torsdag 29 september 2011

Imorgon gäller det...

En lång dag idag. Lång runda där hela arbetslaget träffade högsta hönset hos oss eftersom signalerna hos oss varit att det varit lite väl tungt nu i starten i år....

Kanonbra att högsta chefen kommer...men det måste leda till något! Blir lite frustrerad av det faktum att när jag tar upp ett av mina problem, att jag jobbar deltid men jobbar mer eller lika som de andra, förväntas göra samma saker osv osv, får svaret: Ja, men vi vill att du ska jobba heltid! Jo, det är "halvkul" att höra det...men om jag inte kan det då? Om jag faktiskt försöker finnas där för mina egna barn när dagen är slut? När jag ska orka med deras läxor och deras berättelser från SIN dag? De är bara små en gång, och det är nu jag måste finnas för dem. Hur kan jag annars sitta och säga så till de föräldrar jag själv möter via jobbet? Att de ska hjälpa sina barn? Att de ska läsa läxor med dem? Läsa högt för dem på kvällarna? Känns lite falskt då.

Dessutom är det ju lagstadgad rätt att man ska kunna jobba deltid när man har barn under 7 år eller vad det nu är. Då måste det ju också VARA möjligt, inte bara att man ansöker om det och det står så på ett papper! Och enbart ger mindre pengar i plånboken! Jag vet att det är fälla- deltidsarbete- men är det inte ett organisatoriskt problem och en vilja det handlar om?

Imorgon ska jag iaf träffa min närmaste chef och tillsammans med facklig representant diskutera hur man kan lösa eller åtminstone kompensera mig...I privata näringslivet kan jag inte tänka mig att det här skulle vara en issue! Klart man inte kan ha samma ansvar som de som jobbar mer, när man jobbar mindre? Men jag måtte ju vara ovärdelig då eftersom jag n-ä-s-t-a-n hinner med det jag ska...på bekostnad av min fritid och min familj....Borde ju ha rena supermanna lönen...Håll tummarna för mig så att det går bra på samtalet!

Nu har dagens gnäll-predikan gått av stapeln och jag ska också säga att jag inte behöver erkänna att jag klickat hem något- för det har jag inte gjort! :-)

Hoppas ni får en bra kväll! Tänk att det redan är torsdag! Undras om det är lite CSI Miami ikväll? Lite te väntar och lite bloggenad!

Psst! Och vilken helt fantastisk värme det varit idag! Cyklade hem i kortärmat!- den 29 september!!- Tjoho! Det är vackert med alla höstfärger ute också när solen skiner på dem! Lyfter humöret avsevärt!

KRAM!

2 kommentarer:

  1. Men varför jobbar du lika mycket som de andra om du har deltid???? Typisk kvinnofälla - sluta med det i stället för att vara "duktig"
    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  2. Lena- jag ska "göra jobbet". Dvs det tas ingen hänsyn till att jag inte har samma tid göra jobbet på som mina kollegor....

    Det är lätt att säga att sluta vara "duktig", och jag håller med dig om att jag borde "sluta".Men vad ska jag säga till min chef? Att jag vägrar att komma på vissa studiedagar? Att jag vägrar att ha utv. samtal med 5 av mina elever som inte har någon annan lärare än mig förutom i musik och idrott?

    Men- mötet imorgon är ju en del i mitt "fightande" för bättre förhållanden, jag börjar där nu. Har med facklig representant eftersom jag nu tycker att måttet är rågat och att jag inte får vettigt gehör för vad jag försöker framföra.

    Vad jag officiellt slipper är: måndagskonferenser. Utom när det är APT för det måste man vara med på....har jag hört, men det gäller visst inte alla...konstigt nog...Därav facklig hjälp denna gång. Brukar ta mina strider själv men nu har jag känt att jag behöver hjälp.

    SvaraRadera