söndag 28 september 2014

I smink och hudland.

Mascara-land och foundation-land. Där befinner jag mig nu när det gäller smink.  Mascara blev plötsligt mer än lovligt intressant när jag lessade på att det såg snyggt ut när jag hemifrån men efter några timmar står fransarna rakt ut snarare än böjda. Jag har the Rolls Royce när det gäller fransböjare, Shiseidos, så felet låg inte där. Mascaran alltså.

Slängde det som fanns kvar av Lancômes Definicils (som är en bra mascara men den räcker inte för mig längre), öppnade Clarins Be Long. Hmhm. Är inte helt nöjd där heller men fortsätter att testa. Det räcker oftast inte med en eller 2 gånger när man testar något, iaf tycker inte jag det. Väder och vind och applicering (min alltså) spelar roll. Fransarna blir långa men tycker den är lite svårapplicerad i formulan, lite torr?, och så tycker jag faktiskt att den har lite fallout/smudge på em, svag ton under ögonen. Inte bra. Men ska testa med den lilla tuben som gör den vattenfast och se om det gör skillnad. Tycker inte riktigt att den håller böjen som jag vill heller. Men mina fransar verkar svårflörtade när det gäller det.

Eftersom det i perioder har regnat kopiöst så ville jag också ha en vattenfast mascara. Köpte för längesedan Lancômes Hypnose star, använde den i våras, men la sedan den åt sidan. Inte helt nöjd. Men nu tänkte jag ge den en ny chans. Provade flera gånger men nix, vi är inte kompisar. Tycker att det inte kommer någon mascara på borsten, det blir hårda fransar som inte blir särskilt mycket längre och böjen hålls inte alls. Formulan känns torr, trots att den inte borde vara gammal, och jag minns att den kändes så redan i våras. Nej. Jag följer Hilde här och vågade mig på att slänga eländet! Varför spara något jag inte är nöjd med alls??

Bestämde mig för att köpa på mig några nya mascaror (trots att jag alltså har flera på kö i skåpet, men det är ju en annan historia..hehe) L´Oreals False Lash wing mascara waterproof har hittat hit. Den lovar gott. Det tog några gånger innan appliceringstekniken stämde och jag tycker nog att det är väldigt mycket mascara på själva borsten, mellan stråna.  Lite torr på fransarna, dvs inte något vax i som gör fransarna mjukare trots mascara på dem. Men- fransarna blir längre och verkar hålla böjen längre. Idag har jag fotat och tänkte fota ikväll för att se skillnaden!  Priset är dessutom helt okej!

Några till har hamnat här: Hade 20% rabatter över (!) så Sensais bas och  38graderC volymvariant hamnade här. Plus Dior Addict Lash- it. Den sistnämnda inte helt planerad men blev så nyfiken och eftersom jag hade rabatt så kändes det ok. Ingen av dem är dock öppnade och tänker inte öppna dem än. (om jag inte blir desperat!) Att ha för många mascaror öppnade samtidigt är bara dumt.

Foundations håller jag på att provar för att hitta min IT. Än så länge är det inte hittat. Bareskin är fin. Men jag tycker inte den är snygg efter några timmar och den täcker inte tillräckligt. Försöker man bygga på med den känns det, hm, kakigt? pudrigt?, näe helt enkelt inte snyggt längre! Svårt att beskriva, men snyggt är det inte längre. Ser make:at ut. Tänker inte köpa den igen. Just nu väntar jag med spänning på att Clarins ska släppa True Radiance. Den har funnits förr men slutade tillverkas och kommer nu åter, med ny formula skulle jag misstänka. Spännande är det iaf och jag sparar mina slantar till den.

När det gäller mer hudvård är jag galen på hur länge mina BP produkter räcker....vill börja med Peter Thomas Roth som jag har redo här hemma! Dessutom äter min hud foundation etc igen vilket förmodligen betyder att jag är yttorr igen...frågan är vad bästa kuren är? Babor? Hydra-varianten är slut hos Skincity...:-(.  Här har jag mailat dem och bett om råd. Svar väntas på.

Ha en underbar söndag och har du tagit dig hit utan att få några bilder att bliga på så är du värd en klapp på axeln!

Kram!

söndag 14 september 2014

Att rösta

I mitt fall är det knepigt att rösta. Inte själva röstandet i sig. Utan att faktiskt bestämma mig. I alla dessa hjälpsamma valbarometrar och valkompasser så är det inte lätt att säga vad det lutar åt.... I en ena är jag tydligen mest sympatisör med moderaterna. ?! I den andra med Miljöpartiet och Socialdemokraterna. ?! I den tredje....Ja ni förstår! Maken gjorde dem också. Mitt i. På allt. Han var varken konservativ eller progressiv, varken röd eller blå....ja den barometern hjälpte lysande....haha.

För det första. Hur kan det skilja så in h-e mellan olika barometrar? Klart frågorna är olika, men de är dessutom väldigt olika ställda. Jag kikade på detta. Det kan såklart påverka. Men det kan väl inte vara enda svaret? Eller?

För det andra. Jag är inte särskilt intresserad av politik (då hade jag varit politiker) i vardagslunket. Det gör att jag inte orkar sätta mig in i på djupet i varenda fråga...Nackdel för mig såklart. Men hur många, handen på hjärtat, har djupkunskap om partiernas ställning i många frågor. Inte bara de/det man sympatiserar med utan även de andras?

För det tredje. Vi har representativ demokrati i Sverige. Vilket innebär att jag kan idag tala om vad jag tycker ungefär (eftersom inget parti stämmer superbra...). Partierna/personerna kan sedan rösta i princip hur tusan de vill i olika frågor i riksdagen. Problemet de kan få är att folk sedan tycker att de inte hållit sina löften, men that´s it. Och det går i en del fall att skylla på att " de måste kompromissa" för att kunna styra. Detta gäller såklart båda sk. blocken.  Och nästa omgång kan såklart konsekvensen bli att de får färre röster. Finns det något bättre än representativ demokrati? Inte vet jag.

Jag saknar dock något för mig viktigt. Kan vi inte skrota dessa förbaskade block?! Kan inte partierna våga samarbeta med andra än de gamla vanliga? Tänk- en regering med t.ex. Folkpartiet, Socialdemokrater och Miljöpartiet. Det kanske skulle kunna funka om de inte var så låsta i gamla spår? För i många barometrar kanske de faktiskt inte är så olika? (Obs! Detta är ett exempel, inte en önskan om att dessa ska regera, jag har ej heller kollat om de tycker lika i många frågor, det är som sagt bara en tanke kring detta att våga gå utanför boxen! Vilket parti jag väljer att rösta på är helt privat och kommer aldrig att redovisas här)

För mig finns det några partier som har mina sympatier. Sedan är tyvärr fallet så att några av dem kan tänka sig att samarbeta med några som jag inte gillar/har alldeles för olika åsikter i för många frågor. Det kan jag inte styra!

Rösta ska man. Misstänker dock att jag knappast är ensam om att tycka att det inte är helt lätt.

Ha en bra söndag!

måndag 8 september 2014

Jösses vilken måndag, Kicks colour ID och Lumene Miracle lipsorbet

Vilken rivstart på veckan! Jag skojar inte när jag säger att det faktiskt bokstavligen värker i benen och kroppen.

Ni vet- när man varit borta så kan man inte planera helt. Började dagen med att städa ordning i klassrummet....bänkar åt fanders....Röja på katedern efter vikarier....försöka ta reda på vad de haft för sig medans jag varit borta....

Ingen hjälp i klassrummet så halvklassen fick jag ställa in och köra helklass. Inte riktigt planerat för det....

Mattelektionen springer man som en iller för att hinna med alla...eftersom en stor majoritet inte kan läsa ännu och inte förstått att det hör till att man ska försöka läsa....På matten reparerar jag också efter vikarien som lyckats med att ställa till det i vanliga fall mycket enkla större än/mindre än.....så nu är det fler som förstår det.

Mitt i allt kliver en NY elev in. Bra första dag liksom....

Kaffemaskinen fick service när jag behövde den som mest. Det ÄR måndag!


Efter jobbet styrde jag stegen mot Kicks. Nu behövdes det faktiskt lite flärd! Nyfiken som man är så testade jag Colour ID. Och ja, de tvättar av huden på käken, om man inte har pigmenteringar, för då måste de tvätta av mer än bara där, för att få 3 mer säkra bilder. Så nu har jag en kod som jag ska surfa runt lite med för att se vilka nyanser som den anser passar mig. Sedan ska jag göra en ny avläsning om en månad ungefär när det inte finns rester av solbränna kvar. Spännande var det iaf!

Sedan köpte jag 2 Lumene läppennor Miracle sorbet. Rosy Moments och Come into flower. Jättehärliga färger, som inte är fullproppade med glitter som en del andra nyanser är. Härliga och bra pris dessutom. Kan tänka mig nr 15 Full of berries också....
Come into flowers. Den blir inte riktigt lika mörk på läpparna som den ser ut!

Ha en skön måndagskväll!

Måndag igen..och minns igår.

Ja. Så var det dags igen. Dags att stänga in sig i rum trots att kanske solen skiner och vädret är fantastiskt. Trots att luften är klar och hög och himmelen så blå så det spritter i kroppen.

Det låter negativt eller hur? Och det är lätt att känna så.

Men istället försöker jag tänka på vilken fantastisk morgon det är! Känna solens strålar mot huden. Luftens rörelse mot ansiktet. Dofter. Ev. vattenpölar. Försöker vara här och nu. Inte i framtiden om vad jag ska jag göra när jag .... Ni vet! Är så tacksam för att jag får vara med: här och nu!

Försöker tänka bort allt annat. Laddar upp. Tankar.

Tänk vad en blå himmel kan göra för humöret!

Och de dagar när den blå himlen uteblir. Ja, då försöker jag minnas de där blå dagarna. De som gnistrar.

Idag är det dags att plocka fram minnet av igår. Igår sken solen. Idag är det mulet. Men igår! Wow!

Ha en bra måndag.


söndag 7 september 2014

Foundations....

Ja, har man lärt sig att primers finns så är snäppet kortare till att använda foundations. Eftersom de sitter kvar då...

Men foundations är en djungel. En riktig djungel! Det finns hur många som helst och de allra flesta skryter om att vara "the one and only". Allas våra ansikten är dessutom olika ifråga om hudens mående och behov. Vilket gör saken ännu mer komplicerad, eftersom det som passar 9 av 10 kanske inte passar dig... Att foundations dessutom inte är superbilliga gör att felköpen känns trista och tråkiga...Kicks har precis lanserat sin ColorID som ska bli spännande att prova. Är dock lite fundersam till hur den fungerar på sminkat ansikte. Jag går iaf inte så ofta till jobbet HELT osminkad så kan den läsa igenom sminket/basen eller måste man tvätta av sig foundation etc som man redan har på sig?

Tills för ca ett år sedan använde jag mineralfoundation i puderform. Jag var mycket nöjd med det. Tills jag började se att trots primer så bara försvann allt på em. Nu har jag yttorr hud emellanåt vilket ju gör att huden kan börja "äta" makeup, så det var nog en del av svaret. Men det gjorde att jag blev mer nyfiken på flytande foundations.

Ojojoj. Här bor det en del flytande foundations numera! Några står dessutom på kö för att testas och användas. Det finns ändå gränser för hur många man kan hålla igång samtidigt....

Peter Thomas Roth välkända CCkräm bor här i 2 nyanser. Den mörkare är perfekt på sommaren då jag har lite mer färg och den ljusare passar på vintern. Dock är den lite för gul i tonen för att vara perfekt, men den allra ljusaste nyansen är för ljus. Tyvärr. Därför har jag såklart fler val i skåpet. CC har också en förmåga att göra en lite väl blank i T-zonen, så den behövs hållas på plats av ett bra finishingpowder.

Exuviance skincaring foundation i neutral/natural beige bor här.  Lite som Bareskin i konsistensens faktiskt. Väldigt rinnig och behöver skakas. Dock är jag inte helt överens med denna heller, trots att jag  ändå gillar den!, då jag inte blir riktigt klok på om den ger mig finnar eller ej...Det återstår att se hur det går i höst med den när jag testat mer. Tveeggat!

Favoriten just nu är Rodials Instaglam skintint i färgen Hampton som snart är alldeles för mörk. Så då är det dags att bestämma sig för om den ljusare ska införskaffas eller om någon av de andra får tjänstgöra. Det finns också en risk att den inte gifter sig med den hudvårdsserie som jag snart ska vänja in....Måste kollas upp. Dessutom är den lite väl dyr tycker jag.

I sommar har det varit Sensais solskyddsfoundationpuder, som jag jämt tappar namnet på!, som stått till tjänst. Det är helt otroligt bra och jag ser framemot det nya som lanseras från dem snart.....

Bareskin har precis fått flytta in. Har än så länge bara hunnit testa en gång och jag var förvånad över hur mycket produkt jag behövde använda, men mer om det när jag hunnit testa mer....

På kö i skåpet står Youngbloods flytande mineralfoundation och en Clarins antiaging foundation, som jag såklart har tappat namnet på just nu. Den är mer täckande och den får vänta tills mörkare tider också.

Några mineralfoundationpuder finns det också, ett från Priori, som är ok, men som känns lite för kakigt och pudrigt och därmed nästan fått respass...

Bareminerals mineral veil, för finishen, har jag gett bort. Den kliade. Istället använder jag Youngbloods HD finishing powder. Suveränt! Är såklart sugen på att testa By Terrys Hyaluronic powder men den står på önskelistan än så länge.

Nå, vad har ni för foundationfavoriter? Några tips? Eller varningar?

Kram!

fredag 5 september 2014

Primers....!

Ja, vad ska man säga? För 2 år sedan hade jag inte den blekaste aning om att dessa behöves. Använde sååå lite make och ingen foundation, mineralpuder på sin höjd. Men- var konstant irriterad på att det aldrig satt kvar! Vilket jag då fick lära mig - sent omsider!- berodde på att jag inte hade någon primer under.

En ny värld öppnades. Jamen herrejisses- plötsligt satt ju makeupen kvar! Klart det blev roligare att sminka sig, använda foundation.....ja ni förstår!

Sedan insåg jag såklart att det finns primers i det oändliga. Och för olika saker. Under ögonen. På ögonlocken. Ansiktet. Dekolletaget.

Idag äger jag ett antal primers. En del dyrare och en del "billiga". Garniers 5 sec blur är den som används mest just nu faktiskt. Silikonbaserad (måste vara det- men jag minns egentligen inte och orkar inte gå och kika på ingredienslistan) och till ett helt suveränt pris. Den är riktigt bra.

Clarins instant light radiance booster i 2 färger, rose och champagne. Gillar!

En nyinköpt ögonprimer:  Clarins instant light eye perfecting. Den ska bli intressant att testa.

PTR´s unwrinkle primer. Den står oöppnad och är tänkt att testas så fort någon av de andra tagit slut.


Clarins instant smooth bor här också, den gillar jag !

Bareminerals ögonskugga&primer: BB 5 i 1 finns här med. Vi är tyvärr inte alls vänner. Den fungerar urkasst på mig: får mer crease än någonsin. Mycket mystiskt. Tycker också att den är lite för "torr".

Clarins Beauty flash balm bor såklart här också. En liten räddare i nöden på vintern! På ögonlocken används just nu Nyx HD shadowbase (primer too). Den är bra, men håller inte riktigt skuggorna kvar hela dagen. Men ingen crease!

Så precis som jakten på den perfekta foundationen aldrig tar slut, så verkar även jakten på den där riktigt perfekta primern inte heller ta slut? Eller har ni några fantastiska tips?

Allra mest söker jag den där riktigt bra ögonprimern. Den där riktigt super som får ögonskuggan att sitta. Där den är satt, och ingen annanstans....

Just för dagen används inget alls. Förkylningen gör att här sminkas minsann inget alls. Kan kan knappt förmå mig att vara duktig med min hudvård....

Kram!

onsdag 3 september 2014

Stackars barn och lite mascarafunderingar.

Förkyld. (= mer grinig)
Löneveckan inleds. (= mer lättirriterad)
Löneveckan hos kollega (= stackars de barnen också!)
Hostig (= I wish I could stay at home)
Hur många sjuka som helst på jobbet just nu. ( = man släpar sig dit, för vem vet vem som ersätter en? Och det totala kaoset som man ska reda ut sedan...)
Min fritidskontakt sjuk...länge. (= ensam med en etta efter dryga 2 veckor, ovisst hur länge....fy faaan på ren svenska)

Gudars vad jag älskar mitt jobb! :-)

Så jag tyckte så järnvägars synd om mig att jag inhandlade lite till Clarins. 2 stycken Rouge eclat är på väg (otippade färger: passion red och pink magnolia), och Fix´makeup spray som jag ville testa. 


Och så kompletterade jag med Peter Thomas Roths unwrinkle pads som jag blivit rek och hans mascara som jag också läst mycket bra om. Som om jag skulle behöva en till mascara!

Har ett antal mascara på kö. But a girl gotta do what a girl needs to. Så det så.

Förresten: Hur länge anser ni att en mascara håller? Slänger ni era efter 6 månader oavsett om de är tomma eller ej? Hur märker man egentligen att den inte är bra längre?

Kram!