söndag 28 september 2014

I smink och hudland.

Mascara-land och foundation-land. Där befinner jag mig nu när det gäller smink.  Mascara blev plötsligt mer än lovligt intressant när jag lessade på att det såg snyggt ut när jag hemifrån men efter några timmar står fransarna rakt ut snarare än böjda. Jag har the Rolls Royce när det gäller fransböjare, Shiseidos, så felet låg inte där. Mascaran alltså.

Slängde det som fanns kvar av Lancômes Definicils (som är en bra mascara men den räcker inte för mig längre), öppnade Clarins Be Long. Hmhm. Är inte helt nöjd där heller men fortsätter att testa. Det räcker oftast inte med en eller 2 gånger när man testar något, iaf tycker inte jag det. Väder och vind och applicering (min alltså) spelar roll. Fransarna blir långa men tycker den är lite svårapplicerad i formulan, lite torr?, och så tycker jag faktiskt att den har lite fallout/smudge på em, svag ton under ögonen. Inte bra. Men ska testa med den lilla tuben som gör den vattenfast och se om det gör skillnad. Tycker inte riktigt att den håller böjen som jag vill heller. Men mina fransar verkar svårflörtade när det gäller det.

Eftersom det i perioder har regnat kopiöst så ville jag också ha en vattenfast mascara. Köpte för längesedan Lancômes Hypnose star, använde den i våras, men la sedan den åt sidan. Inte helt nöjd. Men nu tänkte jag ge den en ny chans. Provade flera gånger men nix, vi är inte kompisar. Tycker att det inte kommer någon mascara på borsten, det blir hårda fransar som inte blir särskilt mycket längre och böjen hålls inte alls. Formulan känns torr, trots att den inte borde vara gammal, och jag minns att den kändes så redan i våras. Nej. Jag följer Hilde här och vågade mig på att slänga eländet! Varför spara något jag inte är nöjd med alls??

Bestämde mig för att köpa på mig några nya mascaror (trots att jag alltså har flera på kö i skåpet, men det är ju en annan historia..hehe) L´Oreals False Lash wing mascara waterproof har hittat hit. Den lovar gott. Det tog några gånger innan appliceringstekniken stämde och jag tycker nog att det är väldigt mycket mascara på själva borsten, mellan stråna.  Lite torr på fransarna, dvs inte något vax i som gör fransarna mjukare trots mascara på dem. Men- fransarna blir längre och verkar hålla böjen längre. Idag har jag fotat och tänkte fota ikväll för att se skillnaden!  Priset är dessutom helt okej!

Några till har hamnat här: Hade 20% rabatter över (!) så Sensais bas och  38graderC volymvariant hamnade här. Plus Dior Addict Lash- it. Den sistnämnda inte helt planerad men blev så nyfiken och eftersom jag hade rabatt så kändes det ok. Ingen av dem är dock öppnade och tänker inte öppna dem än. (om jag inte blir desperat!) Att ha för många mascaror öppnade samtidigt är bara dumt.

Foundations håller jag på att provar för att hitta min IT. Än så länge är det inte hittat. Bareskin är fin. Men jag tycker inte den är snygg efter några timmar och den täcker inte tillräckligt. Försöker man bygga på med den känns det, hm, kakigt? pudrigt?, näe helt enkelt inte snyggt längre! Svårt att beskriva, men snyggt är det inte längre. Ser make:at ut. Tänker inte köpa den igen. Just nu väntar jag med spänning på att Clarins ska släppa True Radiance. Den har funnits förr men slutade tillverkas och kommer nu åter, med ny formula skulle jag misstänka. Spännande är det iaf och jag sparar mina slantar till den.

När det gäller mer hudvård är jag galen på hur länge mina BP produkter räcker....vill börja med Peter Thomas Roth som jag har redo här hemma! Dessutom äter min hud foundation etc igen vilket förmodligen betyder att jag är yttorr igen...frågan är vad bästa kuren är? Babor? Hydra-varianten är slut hos Skincity...:-(.  Här har jag mailat dem och bett om råd. Svar väntas på.

Ha en underbar söndag och har du tagit dig hit utan att få några bilder att bliga på så är du värd en klapp på axeln!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar