söndag 22 juni 2014

Clarins hösten 2014...

Ja, jag vet, vem tusan vill tänka på hösten nu?!

Inte jag men höll på att läsa på om en Clarins-produkt och hamnade av en slump in på vad som kommer i höst!

Och jag studsar runt- Clarins 3-dot liner kommer i brunt! Limited- men den SKA jag ha! Brunt känns ju lite mildare mot en gammal tant liksom. Har den i svart och det fungerar också men brunt känns helrätt!


 Hittade det hos Skönhetsredaktörerna om man vill hitta mer info och även priser...

Längtar efter hösten gör jag ju inte. Men längtar absolut till releasen av denna kollektion. Är nyfiken på Instant Light Eye Perfecting Base också. Själva ögonskuggepaletten såg väl inte sådär jättespännande ut, då finns det andra som jag tycker kanske är lite snyggare. Det jag råkar gilla är att det tydligen är matt som gäller hos Clarins i höst. Inte så kul och spännande kanske men matt fungerar ju lite bättre om man inte är 25....

Sedan har jag upptäckt att jag hittat en hel del produkter som jag gillar som råkar vara från just Clarins. Sedan har jag förstås en hel massa andra som jag gillar men där är det mer spritt mellan märkena...

Imorgon är det dags för frisörbesök. Hoppas på lite varmare temperatur än de senaste dagarna och SOL. Det förgyller känslan mer än att behöva ta med ett paraply...

Kram!

söndag 15 juni 2014

Peter Thomas Roth: Rose Stem Cell Bio-repair Gel mask


För flera veckor sedan landade denna här. Jag har ju inte gjort någon hemlighet av att jag är förtjust i Peter Thomas Roth produkter so far.  Gel-masker har jag varit misstänksam mot då jag inte riktigt vet om jag gillar den där kylande känslan.

Masken luktar gott. Lagom mycket "ros" utan att man behöver känna sig som en gammal tant med rosenvatten i ansiktet. Mitt ansikte verkar älska den. Återfuktar riktigt bra, går att sova med om man vill, dock har jag inte testat det. Jag har provat att använda den som "dagens mask" men också efter Beaute Pacifiques Deep Pore mask, eftersom jag upplever att jag blir torr av den. Önskar jag kunde använda Rose Stem cell masken oftare då den är så skön! Den känns kall då man applicerar den men den känslan försvinner snabbt.

Om den gör allt den utlovar är svårt att avgöra tycker jag, särskilt när man använder hudvård som ska jobba anti-age etc redan innan. Hur vet man vad det är som ger resultat? Ja, det är väl att inte använda mer än en ny sak i taget. Jag tillhör inte de som bara har en linje, en serie produkter. Jag har Beaute Pacifique som bas, men kompletterar med godbitar från andra märken så länge det fungerar med BP.

Så- den här kommer jag troligen att köpa igen när den tar slut.

Ni som vet förresten- hur ofta kan man använda mask? Varje dag, men då olika sorters?? Tänk om...vad underbart.... ;-).

Kram!




lördag 14 juni 2014

Babyliss Curl Secret

De som följer mig på Instagram vet att jag för ett tag sedan fick tag på Babyliss Curl Secret för ett riktigt bra pris.

Kartongen har stått här och väntat på mig. Uppackad ja, men tiden och orken att testa har inte funnits. Idag infann sig lusten och tiden!

Saken är den att jag tycker lockigt kan vara så fint och numera har jag ju långt/längre hår så möjligheten finns. Dock är jag verkligen kass på att fixa lockar med tång eller dylikt. Det bara går inte. Så när jag läste om denna i julas och innan så var nyfikenheten väckt.

Fungerar den? Japp!

Sitter just nu med lockigt hår :-). Helt perfekt är det inte men det är definitivt inte Curl Secrets fel utan snarare min ovana att fixa med hår.  Jag har inte haft någon produkt i förutom min root lifter sedan i morse, så det ska bli mycket spännande att se hur jag ser ut imorgon. Jag har knepigt hår ska sägas. Tjocka hårstrån och i princip inget självfall. Permanenta gjorde jag en gång på glada 80-talet och det gick ur när håret torkade....(snyggt var det ändå inte så det var ju lika bra).

Lite bökigt var det att nå allt hår, särskilt det mitt bak, men jag tror att det går att ordna med lite övning.

Är den värd pengarna? Hell yes! Åtminstone för en som mig som inte alls får ordning på lockar annars och absolut då jag hittade den under 1000-lappen. Dyr? Ja, som lock-produkt är den dyr.

Så nu ska jag väl öva lite mer bara :-).

Kram!


torsdag 12 juni 2014

Efter avslutningen. Och se filmen!

Så. Var tre år över. Tre år med slit ,mera slit och kämpande. Glädje, bus, galenskap, lärorikt och totalt utmattande! Min kropp värker bokstavligen.

Samtidigt som det är oerhört skönt att lämna över klassen till nästa lärare, så ja, visst kommer jag att sakna dem! Jag kommer att sakna personligheterna men inte konflikterna dem emellan.

Jag kommer inte sakna frustrerade föräldrar som inte får ihop barnens uppfostran och då i princip kräver att skolan skulle gjort mer...trots att x ifråga inte har några som helst inlärningsproblem eller problem att nå målen....

Jag kommer att sakna kramarna och  deras humor. Jag kommer att sakna berättelserna och händelserna i deras liv. Och att få höra från den förälder som är så knepig att ha att göra med, att x hemma berättat att "jo fröken bryr sig verkligen om mig, jag märker det, jag känner att hon vill att jag ska lyckas och tror på mig" DET betyder otroligt mycket. Att föräldrar gråter i klassrummet i avslutningen. Det lilla kortet med texten att de är glada för att jag har haft det enorma engagemanget och tålamodet och aldrig gett upp. De ibland vingliga bokstäverna där jag är "världens bästa lärare".
Jag kommer att sakna att se deras glädje när de lyckas. Deras glädjetjut när de klarat något och förstår att det är viktigt!

Men.

Det är dags att nästa tar vid. Och jag börjar ju om med nästa kull. Nästa grupp som ska känna att de är viktigast. Att de måste jobba för att nå sina mål men att det kommer att nå dem tillsammans med mig. Att jag finns där och tror på dem och hjälper dem!

Jag tror på mitt jobb. Jag vet att jag är viktig. Jag önskar bara att det inte var så slitigt.

onsdag 4 juni 2014

Tips på touch-up önskas!

Ok.

Jag har ingen dosa med något i handväskan. Jag behöver något!

Det ska vara enkelt att touch-up så inga specialborstar som ska ligga i väskan och förstöras. Allt ska liksom finnas i dosan.

Men vad?

Jag är alltså på jakt efter någon sorts puder i kompakt form som man kan bättra på med om det behövs. Det är mest i t-zonen som min hud äter hudvård och makeup, särskilt mellan näsan och överläppen (?!). I t-zonen får den gärna matta ned lite.

Vill dock att pudret ska vara bra. Göra lite nytta och absolut inte täppa till porerna. Förr hade jag både bb-kräm och mineralfoundation i puderform, men har vant mig av med det. Nu är det bara primer, foundation och setting powder i någon form. Och jag trivs med att ha blivit av med kaka-på-kaka. Men i vardagsstressen så behöver jag ibland bättra på lite, särskilt om man stresscyklat till jobbet, hög luftfuktighet ute eller det är väldigt stressigt på jobbet. Då behövs något puder med lite färg i. Men vad och vilket?

Så tips emottages tacksamt! Behöver inte vara några High-end märken eller så. Bara bra produkt helt enkelt.

Kram!

tisdag 3 juni 2014

Mmmmm....när ska man lära sig....och förbenade koltrast!

Har haft hela långa helgen på mig att sy dotterns kläder till gammeldags skoldag. Tror ni jag gör det? Nä, istället väntar jag till in i det sista. Ritar av mönstret på söndagskvällen och klipper ut alla delar. Syr på måndagskvällen...eller ja, halva natten också.... Hamnade väl i säng vid halv 2 tiden i natt....

Underligt nog var jag inte så trött som jag borde varit i morse. Risken finns att det märks nu ikväll...Finns nog inga masker i världen som kan fixa det? :-)


Apropå sova. Jag älskar koltrastar. Deras sång alltså. Fantastiskt vackert. Men inte klockan 2 på morgonen precis utanför mitt sovrumsfönster....Hade allvarliga funderingar på om det var straffbart att skjuta fåglar mitt i natten....