söndag 5 september 2010

Solen skiner!

Åh, vad härligt det är när solen skiner och himlen är blå på hösten!

Idag känns det betydligt bättre än igår, även om irritationen finns kvar när jag tänker på det. Presenten som var istället blev dock uppskattad så det känns okej där iaf.

Idag är en "göra-dag". Igår kväll sorterade jag en massa tvätt och vek framför "Superman returns". Inte en av mina favoritfilmer direkt men det var bättre än ingenting när jag skulle vika tvättberget. Idag måste det läggas in i garderober. Det händer mycket idag. Första simskoledagen för hösten för mellansonen. Första innebandyträningen för säsongen för äldste sonen. Och sedan ska mellansonen ha kalas. Han fyller år mitt i sommaren så då blir det kalas efter istället. Nu har iof sig tiden rusat iväg men detta var  första helgen som det inte var en massa annat. Tur att det då var ledigt på stället han ville vara på.  Min käre man följer med och är där under kalaset. Så sköööönt, eftersom där jag jobbar är det mycket ljud hela tiden och därmed avskyr jag lekpalats och dylikt....blir så trött av det så kan jag undvika dem så gör jag det.

Sedan måste jag göra en presentation som jag ska ha på tisdag,  för jag misstänker att jag inte hinner det imorgon, då det dessutom är föräldramöte för äldste sonen på  kvällen. Rensa ut mollysar borde jag också göra, får se om det blir idag eller senare i veckan. Vissa har jag svårt att slita mig ifrån, trots att de sällan används. Visst är det konstigt?

Någon som förresten har ett bra tips ang. städning av barns rum? Jag menar inte själva städningen med dammsugare och sådant utan allt de de har därinne. Det är kaos i grabbarnas rum och jag blir snart galen. Arg för att det inte tar hand om sina saker, dvs värderar dem så lågt att de kan slänga dem i en hög. Nu tror jag inte att de tänker så, men det ser ju gärna ut så för vuxna.... Så hur gör ni för att få era barn att städa? Städa ordentligt alltså, inte rafsa ihop. Och ja, de har speciella korgar och hyllor att göra av sakerna på. De delar ju också rum så därför är det viktigt att ha lite ordning. Blir lätt så annars att någon av dem blir sur på den andre, för att den t.ex. råkat trampa på något viktigt legobygge.....

1 kommentar:

  1. Ja du barnens rum ja... en ständig kamp i detta huet! Men vi "mutar" våra barn, de har vissa sysslor de ska utföra vaje vecka som till exempel städa sina rum och så får de veckopeng för "jobbet", funkar rätt bra för det mesta. Nu vet jag ju inte hur gamla era är men våra är 10, 9 och 7 år gamla. Värt att testa :)

    SvaraRadera