torsdag 22 december 2011

Jullov, jullov, av med läxorna....

Aaaaah! Vad skönt med julledigt! Alla barnen är nu hemma. Alla klappar är inhandlade. Näst intill all mat är lagad. Sköööönt! Lite strykning och städning återstår. Pepparkaksbak ev. Men det kan också hända att jag sparar det som aktivitet i mellandagarna. Degen håller...

Idag var det avslutning. Skön stämning. Uppklädda fina barn. Föräldrar på besök. Det är roligt! Fina julklappar av barnen. Mestadels är det choklad jag fått, eller någon blomma. Skulle jag äta alla den chokladen skulle jag bli alldeles för rund, men till jul kan ju andra hjälpa till att äta upp den! Jag har också fått mina första hembakade bullar av en elev! Kanske lite udda, tycker ni?, men väldigt trevligt tycker jag. Perfekt till fika och allt annat än juligt! Sedan har jag fått en bok och minsann, min allra första flaska vin, och då har jag jobbat som lärare i mer än 10 år!

Nu kanske någon tycker att det är fel att ge, och ta emot vin. Men? Kostnaden för en enklare flaska är minst lika stor som en dyrare chokladask och blomma. Jag tycker att det är skönt att föräldrar vågar ge vin, kände jag idag. För jag är ju som alla andra människor, jag kan också dricka ett glas rött på en fredag och njuta av det! Det gör mig inte till någon sämre lärare eller människa.

Efter tomtefadäsen igår så har nu "Littlest Pet shop- figur inhandlats att lägga i strumpan. CDon.com lyckades leverera det två smurfalbumen som går att köpa (efter fadäs från deras sida: de glömde skicka dem i första omgången...). De ska i de äldsta barnens strumpor. Något att läsa och något mindre att leka med = perfekt i strumpan! Allt för att dämpa "snart -kommer- tomten-galna barn". Sedan lyckades jag med att köpa fel Pippi-bok till min syster, blev en bilderboksvariant, så  den behåller jag och så blev det lite annat till henne. Kompletterade lite till mamma också. Mitt i allt så insåg jag att kanske barnen skulle ge lite till varandra också? Nu har äldste sonen redan fixat det, med klassiskt hemgjort, mellansonen har fixat till de andra också, så det är bara lilltösen som inte kan hålla sig utan vill ge det hon gjort själv på en gång, som inte har några klappar till brorsorna. Men det finns nog lite vi kan hjälpa henne med.


Nu ska jag fundera på maten ikväll och njuta av en kopp te.

Vi hörs!

Kram!

3 kommentarer:

  1. Inga fel att vare sig ge eller få vin tycker jag! Ha ett skönt lov! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej hej,
    nu har jag inget jullov men önskar att jag hade.
    Önskar också att jag till nästa år är fast anställd och kan lyxa till det med ledighet under alla mellandagar - wow.

    Har ingen aning om vart Bossen köpte dockan men lovar att kolla, när han nu kommer tillbaka från sin ledighet...

    Julekram
    /Carina

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att få en flaska gott vin! Och God Jul på dig! Kram

    SvaraRadera