onsdag 14 december 2011

Ett inlägg som inte blev som jag tänkte- men inte sämre för det? :-)

Tack för alla tankar om klädsel, men framförallt om skorna! Det låter som om de skulle kunna fungera för mig.

Klädsel-problemet för fredagen kvarstår väl, men jag ska in och prova lite vad som finns i garderoben som jag kan ha utan att frysa. Skor- ja det är det värsta- med mina gnäll-fötter så får man ta det som är minst värst, så att säga...Imorgon ska jag äntligen frisera mig. Jag har ju håret på utväxt och just nu känns det som om jag skulle kunna skrämma vem som helst...Ser helt enkelt förfärlig ut i barret! Bara ingenting liksom. Varken eller. Så jag hoppas att min kära frisör kan få lite hyfs på stråna så jag kan se någotsånär snygg ut både på fredag och över jul- och nyårshelger.



Satt och tänkte lite igår kväll. Om shopping, kläder och allt sådant där. Jag har dragit ned rejält på mitt handlande. Försöker tänka mera, och känna efter. Är det JAG? Eller är det bara fint på andra? Är priset i paritet med vad jag får- både kvalitet och design? Jag tycker om det mesta som finns i min garderob. En liten utrensning skulle kunna ske, men jag har inte ork eller tid just nu. Framförallt är det så svårt att fota i detta mörker som ligger som en våt matta överallt... Pre-spring lockar mig inte alls. Fryser bara jag ser plaggen- hu!
En annan anledning är att jag inte riktigt är överens med mig själv just nu- och då handlar jag inte dyra, fina kläder, oavsett märke. Jag handlar sällan något alls då, förutom strumpbyxor och sådant. Sedan måste jag ha kläder på kroppen- även finkläder - så sådant måste lösas. Det jag handlar är sådant som jag vet att jag kan ha- oavsett hur bra jag är överens med mig själv eller ej.

Lycka sitter inte i kläderna. Jag mår visserligen bra när jag känner mig fin, det ska jag inte sticka under stolen med. Men lyckligare blir man då inte. Men förälskelse är ju vilt, fartfyllt och passionerat. Sedan ska det, om det är som det ska, gå över till mer djuplodande kärlek...mer njutning på ett annat sätt. Det stämmer rätt bra oavsett vad det gäller, kläder, teknik, skor, människor eller djur.

Jag  vet också vad jag mår bra av. Jag mår bra om jag får läsa böcker, får lite ensamhet, får träffa vänner jag trivs med, får ta det lugnt och inte behöva varken planera allt eller åka på brandkårsutryckningar och om jag får skapa. Skapa kläder, virka går bra men ger inte samma tillfredsställelse, är något som jag vet ger mig terapi. Jag mår bra när jag syr. Punkt. Men det har blivit så lite av det sista året. Jag vill så gärna få mer tid(skaffa mer tid) till det. Sista tiden har jag inte mått så bra heller som ni vet. Jag är nog inte tillbaka än, inte har jag löst allt heller. Men att få tid och hjälp att tänka, få saker ur sig är nyttigt.  Att lyssna mer på mig själv och inte på hur "alla andra" tror att jag tänker eller hur jag är. Hitta tillbaka till starten- grunden- jag!

Det här inlägget blev inte som jag tänkte när jag startade det. Men det är just det som är en del av charmen med att blogga- det är stunden och det man funderar på som styr- inte annat eller andra. Nu har jag känningar av migrän så det är dags att dra ett täcke över huvudet...

Kram allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar