måndag 14 april 2014

Soligt och här har vi varit husliga...och lite funderingar kring varför ens hud är som den är.

Vaknade kl. 8 men vägrade gå upp och valde att somna om. Lyxigt värre!

Solen har skinit från knallblå himmel i princip hela dagen. Jag har mest myst runt med barnen, hjälpt dem med multiplikationsträning på internet, bokstavsljudsträning för den yngsta och beställning av biljetter till Rio 2 för den äldsta.

Sent omsider så blev det brödbakning då det ekade tomt i frysen och ingen handling är i sikte ikväll. Kände mig snäll så jag bestämde mig för att steka plättar, all-time favourite här bland barnen, ångrade mig ungefär efter första laggen. Tar sådan tiiiiid ! Men nöjda ungar är bra belöning.

Sedan tog jag hand om mig och mina naglar: här skulle det lackas med Essies Romper room. Hade läst att formulan var lite lätt grinig. Och ja, det är den. Riktigt svårt att få snyggt. Snyggast färg får man med 3 (!) lager, men den var verkligen svår att måla, rinnig, flöt inte ut så fint som Essie brukar. Knepig. Nu sitter den på alla naglarna men är inte helt nöjd med hur det ser ut. Får se hur länge det får sitta...


Sedan fick solen mig att fundera- hur är det med smink och sol egentligen? Har något svagt minne av att man inte ska ha make-up när man är i solen? Myt?! Jag har i princip aldrig smink under sommarhalvåret, undantag kväll då om jag ska bort. Någon som vet hur det är med detta: sol och smink?

Har funderat lite till på vad som gör att man får en bra hud. Jag har ju verkligen inte använt krämer och dylikt förrän sista 2 åren. Och då inte dyra prylar med syra. Däremot har jag använt extremt lite smink under alla mina år, även tonåren. Kan inte låta bli att fundera på om inte det kan ha gjort att min hud faktiskt är i bra skick? Har såklart solat, men inte som en tok, och alltid använt solskydd. Men smink, inkluderat foundations och puder och mascara, kanske är en bov för huden? Och jag kanske har klarat mig bra då jag knappt använt det?

Världsviktiga funderingar så här en måndagskväll....

Nu ska här busas med barn. Kram och ha en fin kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar