söndag 14 oktober 2012

I målartagen

Här har hela dagen ägnats åt måleri. Med lite fika emellanåt.

Igår handlades det in färg, för det var 30% på färgen vi behövde och så var det 25% på tapeter också så vi kunde passa på att beställa den tapet vi behöver till köket också. Kändes finfint att få lite rabatt på grejerna, vi landade på dryga 3000kr ändå....Färg kostar....

Men vi fick 3 burkar med den limegröna färg vi ska ha i hallen, 13 liter grundfärg, tapeter 3 rullar, rollers, silikonfog till köksbänken och någon spatel till silikonet..

Så idag har jag som sagt ägnat dagen åt målning. Igår grundmålade vi. Idag var det den limegröna färgen som skulle upp. Den är övermålningsbar på 3 timmar så vi räknade ut att vi skulle hinna med att måla två gånger idag. Första omgången gjorde jag själv, inklusive all penselmålning kring lister och dörröppningar och tak. Omgång två hjälptes vi åt, blir snyggare resultat då. Maken penslade och jag rollade! Mycket roligare också!

Sedan har jag lasyrmålat vår gamla klocka från Ikea som inte alls passade in i köket längre. Maken lasyrmålade pall från Ikea också som ska stå i köket. I veckan ska jag försöka se om vi kan komma iväg och köpa saker till gardinerna jag ska sy också.


Men det är sjukt vad mycket saker man skulle vilja hinna med som bara inte går innan vintern...fixa gång ute så vi kan gå in genom nya entren, fixa vid garagedörren, tröskel till nya ytterdörren, handtag till nya ytterdörren, inreda syrum, städa ur betongdammig nedervåning (mindre kul- men ska bli så skönt när det är gjort), måla i klädvårdsrum, lägga golv, måla tak, måla alt . tapetsera i nytt "mediarum", lägga golv där, fixa golv, putsa fönster i nya delarna av huset,....Ja listan kan göras hur lång som helst! Vi har att göra kan man säga.


När jag lyckats få tag i en ny kamera, eller om jag kan låna en, så ska jag fota lite åt er.

Och ja, limegrönt låter så där, men det blir så coolt/fint ihop med det gråsvarta golvet i hallen. Och så ska det upp en väggdekor också.

Kram och ha en skön söndagskväll. Nu ska här fixas lite wokmat!

1 kommentar: