fredag 22 februari 2013

Tackar Gud för sportlovet. Och hoppas jag får tacka arbetsmiljödomstolen också.

Är man trött eller trött? Leder ju till en del oanade situationer.

Haha.

 I morse vaknade jag och undrade hur jag skulle beordra mina ben att faktiskt gå ur sängen.

På väg från dagis irriterade jag mig något så vansinnigt på att hundägare låtit sina hundar kissa precis i barnens pulkabacke (en inte okänd backe för alla som bor i området). Hur ----- tänker man då?!

Inloggningssystemet på jobbet fungerade inte. Frånvarorapporteringssystemet verkar inte fungera som det ska vilket leder till att jag måste registrera på ett tidsödande sätt. Jamen det har jag ju tid med....

En av mina "speciella" elever gjorde en hel del olämpligt och halvfarligt och därmed oacceptabelt vilket ledde till att jag var tvungen att ringa förälder. Jättekul.

I matsalen var det så halt på golvet att jag höll på att trilla 3 gånger.

En av mina engagerade föräldrar, dock är de inte överens?!, pratar med en annan lärare ang sonens problem. Fast hon redan vet att alla hjul jag kan sätta i rullning är i gång och jag inte kan påverka tiden det tar. Jag vet att hon ropar på hjälp. Men jag kan inte göra mer. Jag KAN inte helt enkelt- särskilt när de säger olika saker på varje möte. Missförstå mig inte- hon är inte missnöjd med det jobb jag gör men hon är mycket bekymrad.(Det skulle jag också vara om det var min son) Jag blir galen?

Imorgon ska dottern firas härhemma. Så jag bakar bullar och maken letar glass.
Vet ni - att chokladglass i storpack är nästintill utrotat?! Att chokladströssel får man leta sig galen efter- om man inte hittar det vid glassen istället för vid bakprylar...Här ska nämligen specialtårta göras. Den årliga. Tar kanske lite bilder med plattan om det går och visar.


Hörde på radion i morse att Stockholms stad måste lätta på arbetsbelastningen för lärarna innan 15 augusti 2013, annars får det betala vite på 2 miljoner. Ska bli mycket intressant att se vad det leder till. Tyvärr är det ju dock inte bara de icke-lagstadgade uppgifterna som ökat. De andra har också ökat och problemet är ju att man inte tagit bort något annat. Minns inte sist jag verkligen kunde planera min undervisning...?

Ha en bra fredagskväll!

( På måndag ska jag sova! Nåde den som sätter klockan!)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar