onsdag 16 mars 2011

Många tankar

Om man ändå velar- efter bokning- är det ett tecken på att man valt fel ändå? Att man ska ta bort förbokningen och bara skita i det?

Jag vet, jag tjatar så in i baljan, och med min devis att man ska vara sig själv så är det naturligtvis fjantigt att hålla på så här.

Ena timmen är jag beredd att kasta mig över mailen och ta bort bokningen. Andra timmen är jag där och vill ha kvar det. Betyder velar= inte riktigt rätt?? Sist jag tog bort en bokning missade jag THE dress (taradiddle dree i royal....) vilket fortfarande retar mig något ofantligt.

Mycket av mina funderingar ligger också i att jag börjar störa mig ofantligt på att jag för en klänning i princip kan få 3-6 tunikor i annan butik. Säg åtminstone tre i bra kvalitet och med lite egen design. Det är inte OM, men... Jag är alldeles uppenbart i en  tanke-fas just nu och ifrågasätter mina val. Hur kan man ändra sig så fatalt? Är designen så vansinnigt fantastisk att den bara slår ut hjärnan helt?? Seriöst så undrar jag så ibland. För hur kan jag stå och tycka att ett par ullstrumpbyxor är för dyra på Twilfit, för att sedan klicka hem EN klänning för 1400 spänn? Det säger ju sig själv att det är något fel här.

Nu har jag inte skaffat mina plagg för andrahandsvärdets skull, men det är ju bra att man kan sälja plaggen när man tröttnat/valt annat. Men numera är ju inte värdet detsamma. Det pratas också om att många vill ha tag i de äldre plaggen. Nu är ju definitionen av vad som är äldre plagg skiftande men om vi bortser lite från det. Fields of lace kunde gå för mer än 2000kr när den var som mest populär. Nu verkar den knappt gå att sälja för över 1000 kr???? Alltså kräver det lite mer eftertanke på vad man faktiskt släpar hem till garderoben. Det är inte bara att tänka- äsch jag säljer den om den inte blir bra och får igen en hel del av pengarna- för det är inte så nu. Alltså blir varje plagg "dyrare".


Men faktum kvarstår att jag är lost in odd molly liksom.  Jag bara kan inte låta bli att gilla en hel del av plaggen. Men det stör mig att det har blivit lite som att handla kläder= handla odd molly (mest). Att min hjärna bara vill ha det så, nästan.  Jag tittar oerhört sällan på utbudet på HM, Kappahl, lindex etc och har svårt att se hur jag ska kunna "gå tillbaka" till det?? Så hur farao ska man göra- var är närmaste detox-ställe??

Kram från en fundersam....!

4 kommentarer:

  1. Jag har samma funderingar! En del förbokat har jag avbokat och en del är på väg... Men jag var inne i Sthlmcity i går och kikade runt...Då insåg jag hur insnöad och bekväm jag blivit! Finns så mycket fina och prisvärda kläder från andra märken. Jag älskar OM men jag är också lat... Behöver inte göra så mycket när det gäller OM kläder. Surfa och klicka...
    Men jag ska skärpa ihop mig, tycker själv att jag tappat konceptet lite. Egentligen gillar jag att blanda.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Fråga dig själv varför du velar: vill du verkligen verkligen ha plaggen men tycker att du egentligen inte har shoppingutrymme kvar/har för mycket kläder eller börjar du bli Mollytrött? Jag har nästan uteslutande Mollysar med väldigt få andra inslag helt enkelt för att jag gillar kläderna och stilen passar mig.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Här har du en som är likadan! Velar som bara den när jag beställer nåt, och sen får jag alltid lite ont i magen efteråt och undrar om det blev rätt eller inte och om det verkligen är försvarbart att lägga så mycket pengar på ett enda plagg. Jag handlar knappt alls längre på de vanliga kedjorna som Lindex, Kappahl, HM förutom smågrejer som tights och underkläder. Känner inget intresse alls när jag går in i dessa butiker, tycker bara det blir rörigt och svåröverskådligt. Jag är en riktigt sucker för nätshopping, att få sitta hemma i lugn och ro och kika igenom utbudet. Dessutom kan jag helt ologiskt tycka att något är för dyrt när det kostar uppåt en 400-500 kr på en av dessa kedjor, helknäppt när jag utan att blinka kan lägga 1500 kr på en kofta från OM....

    Jag har inte tidigare funderat så mycket på andrahandsvärdet, utan har köpt sådant som jag tycker om och som passar mig, fast det blir ju tyvärr fel ändå ibland och på sista tiden har jag märkt att det är svårt att alltid få tillbaka det man själv betalat trots att plagget till och med kan vara oanvänt! Vissa märken är ännu svårare att få ut något för i andra hand, som Chillnorway till exempel. Där har andrahandsmarknaden inte kommit igång än och vill man sälja något tvingas man "rea" ut det, vilket för mig känns jättetråkigt. Blir ju en förlust som heter duga.

    Så jo, lite mer har jag börjat tänka efter, det funkar inte längre att bara tänka att jag säljer det vidare om plagget inte passar eller om jag tröttnar. Nej, för min del är det också svårt att "gå tillbaka" som du säger, till den shopping jag ägnade mig åt förut. Så jag fortsätter nog så länge som jag gillar kläderna att köpa 1 dyrare plagg istället för 3-4 billigare :)
    Intressanta funderingar! kram

    SvaraRadera
  4. I have good news for those that are dreaming of an Odd Molly style like you but left it too long and became disappointed that it was then sold out. I have just received my Odd Molly shipment and though it was very delayed, I now have many styles on my website that are sold out elsewhere. Have a look: www.fullcirclestar.com for a style that maybe sadly you missed. It is too difficult to detox from Odd Molly. I would rather give up coffee!
    Kram,
    Karen

    SvaraRadera