torsdag 17 april 2014

Rosa sjukan? Och varför avskyr jag så att packa?

Ja, varje vår får jag en sorts sjuka. Vita eller rosa sjukan. Blickarna dras till allt i de färgerna. Kläder, inredning, nagellack, scarfs, burkar, godisar, läppstift, ögonskugga.....(eh, ja de sistnämnda blir ju då i färgen rosa- har inte vitt läppstift...)

Samtidigt med rosa sjukan infinner sig också Jante uppklättrad på en axel. Illasinnad. "Inte kan du ha rosa...tant!" "Lite mindre du så kanske det går..haha". :-(

Sedan undrar jag hur det kommer sig att när jag tittar i spegeln hemma  så ser jag helt ok ut. När jag ser min egen reflektion i ett fönster eller liknande så ser jag någon annan än mig själv?! Någon som ser mycket äldre ut eller tråkigare ut?! Ålderskris? Nä, jag tror inte det, önskar mig inte yngre. Kanske Jante som bråkar igen...



Sedan undrar jag - varför blir man (läs: jag) så stressad över att resa iväg?! Om det så är 1 vecka till Mallorca eller 2 dagar på landet? Blir vresig, lättirriterad och sur. Gillar verkligen inte att packa! Känner mig som en mullvad som helst vill krypa ned i sin håla igen och strunta i allt. Att det sedan kan vara mitt förslag att vi ska åka iväg, det spelar liksom ingen roll...? Jag fattar inte detta? Någon amatörpsykolog som kan säga vad det är för fel på en?

Det är som om jag inte har kläder: inget som passar dit jag ska. Vill inte ha vissa kläder på landet då föräldrarna har katter och dammsugningen inte är så frekvent (svärfar åt andra hållet har superkattallergi så jag vet att allt vi haft med oss måste tvättas direkt när vi kommer hem- så han kan besöka oss utan att få andnöd...), vill inte se ut som lufs ifall vi åker någonstans eller bjuds hem till någon sådär apropå. Sedan är det vår. Vilket betyder varmt och skönt, eller soligt och kallt , eller kallt och regn, eller varmt och kallt, mulet...suck....Jag är en körd. Så är det bara. Det är ett mirakel att vi kommer iväg varje gång. Utan skilsmässa eller olyckor.

Kram!

Psst! Tipsar om att Skincity.se har 20% på Peter Thomas Roth och Hudoteket.se har 25% på samma märke. Här kan man alltså spara lite pengar. Hos skincity får du just nu dessutom en gåva om du köper för över 1000. (Eh, inte så svårt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar