fredag 12 augusti 2011

Dagens händelser och ett litet utbrott om barnskor.

Ja, idag ska de fixas lite.

  • Biobiljetter köpta till Bilar 2. (gillar egentligen inte uppföljare men barnen vill se så...): check1
  • Biogodis: check!
  • Popcorn: check! (japp är en sådan där döfjantig typ som tar med hemmapoppade till barnen..men med tre ungar så blir det lite onödigt dyrt att köpa varsin mugg som de sedan inte orkar, bättre poppa hemma lagom mycket och dela upp och ta med.)
  • Hämta min regnkappa: check!
  • Hämta ut den enda mollyn jag köpt nu: check (haha, jag berättare senare vad!)
  • Lämna in cykeln på service: ska göras alldeles strax!
  • Tvätta: håller på...
  • Städa: laddar mentalt....
Å så är det väl tretusen andra saker också men de tror jag att jag struntar i just nu...det räcker så bra så bra ändå!

Idag lyser iaf solen lite, även om det blåser och känns mer som tidig höst än någon sensommar...Plötsligt på väg hem från affären/posten så kände jag bara för att ta och packa en väska och åka iväg- bort från allt. (åtminstone nu i helgen...) Det går nu inte eftersom vi har en del att fixa inför byggstart, men o, det skulle vara sköööönt!

Igår kväll spenderade vi lite till, genom att köpa nya gympakläder till äldste sonen, nya fotbollskor till dito och en bunt med byxor till honom och mellansonen. Sedan fyndade jag lite på rean: vad sägs om en collegeluvtröja i lila för 75 kr till äldste? En skjorta (som jag hellre skulle dö än gå själv i men han gillar den så...) för 75kr. Min äldsta älskar allt vad luvtröjor heter, med eller utan blixtlås. Nu har han också börjat ha cerise och lila igen- så kul! Men det är ju så himla dyra normalt med luvtröjor, får för mig att jag ska sy själv istället och så hinner jag inte...Någon t-shirt blev det också. Lilla damen som växt ur sina gympaskor under sommaren inköptes det ett par gympaskor till .Fast det är värt ett eget stycke:

Vi rusar in på Din Sko. De brukar ha hyfsade priser och hyfsat utbud. Men vad f-n? Hela ena väggen är fylld av gympaskor-i storlek 31-38 i enbart svart o dylikt. Sedan fanns det några hyllor med "grabbgympadojor" och så en hylla med en modell för tjejer. Missförstå mig nu inte: jag bryr mig eg. inte alls om tjej-killskor. Men en 4½ åring kan göra det....och hon ville inte ha svarta med blåa märken eller spiderman eller cars...Hon ville ha några med lite rosa på iaf. Vad fanns det till tjejerna då förutom den enda modellen av gympadoja? Jo, hylla efter hylla med förbannade stövlar (alltså inte gummistövlar utan som vuxenstövlar fast till barn)- i svart. Vem i h-e köper sådant till en 4 åring? En 5åring? En 6 åring? De kan inte  ta på dem själva, de är inte gjorda för lek....En stackars expedit kom och frågade om jag inte skulle köpa två par skor, det var ju rabatt då? (Min dotter gillade som tur var den enda modellen som fanns och den var väl okej) Jag var lite lätt upprörd vid tillfället och hävde ur mig något om att "det skulle ju vara enkelt, om det fanns skor att välja på för barn/tjejer" Hon tyckte nog att jag var en kärring. Jag bjuder på det. Jädra butik, vill nästan maila deras HK och fråga hur de tänker?
Gå in och kolla på Din sko. Här ser man dock en rosa HelloKitty som inte fanns i butik och en rosa stövel som inte heller fanns. Om man nu tycker att det är ett bra alternativ...De bruna är med foder i och inte en gympadoja, vilket är ju vad som behövs nu!

Nu ska jag inte terrorisera er mer (och den förbenade kameraladdaren lyser med sin frånvaro- jag håller på att bli galen!)!

Ha en bra dag!

Kram!

2 kommentarer:

  1. Hoppas det slutar regna på dig snart!..

    kramar och trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Jag kör oftast på adidas eller Zara till barnen så här års. vi bor farligt nära barnskospecialisten och köpte alla sonens skor där. men jisses, de billigaste kostar 600 spänn och det känns omotiverat om det inte är vinterskor, och till vår 1,5 åring som kan ha skor i max 3 månader innan hon växt ur dem. Så jag köpte några skor från zara som har fungerat bra. Jag är innerligt trött på cars, spiderman och hello kitty men tyvärr går ju barn i gång på dem. Ha en skön kväll! (gärna en recension av cars 2, vi ska gå om 3 veckor jag och sonen)
    Kramis
    Loo

    SvaraRadera