söndag 3 april 2011

Morotslik?

Idag har jag färgat håret. Är normalt så kallad "nordisk råtta" dvs skittrist färg . Jag har lite röda pigment i håret dock men det syns inte så här års.... Ibland har jag färgat håret mer chokladigt, men på senaste tiden har ett behov av lite mer "drag" känts.

Nu har jag alltså färgat mig mer rödbrun. Eftersom jag inte visar ansiktet här så är det svårt att fota. Jag frågade maken vad han tyckte (ni vet karlar som inte märker om man inte säger att man gjort något...) och han tyckte det var okej. "Man ser mest i ljuset att det är en röd nyans" säger han. "Lite morot, liksom". Jäkla karl!  Jag har tittat i spegeln och inte farao är det morotsfärgat! Jag tog fram en morot och frågade: "är det likt den här färgen?!" Nej, absolut inte säger han då! Mmmm.....!!! Varför säger man då "morotslikt"......Grrr.

Ni vet att man kan se desperata äldre med lila eller orangeaktigt hår. Men den färgen jag har är inte sådan! Efter makens fina kommentar har jag nu verkligen kollat. Dessutom har jag faktiskt haft den här färgen en gång förut och då fick jag en massa komplimanger från folk på jobbet, och de skulle då inte ha sagt så om de tyckte att jag såg ut som en morot i skallen.

Nog om morötter.

Har efter Katinkas fina bild på sin systerdotter ett ordentligt sug på att sy en vårkappa till lilla damen här. Ska ned och rota lite bland tygerna jag har, har redan en bra idé och tror mig veta var mönstret är....Annars ligger det två tillklippta tröjor till grabbarna därnere. Sedan har jag lovat lilldamen en rosarandig tröja och en lite speciell klänning/tunika med dragsko i midjan och ärmlös.  Måste rita av mönstren först bara...och klippa ut...och sy dem!

Annars är det lugn som gäller här. Nästa vecka är proppfull: NP, rättning, utvecklingssamtal, kvällskurs (hur tänkte jag då när jag valde den...?)..och det är bara jobbaktiviteterna: lägg sedan till familjens aktiviteter så har ni en ungefärlig bild. Mardrömmen nu vore att bli sjuk! Det bara finns inte. Skulle det bli så får det bli "sjuk på jobbet- med några alvedon...".

Vad njuter jag av då...? Jo, att gå och dra ut lådan i garderoben och titta på min fina cancun i dk magnolia. Fiiiin! Jag bröt mitt löfte, men har å andra sidan valt bort annat, så det går väl på ett ut. Annars har jag ett "drömplagg" i huvudet...men det kommer inte hit om jag inte använder mig av Odd Josannes taktik....


Kram!

2 kommentarer:

  1. Äsch, inte tror jag at det är morot. Det är säkert jättefint. Män tenderar ju att generalisera lite när det gäller sådant.

    Och kul att sy in en fin kappa. Jag är hopplös på det så för mig blev det köp, men den är så stor på henne nu så hon kommer kunna ha den i många år framöver. Ha en fin söndag. Kram

    SvaraRadera
  2. Blev säkert jättefint! Kram från en morot;)

    SvaraRadera