söndag 17 juli 2011

Åter i stan...!

Efter en härlig skön vecka "på landet", med lite sol, bad, regn och utflykter så är vi hemma igen. Ett tag.

Vi vuxna njöt av att vara någonstans där de flesta "måsten" inte kan göras = riktig avkoppling. Jag hade tagit med mig två nya pocketböcker (igen!). På sommaren tar jag igen allt jag inte hunnit med/orkat läsa under arbetsåret! De är naturligtvis redan utlästa så 4 nya pocketar har landat här idag.... Annars passade jag på att göra två saker som jag tänkt på länge.

Nr 1: försöka virka mormorsrutor till en sjal. Inte en cascais med tusen färger, orkar liksom inte med det, utan en i benvitt med lila. Egentligen hade jag en idé i huvudet om mild grå till också och egentligen skulle den lila färgen vara lite mera dov än vad jag skaffade...men jag ville så gärna komma igång och valde mellan de färger garn- och tygaffären hade hemma. Ville dessutom ha den i bomull, det begränsade utbudet lite... Så nu känner jag mig som Agda 85....Men det var verkligen inte så svårt att få till mormorsrutorna...jag har inte virkat sen syslöjden och de verk jag gjorde då var väl inte varken sådär raka eller fina, så det måste betyda att antingen har jag blivit mer mottaglig eller så ÄR det verkligen inte så svårt! Nåja, jag återkommer med resultatet om en sisådär 200 rutor, räknade jag ut igår.... Hjälp!


Nr 2: Åka till Söderköping och besöka tygbutiken Jofotex irl. Har köpt tyger därifrån via mail sedan länge. Hade höga förväntningar när jag klev in...och tja,  sååååå himla tygheaven var det väl inte?

Då var glassen på Smultronstället roligare. Världens största glassar. Barnen hamnade i sjunde himlen när de fick beställa (priserna fick oss vuxna att blinka flera gånger och tänka, ja, ja, EN gång kanske...)...Yngsta dottern valde Hello Kitty glass, kom i en mugg med Hello Kitty och dekorerad med HelloKitty, hjärtan etc...Gissa om hon var lycklig!(Att hon sedan inte ville ha dekorationerna utan enbart glassen det gör ju liksom inget...) Mellansonen valde glassen Benrangel..! Glass och mjukglass, med döskallar och smarties och ett självlysande benrangel hängde på sidan..Han var också nöjd! Äldste sonen valde en Grand Prix: Fick in en glassportion i en stor pokal, flagga, ferraribilar i och en stooor guldmedalj (choklad) som hängde om pokalen...Gissa om han var lika nöjd.... ;-).

Efter en vecka utan internet var jag nästan av-mollyfierad...!Avlägset kändes hysteri kring släpp- skönt! När jag nu kom hem, tog det ett tag innan jag kikade på vad som komma skall....och ...hörni...var det såååå speciellt? Visst det finns en del fint, absolut, en hel del vansinnigt dyrt också...och en del helgalet fult...Om jag har förbokat..? Ja, faktiskt bestämde jag mig för att göra det. Knäppt, men inte för att jag är rädd för att missa det, utan för att inte kika närmare på allt annat som kommer....Knasigt också eftersom det inte var något av det mera odd, utan lite gammalt liksom...en tröja, en kofta och en kjol. Detta får nog bli "it" på ett tag...! Vi behöver ju pengarna till annat här hemma just nu....! Ska rensa lite mera i garderoben också. Säkert bland en del höstplagg också, när det känns mer "naturligt".


Kram på er!

1 kommentar:

  1. Söderköping är ju så himla mysigt! Visst är glassen skitdyr! Kram på dig!

    SvaraRadera