lördag 9 april 2011

Städdag och grilldag -summertime and living is easy...

Jag hann inte fota idag. Däremot hann jag rensa lite och förbereda VAD som ska ut.  Sedan har jag packat undan alla ullkläder, nästan, några ligger på tork. Sedan funderar jag på att skaffa "en påse med låda" till. Skönt att ha saker i och skönt att de ligger säkert, inga kryp som hittar in där liksom. Plus med rödcederkulor så ska det väl gå bra.

Har tvättat nyinköpt tyg också. Grabbarna behöver nya gardiner i sitt rum. Bamse får flytta. Någon som är intresserad av en gardinkappa, vit med Bamsemotiv? Let me know i så fall :-)  Hittade ett precis lagom coolt och tufft tyg som passar både kille och tjej tycker jag, med fotbollstema. Tyget har precis torkat och imorgon kanske jag hinner sy dem. Sy gardiner är annars sådant som jag inte är så himla förtjust i. Det är ju liksom bara en massa långa raksömmar.....

Jeansen har också kommit tillrätta! Så himla skönt! Däremot så är jag tveksam till om de passar. Har provat dem en gång och ska göra det en gång till, men tja, det lutar åt att de nog får åka tillbaka....?

Vi har invigt grillen. Jag övertalade min käre make att det visst skulle gå bra att grilla benfria fläskkotletter nu. Klart det gick. Klyftpotatis till och egenlagad gräddfilssås innehållande vitlök, svartpeppar och oregano. Mums! Till efterrätt chokladsuffle med hallonsås. Hela middagen gick hem hos hela familjen, vilket inte är så vanligt hos oss, kräsna barn bor det här. Tallrikar skrapade, faten tomma. Hela den här middagen passar också med ett glas rött på altanen...blundar och ser det framför mig....Solnedgång..mätta magar och varmt i luften. Håller tummarna för en riktigt solig och varm sommar. Jag älskar värme!

Kram, och ha en bra lördagskväll. Syns imorgon och då ser ni vad ni kan fynda!

Ser precis att besöksräknaren tickat över 10000! Måste väl firas? Ska nog hitta på något kul....

2 kommentarer:

  1. Bamsegardin låter intressant:) Har 2-åring som älskar Bamse! Vad är det för mått? Kram

    SvaraRadera
  2. Linda: Så fort jag tagit ned den så får du måtten. Våra fönster är väl ca 150cm breda. Höjden måste jag dock mäta, på gardinkappan alltså..,men ang. längden (150 x ?)så är den ju rynkad då den har en kanal att trä gardinstången i. Brukar sy med 1½ ggr bredden men jag återkommer!

    SvaraRadera