lördag 19 mars 2011

Solen skiner! Men...

Idag blir det jobb.

På en lördag.

Kul va?

Men det är bara att bita i sura äpplet och sätta sig vid datorn och jobba. Systemet är trögt så halva tiden går åt till att systemet ska "jobba". Jag hoppas att det ska räcka med att jag sitter idag. Det känns dock extra trist när solen skiner från klarblå himmel och alla är hemma.....Men det är tyvärr jobb som jag inte kunnat göra på vardagskvällar för jag är för trött helt enkelt. Det kräver en hel del koncentration, vilket inte är min starkaste sida efter kl. 20.00 på kvällarna numera.....Det måste vara klart på fredag (men det är ju långt dit tänker du- jo, men vardagskvällar fungerar inte, och just det här jobbet hinner jag inte göra på jobbet-sjukt va!)så då måste helgjobb till. Tänk om lönen låg i paritet till det jobb man gör....mutter, mutter. För någon övertidsersättning får vi då näst intill ALDRIG (jag har då aldrig fått det under de senaste 10 åren...).

Sedan vill jag färga håret (!), ta en dusch, träna vore trevligt (även om min kropp säkert inte håller med så otränad som den är) och efter det skulle ett glas rödvin inte sitta helt fel.

Sugen på att sy är jag också. Har hittat ett mönster som jag är så sugen på att skaffa....tror det blir ett perfekt "grundmönster" som blir lätt att förändra, om jag vill det.  Sedan är jag faktiskt på jakt efter "stickat" tyg, funderar på att fixa mina egna pointelle leggings....utan glitter och glamour då...att sy dem är nog en baggis- inga avancerade prylar den där modellen- men att hitta rätt tyg och rätt färg- DET är det svåra. Gissar att Odd Molly tillverkat sitt "tyg" själva! Men eftersom jag älskar "jakten" så skam den som ger sig....Har i alla fall hittat ett tyg i ren bomull - funderar på att skaffa det och ev. färga det...Men skulle helst vilja ha ett med lite mer "mjukhet". Bomull är ju ganska "hårt" innan det töjer sig.

I jakten på tyg hittade jag ett ställe som säljer bomull/silke tyg- ni vet som i livealot:arna, praire osv- 15 dollar metern....Gissa om jag blev sugen!

Nu ska jag äta upp det sista av min frukost, jaga rätt på busunge nr 3 för påklädning och sedan röja ordning för "kul" jobb. Wish me flow!

Kram!

1 kommentar:

  1. Jag jobbar varannan lördag och har gjort det i över 10 år. Tror aldrig att jag vänjer mig vid det.....Kram!

    SvaraRadera