tisdag 5 februari 2013

Fortsatt vab, drag och det här med att jämföra skolor.

VAB:ar på här. Fast det är sista dagen nu. Imorgon tar maken vid om det behövs. Sonen mår lite bättre, hoppas att febern håller sig borta så han får chans att piggna till.

Det blåser och snöar kraftigt då och då här. Det drar från de gamla fönstren vi har. (Note to myself: måste kolla med maken om vi har tätningslister hemma. Så här kan vi inte ha det! Han må kalla det ventilation. Jag kallar det drag- snudd på blåst. Och det vet väl alla- att sitta i drag är inte bra! )

Har varit lite effektiv här på morgonen också och gjort skolval för vår lilltjej. Ska alldeles strax fylla i en brukarundersökning också. Tycker dessa resultat av "nöjdheten" som publiceras på Stockholms stads hemsida är så...hur ska jag säga..."intressanta"? De säger i princip inte mycket!!! Jag som jobbar på skola, som lärare, ser ju andra sidan....Hur kan det t.ex. diffa så mycket mellan 2011 och 2012? Jo, kanske årskursen för 2011 var mer missnöjd (av olika skäl), det var stökigare barn osv osv än årskursen för 2012...Problemet är att det inte säger så mycket om hur skolan fungerar i det långa loppet. För det skulle du behöva se statistik över många år. Så du som förälder ser en trend.

På jobbet ska mina tvåor fylla i den undersökningen på skolan. (Föräldrarna ska fylla i den hemifrån) Jag undervisar många elever som inte har svenskan som sitt första språk. Tror ni att de förstår ordet "undervisa"? (Frågan är "Är dina lärare bra på att undervisa?") Och en massa andra formuleringar. (Tror ni föräldrarna förstår alla frågor....)  Klart det ska sitta en vuxen med och förklara om det behövs. Men hur blir det med tillförlitligheten då, egentligen? Inte så att de som hjälper är oproffsiga, men att hur en förklaring sker/låter spelar stor roll för svaret. Det borde finnas med "färdiga" förklaringar (så långt det är möjligt) att använda.
Dessutom- intressant att det ska tas tid från kunskapsinlärningen till att eleverna ska fylla i undersökningar- när det klagas så på resultaten i skolan? För varje elev tar den inte lång tid. Men det påverkar upplägget av dagen...när elever ska springa ifrån lektionerna hela tiden. Och det här är ju inte de enda saker som kommer uppifrån "som stör" verksamheten...

Förresten- något helt annat- ger styrketräning resultat för vikten? Ni som tränar på gym?

Kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar