag 19 maj 2014

Önskelistan...

Trots att det faktiskt är sjukt fullt i skåpen härhemma så finns det ändå saker som jag verkligen vill testa!

Den här står nästan högst på önskelistan (vet inte hur många gånger den legat i varukorgen....) men är så rackarns dyr att jag väntar på rabatt...

Varför det mest lutas åt den här är eftersom jag i höst vill ha syra i min hudvård och det lutar åt Peter Thomas Roth.... Sedan är de så att den sägs kunna hjälpa mot lite ärr och liknande. Och jag har några (som jag ser) ärr efter akne? som jag vill bli av med/minimera.

Rodials Hyalouronic Dragons blood mask (blabla-namn!) är jag mycket nyfken på då jag uppenbarligen är en fuktslurpare... Priset däremot...så den är på önskelistan helt enkelt!

Kram!

(Om det finns mer på önskelistan...oooojaaaa. Men tänkte bara nämna några högplacerade!)



söndag 18 maj 2014

En helg.

Hur kommer det sig att helger går så fort? I och för sig så går veckorna vansinnigt fort de också...Men ack så tungt det är med måndagar...

Igår var det strålande sol och jag spenderade dagen med att upptäcka min egen stad, Stockholm. Har kasst lokalsinne så med det i minnet så insåg jag att ska jag stadsvandra med mina telingar så måste jag öva först....

Sagt och gjort. Tog mellansonen med mig och vi hade en härlig dag. Innan vi tog oss hem passade jag på att gå in på Åhléns och kolla in Mujii. Det blev 2 grejer. Men det blir nog en Nomess här sedan...Med trötta fötter landade vi sedan hemma och njöt av att bara sitta still med benen i vädret. :-)

Idag har jag gjort? Eh?! Tvättat en maskin eller två. Njutit av solen i 25 minuter, läsandes en bok. Sedan passade solen på att gå i moln vid 14-snåret när dottern hämtades från kalas och vi åkte direkt till svärmor på fika. De andra anslöt lagom till att det kom några droppar regn...Fy farao vad kallt det kändes att cykla hem några timmar senare kan jag lova!

Fick ihop en handlingslista på 10 minuter, trollade ihop en middag av nästintill ingenting och sedan hamnade jag vid datorn. Skrivandes ihop en uppgift till imorgon. Lätt ångest över att jag inte skrivit några omdömen i helgen, men har inte haft någon lust att jobba alls...Sedan har jag surfat runt och läst bloggar och reviews om både ditt och datt.

Kikade in på yr.no och nu är det fint i slutet av veckan igen. Yes! Däremot kan man önska att morgondagen inte riktigt fanns: mulet och så regn på eftermiddagen...jättekul. Jag som tänkt cykla till jobbet imorgon...blir till att packa regnkitet i såfall.

Roligare än så blev det inte. :-) Nu ska jag hoppa i säng och njuta av bok jag lånat av svärmor.

söndag 11 maj 2014

Bra skrivet!

Det här är så bra skrivet att jag inte behöver säga det själv.

Arbetsron i skolan.

Eller den här rakt på sak:

Stackars Kevin, slår Lisa

Eller här, som den ovan anspelar på:

Först och främst föräldrarnas ansvar

In och läs!!

Våga läs och tänk efter. 

Och med det går jag åter till alla mina ångestladdade måsten: vika tvätt, tvätta tvätt, skriva handlingslista, sortera och föra in alla färdigrättade nationella prov (2 ämnen: 7-8 delprov per ämne x 23 elever. En liten uppgift. ) i min klasslista så jag kan ägna mig åt de som vi ska titta närmare på i en grupp imorgon (sambedömning).

Maken undrar varför jag jämnt är sur. Det undrar inte jag. Jag vet varför. Stavas "har-för-mycket-att-göra" och  "stress". Vid det här laget borde han förstått det kan man tycka?  Har jag sagt att maj är en vacker månad men att jag själv insett att jag avskyr den?



Kram- och njut av söndagen- trots kyla och regn!

Eget HD-puder?

Har suttit och surfat runt lite och irriterat mig på att Mufes HD puder inte finns på webshoppar i Sverige och att det är dyrt.

Sedan råkade jag på några trådar där man sa att MUFEs HD består av 100% silica powder. Vilket man kan köpa själv. 28 gram ( 1 oz, vilket tydligen ska vara 28 gram..?) kostar 5 dollar. Det är väldigt frestande!

Har inte bestämt mig om jag ska försöka mig på detta eller inte.

Men pudret jag hittat är tänkt för makeup och stället verkar helt seriöst. Coastal scents heter det.

Men frakten gör det hela lite dyrare. 15 dollar! Med andra ord så är det bättre att känna någon i USA som kan köpa det åt en eller att man går ihop några.


Någon som testat eget HD puder?

lördag 10 maj 2014

Blandad lördag

Gudars så skönt det var med lördag! Jag sov som en stock och vaknade inte förrän kl. 10! När hände det sist?!

Det gjorde att jag blev lite sen med att sätta igång och baka. Igår gjorde jag för första gången något i fondant/sugarpaste. Hade köpt färdig i lila och så några roliga cutters. Fjäril i tre storlekar och så hjärtan. Hjärtana var väl sådär, kan jag känna i efterhand. Det var dödskul att göra dekorationen och inte ett dugg svårt. Det var snarare svårt att sluta göra fjärilar....

Idag skulle jag då göra själva muffinsen. Gjorde massa smet, mer än vad jag tänkt..., och det blev en himla massa småmuffinsar. Tröttnade på att fylla småmuffinsformar så det blev en plåt med muffins i vanlig storlek också.

Dekorerade med creamcheese-frosting, färgad rosa och ljusblå, och så lite fjärilar och strössel. Blev nöjd över resultatet! Bild på underverken finns på Insta. (Slö, orkar inte föra över det hit.)

Sedan gjordes det en glasstårta i form av en 7:a, med maränger, fjärilsdekoration (såklart, hade ju så många...), chokladsås, lite strössel... Den gick hem.

Under kalaset fungerade allt bra- skönt. Lagom mängd barn, make och syskon som hjälpte till gjorde att allt flöt på bra. Det är nog tur. Dottern har en kompis som är, eh,  snällt uttryckt, lite vild. X är ensambarn och båda föräldrarna lägger orimligt med tid på hen. Hen får dessutom i princip bestämma allt själv. Inte så bra när man är 7 kanske.  Hen var såklart bjuden på kalaset men man vet aldrig riktigt hur det ska gå.

Efter kalaset såg jag och mellansonen en film. Sedan köpte vi hämtmat. Och nu ska jag strax dö i soffan och se på Euromello.

Kram!

tisdag 6 maj 2014

Vad reagerar jag mot?!

Jag reagerar på väldigt få produkter har jag märkt.

Men det är något med Bareminerals mineral veil!!

Jag trodde, efter tips, att det var Bismuth. Men vad jag kan se innehåller den inte det?!

Det som händer när jag använder pudret är:

1. Det känns dammigt (ingen allergi- men gör att jag inte gillar den)
2. Det kliar lite en stund och känns som om jag vill "borsta bort" det.


Jag har funderat på att ersätta den med Youngbloods HD hydrating mineral perfecting powder translucent. Men så hör jag att den innehåller Bismuth. En från företaget har tydligen hävdat  att deras Bismuth är så ren att den inte skapar problem....Hm?!

Men- åter till Mineral Veil:

På burken står det: Zea Mays (corn), starch, corn starch modified, zink stearate, magnesium stearate,  (+/-) : Iron oxides (cl77491, cl77492, cl77499).

Är något av dessa ingredienser kända för att orsaka allergi eller reaktioner? Någon som förstår grekiskan liksom?

Ha en bra kväll: nu ska här ses semifinal.

söndag 4 maj 2014

Dödstrött

Det är 17 söndag. Hur kan man vara dödstrött?!

Har varit seg hela dagen, men cyklat och lämnat och hämtat dotter hos kompis. Fixat middag. Vikt ett ton med ren tvätt (och det finns ändå mer- hur mycket kläder har denna familj?!), dammsugit, suttit och pluggat tillsammans med äldste sonen (som just nu tycker att han inget kan och att proveländet kommer att gå åt det berömda brashållet), grävt i trädgården (herreminje vad ogräs vi har- och det går inte att förstå att det har varit bättre- innan vi hade byggare som körde sönder kantslipers, vräkte grus och något ton med taktegel och jord över rabatterna. Att något överlevt är ett mirakel. En hel sommar utan rensning, då jag och barnen bodde borta då köket fixades...), planterat en del nytt och lagt täckväv. Nu ska det spridas täckbark över så det ser lite finare ut. I den värsta delen tänker jag bara lägga specialväv och så får den ligga där i 2 säsonger (struntar i att det ser sådär ut- orkar inte rensa mer ogräs i vår stenhårda lerjord) och ta dö på eländet.  Sedan har jag nattat alla barnen, planterat morgondagen, funderat på deklarationen, känt mig som en skräpmorsa....

Ja, kanske finns lite skäl till att vara trött?

Nu ska jag ta hand om mig: duscha, maska (camucamu sleeping mask en gång till) och sova.

(Vad maken gjort hela dagen? Han stackaren har ägnat en sisådär 8 timmar åt att lägga klinkersgolv i ett rum. Han har min beundran. Han har ännu inte kommit upp.)

Kram och sov gott!

(Imorgon blir det dag 2 med ögonskuggpennorna.)

lördag 3 maj 2014

Tanten gör entre på nytt forum

Hehe. Ja, facebook-vägrare och Instagram har jag ju aldrig haft tid att hålla på med. (Läs: sätta mig in i ordentligt)

Fasen vad fel jag haft- insta är ju dödskul! Problemet är dock att jag är så novis så jag råkar ibland "avfölja" (??) folk...Men man lär sig ju och jag bjuder på den missen.... ;-)

Många saknar bilder här och jag ska erkänna att jag mest har velat hålla på anonymiteten. Men det har funnits en orsak till. Det här eländigt tradiga med att föra över bilder....särskilt eftersom jag tar alla bilder med mobilen och trådlöst kan vi inte ha här då maken är överkänslig mot det. Japp- ni läste rätt! Han mår jättedåligt i magen av trådlöst som blåtand och dylikt! Märker det direkt gör han också...så inte kan man smygkoppla på det trådlösa...


Så- alla ni som saknat bilder här. Som ett avbrott på min textsvada. In på Instagram för där finns jag nu: fiaslife heter jag. (det var ju fasen att alla vettiga nicks var tagna!!)

Ni som kan något om detta får gärna berätta hur man sätter in att man finns på Insta på bloggen? Hur gör man?

Nu är det dags för gladiatorer med barn. Hoppas på lite vältränat...(Ja, det är barnen som vill se i första hand, jag nöjer mig med att kolla in hur vältränade alla är, och om jag tycker att det är snyggt eller too much...haha)

Kram!

torsdag 1 maj 2014

Första maj. Ljuvligt med ledighet!

Jag antar att inläggen här är lite trista eftersom det inte är några som kommenterar. Men det gör inget. Min tillvaro just nu är nog lite trist! Bilder vet jag att ni vill ha. Men jag har kommit fram till att jag värderar min anonymitet för högt. Inte så att jag inte vill fota, utan snarare att eftersom jag är lärare så vill jag inte ha elever eller föräldrar som hittar hit. Jag vill ha min plats att få bara vara!

Igår trodde jag att jag höll på att bli sjuk. Frös som en hund och därmed vägrade jag brasa. Vi såg på Hobbit 2 istället. Fick den filmen av barnen i present. :-)

Idag är jag bara trött och har klickat hem lite nödvändigheter och kanske en onödighet. Vi får se om lagersaldo stämmer och jag får det jag ville ha....
Solen skiner men blåsten härjar och det är allt annat än skönt ute. Men att sitta inne och låtsas är okej. Solen värmer ju genom fönstret...


Apropå ingenting så använder jag nu Beauté Pacifique hela baletten. Invänjningstid över. Vet inte riktigt vad jag tycker ännu. Det är ju resultat som ska räknas och det trollas ju inte fram över en natt. Men kan redan nu säga att jag inte riktigt gillar doften på produkterna. Jag gillar inte heller rengöringen. Tycker inte att den rengör ordentligt. Har testat att ha mer produkt men tycker inte att det gör någon skillnad. Tonern känns "stark". Jag reagerar inte på den, men det är lite alkohol i den (hmhm). Det är samma som  Hilde testade. Den verkar dra ihop porerna liiite. Deep pore masken däremot: den är wow!  Övriga produkter får jag återkomma till senare.

Tror väl ändå att det får lov att bli BP i sommar. Sedan tror jag, om nu inte det händer något fantastiskt mirakel, att jag kommer att byta till Exuviance eller Peter Thomas Roth. Det är flera PTR produkter som jag är supernyfiken på och Exuviance verkar bra. Har deras hydrating eye complex och en bionic någonting vad -den -nu heter- pads. Gillar båda dessa skarpt!

Kram och ha en underbar första maj! Och ni som är långlediga: njut medans vi andra själar går till jobbet imorgon...