söndag 29 september 2013

Höstsöndag (och lite ovälkomna gäster....)

Ja, för nu är det verkligen höst. Jag fryser som en hund på morgonen, vill hälla i mig kopp efter kopp med te, det är inte längre 30 grader  varmt på jobbet (istället är "ventilationen" på). Något jag aldrig längtar efter är att plocka ned alla sommaplagg och packa upp höst/vinterplaggen. Visst är det skönt att kunna få på sig plagg man inte fryser i men det är väl själva känslan antar jag....

Men det är vad jag gjort idag. Sorterat plagg. Sörjt över att sommaren definitivt är över. Men längtat efter tända ljus och funderar på att inhandla vacker möbel imorgon. Om den finns kvar.

Plus att vi har upptäckt äcklig invasion av mottfjärilar i huset/köket!! Bluäörk säger jag! Så köket har sanerats (vi har faktiskt inte ostädat i köket i vanliga fall heller, men nu fick jag hysteriskt anfall av att verkligen sanera), massor av matvaror slängts vid bara misstanken på att det kan finnas något i dem eller att det varit någon i dem... allt vi har kvar har jag lagt i påsar och stoppat i frysen (tips från Anticimex). Inhandlats har också fällor med feromoner och lite mer rödcederträbitar. Rödcederolja har jag redan. Eller hade. Råkade liksom välta flaskan och om jag säger att det inte kommer att bosätta sig någon som helst sorts skadedjur i kryddskåpet på mycket, mycket längre...så förstår ni säkert. Så jag får väl komplettera min beställning lite där. Äckeldjuren tror vi kommit med mandelpåsen eller kommit in via vinden (vi renoverar ju). Försvinner de inte kommer Anticimex få en ny kund. Jag klarar inte av sådana där saker, särskilt inte när det är larver också....isch! (om någon är nyfiken på hur de ser ut: mottfjärilar. Vill inte visa bild här...)

Sedan tyckte jag så synd om mig så jag beställde en Hunkydory-tröja jag suktat efter länge. Den är jag värd! (Dessutom till nedsatt pris...)


Nu ska jag återgå till att försöka ordna en presentation till jobbet imorgon. För mina kollegor. Hm..vad ska jag välja ut....?

Ha en fortsatt skön söndag!

1 kommentar:

  1. Usch säger jag som avsky alla sorters insekter:( Klart du skulle ha en Hunky efter den pärsen;) Kram

    SvaraRadera